Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
VjecitiStudent

#3801 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

DinoZe wrote: Pa mi imamo 2 politicara u citavoj drzavi sto pricaju strane jezike i to sto posto jedan od njih prica ruski.
A mislim da nemamo ni jednog koji je zavrsio politicke nauke na Oxfordu.
Znaci svi su takvi kakvi jesu, novinari, mesari, maticari, doktori medicine itd.
Naravno da je imao podporu Terzic od Ashdowna, a Cavic nije bas bio toliko kooperativan, nego se jednostavno trampio sa Terzicem, Ashdownom i Bondom. ( Vi meni ovo ja vama ovo )
I sa Do Dickom se to moglo ali nasi neznaju. ( Na nasima vidis da neznaju pogledaj ih samo kako izgledaju )
Uglavnom je je imao rezultat, sto ostali nemogu prikazati. ( Spirica ne racunam on je izvan konkurencije )
Sjetimo se Lagumdzije i Strom Telekoma, Bosmala itd.
:-)
Zar graditelji Bosmala nisu trebali da grade i Terzicev autoput?
U svakom slucaju, eto vam ga :run:
spreca

#3802 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

DinoZe wrote:Sjedi, Jedan!
A zasto mislis da nisam u pravu ?? Malo pojasni.

zar nisam upravu kada kazem da Sa nikada nebi dobilo onakve gradzevine da nije Fahre, nema veze sto je megaloman i sebe ispunajva u tome. Zar ti nije lijepo pogledati Avazove tornjeve.A sto se tice Dodika, vidis da se iplati biti bahat i carsijaner. Covjek nas sve vuce za nos i u federaciji i u rs. Niko mu nista ne moze, a on moze svakome sta hoce reci.
Dodze tu u Sa, carsijanerski se smije narodu u lice, onom istom narodu koji nema sta da jede i misli u sebi oj debili moji.
Reci ti sta mislis ko je alternativa danas i ko moze parirati Dodiku i svjestkim politicarima?[/quote]

Cuo sam da ce Scepo u onim velikim "zgradama" sijati psenicu,kukuruz,uzgajati krave muzare ,kokoske,ovce ,otvoriti pekar na najvisem katu da se miris siri daleko da i sirotinja moze da osjeti pravi miris somuna ma bitce u njega svasta.
spreca

#3803 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

DinoZe wrote:Ako misliš da "maher" Dodik uspješno vodi RS, pogledaj malo revizorske izvještaje.

Druga stvar, u BiH iza rata, uspješne privrednike možeš nabrojati na prste jedne ruke...ako izbaciš one koji dobivaju poslove po stranačkoj liniji, i one koji se bave kriminalom... žalosno, ali tako je.

Ako ti SDA da početni kapital, obezbjedi ti tržište (državne institucije i preduzeća i stranačke centrale koje su 15 godina bile pretplaćene na Avaz), pravosuđe ti toleriše medijsko reketarenje (sjetimo se kampanje kada su se Bosnalijek, Klas i Pivara prestali reklamirati u Avazu, počela bjesomučna hajka na Arslanagića, Ahmovića i Selimovića - ova dvojica popustila, Hilmo nastavio rat) i transakcije sa mafijom (Keljmendi, Gaši), a i nakon što toliko padneš da više ne možeš dobiti kredite na komercijalnim osnovama državna banka te pogura sa 22 miliona "razvojnih" sredstava - pa koliko je teško biti "uspješan privrednik" :-) I povrh toga, čovjek je u finansijskoj gabuli zbog svoje megalomanije... da li stvarno želimo izručiti državu u naručje takvom čovjeku?
Sve to stoji sta si napisao i mi moramo traziti nekoga u takvoj atmosferi.
Do Dick jeste maher jer ce ponovo biti izabran. Rs je sa njim ojacala kao nikada do sada, svidzalo se to nekome ili ne.
Samo ko je alternativa kod nas?
Mozda Fahri ne ide bas najbolje sto se tice finasija, ali nevjerujem da mu je bas toliko tesko. Ipak samo koliko mu avaza donese kesa + hotel koji je skoro vazda pun.
Ali opet pitam, posto smo u takvom okruzenju i u takvoj situaciji ko je alternativa?[/quote]

@dino ,dinati nemoj se provaljivati,scepi da nije guza dosla do duvara qrac bi se on zajebavo sa narodom i hodo predizbornim kampanjama sjedio bi on u hladu kao i dosada i capo i sto to nije uradio ranije ali osjetio da ce jednog dana doci "sudnji dan"pa doso tobe :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#3804 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Haj recimo ovako, Dodiku ide vrlo dobro, RS-u nikad lošije :-D Kad se ne bude više imalo šta izvući, ode Dodo u Rusiju, na Kipar, ili ko zna gdje, a RS osta sa gaćama na štapu... mi u Federaciji da tražimo njegovog pandana, ne hvala...

