MYKULC - KUALA LUMPUR C - Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
Ovo mi stoji u statusu već 10 dana, jel to znači da je zapelo u maleziji ili da putuje ovamo.
Moderator: anex
ovajonaj wrote:Radi wish dostavu u bih. Ja kupujem preko njihove mobilne app. Samo pripazi kad kupujes. U description ti pise sta kupujes. Da se ne iznenadis npr kupis jeftin power bank a unutra nema baterija samo elektronika. Zato citaj description. Ili klikni buy pa onda vidis sta tacno koliko kosta. Ako zelis kupiti nastavis samo, ako se predomislis uvijek imas cancel opciju.
Evo bas danas mi stigao ram za laptop sa wisha i sve kako je i opisano.
Može to potrajat i po 25-30 dana, tako da ti ostaje samo da čekaš, a to obično znači da je krenulo iz Malezije, mada to zna negdje zapet u skladištu u Frankfurtu i slično pa da se oduži i na 25-30 dana.Queen_of_hearts wrote:Pitanjce
Ovo mi stoji u statusu već 10 dana, jel to znači da je zapelo u maleziji ili da putuje ovamo.
undefined007 wrote:Ja planiram naručiti telefon sa Alija čim ova nova odluka o 300KM stupi na snagu. Bio sam skeptičan u pogledu plaćanja ali vidim da i ako se to ne radi preko Paypala nije neki problem i kupac je uglavnom dobro zaštićen. Što se tiče mobitela, njegov prodavač ima više od 200 pozitivnih feedbackova (samo za ovaj model) pa sumnjam da je neka muljaža još i piše da se radi o "official store" tako da sam se riješio nedoumica. Jedino što me brine je plaćanje uvoznih dadžbina, telefon otprilike košta 294 KM regularno, u slučaju akcija može se naći i za 270KM. Očekujem sigurno da ću platiti 17 % PDV-a i nadam se ništa više.
http://www.6yka.com/novost/137027/provj ... -do-600-kmsedma_7 wrote:undefined007 wrote:Ja planiram naručiti telefon sa Alija čim ova nova odluka o 300KM stupi na snagu. Bio sam skeptičan u pogledu plaćanja ali vidim da i ako se to ne radi preko Paypala nije neki problem i kupac je uglavnom dobro zaštićen. Što se tiče mobitela, njegov prodavač ima više od 200 pozitivnih feedbackova (samo za ovaj model) pa sumnjam da je neka muljaža još i piše da se radi o "official store" tako da sam se riješio nedoumica. Jedino što me brine je plaćanje uvoznih dadžbina, telefon otprilike košta 294 KM regularno, u slučaju akcija može se naći i za 270KM. Očekujem sigurno da ću platiti 17 % PDV-a i nadam se ništa više.
Zna li neko da li je nastupila i kad će (ako nije)? Predvidjali su početak marta.
Uhhhh o duži se ovo, iz Kine do Malezije 20 dana, pa opet tolikoMehemed wrote:Može to potrajat i po 25-30 dana, tako da ti ostaje samo da čekaš, a to obično znači da je krenulo iz Malezije, mada to zna negdje zapet u skladištu u Frankfurtu i slično pa da se oduži i na 25-30 dana.Queen_of_hearts wrote:Pitanjce

imam poznanika koji dosta kupuju i nisu imali problema...vješalica wrote:ima li neko iskustva sa aliexpressom?
posto se placa direktno karticom nema paypala
pa.hocel sta prevarit i tako to?
Na Aliju je kupac No1.vješalica wrote:ima li neko iskustva sa aliexpressom?
ma sve zavisi, evo i ja narucim mobitel, posalju ga singapurskom i skoro vec mjesec dana kako je poslato prema nama nema ga, a do tada u toku cjele ove godine sve sto mi je slato singapurskom postom dolazilo maksimalno za 15ak dana...sad je to ocito nedje zapeloQueen_of_hearts wrote:Uhhhh o duži se ovo, iz Kine do Malezije 20 dana, pa opet tolikoMehemed wrote:Može to potrajat i po 25-30 dana, tako da ti ostaje samo da čekaš, a to obično znači da je krenulo iz Malezije, mada to zna negdje zapet u skladištu u Frankfurtu i slično pa da se oduži i na 25-30 dana.Queen_of_hearts wrote:Pitanjce
Ovo mi stoji u statusu već 10 dana, jel to znači da je zapelo u maleziji ili da putuje ovamo.![]()
![]()
![]()
![]()
......jel se meni čini ili je najgora ova ruta preko Malezije, najsporije ide
Nece te prevariti ne beri brigu. Jedino sto cekas sto godina da dodjevješalica wrote:ima li neko iskustva sa aliexpressom?
Ima rok od 60 dana da dođe, ukoliko "item" ne dođe AE ti vraća pare jer kod njih i stoje, ne idu direktno prodavaču.vješalica wrote:ima li neko iskustva sa aliexpressom?
Moguce u nekim vrijednostima koje nisu blizu granice. Kada se radi o granici moraju uzeti, ja mislim od centralne banke kurs na dan uvoza. Ako se desi bilo kakav prigovor, ne mogu reci "mi googlali", vec se moraju pozvati na kurs centralne banke.Meni su nedavno na telefonu rekli (ako nisu slagali) da gledaju na google. Ukucaju (naprimjer) "$178.80 to BAM" u google i to je to.