Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BadBoy

#3801 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Pogrešno te shvatih, mislio sam da me zoveš na neku drugu temu na kojoj ćemo diskutovati.

Svejedno nismo mi ti koji su na temi Apple na kojoj iznosimo sve nedostatke i greške iOS-a. Ako baš hoćeš da znaš Nexus S (mobitel sa samo jednom jezgrom i 512 MB RAM-a) savršeno vozi Jelly Bean.
BadBoy

#3803 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Hahahahahahah kako si se lijepo diskreditovao. Youmobile neki anonimni blog za koji niko nije čuo. Sammobile (koji zaista ima insidere u Samsungu i koji redovno pruža leaked ROM-ove) je rekao da JB dolazi. Ako hoćeš mogu ti postaviti isto ovako smiješnih izvora koji sa sigurnošću tvrde da će biti na Galaxy 2.
Chuckie

#3804 Android OS

Post by Chuckie »

Pa postavi svoje kredibilne izvore. Bas mi se cita.
valter.ba

#3805 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Ovdje treba pozvati admina da BANUJE prvoga koji na ovoj temi više spomene Iphone, poredjenja i slicna sranja :x .
Jebo vas više prepucavanje, nemate mjere nikako zna se šta je tema ANDROID i .
BadBoy

#3806 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Druže, fragmentacija Androida je jako dobro poznata pojava koja je dvosjekli mač. S jedne strane dopušta nam divnu ljepotu da imamo raznovrsnost hardware (i cijena) tako da možemo uživati na HD ekranima od 5.3" pa sve do 3.5" kao vaš voljeni Iphone. S druge strane ona prividno koči prihvatanje novih verzija Android sistema.

Zašto prividno?
Zato što nije riječ ni o kakvim hardverskim ograničenjima. Samsung Galaxy S2 je po specifikacijama jači od Galaxy Nexusa (koji je prvi telefon sa JB-om), a da ne govorim od gore spomenutog Nexus S. Ne postoji apsolutno nikakva hardverska prepreka da S2 ne dobije JB. Znaš ko jedino može zakočiti?

Samsung. Ali jedino zbog politike. Dakle, OEM proizvođači skupa sa telekomima prave ovu cijelu frku oko stavljanja novih verzija sistema. Ali to je cijena koja se plaća za otvorenost i mogućnost izbora.

Drugo, eno ima minimalno 5 tema na XDA developersima o Jelly Beanu. Konsenzus je da će Galaxy S2 vidjeti oficijelni Jelly Bean. O developerima i custom ROM-ovima ne moram ni govoriti, jer je već nekolicina veoma poznatih i dobrih programera počela da radi na tome.

I za kraj, evo ti smiješni izvor koji tvrdi baš suprotno od tvog smiješnog izvora:
http://www.electricpig.co.uk/2012/06/28 ... s-for-all/
Quaresma

#3807 Re: Android OS

Post by Quaresma »

valter.ba wrote:Ovdje treba pozvati admina da BANUJE prvoga koji na ovoj temi više spomene Iphone, poredjenja i slicna sranja :x .
ironije, niko nije ni spomenuo iphone, a momak je samo postavio link gdje kaze da s2 nece dobiti update
nebi me cudilo da s2 ne dobije sluzbeni update, nije ni s1 a mogao je komotno

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
brazzo19

#3808 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Katastrofa , tacno 14 sati izdrzao telefon od kako je bila puna baterija , par poziva obavio par poruka wi fi ni 5 minuta i to je sve citavo vrijeme bio u dzepu sa ugasenim displayom cak i potrosnja ekrana pala na 40% sve ostalo nije preko 7-8% i opet vuce bateriju ko lud ...... fakat neznam sta da radim dajte mi neki rom ics koji vi koristite al tacan naziv da ga nadjem i skinem i probam nekako instalirat u tom recovery modu jer ovo je zalosno da ovako trosi bateriju nizasta ..... :( :( :(
valter.ba

#3809 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Quaresma wrote:
valter.ba wrote:Ovdje treba pozvati admina da BANUJE prvoga koji na ovoj temi više spomene Iphone, poredjenja i slicna sranja :x .
ironije, niko nije ni spomenuo iphone, a momak je samo postavio link gdje kaze da s2 nece dobiti update

Dao bih ja tebi, Chuckiju, onom Nokia obozavatelju Quleru ironicni BAN na dva mjeseca da se malo presaberete. Otvorio si temu Smartphone i to je OK, tamo se nadjebavajte koliko hocete a na ostalim temama pustite raju da potraze savjet za problem koji imaju ili da razmjene misljenje u skladu sa temom. Dosadili ste i bogu i narodu!
Fauja Singh

#3810 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Chuckie wrote:mob.hr veli u reviewu Jelly beana ...