Što se tiče alternative, niko neće doći i čarobnim štapićem razriješiti situaciju, dio problema i jest što ljudi vjeruju u Mesije koji će nas spasiti... downloaduješ izborne liste sa izbori.ba i pronađeš 4 čovjeka za 4 nivoa vlasti za koje vjeruješ da će pošteno raditi posao, bez obzira na stranke... to je najbolje što možeš uraditi ;-)
Comrad

#3805 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Comrad »

spreca wrote:
DinoZe wrote:Ako misliš da "maher" Dodik uspješno vodi RS, pogledaj malo revizorske izvještaje.

Druga stvar, u BiH iza rata, uspješne privrednike možeš nabrojati na prste jedne ruke...ako izbaciš one koji dobivaju poslove po stranačkoj liniji, i one koji se bave kriminalom... žalosno, ali tako je.

Ako ti SDA da početni kapital, obezbjedi ti tržište (državne institucije i preduzeća i stranačke centrale koje su 15 godina bile pretplaćene na Avaz), pravosuđe ti toleriše medijsko reketarenje (sjetimo se kampanje kada su se Bosnalijek, Klas i Pivara prestali reklamirati u Avazu, počela bjesomučna hajka na Arslanagića, Ahmovića i Selimovića - ova dvojica popustila, Hilmo nastavio rat) i transakcije sa mafijom (Keljmendi, Gaši), a i nakon što toliko padneš da više ne možeš dobiti kredite na komercijalnim osnovama državna banka te pogura sa 22 miliona "razvojnih" sredstava - pa koliko je teško biti "uspješan privrednik" :-) I povrh toga, čovjek je u finansijskoj gabuli zbog svoje megalomanije... da li stvarno želimo izručiti državu u naručje takvom čovjeku?
Do Dick jeste maher jer ce ponovo biti izabran. Rs je sa njim ojacala kao nikada do sada, svidzalo se to nekome ili ne.
Mozda Fahri ne ide bas najbolje sto se tice finasija, ali nevjerujem da mu je bas toliko tesko. Ipak samo koliko mu avaza donese kesa + hotel koji je skoro vazda pun.
Ali opet pitam, posto smo u takvom okruzenju i u takvoj situaciji ko je alternativa?

@dino ,dinati nemoj se provaljivati,scepi da nije guza dosla do duvara qrac bi se on zajebavo sa narodom i hodo predizbornim kampanjama sjedio bi on u hladu kao i dosada i capo i sto to nije uradio ranije ali osjetio da ce jednog dana doci "sudnji dan"pa doso tobe :lol: :lol: :lol:[/quote]
Stani malo, jel ti imas uvid u finansijsko stanje Fahre. Ako da, bilo bi dobro da podijelis to sa nama. Pricati napamet nema svrhe.

I ako vec nema love, zasto bi rizikovao i ulazio u ovo sve. Koliko samo novca treba da se ovo sve organizuje i plate marketing kampanje. I ko mu garantuje da ce pobijediti, niko. Meni to nema nikakve logike, jer ima mnogo boljih nacina da se pare uloze, to valjda i Fahro zna.
Real Khan

#3806 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

DinoZe wrote:Cesto sam poslovno po Doboju, Derventi, Laktasima i BL. Tako pricam sa ljudima i moram vam reci da se svi osjecaju nenormalno jako. Dodika dizu u zvijezde. Kazu da im je on konacno vratio postovanje i samopuzdanje.
I vi ostali vjerovatno putujete pa mozete vidjeti koliko se gradi po Rs, prije toga nije bilo.
I jos moram reci da moja firma sa firmama iz rs barem sa onima kojima poslujemo nema problema u portrazivanjima.
Dok sa firmama po Federaciji je uvijek neko natezanje ili moze li zeljezo ili cementa u zamjenu.

