Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#3801 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

Leon16v wrote:I kod mene to zuji, a kod druga na Fordu pišti kad namota puni :D
ma dobro opterecenje je normalno da mora zujat... kod mene nije toliko primjetno al se osjeti... otprilike izgleda kao kad alternator pocne da zuji... dokle god ne curi ulje i nepusta druge krikove vozi :) hahah
Warashii

#3802 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Warashii »

U svakom slucaju izbjegavati motanje do kraja i držanje volana u toj poziciji. Kad cujes zvuk pumpe kada zakucas volan vrati ga koji milimetar.
SHTEVELEC

#3803 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by SHTEVELEC »

Sinoc mi se ugasi instrument tabla (Scenic 2005), ima li neko da preporuci nekoga ko bi to mog'o sredit'? Pogledacu sam par stvari (vidio sam po fourmima da se zna desit' hladan lem na par elemenata, to mogu i sam pogledat'), al' ako ne uspijem rijesit' da znam kome da odem...
zdruzdjo

#3804 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

SHTEVELEC wrote:Sinoc mi se ugasi instrument tabla (Scenic 2005), ima li neko da preporuci nekoga ko bi to mog'o sredit'? Pogledacu sam par stvari (vidio sam po fourmima da se zna desit' hladan lem na par elemenata, to mogu i sam pogledat'), al' ako ne uspijem rijesit' da znam kome da odem...
Prije par godina se prijatelju desilo isto na isto autu. Na otpadu su mu trazili 1000km za nju. O novoj nije ni razmisljao.
Majstor je skinuo i odnio nekom elektricaru koji je zamjenio par elemenata. Doslo ga je neku smjesnu cifru.
Pitacu ga kome i sta.
SHTEVELEC

#3805 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by SHTEVELEC »

zdruzdjo wrote:
SHTEVELEC wrote:Sinoc mi se ugasi instrument tabla (Scenic 2005), ima li neko da preporuci nekoga ko bi to mog'o sredit'? Pogledacu sam par stvari (vidio sam po fourmima da se zna desit' hladan lem na par elemenata, to mogu i sam pogledat'), al' ako ne uspijem rijesit' da znam kome da odem...
Prije par godina se prijatelju desilo isto na isto autu. Na otpadu su mu trazili 1000km za nju. O novoj nije ni razmisljao.
Majstor je skinuo i odnio nekom elektricaru koji je zamjenio par elemenata. Doslo ga je neku smjesnu cifru.
Pitacu ga kome i sta.

Tenk ju veri mac!
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3806 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Ima li neki nacin da se testira kvacilo tj. lamela, cuo sam nesto pod rucnom, ubacim u veci 4 ili 5 brzinu i pustim kvacilo, ako se ugasi auto ok je, tako nekako? Koliko je to uopste sigurno :lol:
lorente

#3807 cilindar kvacila

Post by lorente »

ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
direstraits0078

#3808 Re: cilindar kvacila

Post by direstraits0078 »

Nije odzraceno propisno.
lorente

#3809 Re: cilindar kvacila

Post by lorente »

direstraits0078 wrote:Nije odzraceno propisno.
kako da ozracim lijepo?
Danguba

#3810 Re: cilindar kvacila

Post by Danguba »

I mene ovo interesuje.
Skoro sam prodao auto. Nikada nisam imao nikakvih problema osim ponekada kvacilo ne vrati skroz. To mi se desilo par puta ali saltanje je islo sa dva prsta. Nakon par dana zove me tip i kaze otisao mu cilindar kvacila. Ok, reko, zamijeni. Zamijenio a onda mu majstor rekao da sada ne moze dobro da salta i da treba mijenjati kompletan set kvacila i leteci ili zamajac(nemam pojma). Kazem mu ja da ne slusa puno majstore a od mene mu je 700 eura nazad(poznanici smo i ne bih da me nosa po mahali)...

Valjda ce neko od ovih strucnjaka reci o cemu se tu radi? Je li moglo jedno za drugim sve da strada?
direstraits0078

#3811 Re: cilindar kvacila

lorente wrote: kako da ozracim lijepo?
Vrati majstoru koji ti je to radio. Ili nadji majstora koji to zna uraditi. Sam neces uspjeti, treba ili alat, ili da napravis prirucni alat, ili da ti neko pomogne. Koje vozilo je u pitanju? Nije na svim vozilima isti nacin odzracivanja, ali je isti princip, odzracuje se na najvisoj tacki, koja mora biti iznad nivoa spremnika za hidraulicnu tecnost.
muha_sa

#3812 Re: cilindar kvacila

Post by muha_sa »

lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
meni se isto desilo pri povratku iz Hrvatske--sa mora-- :-) došo u Sa pumpajuci u vožnji :-) odvezo majstoru--on skino cilindar--odnjeo u Ferodu, ljudi predihtovali--20 km. Majstor vrati cilindar-dosuo ulja koliko je falilo, ozracio i evo vec dvije godine fercera bez problema :)
direstraits0078

#3813 Re: cilindar kvacila

Danguba wrote:I mene ovo interesuje.
Skoro sam prodao auto. Nikada nisam imao nikakvih problema osim ponekada kvacilo ne vrati skroz. To mi se desilo par puta ali saltanje je islo sa dva prsta. Nakon par dana zove me tip i kaze otisao mu cilindar kvacila. Ok, reko, zamijeni. Zamijenio a onda mu majstor rekao da sada ne moze dobro da salta i da treba mijenjati kompletan set kvacila i leteci ili zamajac(nemam pojma). Kazem mu ja da ne slusa puno majstore a od mene mu je 700 eura nazad(poznanici smo i ne bih da me nosa po mahali)...