"O performansama Android uređaja govori se otkad ovaj operativni sustav postoji, a korisnici konstantno gunđaju i prigovaraju na razne nedostatke koji se očituju u sporosti, zapinjanju, štucanju, resetiranju, zamrzavanju i sl. Fluidnost je također termin koji se već dugo povlači po diskusijama o Androidu i kako tehnologija napreduje ova se stavka sve više spominje, pogotovo zato jer ne prati snagu hardvera. Naime, žalosno je da je Androidu potreban četverojezgreni procesor kako bi postigao otprilike istu fluidnost sučelja kao što iOS i Windows Phone imaju na jednojezgrenom.

Jelly Bean zapravo predstavlja popeglanu verziju ICS-a, ali s vidljivim pomakom u performansama. Ono što većinu sada muči je situacija koju sam naveo na početku teksta. Svi Android korisnici sada se pitaju kada će Jelly Bean stići na njihove uređaje, no treba odmah reći da na većinu neće tako skoro. Oni stariji sa slabijim hardverom ne trebaju očekivati da će, ako im jelly Bean i bude dostupan, puno utjecati na performanse. Proizvođačima sada predstoji mukotrpan posao prilagodbe novog Androida svakom pojedinom uređaju, odnosno onom koji je u planu za nadogradnju i stoga savjetujemo strpljenje."
Takodjer u tekstu ima i ovo:
Android 4.1 Jelly Bean stiže nekih 6 mjeseci nakon što je predstavljena prethodna generacija Androida Ice Cream Sandwich. Ovakva brzina izdavanja novih verzija svakako je pozitivna svar i pohvalno je za Google što čini sve kako bi poboljšao svoj mobilni operativni sustav koji je trenutno najpopularniji među smartphone korisnicima u svijetu. E sad, drugi je par rukava što su proizvođači hardvera, odnosno mobilnih uređaja po tom pitanju prilično neažurni pa se već znalo događati da Google izda novu verziju Androida u vrijeme kada mnogi uređaji još nisu bili dobilni ni prethodnu. Također, dodatno ulje na vatru proizvođači dolijevaju namjernim izostavljanjem pojedinih modela za nadogradnju iako su to hardverski sposobni podnijeti.
Znaci nije Google kriv, pa nece sad oni razvijati posebno OS i za Samsung, HTC, Sony...
Ja sam se jednom za*ebao sa Samsungom ali necu vise, bit cu i u buducnosti na Androidu ali na onom cistom kroz Nexus telefone...
Quaresma

#3811 Re: Android OS

Post by Quaresma »

valter.ba wrote:
Quaresma wrote:

Dao bih ja tebi, Chuckiju, onom Nokia obozavatelju Quleru ironicni BAN na dva mjeseca da se malo presaberete. Otvorio si temu Smartphone i to je OK, tamo se nadjebavajte koliko hocete a na ostalim temama pustite raju da potraze savjet za problem koji imaju ili da razmjene misljenje u skladu sa temom. Dosadili ste i bogu i narodu!
neko te prisiljava da citas? on sto je objavio tice se android teme, nece biti jelly bean update na sgs2, ti odmah o iphoneu
Revolucionar ★

#3812 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Stvar je u tome sto je ovaj Apple fanboy chuckie konstantno na androidovoj temi, pokusavajuci na sve nacine diskreditirati isti i pokrece flejming svaki dan, dakle ovo vise nije zdrava diskusija koliko se lik opteretio da on dokaze nekakav androidov nekvalitet .. ocito modovima ne smeta, a deset dana unatrag pola postova na ovoj temi su offtopic
Chuckie

#3813 Android OS

Post by Chuckie »

Citiraj moje offtopike.
Fauja Singh

#3814 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Revolucionar ★ wrote:Stvar je u tome sto je ovaj Apple fanboy chuckie konstantno na androidovoj temi, pokusavajuci na sve nacine diskreditirati isti i pokrece flejming svaki dan, dakle ovo vise nije zdrava diskusija koliko se lik opteretio da on dokaze nekakav androidov nekvalitet .. ocito modovima ne smeta, a deset dana unatrag pola postova na ovoj temi su offtopic
Za los OS koji nema svjetlu buducnost ljudi ne bi ulagali toliko truda ga diskredituju, tako da boravak pojedinaca na ovoj temi sa jasnim razlogom potvrdjuje da je Android dobar OS i da je u njemu buducnost.
Tako da NE se zamarati ;)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3815 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Revolucionar ★ wrote:Stvar je u tome sto je ovaj Apple fanboy chuckie konstantno na androidovoj temi, pokusavajuci na sve nacine diskreditirati isti i pokrece flejming svaki dan, dakle ovo vise nije zdrava diskusija koliko se lik opteretio da on dokaze nekakav androidov nekvalitet .. ocito modovima ne smeta, a deset dana unatrag pola postova na ovoj temi su offtopic
Ja bi samo ovo podvukao
Fauja Singh

#3816 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

JB na Galaxy Nexusu
bebelala

#3817 Re: Android OS

Post by bebelala »

respo wrote:
bebelala wrote:hehehe :))) ok ok. inace hvala raja na odg :))
meni se zahvali preko pp-a brojem mobitela :)
ehhe respo ja lijepo kulturno zahvalila, sta ces vise a ti odmah trazis broj ccc :)
Chuckie

#3818 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Normalno da nije zdrava diskusija kad ja na ovaj post:
Chuckie wrote: mob.hr veli u reviewu Jelly beana ...

