Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
fizio
#3801 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav svima! Zna li neko do kada traje upis u I godinu i kada pocinju predavanja ?
-
sokolica
#3802 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
pozdrav, zanima me postoji li "stari program" germanistike i primaju li se studenti sa drugih sveucilista (zagreb, rijeka, zadar) ?
hvala;)
hvala;)
- Cielo
#3803 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Upis, ako se ne varam, traje do 14. a predavanja počinju 17.fizio wrote:Pozdrav svima! Zna li neko do kada traje upis u I godinu i kada pocinju predavanja ?
-
qwertzui44
#3804 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li neko , da li ce ove godine biti oktobarski rok za one kojima je ostao jedan uslovni predmet ?
- Zatamnjena stakla
#3805 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Biti će oktobarski rokqwertzui44 wrote:Zna li neko , da li ce ove godine biti oktobarski rok za one kojima je ostao jedan uslovni predmet ?
Vanredan sam student i obnavljam prvu godinu, ustvari obnavljat ću.
Koliko ću platit? Je l' po ispitu 100 maraka ili kako to već ide?
-
bull21
#3806 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Joja po ispitu.
- Irene Adler
#3807 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Može li mi neko odgovoriti na jedno pitanjce? Čula sam da dvopredmetni studenti mogu odustati od drugog odsjeka samo tokom prve godine, da je prekasno čim se upiše druga godina. Da li je to istina? Ima li neko iskustvo s tim? Hvala unaprijed! 
-
beatfreak
#3808 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Odakle ti ta informacija? Tek se pisu peticije koje nisu ni predate OPSFF-uSorel wrote:Biti će oktobarski rokqwertzui44 wrote:Zna li neko , da li ce ove godine biti oktobarski rok za one kojima je ostao jedan uslovni predmet ?
- charrrmed
#3809 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije istina, ja sam od drugog odustao u drugoj godini, doduse prosle godine, mozda je ove nesto drugacije, vidis da je sve zivo drugacije...Irene Adler wrote:Može li mi neko odgovoriti na jedno pitanjce? Čula sam da dvopredmetni studenti mogu odustati od drugog odsjeka samo tokom prve godine, da je prekasno čim se upiše druga godina. Da li je to istina? Ima li neko iskustvo s tim? Hvala unaprijed!
Ne vjerujem da ce biti, ukinuli su nam sve sto se moglo ukinuti. Mislim nadam se. Kazu da je oktobarski rok za one kojima je ostao jedan predmet (meni je ostao jedan, pa se nadam da ce biti, ali ne vjerujem).beatfreak wrote:Odakle ti ta informacija? Tek se pisu peticije koje nisu ni predate OPSFF-uSorel wrote:Biti će oktobarski rokqwertzui44 wrote:Zna li neko , da li ce ove godine biti oktobarski rok za one kojima je ostao jedan uslovni predmet ?
- Irene Adler
#3810 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala ti! Znaš kako si me obradovao!charrrmed wrote: Nije istina, ja sam od drugog odustao u drugoj godini, doduse prosle godine, mozda je ove nesto drugacije, vidis da je sve zivo drugacije...
Dakle, nije nikakav problem, može se odustati i u toku druge godine? Odlično! Nadam se da to neće promijeniti ove godine, ništa me više ne bi iznenadilo... Naravno, provjerit ću još i na studentskoj da budem sigurna. Veliko hvala još jednom!
- charrrmed
#3811 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Naravno da moze. Pa meni je uspjeloIrene Adler wrote:Hvala ti! Znaš kako si me obradovao!charrrmed wrote: Nije istina, ja sam od drugog odustao u drugoj godini, doduse prosle godine, mozda je ove nesto drugacije, vidis da je sve zivo drugacije...![]()
Dakle, nije nikakav problem, može se odustati i u toku druge godine? Odlično! Nadam se da to neće promijeniti ove godine, ništa me više ne bi iznenadilo... Naravno, provjerit ću još i na studentskoj da budem sigurna. Veliko hvala još jednom!
- Irene Adler
#3812 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Super, baš ti hvala! Nisam još potpuno sigurna da odustajem, ali uvijek je dobro imati plan B. Znam kako je "brza" ta procedura sa molbama, moja prijateljica je čekala skoro dva mjeseca da se prebaci sa jednog na drugi odsjek. Nema veze, bitno mi je da se to može izvesti, jer sam jučer čula drugačiju informaciju, pa sam se isprepadala. Smijem li pitati koja je kombinacija bila kod tebe?charrrmed wrote:Naravno da moze. Pa meni je uspjeloIrene Adler wrote:Hvala ti! Znaš kako si me obradovao!charrrmed wrote: Nije istina, ja sam od drugog odustao u drugoj godini, doduse prosle godine, mozda je ove nesto drugacije, vidis da je sve zivo drugacije...![]()
Dakle, nije nikakav problem, može se odustati i u toku druge godine? Odlično! Nadam se da to neće promijeniti ove godine, ništa me više ne bi iznenadilo... Naravno, provjerit ću još i na studentskoj da budem sigurna. Veliko hvala još jednom!Pises molbu, u molbi navedi da se nisi snasla na odsjeku od kojeg zelis odustati, da si ocekivala drugacije, da se jednostavmno nisi pronasla, dok ti na drugom ide odlicno i ne zelis ga zapostaviti, vec mu se maximalno posvetiti a trenutno te ovaj drugi sprecava u tome. Sve ovo gore fino ukomponuj i onda to ide na oba odsjeka gdje oni odobre ili odbiju, to ti kazu na studentskoj ali u 99% slucajeva odobre, usudio bih se reci u 100% slucajeva, ali radi opreza 99%
samo budi strpljiva, ta molba zna poutovati od odsjeka do odsjeka mjesec dana
- charrrmed
#3813 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Irene Adler wrote:
Super, baš ti hvala! Nisam još potpuno sigurna da odustajem, ali uvijek je dobro imati plan B. Znam kako je "brza" ta procedura sa molbama, moja prijateljica je čekala skoro dva mjeseca da se prebaci sa jednog na drugi odsjek. Nema veze, bitno mi je da se to može izvesti, jer sam jučer čula drugačiju informaciju, pa sam se isprepadala. Smijem li pitati koja je kombinacija bila kod tebe?
