Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Reglan

#3801 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

1946--1987 wrote:
Reglan wrote:Hajd razumijem da stanje nije bas najbolje al jbt utakmica u 13 a kop se formira kako treba tek u 13:30 :shock: :? :-?
Cim pocne 90 minuta raja pocne da izlazi i haman prestane da navija. Prije se znalo ulaziti po pola sata ranije, a navijati i formirati kop i na samom zagrijavanju.
Ukratko, uzas. :run:
Normalno kad se cekalo po 45 minuta da fosil onaj proda kartu
Nije se cekalo protiv Slavije, Slobode...
Nasa Stvar

#3802 Re: Horde Zla

Post by Nasa Stvar »

old_spice wrote:
Sarajmen wrote:
TheProfessional wrote:Koliko god da mi je zanimljivo čitati i smijati se ovim zaključcima, zbog činjenice da je forum čitan moram da napišem nekoliko rečenica da laž nebi postala istina. Već nekoliko puta u ovih 6-7 godina deđava se sljedeća situacija: U trenucima kad smo najjači, najbolji, naj naj u svemu kako to već ide... likovi koji nisu zaslužni ni po čemu za to polako ali sigurno preuzmu vodeću ulogu i postanu jako bitni i neko na koga se ugleda. Ovi koji znaju da vode grupu i znaju sta rade ubrzo postanu seratori u očima većina jer ne se npr ne slažu da se ide na gostovanja nadrogirano, pijano (preko svake mjere), da se krade ili se ne slazu sa pojedinim parolama :) itd. I onda ti momci dignu ruke. Međutim kad se situacija slegne i kad spadnemo na 200 ljudi na utakmici a ovih gore mangupa vise nema, obično se pokrene tema kao ova i zaključak je da su oni krivi jer su otisli na zapad :D Nema potrebe da sad prizivate momke koji su otišli na zapad istok ili više ne idu. :)
:thumbup:
bravo profesionalac, zbog toga je većina prešla na zapada ili ne idu nikako, i ako nikad nisam bio neki bitan faktor i ja sam odlučio tako nakon što sam vidio da se upravo to događa, odem i sad na poneko gostovanje sa sjeverom, al nekako nije to to, fale oni momci sa zapada, kad se samo sjetim, bio sam ponosan što sam dio te priče
:thumbup:
Upravo tako fali mi "Nasa prica";jos od 2011 sam presao na istok,a gostovanje ako i odem odem s autom,s par momaka koji su takodjer vec odavno ili na istoku ili na zapadu i tjt,ima tu i smjene genereacije,ali bgm i dosta losih furki kod omladine koje nisu i nesmiju biti za tribinu,ali o tome cu sa svakim u 4 oka,mislim da ovaj forum nije mjesto za to,LP svim bivsim,sadasnjim i buducim hordasima,i da dodam za kraj ;
I NAS CE SJEVER OPET BITI NAJJACI !!!
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3803 Re: Horde Zla

Post by F&N »

Sve je to tacno sto se prica o slavnoj generaciji hz... Medjutim od tog nema neke fajde isto kao ni od jadikovanja za Titinom Jugoslaviom. Jedina je bitna stvar sta ko moze uraditi za sjever. Meni je krivo sto je ta famozna generacija mahom pobjegla. Ok razumijem sve razloge ali opet mislim da prisustvo tih ljudi makar na domacim tekmama bi mnogo znacilo za tribinu. Ovoj generaciji koja je aktuelna nedostaje mnogo toga u poredjenju sa zlatnom ali ti ljudi vole Sarajevo i horde i ne treba ih tako sad gurati u smetljarnik. I siguran sam i znam 100% da nesto vise nedo Bog krene po zlu s hordama da bi se vecina te generacija vratila da rascisti.
jalijas74

#3804 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Isto da nas je neko ukleo sa tom smjenom generacija pa nikako da je izvedemo kako treba.