Sto se tice Fahre nisam upucen, ali ono sto vidim ne sugestira mi da mu je toliko lose. Ipak valja platiti toliku kampanju itd.
Ali nevzano on je jedno novo lice u politici i igrati ce vjerovatno vaznu ulogu.
Naravno da mozemo odabrati neka cetiri covijeka na glasackom listicu i misleci da ce posteno raditi glasati za njih. Samo dali oni imaju sansu za pobjedu to je pitanje. Tako svako ce zaokruziti nekoga i onda cemo imati 16 malih stranaka koje nece moci napraviti koalicju i eto nam ga opet SDA, HDZ.
Okruzenje u kojem se nalazimo je sranje kojeg smo mi samili ili nasi roditelji stvorili, pa tako da sada u mutnoj bari trebamo naci nabezopasniju ribu ili makar neku koju neznamo.
Evo, ja te mogu uputiti...Ako daš glas Fahri i SBB, dao si svoj glas ŠAJI :wink: Znaš li ko je Šaja? To ti je onaj što je u čuvenom telefonskom razgovoru sa Gašijem pominjao crnca, a prije toga je pohapao strane donacije za odbranu BiH. Lično sam se uvjerio da iza Radončića stoji Šaja (glavom i bradom) kao siva eminencija...eto, pa vi vidite da li je to ono što želite.
Nuclear Winter

#3807 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nuclear Winter »

DinoZe wrote:Cesto sam poslovno po Doboju, Derventi, Laktasima i BL. Tako pricam sa ljudima i moram vam reci da se svi osjecaju nenormalno jako. Dodika dizu u zvijezde. Kazu da im je on konacno vratio postovanje i samopuzdanje.
I vi ostali vjerovatno putujete pa mozete vidjeti koliko se gradi po Rs, prije toga nije bilo.
I jos moram reci da moja firma sa firmama iz rs barem sa onima kojima poslujemo nema problema u portrazivanjima.
Dok sa firmama po Federaciji je uvijek neko natezanje ili moze li zeljezo ili cementa u zamjenu.

Sto se tice Fahre nisam upucen, ali ono sto vidim ne sugestira mi da mu je toliko lose. Ipak valja platiti toliku kampanju itd.
Ali nevzano on je jedno novo lice u politici i igrati ce vjerovatno vaznu ulogu.
Naravno da mozemo odabrati neka cetiri covijeka na glasackom listicu i misleci da ce posteno raditi glasati za njih. Samo dali oni imaju sansu za pobjedu to je pitanje. Tako svako ce zaokruziti nekoga i onda cemo imati 16 malih stranaka koje nece moci napraviti koalicju i eto nam ga opet SDA, HDZ.
Okruzenje u kojem se nalazimo je sranje kojeg smo mi samili ili nasi roditelji stvorili, pa tako da sada u mutnoj bari trebamo naci nabezopasniju ribu ili makar neku koju neznamo.
"Osjećati" i "biti" jak su dva RAZLIČITA pojma,naime osjećaj ČESTO vara što će ubrzo na svojoj koži osjetiti stanovnici šumske.I nemoj valjati budalaštine,u americi ti nude bilo šta kao kompenzaciju za dug a u slavnoj šumskoj sve tip-top kao u švajcarskoj :lol:

Ako si IKAD bio u derventi mogao si primjetiti da više života ima na MJESECU nego na potezu od doboja do bosanskog broda,prema tome ili si ti TROL koji za pare veliča laktašenka,i pravi od dervente new york ili jednostavno lupaš GLUPOSTI i POJMA NEMAŠ O ČEMU PRIČAŠ
JThomas

#3808 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JThomas »

u RSu nema kantona pa sve ide u banja luku i laktaše, i to se izgradilo pravo, ali pokušajte malo otići do istočne bosne, ili još gore, istočne hercegovine, pa tamo vidite plodove miletove vladavine.
harisson

#3809 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by harisson »

Dobro vas covjek pita, za koga glasati i ko je cist dovoljno u vasim ocima da bas nema nikakve klikere u dzepovima ?? Pa bi bilo lijepo da mu odogovorite..

Kao sto Albert Ajnstajn rece , sta je ludilo..

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Pa vi birajte iste ljude !!!
Murisno1

#3810 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Adnan Terzić je bio najbolji premijer kojeg je država imala 8-)
Dodick: Jadna država koju vodi Adnan Terzić :) (u doba dok je bio premijer)
Tako da ... :)
ljeljenca

#3811 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ljeljenca »

ha ha ha. adnan terzic najbolji. mislis nesto malo manje nesposoban. travnicki pokvareni sir je on.
a je l ko primjetio onu novu plakatu laznog bosnjaka iz gusinja fahre (onu sa dva naka poluglumca alkos koji tuce zene i riki koji je kao imetak dobio nove zube, prezaduzenim doktorom iz tuzle, nekom stuhom i ekremom jevricem) ili mi se samo ucinilo da je ekrem...
ako ko ima da je postavi. ja bih se zakleo da je ekrem na slici (s desne strane prvi)!
ultima_palabra

