iPhone - All about
Moderator: Benq
- Lady Saray
#3801 Re: iPhone - All about
evo sad me jako zanima da naucim nesto novo.. ajde objasni mi sad kako nije logicno gdje slaba pokrivenost da bude i slab signal
-
iSwagga
#3802 Re: iPhone - All about
Za one ko nije aktivirao Facetime ili iMessage, a radi..
Upalite (ON) Facetime, idite nazad na Phone settings i stavite Caller ID na OFF
Vratite se na Facetime i trebao bi vam aktivirati.. cak i iMessege vam aktivira
Vratite se na Phone settings u upalite Caller ID.. to je to..
Ako slucajno ne mogne samo ponovite korake i sam ce se aktivirati..
sretno
Upalite (ON) Facetime, idite nazad na Phone settings i stavite Caller ID na OFF
Vratite se na Facetime i trebao bi vam aktivirati.. cak i iMessege vam aktivira
Vratite se na Phone settings u upalite Caller ID.. to je to..
Ako slucajno ne mogne samo ponovite korake i sam ce se aktivirati..
- amidzazeher
#3803 Re: iPhone - All about
Ja znam samo da je bilo price o prikazu signala na iPhone 3Gs da su tu nesto promijenili (ili je to za 4)eyesburn wrote:ispeci, pa reci. prije toga ne možeš o logici govoriti.Lady Saray wrote:tebi nije logicno da gdje slabija pokrivenost bude slabiji signal bez obzira na telefon??eyesburn wrote:jeli istina ono što piše na par review-a da iphone 3gs ima problema sa prijemom signala u uslovima slabije pokrivenosti?
jel ima bitesms za ios5 a da nije ona beta demo verzija?![]()
ima li neko kome ne trebam crtati poentu pitanja?
Znaci dok je na 3G modelu prikazivao npr. 3 "crte" jacinu signala, na 3Gs bi prikazivao na istom mjestu 2 ili cak 1 "crtu"
Ovo je za USA ali kao da su kod nas radili nekad ovakve testove
http://www.investorplace.com/2010/08/ap ... t-verizon/
Malo nize na stranici pise:
A svi znamo koliko je buke bilo oko iPhone4 antene!"In a surprising finding, iPhone 4 owners reported a better dropped call rating (5.2%) than their 3GS counterparts (6.3%).
In other words, despite the hoopla surrounding the antenna issue, in actuality iPhone 4 owners report experiencing slightly fewer dropped calls on the average than do iPhone 3GS owners."
-
shin
#3804 Re: iPhone - All about
Nek vam qler napise da li je uspio smanjiti slignal drzanjem ''nepravilno'' ip4
-
shin
#3805 Re: iPhone - All about
Apple Killers Attack! Decay, Sustain, Release
Posto e-suze teku android temom da malo ovdje nabacim,
The waves of competition that lap up upon Apple’s shores is starting to sound very familiar. Anyone else notice this pattern?

Each year we get a front-running product promoted by a curiously weak competitor that promises to revolutionize the world by copying an existing Apple product with a third rate imitation missing two thirds of the value but all of the cost.
We’re told it will have a few hot new features that Apple will be dumbstruck by, even though they’re promoted months before the competitor can actually deliver the product.
After a very loud attack phase, reality starts to sink in as the hype begins to decay. Perhaps Apple, too, has thought to address its current weaknesses and adopt some of the same new technologies nearing readiness that its competitors hope to exploit. Hmm.
A chorus of pundits then desperately try to keep the sound envelope sustained for as long as possible until the competitor releases their finger from the key and abandons early adopters with an “Apple killer” really only adept at suicide.
Posto e-suze teku android temom da malo ovdje nabacim,
The waves of competition that lap up upon Apple’s shores is starting to sound very familiar. Anyone else notice this pattern?

Each year we get a front-running product promoted by a curiously weak competitor that promises to revolutionize the world by copying an existing Apple product with a third rate imitation missing two thirds of the value but all of the cost.
We’re told it will have a few hot new features that Apple will be dumbstruck by, even though they’re promoted months before the competitor can actually deliver the product.
After a very loud attack phase, reality starts to sink in as the hype begins to decay. Perhaps Apple, too, has thought to address its current weaknesses and adopt some of the same new technologies nearing readiness that its competitors hope to exploit. Hmm.
A chorus of pundits then desperately try to keep the sound envelope sustained for as long as possible until the competitor releases their finger from the key and abandons early adopters with an “Apple killer” really only adept at suicide.