Ali uposte mi nije jasno kako se poslije 3-4 godine na sjeveru nekako osjecas kao starij, iskusnij huligan pa si kao to prevazisao pa ces sa svojom rajom na istok (cuj na istok strasno). Ovaj navijacki pokret je nastao iz ljubavi, iz mlade i uzavrele krvi, gdje je bilo vazno da se druzimo i da imamo poprilicno slicne stavove u pogledu na FKS. U sustini imas opciju navijas ludujes 90 min ili gledas tekmu. Ako si bio clan Hz i zarazio se ovom prvom opcijom onda to svako iskljucuje drugu opciju ici na istok i gledati utakmicu grickajuci kospice. Ti onda u stvari nikada nisi bio istinski dio grupe niti si je ikada postovao. Mnogo se krvi i znoja prolilo sve ove godine da se izgadi ime Hz da se postigne nesto. Bilo je tu vise uspona i padova ali nikad kad smo padali i pali na najnize grane se nije odustalo vec se gurala ta prica i izgurala i pokazala sa Banja Lukom koji je to pravac u kojem zelimo da idemo.
Zasto je pao marketin grupe.
Zasto vise nema buseva za gostovanje
Zasto nema koreografija ...
Nisu krivi momci sa tribine vec svi vi koji ste ih napustili i otisli a pravdajuci se razno raznim razlozima i isprikama.

Zivot te jednostavno nauci ono jednom Hz uvijek Hz bez obzira sto nisi vise mlad, sto imas svoju pordicu....
Last edited by jalijas74 on 15/11/2015 01:02, edited 1 time in total.
pinokio04

#3805 Re: Horde Zla

Post by pinokio04 »

Raja, ima li šta na polju grafita , radil se šta na tome, da se kakav dobar grafit uradi u gradu..imamo ideja imamo inspiracija,, samo ma,o volje fali..
TheProfessional

#3806 Re: Horde Zla

Post by TheProfessional »

jalijas74 wrote: Zasto je pao marketin grupe.
Zasto vise nema buseva za gostovanje
Zasto nema koreografija ...
Nisu krivi momci sa tribine vec svi vi koji ste ih napustili i otisli a pravdajuci se razno raznim razlozima i isprikama.

Zivot te jednostavno nauci ono jednom Hz uvijek Hz bez obzira sto nisi vise mlad, sto imas svoju pordicu....
Nalupao si se mnogih gluposti ali koncentrisacu se na ono relevantno. Generacija, ekipa, grupica... zovi je kako god hoces je, u trenutku kad su zeljeli da njihovo misljenje bude iznad misljenja onih koji su smatrali da im je odzvonilo (dakle ovi malo idejno naprednija, intelektualnija grupacija), je dobila sve; Bubnjevi, transparenti, zastave na 2 koplja, zastave obicne, nisu imali dugova prema dobavljacima (za marketing), nisu imali dugova prema prevoznicima za autobus, web sajt grupe sa forumom i galerijom i marketingom... Zasto nakon 2-3 godine nista od toga vise nema vec se recikliraju stvari koje su im prije 2-3 godine ostavljene... to moras da pitas nekog od njih. Pogrijesio si adresu sa momcima bilo na zapadu bilo na istoku bilo na sjeveru. Zivio :thumbup:
nebitan lik

#3807 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Upravo zbog raznih klosara kojima nije u interesu tim i ljubav prema ostom vec druge stvari,ekipa sa zapada je trebala da se barem nalazi na sjeveru,pa i kroz pricu i svojim prisustvom bi se nova generacija edukovala,kod nas je penzija odma od 25 to 30 godina,to na drugim tribinama van nase drzave nije slucaj
rajv0sa

#3808 Re: Horde Zla

Post by rajv0sa »

Kako bi bilo vrh da se vrati ta stara raja, ova ekipa 2008, kako je to bilo vrijeme. Mogu se ljutit sad koliko hoce ali ovo sad je smijurija, sve tjeraju sa tribine. Nema veličina autoriteta u prvim redovima, nema "pameti" niko nece da se tali za koreografiju, ali za bobe naravno.
TheProfessional