Valjda ce neko od ovih strucnjaka reci o cemu se tu radi? Je li moglo jedno za drugim sve da strada?
Moze biti da je korpa kriva, moze biti da je lamela potrosena, moze biti masa stvari, moze biti da majstor ne zna kako treba ugraditi cilindar kvacila...
direstraits0078

#3814 Re: cilindar kvacila

muha_sa wrote:
lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
meni se isto desilo pri povratku iz Hrvatske--sa mora-- :-) došo u Sa pumpajuci u vožnji :-) odvezo majstoru--on skino cilindar--odnjeo u Ferodu, ljudi predihtovali--20 km. Majstor vrati cilindar-dosuo ulja koliko je falilo, ozracio i evo vec dvije godine fercera bez problema :)
Cime je ozracivao, kako se osjecas kad vozis? :mrgreen:

Image
Danguba

#3815 Re: cilindar kvacila

Post by Danguba »

direstraits0078 wrote:
Moze biti da je korpa kriva, moze biti da je lamela potrosena, moze biti masa stvari, moze biti da majstor ne zna kako treba ugraditi cilindar kvacila...
Izgleda da je bas ovo. :-)
Nakon ugradnje cilindra odmah je rekao da ne moze da salta i da mora sve da mijenja. K'o majstori, samo da ima posla. :D
lorente

#3816 Re: cilindar kvacila

Post by lorente »

direstraits0078 wrote:
lorente wrote: kako da ozracim lijepo?
Vrati majstoru koji ti je to radio. Ili nadji majstora koji to zna uraditi. Sam neces uspjeti, treba ili alat, ili da napravis prirucni alat, ili da ti neko pomogne. Koje vozilo je u pitanju? Nije na svim vozilima isti nacin odzracivanja, ali je isti princip, odzracuje se na najvisoj tacki, koja mora biti iznad nivoa spremnika za hidraulicnu tecnost.
seat ibiza sdi 2001g....evo prije pet minuta sam isao da vidim kakva je situacija sad i kad sam sjeo u auto i pritisnuo kvacilo pa pustio ostalo je skoro na pola :shock: danas u voznji nije vracalo centimetar dva,a sad ostalo na pola skoro :( 3-4 prodavnice autodijelova sam danas obisao i kada sam rekao podatke o autu svi su mi rekli to je onaj skupi cilindar...125km sam ga platio sachs marka..kazu medju najkvalitetnijim,znaci samo idiot od "majstora" nije dobro odradio posao :evil:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3817 Re: cilindar kvacila

Post by bitanga_sa_otesa »

kvacilo se odzracuje na pomocnom cilidru(cilindar na mjenjacu),nema teorije da je poslije novog cilindra otisla potisna i kvacilo ,glupost...nije odzracio kako treba
muha_sa

#3818 Re: cilindar kvacila

Post by muha_sa »

direstraits0078 wrote:
muha_sa wrote:
Cime je ozracivao, kako se osjecas kad vozis? :mrgreen:

Image
veze nemam kako je zrak ispuŠĆo :lol:

normalno se osjecam--ko pravi hadžo :D
direstraits0078

#3819 Re: cilindar kvacila

bitanga_sa_otesa wrote:kvacilo se odzracuje na pomocnom cilidru(cilindar na mjenjacu),nema teorije da je poslije novog cilindra otisla potisna i kvacilo ,glupost...nije odzracio kako treba
Cesto se to desi majstorima, nije mi jasno zasto ne urade odmah kako treba?
bitanga_sa_otesa

#3820 Re: cilindar kvacila

a ne znam,ja se posvetim tome uvijek,na nekim autima bas bude tesko to odzraciti...
muha_sa

#3821 Re: cilindar kvacila

Post by muha_sa »

jeblo vas to D --mene našli handrit :lol:
bitanga_sa_otesa

#3822 Re: cilindar kvacila

:lol: :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#3823 Re: cilindar kvacila

muha_sa wrote:jeblo vas to D --mene našli handrit :lol:
:lol: Moram malo. Nova godina, ti fazoni. :D
muha_sa

#3824 Re: cilindar kvacila

Post by muha_sa »

direstraits0078 wrote:
muha_sa wrote:jeblo vas to D --mene našli handrit :lol:
:lol: Moram malo. Nova godina, ti fazoni. :D
halalosum :lol:
muha_sa

#3825 Re: cilindar kvacila

Post by muha_sa »

papak veze nije imo da je hidraulicno kvacilo :lol: auto mi stade a ne mogu da prešaltam :( sreca bilo neko proširenje--dignem haubu i ko blecak blehnem :-) naidje jedan ciko, pita me šta je bilo---velim da mi je pukla sajla kvacila :thumbup:
kaže cOjk--bježa ba--nema ovo auto sajlu vec ti ovako radi :) pumpaj papucicom i prešaltaj--kad hoceš da prešaltaš lagano rucicom--ako ne ide ti opet pumpaj i furaj :lol: :lol: tako i bi--mašala :)
Post Reply