#3812 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Naravno da je bio, u konkurenciji sa Špirićem :-) prije toga su bili neki predsjedavajući u rotaciji, to ne možeš ni računati. Radio je u daleko relaksiranijim odnosima nego danas, a Paddy je vukao sve poteze. Ipak bio je nesposoban do bola, sjećamo se kad se natezao sa Ivanićem godinu dana oko smjene, on ga smjeni, a debeli smijući se dođe na posao :oops: Jebo takvog premijera... da ne govorim o razvaljivanju u 60 minuta od strane Zlatka :roll: Pa onda onaj mason i špijunčina Zlatko Hurtić kao ekonomski savjetnik...

Nego, zašto njega nema na listama ni u javnosti, je li uopšte više član SBB? Da je sve u redu, ne sumnjam da bi nam sa stranica Avaza iznosio svoje "ekspertize" :-)
Murisno1

#3813 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

ljeljenca wrote:ha ha ha. adnan terzic najbolji. mislis nesto malo manje nesposoban. travnicki pokvareni sir je on.
a je l ko primjetio onu novu plakatu laznog bosnjaka iz gusinja fahre (onu sa dva naka poluglumca alkos koji tuce zene i riki koji je kao imetak dobio nove zube, prezaduzenim doktorom iz tuzle, nekom stuhom i ekremom jevricem) ili mi se samo ucinilo da je ekrem...
ako ko ima da je postavi. ja bih se zakleo da je ekrem na slici (s desne strane prvi)!
pa skini povez s očiju 8) :dance:
Murisno1

#3814 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

ultima_palabra wrote:Naravno da je bio, u konkurenciji sa Špirićem :-) prije toga su bili neki predsjedavajući u rotaciji, to ne možeš ni računati. Radio je u daleko relaksiranijim odnosima nego danas, a Paddy je vukao sve poteze. Ipak bio je nesposoban do bola, sjećamo se kad se natezao sa Ivanićem godinu dana oko smjene, on ga smjeni, a debeli smijući se dođe na posao :oops: Jebo takvog premijera... da ne govorim o razvaljivanju u 60 minuta od strane Zlatka :roll: Pa onda onaj mason i špijunčina Zlatko Hurtić kao ekonomski savjetnik...

Nego, zašto njega nema na listama ni u javnosti, je li uopšte više član SBB? Da je sve u redu, ne sumnjam da bi nam sa stranica Avaza iznosio svoje "ekspertize" :-)
ma ne kontaš ti to :evil: 8)
denis_sa

#3815 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by denis_sa »

Nista Fahro, sposoban privrednik, pitanje koliko posten, takve stvari je pisao o svojim protivnicima da mi se zgadio Avaz... Samo SDA, jedini pravi politicari sa vizijom...
Adriatic

#3816 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adriatic »

denis_sa wrote:Nista Fahro, sposoban privrednik, pitanje koliko posten, takve stvari je pisao o svojim protivnicima da mi se zgadio Avaz... Samo SDA, jedini pravi politicari sa vizijom...
:lol: :lol:
Jedini pravi političari sa milijardama (vizijom) :lol: :lol:
Bakira mi mog :D
klixober

#3817 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixober »

DinoZe wrote: Druga stvar da ista RS je bila pod sanckicjama 10 godina skoro, dok smo mi dobijali pomoc. Po toj logici mi bi trebali biti daleko ispred njih, a gdje smo?
Ti si ocigledno jedan obicni troll.
Na Banja Luku nije pala granata,a samo Sarajevu je tokom rata nanjeto stete koja se mjeri desetinama milijardi.Cak i dan danas Sarajevo nije obnovljeno,jos uvijek ima dosta oziljaka rata.Gdje smo mi? Pa u odnosu na RS,FBiH je oaza demokracije,ljudskih prava,tolerancije...a obzirom da je FBiH katastrofa,mozes misliti kakva je RS...
Zato prestani sa trolanjem,imas banjalucki forum pa tamo supljiraj sa istomisljenicima.
ultima_palabra

#3818 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Murisno1 wrote:
ultima_palabra wrote:Naravno da je bio, u konkurenciji sa Špirićem :-) prije toga su bili neki predsjedavajući u rotaciji, to ne možeš ni računati. Radio je u daleko relaksiranijim odnosima nego danas, a Paddy je vukao sve poteze. Ipak bio je nesposoban do bola, sjećamo se kad se natezao sa Ivanićem godinu dana oko smjene, on ga smjeni, a debeli smijući se dođe na posao :oops: Jebo takvog premijera... da ne govorim o razvaljivanju u 60 minuta od strane Zlatka :roll: Pa onda onaj mason i špijunčina Zlatko Hurtić kao ekonomski savjetnik...