#3809 Re: Horde Zla

Raja najiskrenije vam kazem da malo kakite. Od stare slave se ne zivi. Svi spominjete neke stvari iz proslosti i tu se sva prica zavrsava. Zasto niko od vas ne preuzme odgovornost i kaze da on hoce da vodi grupu, da zna, da moze i da hoce. Pa da vidimo kako i na koji nacin ce se izboriti za bolje od ovog sada. Lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti.
Stroj-2

#3810 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

TheProfessional wrote:Raja najiskrenije vam kazem da malo kakite. Od stare slave se ne zivi. Svi spominjete neke stvari iz proslosti i tu se sva prica zavrsava. Zasto niko od vas ne preuzme odgovornost i kaze da on hoce da vodi grupu, da zna, da moze i da hoce. Pa da vidimo kako i na koji nacin ce se izboriti za bolje od ovog sada. Lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti.
Svako ima svoje mišljenje da iznese, zato se ovo i zove forum. Horde Zla nisu privatna ili državna zajednica ili društvo, nego narodna zajednica, i svako ima pravo iznjet svoje mišljenje da li to bilo negativno ili pozitivno, što više ako smo još bili svi dio toga onda baš imamo pravo glasa. :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3811 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Pa niko nikome ne brani da kaze bilo sta. Ali prosto ovo sto mi pricamo je samo supljiranje, jer implementacija tih ideja i kritika se moze samo izvrsiti dolaskom na tribinu, ulaskom/povratkom u grupu, i aktivnim ucescem.

Drugi nacin ne postoji. A ako nisi spreman za nesto takvo, iz opravdanih ili manje opravdanih razloga, a obje varijante su ok, bilo bi korektno smanjiti kolicinu pljuvanja i pametovanja. To je poenta cijele price :thumbup:
Maharadza

#3812 Re: Horde Zla

Post by Maharadza »

Image

...osim Libera! :mrgreen:
TheProfessional

#3813 Re: Horde Zla

Stroj-2 wrote:
TheProfessional wrote:Raja najiskrenije vam kazem da malo kakite. Od stare slave se ne zivi. Svi spominjete neke stvari iz proslosti i tu se sva prica zavrsava. Zasto niko od vas ne preuzme odgovornost i kaze da on hoce da vodi grupu, da zna, da moze i da hoce. Pa da vidimo kako i na koji nacin ce se izboriti za bolje od ovog sada. Lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti.
Svako ima svoje mišljenje da iznese, zato se ovo i zove forum. Horde Zla nisu privatna ili državna zajednica ili društvo, nego narodna zajednica, i svako ima pravo iznjet svoje mišljenje da li to bilo negativno ili pozitivno, što više ako smo još bili svi dio toga onda baš imamo pravo glasa. :wink:
Pa ja i govorim upravo da preuzmete stvar u svoje ruke ako kazete da ste toliko nezadovoljni stanjem. Ili ce se sve zavrsiti davanjem moralne/internet podrske.
Samo me ovo tvoje podsjeti na ono kad je Munib Usanovic govorio "BHFanaticosi nisu oni vec smo to vi, ja i svi mi..." :D Grupa je ono sto se trenutno nalazi u kopu. Svi drugi nisu. Izasli su iz price na ovaj ili onaj nacin. Sto bi rekao Red u filmu Ultra' (obavezno navijacko gradivo) "Jednom kad izadjes gotovo je."
-LIBERO- wrote:Pa niko nikome ne brani da kaze bilo sta. Ali prosto ovo sto mi pricamo je samo supljiranje, jer implementacija tih ideja i kritika se moze samo izvrsiti dolaskom na tribinu, ulaskom/povratkom u grupu, i aktivnim ucescem.