- Dupli_skalp
#3806 Re: iPhone - All about
interesantno.amidzazeher wrote:Ja znam samo da je bilo price o prikazu signala na iPhone 3Gs da su tu nesto promijenili (ili je to za 4)
Znaci dok je na 3G modelu prikazivao npr. 3 "crte" jacinu signala, na 3Gs bi prikazivao na istom mjestu 2 ili cak 1 "crtu"
Ovo je za USA ali kao da su kod nas radili nekad ovakve testove![]()
http://www.investorplace.com/2010/08/ap ... t-verizon/
Malo nize na stranici pise:A svi znamo koliko je buke bilo oko iPhone4 antene!"In a surprising finding, iPhone 4 owners reported a better dropped call rating (5.2%) than their 3GS counterparts (6.3%).
In other words, despite the hoopla surrounding the antenna issue, in actuality iPhone 4 owners report experiencing slightly fewer dropped calls on the average than do iPhone 3GS owners."
ali ne bih baš rekao da je o tome riječ u mome pitanju. radi se o tome da tamo gdje neki drugi telefoni usljed slabije pokrivenosti ili smetnji imaju kakav-takav signal, iphone 3gs nema uopšte signala. o tom se radi.
evo i da lady malo nauči shvatati pitanja, a ne prvo kaže hop, pa skoči.
- amidzazeher
#3807 Re: iPhone - All about
Cekaj nije "nepravilno" nego su valjda pisali kako je jedino tako "pravilno" drzati telefon, u lijevoj ruci i pokriti taj donji dioshin wrote:Nek vam qler napise da li je uspio smanjiti slignal drzanjem ''nepravilno'' ip4
Sto se tice poredjenja negdje procitah komentar
you know its going to be a hit if steve balmer laughs at it...
Jedino ti fali MacBook Air u tim usporedbama ali naravno opet Balmer Monkey prognozu dao davno
@eyesburn ne bih bas bio toliko siguran u te price ali eto mozda i jeste tako, ali ja nisam imao nekih losih iskustava, jedino sto me znalo izivcirati jeste gubitak 3G mreze pa dok on onda predje na edge i sl.
-
shin
#3808 Re: iPhone - All about
Žao mi ih je tamo na temi, pa da malo ovjde prebacim
Oh Android Enthusiasts, you never cease to entertain.

Oh Android Enthusiasts, you never cease to entertain.

-
Chuckie
#3809 Re: iPhone - All about
Do kojeg basebanda se 3gs i 4 mogu otkljucati?
Mislim bez onih 6.15 ipad sranja.
- amidzazeher
#3810 Re: iPhone - All about
Chuckie wrote:Do kojeg basebanda se 3gs i 4 mogu otkljucati?
Evo pa klikaj
http://www.iclarified.com/unlock/
Ma daj ne prizivaj ihshin wrote:Žao mi ih je tamo na temi, pa da malo ovjde prebacim![]()
-
shin
#3811 Re: iPhone - All about
Apple's iPhone 4S, Mac mini & MacBook Air are 'Bluetooth Smart Ready'
http://www.appleinsider.com/articles/11 ... ready.html
zanimljiv dio teksta:

http://www.appleinsider.com/articles/11 ... ready.html
zanimljiv dio teksta:
Ja mislim da ce kulera naci u kadi sa izrezanim venama , prvo mu nokiu sjebase, sad i bluetoothApple joined the Bluetooth SIG board of directors in June, and now takes part in overseeing the development of standards and licensing for the short-range wireless technology. When Apple joined, the special interest group said the iPhone maker would provide insight on platform development, as the company understands that technology is now driven by "hub devices" that capture data, utilize data at the application layer, and even upload it to the cloud.
-
severin
#3812 Re: iPhone - All about
ma meni je apple pao u ocima kad su objavili da snima kuda se krece njegov vlasnik(zar to nije diranje u privatnost) nije mi jasno sto to?samo mi nemojte reci ja je ako se neko izgubi da ga mogu naci posto kod nas ima usluga koja te moze locirati preko broja gdje god da si i kakav god imas mobitel.....
-
shin
#3813 Re: iPhone - All about
Apple would like to respond to the questions we have recently received about the gathering and use of location information by our devices.severin wrote:ma meni je apple pao u ocima kad su objavili da snima kuda se krece njegov vlasnik(zar to nije diranje u privatnost) nije mi jasno sto to?samo mi nemojte reci ja je ako se neko izgubi da ga mogu naci posto kod nas ima usluga koja te moze locirati preko broja gdje god da si i kakav god imas mobitel.....
pazi sada ovo:1. Why is Apple tracking the location of my iPhone?
Apple is not tracking the location of your iPhone. Apple has never done so and has no plans to ever do so.
