"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
O'zone
Globalni moderator

#3801 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

zateznistub wrote:U praznom Merkuru na Cengic Vili

Image[/img]
Image[/img]
A s'o se ne vide slike samo link?

Image
Image

Sad bi trebalo biti OK
johntra

#3802 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

A šta je sa ovim slikama i linkovima sa imagshack-a? :D
vnm

#3803 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

dobro, parking je prazan, ali zar je to sad ko neko cudo da medju taksistima ima dosta magaraca.
a ovaj golf je mozda neka izlozba njemackoj inzinjeringa. :D
quasar

#3804 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

johntra wrote:A šta je sa ovim slikama i linkovima sa imagshack-a? :D
Ne mozes sa imageshacka zalijepiti bilo kakav URL. Moras uzeti tzv. direkt link ili shared link i njega staviti. I ove su slike sa imageshaka samo smo ih postavili ispravno.
johntra

#3805 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Znam da jesu, samo me interesuje što se sad pravi englez... :D
quasar

#3806 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

hakunfuc

#3807 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hakunfuc »

O'zone wrote:

Image[/img]
Image[/img]

Image
Image

Sad bi trebalo biti OK
Nema veće bagre od taksista :x :x :x
zateznistub

#3808 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

vnm wrote:dobro, parking je prazan, ali zar je to sad ko neko cudo da medju taksistima ima dosta magaraca.
a ovaj golf je mozda neka izlozba njemackoj inzinjeringa. :D
Tragedija grada koji dijelim sa seljacima i jeste u tome praznom parkingu. Postoji nesto sto se zove kultura zivljenja gdje ispravan nacin parkiranja je sastani dio iste te kulture zivljenja. Uopste nije bitno da li je parking krcat ili prazan budi toliko insan i parkiraj vozilo u oznacenim granicama za jedno parking mjesto. Nije to toliko tesko.

@o'zone, veliko hvala :thumbup:
takač

#3809 Re: "Majstori" parkiranja

Post by takač »

hakunfuc wrote:
O'zone wrote:

Image[/img]
Image[/img]

Image
Image

Sad bi trebalo biti OK
Nema veće bagre od taksista :x :x :x
:thumbup:
niste mu viđeli audi............... :-) kabadahija bolan.
dingosp0

#3810 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

goran16v wrote:Evo ga jedna klasicna dijasporska taksipapcina - dosao taxi autom da se malo kofrci. U Njemackoj gdje je samo jedan stranac, taksista i rob gospodinu Nijemcu, kad bi samo pomislio na ovako nesto ne bi vise provozao ni civare kroz MinKen, a kamo li taksi.
jeste sigurno je covjek maksuz kupio taxia da moze doci u BH da s kofrci ... nemoj biti levat majke ti...
to kako s parkirao je druga prica...
goran16v

#3811 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

dingosp0 wrote:
goran16v wrote:Evo ga jedna klasicna dijasporska taksipapcina - dosao taxi autom da se malo kofrci. U Njemackoj gdje je samo jedan stranac, taksista i rob gospodinu Nijemcu, kad bi samo pomislio na ovako nesto ne bi vise provozao ni civare kroz MinKen, a kamo li taksi.
jeste sigurno je covjek maksuz kupio taxia da moze doci u BH da s kofrci ... nemoj biti levat majke ti...
Nisi skont'o poentu, poenta je da je njemu bitno da su njemacke table i da je mecka da bi bio bitan, a to sto je svima jasno da je to taxi je postalo nevazno.
Wind

#3812 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

dugo nisam vidio manje auto a da je zauzeo vise prostora.... :-)

Image
Image
dingosp0

#3813 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

goran16v wrote:
dingosp0 wrote:
Nisi skont'o poentu, poenta je da je njemu bitno da su njemacke table i da je mecka da bi bio bitan, a to sto je svima jasno da je to taxi je postalo nevazno.
skontao sam ja poentu, poenta je sto to nije sigurno tako vec ti mislis da jeste jer je taj lik iz njemacke...
sigurno mu nije bilo najvaznije tu noc kad je parkirao da s parkira tako da svi vide njegove njemacke table...vjeruj... jednostavno je lik saban, kao svi ostali ovi sabani koji s parkiraju i zauzmu 4 mjesta... sta je onda reci za ove domace majstore koji si parkiraju na 50 puta gore nacine od ovog iz njemacke.. malo manje mrznje prema toj dijaspori... ima ih papaka, ali ima vise domaci papaka vjeruj...
quasar

#3814 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Papak pa sirotinja, i nekako. Mozes reci nije znao, nije nikad vidio bolje, pun mu q. svega i svakog mrzi jer mu je svako kriv sto tesko zivi itd. Mozes naci opravdanja, jer se mozes nekad naci u toj slici.