Drugi nacin ne postoji. A ako nisi spreman za nesto takvo, iz opravdanih ili manje opravdanih razloga, a obje varijante su ok, bilo bi korektno smanjiti kolicinu pljuvanja i pametovanja. To je poenta cijele price :thumbup:
I to je to. Vrlo jednostavno.
nebitan lik

#3814 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Stroj-2 wrote:
Naravno da nema pravo jer nije clan iste i nije ukljucen u nista tako da bilo kakvo komentarisanje je glupost,jer ja il ti koji nismo aktivni nemamo tu sta da pricamo jer pricom nista necemo promjeniti! Nekad kao clan ekipe sa zapada znam da su ljudi bili svjesni da pricom nista se nece promjeniti pa su se stvari uzele u svoje ruke da se mjenjanju itd a ovo kako je sad i kako je prije bilo je suvisno pricat! Naravno da HZ nisu privatna zajednica zato im se prikljucis,doprineses na sve nacine i onda fino pises a ne kao sto sad radimo iz tople fotelje il sa istoka il zapada
Stroj-2

#3815 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

nebitan lik wrote:
Stroj-2 wrote:
Naravno da nema pravo jer nije clan iste i nije ukljucen u nista tako da bilo kakvo komentarisanje je glupost,jer ja il ti koji nismo aktivni nemamo tu sta da pricamo jer pricom nista necemo promjeniti! Nekad kao clan ekipe sa zapada znam da su ljudi bili svjesni da pricom nista se nece promjeniti pa su se stvari uzele u svoje ruke da se mjenjanju itd a ovo kako je sad i kako je prije bilo je suvisno pricat! Naravno da HZ nisu privatna zajednica zato im se prikljucis,doprineses na sve nacine i onda fino pises a ne kao sto sad radimo iz tople fotelje il sa istoka il zapada
Paša moj, nek si ti meni živ i zdrav, stariji sam ja bilo kakvu vrstu organizacije, kao većina ovdje s foruma ima ozbiljnijih ljudi u godinama, ja sam svoje ispuco, i domaćih i gostovanja i svega što ide uz ''tribinu', postoje druge stvari malo ozbiljnije u životu, naravno sve u svoje vrijeme. Poznajem ja mnogo te raje sa ''zapada'', i prije ekipe, i još prije ekipe, al ko stariji članovi ekipe sa sjevera imaju SVI pravo glasa jer je svako imo doprinos svoj PRIJE i ostavljeno im je što se kaže u amanet, a nisu HZ oformljeni OKO moje 1998 ili 2007 nego 1987 godine, neki nisu ni u planu bili tad da se rode, a sad što neko reče ja mislim leško, klinci nakvi dođu i deru se na one što ne navijaju i ne maju poštovanja prema starijima, mi u svoj vakat jesmo, nikad toga nije bilo prije, meni se čini onda da su izgubili ljubav prema klubu i da su tu samo zbog neke furke, a to tjeranje navijanje neko nešta, doduše dok ne naleti na stariju ekipu pa ga odpuhne s tribine, nisi svi u kopu.
Imaju ovi mlađi nek se isfuraju i ispucaju, al nek potraže po koji savjet od starijih, Đine je znao nekad dati po koji savjet, jer su tražili. Savjet poneki nije odma kritika, nažalost danas mnogi to tako shvate.
nebitan lik

#3816 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Dzinetova je odavno prestala da vazi,i momci sa zapada uopste nisu trazili njegovo misljenje cak naprotiv! I ja znam vecinu puno prije zapada i znam sta pricam al da ne duzim
Stroj-2

#3817 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Vidim i dugo su se zadržali na sjeveru....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3818 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Kad si vec pokrenuotu temu, i spocitavas primjenu sile i slicno, e hajde sada posteno reci da se nije saketalo, udaralo i sl.i kada je bila ta ekipa koju spominjes. Prije desavanje 'zapada', i kasnije preuzimanja tribine. A bio sam u oba perioda na sjeveru, i prosto su neuporediva. Sta su sviju ti radili braca Pitici, i njihova kompanija, Ramljak i Same i ostali? A sta se desavako, i ko je kada saketao i udarao, kada je tadasnji 'zapad' preuzeo sjever? Mislim na nasilnistvo i diktaturu, na samoj tribini?

