Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#3801 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Nije to nikakva analiza, to je realnost. Klub je kita i ovo ce im biti jednokratni uspjeh kao i vecini ekipa koja poput njih u vrhu zavrsi pa ih onda nigdje na mapi nema. Kazem ti zavrsit ce kao i Mainz u Evropi, tj. ispasti u pretkolu! To za ligu nije nikako dobro!
Mislim jeste za samu interesantnost lige ovo ono, ali u Evropi to je pogubno.
Pa zamisli samo duel u Evropi Lige Freiburg - Tottenham ili Valencia npr! :-? :roll:
groove

#3802 Re: Bundesliga

Post by groove »

BHF_Manijak wrote:Nije to nikakva analiza, to je realnost. Klub je kita i ovo ce im biti jednokratni uspjeh kao i vecini ekipa koja poput njih u vrhu zavrsi pa ih onda nigdje na mapi nema. Kazem ti zavrsit ce kao i Mainz u Evropi, tj. ispasti u pretkolu! To za ligu nije nikako dobro!
Pa zamisli samo duel u Evropi Lige Freiburg - Tottenham ili Valencia npr! :-? :roll:
to je isto da kazes sto ce leverkusen ili schalke u ligu sampiona pa zamisli samo duel protiv barcelone...
Partijaner

#3803 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Nema to veze, eto zamisli BATE-Bayern, pa sta bi. :mrgreen:
groove

#3804 Re: Bundesliga

Post by groove »

Partijaner wrote:Nema to veze, eto zamisli BATE-Bayern, pa sta bi. :mrgreen:
ili bayern-juventus. znaci i ovi slabiji klubovi znaju da iskoriste svoju sansu :mrgreen:
Djubre_

#3805 Re: Bundesliga

Post by Djubre_ »

Eo zabi ga salihovic wolfsburgu 8-)
pirmin

#3806 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Poslije Misketa i Bajramovica Sejo mi je nas najdrazi igrac i bice mi zao ako ispadne
sa Hoffenheim-om u Zweit-u. Sve su prilike da ce se to desiti.
Ili se mozda izvuku u relegaciji.
BHF_Manijak

#3807 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

groove wrote:
to je isto da kazes sto ce leverkusen ili schalke u ligu sampiona pa zamisli samo duel protiv barcelone...
Daleko daleko je jca razlika izmedju Freiburga i Tottenhama, nego li npr. Leverkusena i Barce. Uostalom ti poredis jedan od tri najbolja kluba Evrope sa njemackim tek 4. ili 5. timom. Sto nisi rekao Bayern?

Dzaba, ne mozes me ubjediti da Freiburg moze nesto u Evropi napraviti, ili Mainz i slicni timovi...
MOSALJOZE

#3808 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

Image
Idealnih 11 ovog kola.Mujdza :thumbup: .
Ajatolah_

#3809 Re: Bundesliga

Post by Ajatolah_ »

BHF_Manijak wrote:Nije to nikakva analiza, to je realnost. Klub je kita i ovo ce im biti jednokratni uspjeh kao i vecini ekipa koja poput njih u vrhu zavrsi pa ih onda nigdje na mapi nema. Kazem ti zavrsit ce kao i Mainz u Evropi, tj. ispasti u pretkolu! To za ligu nije nikako dobro!
E i ti to tako gledaš... :-) Ja bih baš rado vidio Freiburg u Ligi Prvaka, treba malo osvježenja, majka mu stara. :D Navik'o sam već na Bayern, Dortmund, Leverkusen i Schalke, daj nekog novog. :)
Ako se već brineš za koeficijent njemačkih klubova, nemaš razloga - Švabe mogu da nijedan njihov klub uopšte ne nastupi i da ostvare koeficijent 0 pa da ih Talijani opet ne prestignu, tolika je razlika. :-) Ispadanje Freiburga, dakle samo jednog kluba, u grupi se ne bi ni osjetio.
A na kraju krajeva česte smjene u vrhu i finansijska pomoć Freiburgu zbog nastupa u Evropi dugoročno mogu biti bolje za ligu nego tih pola boda što bi izgubili...
pirmin

#3810 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Da ist der FC Bayern München auf dem Weg zur perfekten Saison mit dem Titelgewinn in Champions League, Bundesliga und Cup, doch Bayern- Zampano Uli Hoeneß hat erst recht wieder etwas zu meckern. Die Kritik überrascht, äußert sich Hoeneß doch eher besorgt über die Dominanz seines eigenen Teams und von Borussia Dortmund.

"Es gibt ein großes Leistungsgefälle in der Liga. Das kann uns nicht recht sein. Wir müssen analysieren, warum das so ist", sagte Hoeneß dem Magazin "kicker". Gemeinsam mit BVB- Geschäftsführer Hans- Joachim Watzke will Hoeneß nach der Saison daran gehen, dieses Problem zu lösen.

Der Zeitpunkt der Warnung scheint nicht von ungefähr, hatte doch erst am vergangenen Wochenende eine B- Mannschaft der Bayern daheim den 1. FC Nürnberg mit 4:0 weggeputzt, während Dortmund beim Tabellenletzten Greuther Fürth mit 6:1 siegreich geblieben war.
Hoeneß sieht Handlungsbedarf

"Wir sehen Handlungsbedarf. Es kann auf Dauer nicht sein, dass solche Ergebnisse zustande kommen", meinte Hoeneß. Freilich: Seit 1994 durchbrachen lediglich der 1. FC Kaiserslautern (1998), Werder Bremen (2004), der VfB Stuttgart (2007) und der VfL Wolfsburg (2009) die Dominanz des Bayern- Dortmund- Gespanns.

