Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Eborg

#3801 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Eborg »

Dobili smo Paypal adresu jedne gospodje na koju mozemo skupiti nesto love a rekla je da ce se potruditi i da pomogne oko udomljenja. Pa ako je neko voljan da uleti za operaciju i njegu - neka se javi na PP.
nadžak

#3802 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Eborg wrote:Dobili smo Paypal adresu jedne gospodje na koju mozemo skupiti nesto love a rekla je da ce se potruditi i da pomogne oko udomljenja. Pa ako je neko voljan da uleti za operaciju i njegu - neka se javi na PP.
Pozdrav zemo. Ja sam ti u gradu ovdje i nešto ću uletit pa hajd trebalo bi gdje sjest da šta napravimo po ovom pitanju.
nadžak

#3803 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Pozdrav narode.

Neki dan mi zaginu moja maca " stara", kako sam je zvao. Žao mi je strahota! Pametna bila ekstra i vazda super društvo. Ubio je drugi mačak, da stvar bude još gora i tužnija. Da je kakav ker ili nešto drugo što može popit odmazdu ni po muke al kud baš druga mačka jbg!

NIje mi jasno dali je to normalno ponašanje kod mačaka, da mačak dođe u teritoriju druge mačke i da je na smrt ubije, po ljudskim mjerilima na njenom kućnom pragu! Znam da bude svađa, dreke, ganjanja, ali ovo mi nije jasno nikako. To mi haman dođe kao neki ekvivalent ljudskom nasilništvu. Uvijek se nađe neki lokalni kabadahija od kojeg se ne može živjet, dok sam ne popije metak il dok Bog ne kaže da je dosta.
Nije ni doba parenja pa me i to zbunjuje.

Uglavnom, ode mi stara, ostadoše dvoje mačića njenih i njem mačak iz prvog okota pa sa njima deveram. Baš mi žao jbg.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3804 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

nadžak wrote:Pozdrav narode.

Neki dan mi zaginu moja maca " stara", kako sam je zvao. Žao mi je strahota! Pametna bila ekstra i vazda super društvo. Ubio je drugi mačak, da stvar bude još gora i tužnija. Da je kakav ker ili nešto drugo što može popit odmazdu ni po muke al kud baš druga mačka jbg!

NIje mi jasno dali je to normalno ponašanje kod mačaka, da mačak dođe u teritoriju druge mačke i da je na smrt ubije, po ljudskim mjerilima na njenom kućnom pragu! Znam da bude svađa, dreke, ganjanja, ali ovo mi nije jasno nikako. To mi haman dođe kao neki ekvivalent ljudskom nasilništvu. Uvijek se nađe neki lokalni kabadahija od kojeg se ne može živjet, dok sam ne popije metak il dok Bog ne kaže da je dosta.
Nije ni doba parenja pa me i to zbunjuje.

Uglavnom, ode mi stara, ostadoše dvoje mačića njenih i njem mačak iz prvog okota pa sa njima deveram. Baš mi žao jbg.
tjeraj tog agresivnog mačora iz mahale... nedaj mu prići blizu kuće... ja imam mačora i macu i oko kuće ostalo je par uličnih mački i rijetko sam vidio skoro nikako da mačor napada ma ženku sem parenja ćak i mačiće ne diraju... u zadnje vrijeme ima neki sivi mačor koji izaziva ovog mog, jednom su se i potukli ja sam ostao unakaženih ruku ne od sivog mačora nego od mog koji me je izgrizao i izčambao po rukama kad sam ga pokušao uzeti... sad ovog sivog tjeramo i zaobilazi kuću a prije se je na terasu penjao i ovog mog izazivao dok nije dobio po njušci iod tikija a i od mene, samo što ja najebah od svog mačora tikija ni kriv ni dužan :mrgreen:

u tvom slučaju najvjerovatnije je htjeo da se pari al ona neda zbog mačiča i to je platila životom, na žalost i to se događa
Eborg

#3805 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Eborg »

Prvi put da cujem da odrasla macka ubije drugu odraslu macku. Je li je utusio, sta li?
Quaresma

#3806 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Quaresma »

Jel moguce da macka bude alergicna na mlijeko ili da joj jednostavno skodi u nekoj mjeri.

Imam jednu macu koja dok je milujes zakaslja se i da izvinete sline joj pocnu kroz nos. Malo istrazivao po netu o tome i naidjem da je moguce da macke imaju astmu.

No mati mi kaze da je jedan dan primjetika dok je macka pila mlijeko da je kasnije to ispovracala, i otkako smo prestali davati mlijeko jednostavno nema vise nikakvog zakasljavanja.