2. Then why is everyone so concerned about this?
Providing mobile users with fast and accurate location information while preserving their security and privacy has raised some very complex technical issues which are hard to communicate in a soundbite. Users are confused, partly because the creators of this new technology (including Apple) have not provided enough education about these issues to date.
3. Why is my iPhone logging my location?
The iPhone is not logging your location. Rather, it’s maintaining a database of Wi-Fi hotspots and cell towers around your current location, some of which may be located more than one hundred miles away from your iPhone, to help your iPhone rapidly and accurately calculate its location when requested. Calculating a phone’s location using just GPS satellite data can take up to several minutes. iPhone can reduce this time to just a few seconds by using Wi-Fi hotspot and cell tower data to quickly find GPS satellites, and even triangulate its location using just Wi-Fi hotspot and cell tower data when GPS is not available (such as indoors or in basements). These calculations are performed live on the iPhone using a crowd-sourced database of Wi-Fi hotspot and cell tower data that is generated by tens of millions of iPhones sending the geo-tagged locations of nearby Wi-Fi hotspots and cell towers in an anonymous and encrypted form to Apple.
4. Is this crowd-sourced database stored on the iPhone?
The entire crowd-sourced database is too big to store on an iPhone, so we download an appropriate subset (cache) onto each iPhone. This cache is protected but not encrypted, and is backed up in iTunes whenever you back up your iPhone. The backup is encrypted or not, depending on the user settings in iTunes. The location data that researchers are seeing on the iPhone is not the past or present location of the iPhone, but rather the locations of Wi-Fi hotspots and cell towers surrounding the iPhone’s location, which can be more than one hundred miles away from the iPhone. We plan to cease backing up this cache in a software update coming soon (see Software Update section below).
http://www.google.com/privacy/faq.htmlWhy does Google store search engine logs data?
We store this data for a number of reasons. Most importantly, we store data to improve our search results and to maintain the security of our systems.
Why are search engine logs kept before being anonymized?
We strike a reasonable balance between the competing pressures we face, such as the privacy of our users, the security of our systems and the need for innovation. We believe anonymizing IP addresses after 9 months and cookies in our search engine logs after 18 months strikes the right balance.
How can I remove information about myself from Google’s search results?
Like all search engines, Google is a reflection of the content and information publicly available on the Internet. Search engines do not have the ability to remove content directly from the Internet, so removing content from Google or another search engine would still leave the original content that exists on the Web. If you want to remove something from the Internet, your best bet is to contact the webmaster of the site and ask him or her to make a change. Once the content has been removed and Google’s search engine crawl has visited the page again, the information will no longer appear in Google’s search results. If you have an urgent removal request, you can also visit our help page for more information.
Sve sto si ikada upisao u search preko google pretrazivaca je pohranjeno negdje u americi, i prema patriotskom aktu ti podaci su dostupni partyvanu (FBI) na upit
Ali jebiga, nije trendy o tim stvarima pricati, i povlaciti po tabloid portalima.
Obrati paznju kako ti google ads vazda potrefi bannere koji teb odgovaraju, youtube meni uvijek preporucuje stvari slicne koje sam pretrazivao par dana ranije.
Naravno, nista mi ne smeta, ne trazim pedofiliju niti upustva za pravljenje bombi.
-
Chuckie
#3814 Re: iPhone - All about
Ne da mi se klikat na svaki posebno. Zna li iko u globalu do kojeg basebanda se može 3GS otključat?amidzazeher wrote:Chuckie wrote:Do kojeg basebanda se 3gs i 4 mogu otkljucati?
Evo pa klikaj
http://www.iclarified.com/unlock/
I mogu li uopšte telefoni sa AT&T mreže, bez da mu ubacujem 6.15 i da mu GPS sjebem.
- mgogic
#3815 Re: iPhone - All about
Jel moze mala pomoc za Iphone 3G?
Naime, kupio prije par dana polovan 3G, firmware 4.2.1, JB-ovan prije nego sto sam ga uzeo, međutim kada uključim WI-FI, ili neku aplikaciju (tipa igrice) jednostavno posishe bateriju nenormalno brzo! Otprilike 10 min rada ili uključenog WIFI i istopi 10% baterije!
Kad je u idle stanju, onda za 12ak sati ne ode ni 1-2% baterije.
Naime, kupio prije par dana polovan 3G, firmware 4.2.1, JB-ovan prije nego sto sam ga uzeo, međutim kada uključim WI-FI, ili neku aplikaciju (tipa igrice) jednostavno posishe bateriju nenormalno brzo! Otprilike 10 min rada ili uključenog WIFI i istopi 10% baterije!