Ma znam... sa tornja se ipak najbolje vidi :-D
joeaziz

#3819 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

DinoZe wrote:
Chmoljo wrote:
DinoZe wrote: Imali smo SDP par godina na vlasti i godinama sudjelovali u vlasti pa corak.
kojim godinama? kao načelnici opština :-) jaka vlast :-)
Alijansa za promjene, SDP je bila glavna uloga.
Cinimi se da su i poslije toga bili u koaliciji imali par ministara.
Ali kao sto kazes imali su i par gradonacelnika, konkretno kod nas u ZE, ali nisu nista napravili. ( a moglo se je )
Mada mozda neka koalicji SBB, SDP i Liberali bi mi bila najdraza. Posto kod bosnjackog korupsa nemoze pobijediti samo jedna stranka.

sdp je bio na vlasti zajedno sa ostalim partijama koje su cinile alijansu. u toj alijansi sdp je imao dvadesetak posto vlasti i to je trajalo sve zajedno dvije godine. u te dvije godine je uradjeno vise na izgradnji drzave i zakona nego npr u zadnjih osam i pored opstrucija sbih.
poslije toga sdp nije bio ni u kakvoj vlasti, ni u kakvoj koaliciji i nije imao par ministara.
sdp je imao i ima par gradonacelnika i istina je da jedino gradonacelnik zenice nije nista uradio osim one blesave fontane ispred opstine. drugi nacelnici iz sdp-a su imali mnogo bolje rezultate. na primjer nacelnik tuzle imamovic.
koalicija sbb i sdp-a apsolutno nije moguca zato sto se sbb i sdp nalaze na razlicitim krajevima politickog spektra. sbb je mafijaskoklerofasisticka stranka a sdp je socijademokrtska stranka. liberale ne treba posebno razmatrati jer se radi o satelitskoj partiji mladomuslimanskog kruga.
Murisno1

#3820 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

ultima_palabra wrote:
Murisno1 wrote:

Ma znam... sa tornja se ipak najbolje vidi :-D
Na vrhu uvijek ima mjestaaa :-) 8)
denis_sa

#3821 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by denis_sa »

Harisu ne vjerujem, Fahri ne vjerujem, Bakiru vjerujem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3822 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Murisno1 wrote:
kad je Dino prešo u SBB?
Chisum

#3823 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chisum »

Chmoljo wrote:
Murisno1 wrote:
kad je Dino prešo u SBB?
Nije presao, ali, poruke najveceg bosnjackog mislioca danasnjice, poslije reisa i Alije, bile su i ostale univerzalne.

Pasa moj solidni.

Burek.
Last edited by Chisum on 16/09/2010 19:46, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3824 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Chisum wrote:
Nije presao, ali, poruke najveceg bosnjackog mislioca danasnjice - bile su i ostale univerzalne.
neka ba, i Hegel je civaro :mrgreen:
spreca

#3825 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

Comrad wrote:
spreca wrote:

Ali opet pitam, posto smo u takvom okruzenju i u takvoj situaciji ko je alternativa?

@dino ,dinati nemoj se provaljivati,scepi da nije guza dosla do duvara qrac bi se on zajebavo sa narodom i hodo predizbornim kampanjama sjedio bi on u hladu kao i dosada i capo i sto to nije uradio ranije ali osjetio da ce jednog dana doci "sudnji dan"pa doso tobe :lol: :lol: :lol:
Stani malo, jel ti imas uvid u finansijsko stanje Fahre. Ako da, bilo bi dobro da podijelis to sa nama. Pricati napamet nema svrhe.

I ako vec nema love, zasto bi rizikovao i ulazio u ovo sve. Koliko samo novca treba da se ovo sve organizuje i plate marketing kampanje. I ko mu garantuje da ce pobijediti, niko. Meni to nema nikakve logike, jer ima mnogo boljih nacina da se pare uloze, to valjda i Fahro zna.[/quote]

Utopljenik se 'fata za slamku spasa , valja nekako vracati dugove.Zasto tako bogat i uspjesan(po tvome)covjek ostavlja sve i gura se u politiku? samo ti vjeruj da je to zbog naroda jelde zao mu naroda jes vala enoga place zbog naroda ,pa ljudi uozbiljite se .

za boldirano .....pa naravno zna zato i ulaze u predizbornu kampanju
Post Reply