Sent from my E6653 using Tapatalk
pici

#3807 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Eborg wrote:Prvi put da cujem da odrasla macka ubije drugu odraslu macku. Je li je utusio, sta li?
kako se mačori pokolju mala maca je recimo borba pasa il pijetlova... samo što to duže traje jer zavijaju jedan na drugog tj upozoravaju pa se desi da neki odustane al kad skoče jedan na drugog to je ko tornado kako se vrte i čambaju :shock: nema ljudskog oka da to uprati al su rane prilično teške, znaju bez oka, uha ostati il ako ga ufati za grkljan gotovo je(psi isto to rade samo što su poooodosta sporiji) ovo da mačor napadne ženku je rijetkost jedino kada brani mačiče il neda da je kuca...

Quaresma wrote:Jel moguce da macka bude alergicna na mlijeko ili da joj jednostavno skodi u nekoj mjeri.

Imam jednu macu koja dok je milujes zakaslja se i da izvinete sline joj pocnu kroz nos. Malo istrazivao po netu o tome i naidjem da je moguce da macke imaju astmu.

No mati mi kaze da je jedan dan primjetika dok je macka pila mlijeko da je kasnije to ispovracala, i otkako smo prestali davati mlijeko jednostavno nema vise nikakvog zakasljavanja.

Sent from my E6653 using Tapatalk

po stoti put na ovoj temi...ne dajite mačkama mlijeko... samo bejbi mlijeko il neko koje je preporuka veterinara ovo obično kupovno ni slučajno... jaran mi je prije par godina hranio mala mačad običnim mlijekom, četvero njih i nijedno nije preživilo iako sam ga upozoravo da to ne radi...
nadžak

#3808 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Eborg wrote:Prvi put da cujem da odrasla macka ubije drugu odraslu macku. Je li je utusio, sta li?
I ja sam se zijanio. Ma nije je utušio, podero je, iskrvarila sva. :(
pici

#3809 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

nadžak wrote:
a jadnica branila je mačad al nije dorasla tom mužijaku, u večini slučajeva mužjaci izbjegavaju sukob s ženkama pogotovo ako su skotne il imaju mačad jer ih brane do smrti :(
nadžak

#3810 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

pici wrote:
nadžak wrote:
a jadnica branila je mačad al nije dorasla tom mužijaku, u večini slučajeva mužjaci izbjegavaju sukob s ženkama pogotovo ako su skotne il imaju mačad jer ih brane do smrti :(
A eto izgleda, našao se seljačina i kabadahija. Tjerali smo ga sto puta, gađali, poljevali ali džaba je. Sreća mu je pa tada nije u blizini bila neka druga stvar, imo bi on viška željeza u krvi.
omar little

#3811 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by omar little »

Kal El wrote:Mačak od komšije [emoji7]

Image

Sent from my D5103 using Tapatalk
hiiiiiii <3 <3 <3
Quaresma

#3812 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Quaresma »

pici wrote: po stoti put na ovoj temi...ne dajite mačkama mlijeko... samo bejbi mlijeko il neko koje je preporuka veterinara ovo obično kupovno ni slučajno... jaran mi je prije par godina hranio mala mačad običnim mlijekom, četvero njih i nijedno nije preživilo iako sam ga upozoravo da to ne radi...
prvi put mi iskocila tema na timelineu, a imao sam dosad stotine mačaka, ni jedna nije imala problema sa mlijekom od krave.

prestao sam hraniti vec neko vrijeme sa mlijekom, ali i dalje se ponekad zakašlje, ali skroz sasvim malo kako je znala prije.
pici

#3813 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Quaresma wrote:
pici wrote: po stoti put na ovoj temi...ne dajite mačkama mlijeko... samo bejbi mlijeko il neko koje je preporuka veterinara ovo obično kupovno ni slučajno... jaran mi je prije par godina hranio mala mačad običnim mlijekom, četvero njih i nijedno nije preživilo iako sam ga upozoravo da to ne radi...
prvi put mi iskocila tema na timelineu, a imao sam dosad stotine mačaka, ni jedna nije imala problema sa mlijekom od krave.

prestao sam hraniti vec neko vrijeme sa mlijekom, ali i dalje se ponekad zakašlje, ali skroz sasvim malo kako je znala prije.
to nisam pročitao na netu il iz moje glave... kad smo našli mačad i zvali veterinara on je rekao ni slučajno običnim mlijekom...tako ko sam ja da da se natežem sa doktorom za životinje... imao sam i ja prije trijes godina i cuka i maca i davao im ondašnje domače mlijeko i niki problema ...ovo sada ne preporučuju, nazovi veterinara pa pitaj
Banksy

#3814 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

Šta je bilo s povrijeđenim mačićem, ide li na operaciju?
nadžak

#3815 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Banksy wrote:Šta je bilo s povrijeđenim mačićem, ide li na operaciju?
Kaže mi ovaj moj zemo da je već bio u Sarajevu na operaciji. Nemam puno detalja. Nadam se da je ok.
Banksy

