ma dobro opterecenje je normalno da mora zujat... kod mene nije toliko primjetno al se osjeti... otprilike izgleda kao kad alternator pocne da zuji... dokle god ne curi ulje i nepusta druge krikove voziLeon16v wrote:I kod mene to zuji, a kod druga na Fordu pišti kad namota puni
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#3801 Re: Pitamo Mehanicare ?
- Warashii
#3802 Re: Pitamo Mehanicare ?
U svakom slucaju izbjegavati motanje do kraja i držanje volana u toj poziciji. Kad cujes zvuk pumpe kada zakucas volan vrati ga koji milimetar.
-
SHTEVELEC
#3803 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sinoc mi se ugasi instrument tabla (Scenic 2005), ima li neko da preporuci nekoga ko bi to mog'o sredit'? Pogledacu sam par stvari (vidio sam po fourmima da se zna desit' hladan lem na par elemenata, to mogu i sam pogledat'), al' ako ne uspijem rijesit' da znam kome da odem...
-
zdruzdjo
#3804 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prije par godina se prijatelju desilo isto na isto autu. Na otpadu su mu trazili 1000km za nju. O novoj nije ni razmisljao.SHTEVELEC wrote:Sinoc mi se ugasi instrument tabla (Scenic 2005), ima li neko da preporuci nekoga ko bi to mog'o sredit'? Pogledacu sam par stvari (vidio sam po fourmima da se zna desit' hladan lem na par elemenata, to mogu i sam pogledat'), al' ako ne uspijem rijesit' da znam kome da odem...
Majstor je skinuo i odnio nekom elektricaru koji je zamjenio par elemenata. Doslo ga je neku smjesnu cifru.
Pitacu ga kome i sta.
-
SHTEVELEC
#3805 Re: Pitamo Mehanicare ?
zdruzdjo wrote:Prije par godina se prijatelju desilo isto na isto autu. Na otpadu su mu trazili 1000km za nju. O novoj nije ni razmisljao.SHTEVELEC wrote:Sinoc mi se ugasi instrument tabla (Scenic 2005), ima li neko da preporuci nekoga ko bi to mog'o sredit'? Pogledacu sam par stvari (vidio sam po fourmima da se zna desit' hladan lem na par elemenata, to mogu i sam pogledat'), al' ako ne uspijem rijesit' da znam kome da odem...
Majstor je skinuo i odnio nekom elektricaru koji je zamjenio par elemenata. Doslo ga je neku smjesnu cifru.
Pitacu ga kome i sta.
Tenk ju veri mac!
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3806 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li neki nacin da se testira kvacilo tj. lamela, cuo sam nesto pod rucnom, ubacim u veci 4 ili 5 brzinu i pustim kvacilo, ako se ugasi auto ok je, tako nekako? Koliko je to uopste sigurno 
-
lorente
#3807 cilindar kvacila
ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
-
direstraits0078
#3808 Re: cilindar kvacila
Nije odzraceno propisno.
-
lorente
#3809 Re: cilindar kvacila
kako da ozracim lijepo?direstraits0078 wrote:Nije odzraceno propisno.
- Danguba
#3810 Re: cilindar kvacila
I mene ovo interesuje.
Skoro sam prodao auto. Nikada nisam imao nikakvih problema osim ponekada kvacilo ne vrati skroz. To mi se desilo par puta ali saltanje je islo sa dva prsta. Nakon par dana zove me tip i kaze otisao mu cilindar kvacila. Ok, reko, zamijeni. Zamijenio a onda mu majstor rekao da sada ne moze dobro da salta i da treba mijenjati kompletan set kvacila i leteci ili zamajac(nemam pojma). Kazem mu ja da ne slusa puno majstore a od mene mu je 700 eura nazad(poznanici smo i ne bih da me nosa po mahali)...
Valjda ce neko od ovih strucnjaka reci o cemu se tu radi? Je li moglo jedno za drugim sve da strada?
Skoro sam prodao auto. Nikada nisam imao nikakvih problema osim ponekada kvacilo ne vrati skroz. To mi se desilo par puta ali saltanje je islo sa dva prsta. Nakon par dana zove me tip i kaze otisao mu cilindar kvacila. Ok, reko, zamijeni. Zamijenio a onda mu majstor rekao da sada ne moze dobro da salta i da treba mijenjati kompletan set kvacila i leteci ili zamajac(nemam pojma). Kazem mu ja da ne slusa puno majstore a od mene mu je 700 eura nazad(poznanici smo i ne bih da me nosa po mahali)...
Valjda ce neko od ovih strucnjaka reci o cemu se tu radi? Je li moglo jedno za drugim sve da strada?
-
direstraits0078
#3811 Re: cilindar kvacila
Vrati majstoru koji ti je to radio. Ili nadji majstora koji to zna uraditi. Sam neces uspjeti, treba ili alat, ili da napravis prirucni alat, ili da ti neko pomogne. Koje vozilo je u pitanju? Nije na svim vozilima isti nacin odzracivanja, ali je isti princip, odzracuje se na najvisoj tacki, koja mora biti iznad nivoa spremnika za hidraulicnu tecnost.lorente wrote: kako da ozracim lijepo?