-
Duge
#3816 Re: iPhone - All about
Skini samprefs http://www.bingner.com/SAM.html i to bi trebalo da stavi odgovarajuce certifikate. kad to zavrsis uradi hard reset i vidi hoce li biti boljemgogic wrote:Jel moze mala pomoc za Iphone 3G?
- Qler
-
iSwagga
#3818 Re: iPhone - All about
I mislis da je to glupost sto su patentirali 'slide to unlock' ili sve ostalo? Kao velika firma iltiga korporacija naravno da ce se svaka boriti da patentira (i eventualno zaradi na tim patentima) sto vise 'izuma'.. ti izgleda nisi covjek od businessa pa se i ne kontas 'plaho' o tim stvarima.. pozz
- fatality
#3819 Re: iPhone - All about
Pozz
imao bih jedno pitanje. Naime pokusavam da odradim update( radi se o iphone 4) sa 4.1 na 4.3.3. Napravio sam custom firmware i standardno pokusavam preko itunes sa shift da selektujem firmware i da ga nabacim. No medjutim dobijam error 3194 i nece da mi instalira "novi" firmware. Citao sam po google svasta nesta ali nista nije upalilo, pa reko da priupitam da neko nije imao slican problem i ako jeste, kako ga je rijesio
imao bih jedno pitanje. Naime pokusavam da odradim update( radi se o iphone 4) sa 4.1 na 4.3.3. Napravio sam custom firmware i standardno pokusavam preko itunes sa shift da selektujem firmware i da ga nabacim. No medjutim dobijam error 3194 i nece da mi instalira "novi" firmware. Citao sam po google svasta nesta ali nista nije upalilo, pa reko da priupitam da neko nije imao slican problem i ako jeste, kako ga je rijesio
- Qler
#3820 Re: iPhone - All about
Izvini, ali gdje sam ja napisao da je glupost? Ovo jeste glupost
za ostale proizvodjace, a Apple ce da namlati sa ovim para i para...
Da je meni patentirati onaj kvadratic za autofocus na kameri
po 5 feninga od svake kamere
gdje bi mi bio kraj 
Da je meni patentirati onaj kvadratic za autofocus na kameri
- milicija
#3821 Re: iPhone - All about
Nego da upitam konketno ? da li ima redsnow ili koji bilo drugi koji podrzava IOS 5 untethered ? ako nema kad izlazi, da li ce izaci
? i da li radi gevey na ios5 regulara
Trenutno mi je na cetvorki 4.3.3 pa me interesuje isplati li se upgrade...jer neTju bas betu IOS da imam...interesuje me samo untethered, neda mi se zivcirat sa racunarom oko paljenja...
Trenutno mi je na cetvorki 4.3.3 pa me interesuje isplati li se upgrade...jer neTju bas betu IOS da imam...interesuje me samo untethered, neda mi se zivcirat sa racunarom oko paljenja...
-
shin
#3822 Re: iPhone - All about
Nije apple kriv sto se niko nije sjetio prije njih da patentiraju te stvari.
Evo jedan fin video na tu temu,
http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg
krece na 7:30min
''and boy had we patented it''
Znamo da sada te stvari zvuce trivijalno, ali je bitno sjetiti se na vrijeme.
- amidzazeher
#3823 Re: iPhone - All about
fatality wrote:Pozz
Ne znam jesi li probao ovo?
http://osxdaily.com/2010/12/06/error-31 ... or-itunes/
Sorry mislio sam da znas koji je FW i BB na telefonuChuckie wrote:
Ne da mi se klikat na svaki posebno. Zna li iko u globalu do kojeg basebanda se može 3GS otključat?
I mogu li uopšte telefoni sa AT&T mreže, bez da mu ubacujem 6.15 i da mu GPS sjebem.
Imas ovdje a vazi i za @miliciju
http://blog.iphone-dev.org/
-
Chuckie
#3824 Re: iPhone - All about
Znači na 3GSu se ovi bbovi mogu otključat
04.26.08,
05.11.07,
05.12.01,
05.13.04
bez da idem na 6.15
Ovo pitam jer ću kupiti telefon u USA pa da znam.
- VeDooo1gim
#3825 Re: iPhone - All about
Momci imam problem , kako sam uzeo ovaj iphone , svaku aplikaciju koju otrovim , kredit mi skida ? jeli to moguce ? i kako onesposobiti to, moze li se onesposobiti mobilni internet na iphoneu , a ostaviti samo wi fi ? i kako se salju slike sa ovog cuda na neki drugi mob ili obrnuto ?