#3816 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

nadžak wrote:
Banksy wrote:Šta je bilo s povrijeđenim mačićem, ide li na operaciju?
Kaže mi ovaj moj zemo da je već bio u Sarajevu na operaciji. Nemam puno detalja. Nadam se da je ok.
:thumbup:
seoBIH

#3817 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by seoBIH »

Nece da jede bilo kakvu kupovnu hranu. Sta da joj kuham? Maca ima 3 mjeseca.
ultima_palabra

#3818 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ultima_palabra »

seoBIH wrote:Nece da jede bilo kakvu kupovnu hranu. Sta da joj kuham? Maca ima 3 mjeseca.
Jesi probao Royal Canine?
pici

#3819 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

seoBIH wrote:Nece da jede bilo kakvu kupovnu hranu. Sta da joj kuham? Maca ima 3 mjeseca.
bez zajebancije, probaj pileća prsa i đigericu al ne kuhanu il pečenu neg sirovu i na sitno izrezanu... ako to neće vodi veterinaru
seoBIH

#3820 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by seoBIH »

Da probao sam Roayal, friskas, ma nista. Lopov :) Hoce kuhanu piletinu, to jede bez problema, ali mi cudno sto je tek tako prestala da jede maciju hranu. Nije meni problem kuhati, ali da li ima dovoljno vitamina?
pici

#3821 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

seoBIH wrote:Da probao sam Roayal, friskas, ma nista. Lopov :) Hoce kuhanu piletinu, to jede bez problema, ali mi cudno sto je tek tako prestala da jede maciju hranu. Nije meni problem kuhati, ali da li ima dovoljno vitamina?
ma neće joj ništa biti samo što je peka, evo moja maca jede samo suho viskas i to samo određene bobice ono koda čačkalicom ubada i bira :mrgreen: ima evo godina tako pa evo živi... tako je kako je kad ugađaš više maci nego sebi :mrgreen: ... ja nekad iz zajebancije ženu zezam , meni trava(kupus, grah, zelje itd) a macama meso, đigerica, piletina, teletina :mrgreen:
nadžak

#3822 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

pici wrote:
seoBIH wrote:Da probao sam Roayal, friskas, ma nista. Lopov :) Hoce kuhanu piletinu, to jede bez problema, ali mi cudno sto je tek tako prestala da jede maciju hranu. Nije meni problem kuhati, ali da li ima dovoljno vitamina?
ma neće joj ništa biti samo što je peka, evo moja maca jede samo suho viskas i to samo određene bobice ono koda čačkalicom ubada i bira :mrgreen: ima evo godina tako pa evo živi... tako je kako je kad ugađaš više maci nego sebi :mrgreen: ... ja nekad iz zajebancije ženu zezam , meni trava(kupus, grah, zelje itd) a macama meso, đigerica, piletina, teletina :mrgreen:
Jednog dana ćeš se nać pored kreveta zamotan u dekicu a mačak gore pored mlade se protego. :D
Eborg

#3823 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Eborg »

Macic je los jer mu jos rane nisu sanirane, o lomu se i ne razmislja. Preko cijele dvije zadnje noge su rane i morala se skinuti koza jer nekrotizira.

Kod nas vise ne moze biti jer se ja spremam na put za koji dan i necu biti tu. Ova udruzenja boli briga realno.

Dvaput dnevno mu treba ispirati te rane rivanolom jer se borimo protiv nekroze. Ako ne nadjemo nekoga hitno da to radi i damo mu sansu ja ne vidim druge opcije od eutanazije. A dusa me boli kada mu u oci pogledam i kako gleda a nema ko da mu pomaze.
pici

#3824 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Eborg wrote:Macic je los jer mu jos rane nisu sanirane, o lomu se i ne razmislja. Preko cijele dvije zadnje noge su rane i morala se skinuti koza jer nekrotizira.

Kod nas vise ne moze biti jer se ja spremam na put za koji dan i necu biti tu. Ova udruzenja boli briga realno.

Dvaput dnevno mu treba ispirati te rane rivanolom jer se borimo protiv nekroze. Ako ne nadjemo nekoga hitno da to radi i damo mu sansu ja ne vidim druge opcije od eutanazije. A dusa me boli kada mu u oci pogledam i kako gleda a nema ko da mu pomaze.

ta udruženja su čisti perači para...žao mi macalina pravo, možda je i bolja eutanazija od te patnje, ko će se brinut tako o njemu kao ti :(
Eborg

#3825 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Eborg »

Ma sto je najgore problem je rjesiv sa 20 minuta njege dnevno - samo gdje i s kim?
Post Reply