- muha_sa
#3812 Re: cilindar kvacila
meni se isto desilo pri povratku iz Hrvatske--sa mora--lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvala
-
direstraits0078
#3813 Re: cilindar kvacila
Moze biti da je korpa kriva, moze biti da je lamela potrosena, moze biti masa stvari, moze biti da majstor ne zna kako treba ugraditi cilindar kvacila...Danguba wrote:I mene ovo interesuje.
-
direstraits0078
#3814 Re: cilindar kvacila
Cime je ozracivao, kako se osjecas kad vozis?muha_sa wrote:meni se isto desilo pri povratku iz Hrvatske--sa mora--lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvaladošo u Sa pumpajuci u vožnji
odvezo majstoru--on skino cilindar--odnjeo u Ferodu, ljudi predihtovali--20 km. Majstor vrati cilindar-dosuo ulja koliko je falilo, ozracio i evo vec dvije godine fercera bez problema

- Danguba
#3815 Re: cilindar kvacila
Izgleda da je bas ovo.direstraits0078 wrote:
Moze biti da je korpa kriva, moze biti da je lamela potrosena, moze biti masa stvari, moze biti da majstor ne zna kako treba ugraditi cilindar kvacila...
Nakon ugradnje cilindra odmah je rekao da ne moze da salta i da mora sve da mijenja. K'o majstori, samo da ima posla.
-
lorente
#3816 Re: cilindar kvacila
seat ibiza sdi 2001g....evo prije pet minuta sam isao da vidim kakva je situacija sad i kad sam sjeo u auto i pritisnuo kvacilo pa pustio ostalo je skoro na poladirestraits0078 wrote:Vrati majstoru koji ti je to radio. Ili nadji majstora koji to zna uraditi. Sam neces uspjeti, treba ili alat, ili da napravis prirucni alat, ili da ti neko pomogne. Koje vozilo je u pitanju? Nije na svim vozilima isti nacin odzracivanja, ali je isti princip, odzracuje se na najvisoj tacki, koja mora biti iznad nivoa spremnika za hidraulicnu tecnost.lorente wrote: kako da ozracim lijepo?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3817 Re: cilindar kvacila
kvacilo se odzracuje na pomocnom cilidru(cilindar na mjenjacu),nema teorije da je poslije novog cilindra otisla potisna i kvacilo ,glupost...nije odzracio kako treba
- muha_sa
#3818 Re: cilindar kvacila
veze nemam kako je zrak ispuŠĆodirestraits0078 wrote:Cime je ozracivao, kako se osjecas kad vozis?muha_sa wrote:meni se isto desilo pri povratku iz Hrvatske--sa mora--lorente wrote:ej ljudi otisao mi je cilindar kvacila-procurio skroz i bilo je tesko mijenjati brzine,kvacilo nije lijepo odvajalo..danas sam zamjenio cilindar koji nije nimalo jeftin 120km, i sada mijenja brzine bez zapinjanja,medjutim kvacilo se ne vrati skroz,ostane centimetar mozda i vise,ne vrati se do kraja..majstor kada je stavio novi cilindar samo je pumpao rukom i nogom kvacilo...jel trebalo ozraciti ili..? jel to uzrok sto se sada ne vrati do kraja nego ostane centimetar? jel neko mijenjao?hvaladošo u Sa pumpajuci u vožnji
odvezo majstoru--on skino cilindar--odnjeo u Ferodu, ljudi predihtovali--20 km. Majstor vrati cilindar-dosuo ulja koliko je falilo, ozracio i evo vec dvije godine fercera bez problema
![]()
normalno se osjecam--ko pravi hadžo
-
direstraits0078
#3819 Re: cilindar kvacila
Cesto se to desi majstorima, nije mi jasno zasto ne urade odmah kako treba?bitanga_sa_otesa wrote:kvacilo se odzracuje na pomocnom cilidru(cilindar na mjenjacu),nema teorije da je poslije novog cilindra otisla potisna i kvacilo ,glupost...nije odzracio kako treba
- bitanga_sa_otesa
#3820 Re: cilindar kvacila
a ne znam,ja se posvetim tome uvijek,na nekim autima bas bude tesko to odzraciti...
- muha_sa
#3821 Re: cilindar kvacila
jeblo vas to D --mene našli handrit 
- bitanga_sa_otesa
-
direstraits0078
#3823 Re: cilindar kvacila
muha_sa wrote:jeblo vas to D --mene našli handrit
- muha_sa
#3824 Re: cilindar kvacila
halalosumdirestraits0078 wrote:muha_sa wrote:jeblo vas to D --mene našli handritMoram malo. Nova godina, ti fazoni.
- muha_sa
#3825 Re: cilindar kvacila
papak veze nije imo da je hidraulicno kvacilo
auto mi stade a ne mogu da prešaltam
sreca bilo neko proširenje--dignem haubu i ko blecak blehnem
naidje jedan ciko, pita me šta je bilo---velim da mi je pukla sajla kvacila
kaže cOjk--bježa ba--nema ovo auto sajlu vec ti ovako radi
pumpaj papucicom i prešaltaj--kad hoceš da prešaltaš lagano rucicom--ako ne ide ti opet pumpaj i furaj
tako i bi--mašala 
kaže cOjk--bježa ba--nema ovo auto sajlu vec ti ovako radi