Djeluje mi da je najlakse pljunuti na trenutne momke na tribini. I odmah ide prica - e kada sam ja to prosao itd.

Pa akor si PROSAO, i BIO, znaci da vise NISI. I nema tu retroaktivnog staza i zasluga iz prijasnjeg vremena, koji bi bilo kome od nas davalo za pravo da nesto odlucujemo i zanovjetamo momcima kojk su SADA dio Hz.

Vrati se na tribinu, i bujrum. :-D

Il se vrati na tribinu na kojoj si sada, ko i ja :D , i hajmo o igri ekipe i slicnoj prici. Unutrasnje stvari grupe mogu i trebaju rjesavati iskljucivo momci koji zive tu pricu. K'o sto smo mi to radili svojedobno. Nista nema prostije nego shvatiti to. :thumbup:

P.s nista licno, ovo je prosto bio slikovit primjer na sve slicne komentare i logike :thumbup:
Stroj-2

#3819 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Svako je imo svoju ''eru''. Đine i ekipa su oformili HZ i organizovalu grupu, ova druga ekipa je napravila ekspanziju i digla ih za nekoliko nivoa više. Normalan slijed događaja. Ne treba pljuvat ničiji rad i zalaganje, daleko od toga. Ovi mlađiji naraštaji što dolaze, ja lično bi volio da prekucaju svaku generaciju prije, u svim segmentima.
Al ako nekom ne paše kritika koja ne mora značit odma nešto loše, lako je samo hvalit, čim nse neka mala i veća kritika uputi, odma se pravi drama neka. Onda je bolje ugasiti temu HZ jer nema svrhe onda. Ipak je ovo forum i ljudi imaju pravo iznjet svoje mišljenje kakvo god da je nekom prijalo ili ne.
Nek im je sa srećom i na hajr. :)
nebitan lik

#3820 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Stroj-2 wrote:Svako je imo svoju ''eru''. Đine i ekipa su oformili HZ i organizovalu grupu, ova druga ekipa je napravila ekspanziju i digla ih za nekoliko nivoa više. Normalan slijed događaja. Ne treba pljuvat ničiji rad i zalaganje, daleko od toga. Ovi mlađiji naraštaji što dolaze, ja lično bi volio da prekucaju svaku generaciju prije, u svim segmentima.
Al ako nekom ne paše kritika koja ne mora značit odma nešto loše, lako je samo hvalit, čim nse neka mala i veća kritika uputi, odma se pravi drama neka. Onda je bolje ugasiti temu HZ jer nema svrhe onda. Ipak je ovo forum i ljudi imaju pravo iznjet svoje mišljenje kakvo god da je nekom prijalo ili ne.
Nek im je sa srećom i na hajr. :)
Nije nego neki glup kometar.tipa dugo su se zadrzali,barem nisu silom otjerani kao Dzine i ekipa! Sto se te ekipe tice puno vise su silu primjenjivali nego ekipa koja je na zapadu bila,kad se sjetim kad Pitici ulete na sjever i bez razloga nekog izmlate tako da nemas meni sta pricat kad sam bio sa njima dugo na tribini,puno puno vise su saketali na sjeveru nego bilo ko! Onda se plati bus za Zenicu kazes evo uplatnica neko od njuh kaze nema mjesta,ti pitas pa sta cu sad imam uplatnicu i onda se zalete i polome tako da nemoj majke ti otvarat mi oci sto se toga tice,a koliko su postovali ostale na sjeveru vidjeli smo kad se na zapad otislo,al vjerovatno tebe nisu napadali pa ovako pricas! I Sirko je jedan od osnivaca pa nien nikad udarao na svoje i zato je veca legenda od ovih spomenutih koje sam ja prestao davno postovati,uostalom i Dzine kad je na sipci bio je psovao i tjerao da se navija!
TheProfessional