Ein Schreckensszenario wie in Spanien ist von daher eigentlich ohnehin schon eingetreten, wo sich Real Madrid und der FC Barcelona - von kurzen Ausnahmephasen bzw. "Zufallsmeistern" abgesehen - seit vielen Jahren die Meisterschaften stets untereinander ausmachen.
Enes :D se buni, nedostaje mu konkurencija u BL.
Liga polako postaje nalik onoj u Spaniji ili Skotskoj npr. gdje se dva tima naguravaju a ostali
statiraju u kukuruzima.
veella

#3811 Re: Bundesliga

Post by veella »

Gledati kako se drugi muce da osvoje DFB Pokal, a znati da je aktuelni osvajac kupa BVB neprocjenjivo :D
groove

#3812 Re: Bundesliga

Post by groove »

vela, jesi li ti bio jedan od onih sto su jutros ispred fanshopa pravili probleme zbog ulaznica :mrgreen:
MaroonBrigade

#3813 Re: Bundesliga

Post by MaroonBrigade »

veella wrote:Gledati kako se drugi muce da osvoje DFB Pokal, a znati da je aktuelni osvajac kupa BVB neprocjenjivo :D
a skim vi igrate u polufinalu :lol:
missko

#3814 Re: Bundesliga

Post by missko »

Jo Wolfsburga, treba mu 5 sansi da zabije jedan gol a primi 2 iz dvije kontre nakon greske zadnje linije u dodavanju oba puta. Ne znam jel Bayern sprema ovu taktiku za Barcu ali nisu prije ovako igrali, po ovom veceras misljenja sam da Sakiri mora igrat protiv Barce, svi igraju tako da zaustave Schwajnija , Riberija, ili Mandzu a onda se u sredini otvori veliki prostor i ovaj mali sipac igra samo tako i to koristi.
MaroonBrigade

#3815 Re: Bundesliga

Post by MaroonBrigade »

missko wrote:Jo Wolfsburga, treba mu 5 sansi da zabije jedan gol a primi 2 iz dvije kontre nakon greske zadnje linije u dodavanju oba puta. Ne znam jel Bayern sprema ovu taktiku za Barcu ali nisu prije ovako igrali, po ovom veceras misljenja sam da Sakiri mora igrat protiv Barce, svi igraju tako da zaustave Schwajnija , Riberija, ili Mandzu a onda se u sredini otvori veliki prostor i ovaj mali sipac igra samo tako i to koristi.
bravo :thumbup:
missko

#3816 Re: Bundesliga

Post by missko »

MaroonBrigade wrote:
missko wrote:Jo Wolfsburga, treba mu 5 sansi da zabije jedan gol a primi 2 iz dvije kontre nakon greske zadnje linije u dodavanju oba puta. Ne znam jel Bayern sprema ovu taktiku za Barcu ali nisu prije ovako igrali, po ovom veceras misljenja sam da Sakiri mora igrat protiv Barce, svi igraju tako da zaustave Schwajnija , Riberija, ili Mandzu a onda se u sredini otvori veliki prostor i ovaj mali sipac igra samo tako i to koristi.
bravo :thumbup:
Ovo sam pisao jos na poluvremenu prije nego je dao gol. :D
MOSALJOZE

#3817 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

MaroonBrigade wrote:
veella wrote:Gledati kako se drugi muce da osvoje DFB Pokal, a znati da je aktuelni osvajac kupa BVB neprocjenjivo :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
veella

#3818 Re: Bundesliga

Post by veella »

MaroonBrigade wrote:
Ironicno pitanje kada znas ko je aktuelni osvajac kupa :D
ultima_palabra

#3819 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Vidim u Njemačkoj su zabrinuti da im se dešava španska situacija... dva super-tima u ligi i ostatak koji se bori za mrvice.
djani s

#3820 Re: Bundesliga

Post by djani s »

Dobra tekma sinoc, VfB pokazao da zna i moze kad hoce :-D , Freiburg dobar ali ne dovoljno.
Od juna se Bobic vise pita u vezi dovodenja pojacanja a on je zagovornik filozofije kluba "Mnogo veca ulaganja u provjerene igrace velikih kvaliteta" tako da se narednih sezona moze ocekivati jak Stuttgart koji moze parirati svakom klubu pa i osvojiti nesto.
U nedelju opet derbi, mozda se uspije izbaciti zastava s Plavim ljiljanima i natpisom Mostar :D na tribini iza gola preko puta najvatrenijih navijaca VfB-a.
muhafuca

#3821 Re: Bundesliga

Post by muhafuca »

ultima_palabra wrote:Vidim u Njemačkoj su zabrinuti da im se dešava španska situacija... dva super-tima u ligi i ostatak koji se bori za mrvice.
koji je drugi super-tim?
Partijaner

#3822 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

muhafuca wrote:
ultima_palabra wrote:Vidim u Njemačkoj su zabrinuti da im se dešava španska situacija... dva super-tima u ligi i ostatak koji se bori za mrvice.
koji je drugi super-tim?
BvB. :mrgreen:
Malo Uli podjebava sa izjavama.
Last edited by Partijaner on 18/04/2013 12:25, edited 1 time in total.
Mustang1

#3823 Re: Bundesliga

Post by Mustang1 »

Bayern !
ultima_palabra

#3824 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

muhafuca wrote:
koji je drugi super-tim?
Bayern :)
veella

#3825 Re: Bundesliga

Post by veella »

Augsburg 100% sansa u 90. min i ostalo 1:0 za M'Gladbach...
Post Reply