"O performansama Android uređaja govori se otkad ovaj operativni sustav postoji, a korisnici konstantno gunđaju i prigovaraju na razne nedostatke koji se očituju u sporosti, zapinjanju, štucanju, resetiranju, zamrzavanju i sl. Fluidnost je također termin koji se već dugo povlači po diskusijama o Androidu i kako tehnologija napreduje ova se stavka sve više spominje, pogotovo zato jer ne prati snagu hardvera. Naime, žalosno je da je Androidu potreban četverojezgreni procesor kako bi postigao otprilike istu fluidnost sučelja kao što iOS i Windows Phone imaju na jednojezgrenom.

Jelly Bean zapravo predstavlja popeglanu verziju ICS-a, ali s vidljivim pomakom u performansama. Ono što većinu sada muči je situacija koju sam naveo na početku teksta. Svi Android korisnici sada se pitaju kada će Jelly Bean stići na njihove uređaje, no treba odmah reći da na većinu neće tako skoro. Oni stariji sa slabijim hardverom ne trebaju očekivati da će, ako im jelly Bean i bude dostupan, puno utjecati na performanse. Proizvođačima sada predstoji mukotrpan posao prilagodbe novog Androida svakom pojedinom uređaju, odnosno onom koji je u planu za nadogradnju i stoga savjetujemo strpljenje."
dobijem ovaj odgovor:
BadBoy wrote:Chuckie što malo ne pričamo o gadostima koje Apple trenutno radi sa svojim patentima i silnim tužbama? :D Što žele da stvore monopol gdje samo Apple smije prodavati svoje mobitele na Američkom tržištu?
To što su pojedini opterećeni Appleom i na svaki moj post o Androidu odgovaraju kroz prizmu Apple-a, njihov problem.
zateznistub

#3819 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Chuckie, stvarno te ne kontam. Na temi o iOS-u se trudis iz petnih zila da pomognes mnogobrojnim korisnicima koji imaju problema svakojake prirode na svojim aple uređajima i to je za svaku pohvalu. međutim ono sto ovdje radis je za svaku osudu. Pusti ljude da raspravljaju o stvarima koji koriste i da ih ne smetano kude, hvale i rjesavaju. Ti volis, koristis i na sav glas hvalis iOS, drugi misle da je Android najbolji. Pusti ih da i dalje misle tako. Svako ima temu za svoje igračke.
brazzo19

#3820 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Sinoc pred spavanje napunim telefon do kraja i odem spavati ustanem ujutru 50 % baterije otislo ekran oko 30% a tapatalk preko 65% a jos ga fino bio ugasio i zasutavio tamo na opcijama ali nebitno upali se onda nesto drugo uglavnom za 8 sati nikakvog koristenja dok sam spavao otislo preko 50 % baterije ovo nije humano fakat , evo sad cu stavit ovaj zadnji nightly 9 danas sto je izasao ali meni se cini da je isto , fakat neznam sta da radim vise sve je super brz telefon ne steka ni nista samo ovo baterija sto zajebaje kad bi to rijesio imam osjecaj da bi se rodio ponovo a stvarno sam na rubu zivaca da ga opucam od pod .... :x
Quaresma

#3821 Re: Android OS

Post by Quaresma »

koji ti je telefon, da mozde nemas onaj bug s androidom, crpi dosta bateriju

probaj prvo se vratiti na neki stock rom, pa vidi da li ces imati problema s baterijom
brazzo19

#3822 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

i9000 a neznam verzija koja je xxjvt jel to ??
Nermin_BH

#3823 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Nemoguce je porediti android i ios android se razvija na 1000+ telefona,tableta i onda vi poredite software koji se razvija na 5 tableta,telefona,ipada itd.... :D

Btw. Jel i vi imate problem sa fbom kada uradite update puno trosi rama i stopa.
skafiskafsnjak

#3824 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Imam Xperia NEO V i prvi mi je android telefon...
da li ga mogu rootovat sam ili je bolje da nekome odnesem ? :P
_Reds_

#3825 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

L00d wrote:Imam Xperia NEO V i prvi mi je android telefon...
da li ga mogu rootovat sam ili je bolje da nekome odnesem ? :P
Naravno dA mozes :D

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1450
Post Reply