#3821 Re: Horde Zla

Ja kontao mi pricamo o grupi a ne o kulturno umjetnickom drustvu. Nekad je sila neophodan faktor u izgradnji jake grupe htjeli to vi priznati ili ne. Nije to nista strasno. Zavrsna poruka: Vodi, slijedi ili se skloni sa puta. ;-)
jalijas74

#3822 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

TheProfessional wrote:... Zasto nakon 2-3 godine nista od toga vise nema vec se recikliraju stvari koje su im prije 2-3 godine ostavljene... to moras da pitas nekog od njih. Pogrijesio si adresu sa momcima bilo na zapadu bilo na istoku bilo na sjeveru. Zivio :thumbup:
Eto recikriali su "vase" stare zastave na kopljima koje su bile na zadnjem derbiju na Kosevu (i mislim da su se iste nosile u Vitez) mislim da malo zaobilazis istinu i previse se puses. Jeste da ste radili u tom periodu to je OK ali sada ne radite i zato morate da sutite.

nebitan lik - imas savim solidnu pricu

LIBERO je sve objasnio
Unutrasnje stvari grupe mogu i trebaju rjesavati iskljucivo momci koji zive tu pricu. K'o sto smo mi to radili svojedobno. Nista nema prostije nego shvatiti to. :thumbup:
TheProfessional

#3823 Re: Horde Zla

jalijas74 wrote:
TheProfessional wrote:... Zasto nakon 2-3 godine nista od toga vise nema vec se recikliraju stvari koje su im prije 2-3 godine ostavljene... to moras da pitas nekog od njih. Pogrijesio si adresu sa momcima bilo na zapadu bilo na istoku bilo na sjeveru. Zivio :thumbup:
Eto recikriali su "vase" stare zastave na kopljima koje su bile na zadnjem derbiju na Kosevu (i mislim da su se iste nosile u Vitez) mislim da malo zaobilazis istinu i previse se puses. Jeste da ste radili u tom periodu to je OK ali sada ne radite i zato morate da sutite.

nebitan lik - imas savim solidnu pricu

LIBERO je sve objasnio
Unutrasnje stvari grupe mogu i trebaju rjesavati iskljucivo momci koji zive tu pricu. K'o sto smo mi to radili svojedobno. Nista nema prostije nego shvatiti to. :thumbup:
A u komentarima prije si napisao: "Nisu krivi momci sa tribine vec svi vi koji ste ih napustili i otisli a pravdajuci se razno raznim razlozima i isprikama."

Malo ti je prica nekonzistentna al hajd. Ja ni danasnje jezgro ne kritikujem. Sta vise cak ih podrzavam da urade nesto sto mislim da treba kada pitaju za savjet a da li se to meni sve skupa svidja ili ne je moja stvar koju cu zadrzati za sebe.

I da ne ostanem nedorecen; Vjerujem da ovi momci mogu izgurati dobre stvari i napraviti kvalitetnu grupu ali to nece doci bez rada na svim poljima. Oni se jos uvijek traze i to je problem. Da su imali dobre temelje i da su mogli biti bolji je tacno ali nista jos nije izgubljeno. Malo su se zanijeli misleci da to sve dolazi samo od sebe. Rad je jedini nacin da se nesto napravi a vrijeme jedini pokazatelj da li to vrijedi.
jalijas74

#3824 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Kako ba ne kritikujes citaj ponovo sto si napisao da oni izvlace iz steka nesto sto ste ima kao ostavili u amanet, sta li vec ?

Momci su kupili platno, skrojili ga, sasili ga, nabavili koplja (mozda su iskoristili i stara) vukli ih kroz cijeli grad i mahali zastavama cijeli derbi.
Ako si ti ikada sasio samo jednu zastavu znas tu proceduru.
Alkos

#3825 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

Denise, prestani vise pisati o Hz. KŠ
Post Reply