Papak iz dijaspore je vidio i red i civilizaciju i nema opravdanja da ne zna, a ima sigurno vise novaca od prosjecnog domaceg covjeka (mada losije zivi) ali hoce na sve nacine da pokaze da je on faca i neko, tako sto ce svoju kantu koju niko u svabiji nebi uzeo osim istocnoevropljana, naguzi tako da svi ostali imaju problema sa parkingom.
vukojebina

#3815 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vukojebina »

@quasar, tvoj komentar je ocit dokaz da je dingosp0 upravu i da vise ima domacih papaka!
goran16v

#3816 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

dingosp0 wrote:
skontao sam ja poentu, poenta je sto to nije sigurno tako vec ti mislis da jeste jer je taj lik iz njemacke...
sigurno mu nije bilo najvaznije tu noc kad je parkirao da s parkira tako da svi vide njegove njemacke table...vjeruj... jednostavno je lik saban, kao svi ostali ovi sabani koji s parkiraju i zauzmu 4 mjesta... sta je onda reci za ove domace majstore koji si parkiraju na 50 puta gore nacine od ovog iz njemacke.. malo manje mrznje prema toj dijaspori... ima ih papaka, ali ima vise domaci papaka vjeruj...[/quote]

Poenta je u tome sto ovaj isti papak vjerovatno 2/3 svog zivota provodi za volanog ovog auta u Minhenu i da se za svo to vrijeme nikad nije usudio pomisliti, a kamo li uraditi ovako nesto sve i da zna da ce mu ukrasti auto za 15 min, ali cim dodje u Bosnu pokaze svoj pravi seljacki gen (uz klasicnu dijasporsku paranoju da su svi ovdje varalice i da samo njih cekaju da im obiju i ukradu auto) i ostavi mecku na sred parkinga.
quasar

#3817 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

vukojebina wrote:@quasar, tvoj komentar je ocit dokaz da je dingosp0 upravu i da vise ima domacih papaka!
Hvala lijepo, papak mozda jesam, ali supak nisam.
Ovo sto se vidi na slikama je bezobrazluk i opravdanja nema. Domaceg papka mogu malo i rzumjeti jer znam u kakvoj zemlji zivimo i kako svako ovdje nalazi opravdanja za primitivizam, pa mogu i da shvatim jadnike koji ne znaju z abolje.

Ali ovi koji znaju kako treba, i to provode u dijspori jer je skupo biti papak tamo, dodju ovdje i ponasaju se kao da je sve njihovo.
To je buraz, po meni najveci papanluk i primitivizam. A ti ih vodi kuci, kad su ti toliko drage njihove "bogate" guzice.
vukojebina

#3818 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vukojebina »

super, imamo jos jednog koji misli da je na zapadu sve uredno, da svi parkiraju u crtu, da djeca i kinu sjede i gledaju film, da mladi ustaju starijima u troli...izvini ali razocarat cu te, zapad nije ono sto si gledo na filmovima...

drugo, ti si i papak i supak jer na osnovu jednog slucaja si sve dijasporase okarakteriso kao papke i primitivce, kako to boze jadno zive itd...

ovaj sa tvojih slika, ako je nepravilno parkiro (mada se ne vidi bas najbolje na tvojim slikama zbog cega toliko pjenis) jeste papak, ali i ne mora da bude, jer niko ne moze znat koja je situacija prethodila takvom parkiranju..mozda mu se zena poradjala, mozda mu je stari umirao...itd

sjecam se jednom u bijeljini kad sam ostavio auto na sred parkinga ispred shoping centra, ne gdje su parking mjesta, nego bas kud auta prolaze, iz razloga sto je samnom u autu bila trudna mi snaha, i u trenutku joj pozlilo, i bukvalno smo morali istrcat iz auta i da je ja odvedem do wc-a u centar...i, jesam li bio papak sto sam tako ostavio??? znam samo da je momak koji je sjedio u kaficu i gledo situaciju, izaso i stajao cijelo vrijeme kraj auta dok se mi ne vratimo, da nebi ko sta mazno...a da je bio papak ko ti, doso bi sa sarafcigerom da mi ispara auto sto sam ga tako ostavio...
zateznistub