Historija/Pedagogija - Historije vise nema
- Irene Adler
#3814 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kod mene je kombinacija Anglistika/Romanistika... odnosno bit će najvjerovatnije samo Anglistika xP Hvala još jednom za sve, kolega, puno si mi pomogao!charrrmed wrote:Irene Adler wrote:
Super, baš ti hvala! Nisam još potpuno sigurna da odustajem, ali uvijek je dobro imati plan B. Znam kako je "brza" ta procedura sa molbama, moja prijateljica je čekala skoro dva mjeseca da se prebaci sa jednog na drugi odsjek. Nema veze, bitno mi je da se to može izvesti, jer sam jučer čula drugačiju informaciju, pa sam se isprepadala. Smijem li pitati koja je kombinacija bila kod tebe?
Historija/Pedagogija - Historije vise nemaBit ce to dobro, samo se naoruzaj strpljenjem, sa puuuuno strpljenja
- charrrmed
#3815 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nema na cemu, nadam se da ce sve na kraju biti dobro i da ce se brzo zavrsiti 
- Zatamnjena stakla
#3816 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Optimista čovjekbeatfreak wrote:Odakle ti ta informacija? Tek se pisu peticije koje nisu ni predate OPSFF-uSorel wrote:Biti će oktobarski rokqwertzui44 wrote:Zna li neko , da li ce ove godine biti oktobarski rok za one kojima je ostao jedan uslovni predmet ?
-
Ambrozija
#3817 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Svake godine kazu da nece biti i svake godine budu, valjda ove godine nece biti drugacije.Sorel wrote: Optimista čovjek
- Zatamnjena stakla
#3818 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
I ja ću sad pisat molbu da otpišem engleski jezik. Ne mogu, nisam se dobro snašao jer studiram i njemački.charrrmed wrote:Irene Adler wrote:
Historija/Pedagogija - Historije vise nemaBit ce to dobro, samo se naoruzaj strpljenjem, sa puuuuno strpljenja
Preteško je, izgubio sam godinu zbog toga
- Irene Adler
#3819 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Evo danas sam bila na studentskoj i saznala da se molba mora predati prije početka godine. Rečeno mi je da se može odustati samo tokom prve godine, na drugoj je već prekasno. Očito se to promijenilo u odnosu na prošlu godinu... 
-
salem007
#3820 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav svima novi sam na forumu nadam se da nisam sta fulno sto se tice pravila ponasanja...
E ovako interesuje me imali ko iskustva sa kasnjenjem ovjere semestra....imam znaci sve potpise i ovjeren prvi semestar....bio sam u inostranstvu i nisam ovjerio drugi ...sta sad radit, jel treba kakve molbe predat... pomoooc
E ovako interesuje me imali ko iskustva sa kasnjenjem ovjere semestra....imam znaci sve potpise i ovjeren prvi semestar....bio sam u inostranstvu i nisam ovjerio drugi ...sta sad radit, jel treba kakve molbe predat... pomoooc
-
Ambrozija
#3821 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Irene Adler wrote:Evo danas sam bila na studentskoj i saznala da se molba mora predati prije početka godine. Rečeno mi je da se može odustati samo tokom prve godine, na drugoj je već prekasno. Očito se to promijenilo u odnosu na prošlu godinu...
Idi kod sefice studentske sluzbe Behije, to su ona vrata pored studentske i objasni joj situaciju, vjeruj mi da zena uvijek izlazi u susret. Objasni sve lijepo, malo i glumi kako ti je lose i eto
-
bull21
#3822 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Evo izašli su rasporedi za 2012/2013 za odsjeke i akademski kalendar. Kako vidjeh na anglistici Ifetu zamjenila Mulalićka. Gluho i daleko bilo. 
-
mini2
#3823 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
nije za sve odsjeke 
-
heisenberg
#3824 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav. Zanima me da li je neko imao iskustva sa studiranjem orijentalnih jezika? Da li se zajedno sa njima uci bosanski? Kakva je konkurencija na prijemnm? Hvala!
- Mračajski proto
#3825 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Dokad se treba uplatiti nova godina studija, kad krećemo na fax zvanično?