#3819 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

goran16v wrote:
dingosp0 wrote:
sigurno mu nije bilo najvaznije tu noc kad je parkirao da s parkira tako da svi vide njegove njemacke table...vjeruj... jednostavno je lik saban, kao svi ostali ovi sabani koji s parkiraju i zauzmu 4 mjesta... sta je onda reci za ove domace majstore koji si parkiraju na 50 puta gore nacine od ovog iz njemacke.. malo manje mrznje prema toj dijaspori... ima ih papaka, ali ima vise domaci papaka vjeruj...
Poenta je u tome sto ovaj isti papak vjerovatno 2/3 svog zivota provodi za volanog ovog auta u Minhenu i da se za svo to vrijeme nikad nije usudio pomisliti, a kamo li uraditi ovako nesto sve i da zna da ce mu ukrasti auto za 15 min, ali cim dodje u Bosnu pokaze svoj pravi seljacki gen (uz klasicnu dijasporsku paranoju da su svi ovdje varalice i da samo njih cekaju da im obiju i ukradu auto) i ostavi mecku na sred parkinga.[/quote]
Nije stvar u tom da se nije usudio,nego ne smije jerbo svabo odmah dodje i zaljepi kaznu, sto u Bosni,nazalost, nije praksa. Kad bi ovdje uveli praksu da se svako ne propisno parkirano auto sankcionise borj papcina bi se znacajno redukovao.
poznanik

#3820 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

Umjesto pukog i skoro beskorisnog postavljanja fotografija nepropisno parkiranih motornih vozila u Sarajevu, preusmjerimo naše aktivnosti i svaki ovakav snimak pošaljimo e-poštom na adresu nadležnih institucija i pojedinaca u vlasti Kantona Sarajevo, sa zahtjevom, inicijativom, da se, kroz jedan od kantonalnih zakona, ponovo propiše zabrana parkiranja i odrede kaznene mjere za prekršioce.

Da li će to biti kroz Zakon o javnom redu i miru, kroz Zakon o komunalnoj čistoći, ili bilo koji kantonalni zakon, nama građanima je svejedno, bitno je da postoji propis o parkiranju!

Tekst inicijative mogao bi izgledati ovako:

Zahtijevam propis o parkiranju motornih vozila u Kantonu Sarajevo sa kaznenim odredbama!

a fotografiju uz gornji zahtjev slati na e-adrese: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected]

MUP Kantona Sarajevo:
URED ZA PRITUŽBE JAVNOSTI - [email protected]
MINISTAR - [email protected]
ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU - [email protected]
Vlada Kantona Sarajevo:
ŠEFICA KABINETA PREMIJERA - [email protected]
SEKRETAR VLADE - [email protected]
Ministarstvo saobraćaja Vlade KS:
Skupština Kantona Sarajevo:
PREDSJEDAVAJUĆA SKUPŠTINE - [email protected]
SEKRETAR SKUPŠTINE - [email protected]
žulijan asanž

#3821 Re: "Majstori" parkiranja

Post by žulijan asanž »

poznanik wrote:Umjesto pukog i skoro beskorisnog postavljanja fotografija nepropisno parkiranih motornih vozila u Sarajevu, preusmjerimo naše aktivnosti i svaki ovakav snimak pošaljimo e-poštom na adresu nadležnih institucija i pojedinaca u vlasti Kantona Sarajevo, sa zahtjevom, inicijativom, da se, kroz jedan od kantonalnih zakona, ponovo propiše zabrana parkiranja i odrede kaznene mjere za prekršioce.

Da li će to biti kroz Zakon o javnom redu i miru, kroz Zakon o komunalnoj čistoći, ili bilo koji kantonalni zakon, nama građanima je svejedno, bitno je da postoji propis o parkiranju!

Zahtijevam propis o parkiranju motornih vozila u Kantonu Sarajevo sa kaznenim odredbama!

a fotografiju uz gornji zahtjev slati na e-adrese: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected]

MUP Kantona Sarajevo:
Vlada Kantona Sarajevo:
jesi ti normalan, oni imaju one male inboxe, kad bi im počeli ovo slati, kako bi onda primali power point prezentacije o mudracima iz istočnjačkih filozofija koji su skontali smisao života
Krone

#3822 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Krone »

poznanik wrote:Umjesto pukog i skoro beskorisnog postavljanja fotografija nepropisno parkiranih motornih vozila u Sarajevu, preusmjerimo naše aktivnosti i svaki ovakav snimak pošaljimo e-poštom na adresu nadležnih institucija i pojedinaca u vlasti Kantona Sarajevo, sa zahtjevom, inicijativom, da se, kroz jedan od kantonalnih zakona, ponovo propiše zabrana parkiranja i odrede kaznene mjere za prekršioce.

MUP Kantona Sarajevo:
Vlada Kantona Sarajevo:

Prije svega treba poslati inicijativu za izgradnju novih parkinga i garaža kojima će upravljati KJKP Rad, pa tek onda sklanjati vozila sa mjesta gdje nije predviđen istih. Npr. na AP kod BINGA parking je krcat jer dolazi raja u kupovinu pa stanari svoja auta moraju da ostavljaju pred zgradama ili trotoarima. Zašto se ne pokrene takva jedna inicijativa, da tržni centri moraju da imaju svoje parkinge, a ne da uzurpiraju parkinge građana koji tu žive.
quasar

#3823 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

vukojebina wrote:super, imamo jos jednog koji misli da je na zapadu sve uredno, da svi parkiraju u crtu, da djeca i kinu sjede i gledaju film, da mladi ustaju starijima u troli...izvini ali razocarat cu te, zapad nije ono sto si gledo na filmovima...

drugo, ti si i papak i supak jer na osnovu jednog slucaja si sve dijasporase okarakteriso kao papke i primitivce, kako to boze jadno zive itd...

ovaj sa tvojih slika, ako je nepravilno parkiro (mada se ne vidi bas najbolje na tvojim slikama zbog cega toliko pjenis) jeste papak, ali i ne mora da bude, jer niko ne moze znat koja je situacija prethodila takvom parkiranju..mozda mu se zena poradjala, mozda mu je stari umirao...itd

sjecam se jednom u bijeljini kad sam ostavio auto na sred parkinga ispred shoping centra, ne gdje su parking mjesta, nego bas kud auta prolaze, iz razloga sto je samnom u autu bila trudna mi snaha, i u trenutku joj pozlilo, i bukvalno smo morali istrcat iz auta i da je ja odvedem do wc-a u centar...i, jesam li bio papak sto sam tako ostavio??? znam samo da je momak koji je sjedio u kaficu i gledo situaciju, izaso i stajao cijelo vrijeme kraj auta dok se mi ne vratimo, da nebi ko sta mazno...a da je bio papak ko ti, doso bi sa sarafcigerom da mi ispara auto sto sam ga tako ostavio...
Dakle vrlo si olak na karakterisanju ljudi na osnovu svoje iluzije. Valjda je tako tamo odakle si. Primjer koji si naveo je rijedak, i neces mi reci da se dijasporcima stalno zene poradjaju i kad su parkirani 10 kilometara od bolnice.

Papak je onaj koji ZNA kako se treba ponasati ali NECE, jer mu se JE*E za ostale i njihove potrebe. To se u dobroj mjeri odnosi na dijasporu, kojoj izgleda pripadas ili si pripadao i pravdas ovakva ponasanja. Naravno da nije sva dijaspora ista, jer ima ih mnogo koji su donijeli bolje manire od onih koji sa kojim su odavde otisli.
Ali vidi ovo, mozda je upravo auto koje je blokirano tim dijasporskim mercedesom zatrebalo vlasniku da odvede svoju zenu u bolnicu te noci ili hitnoj pomoci da pridje ulazu u kome covjek umire.

Zahvaljujuci tome sto postoji dovoljan broj onih koji mogu opravdati takva ponasanja u saobracaju, to postaje normalno u ovoj zemlji pa se ne cudim DOMACIM papcima (koji i pored toga ostaju papci) sto se ponasaju tako jer mozda i nisu svjesni da je to lose, sto zorno pokazujes i ti.
zateznistub

#3824 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

quasar wrote:
vukojebina wrote:super, imamo jos jednog koji misli da je na zapadu sve uredno, da svi parkiraju u crtu, da djeca i kinu sjede i gledaju film, da mladi ustaju starijima u troli...izvini ali razocarat cu te, zapad nije ono sto si gledo na filmovima...

Dakle vrlo si olak na karakterisanju ljudi na osnovu svoje iluzije. Valjda je tako tamo odakle si. Primjer koji si naveo je rijedak, i neces mi reci da se dijasporcima stalno zene poradjaju i kad su parkirani 10 kilometara od bolnice.

Papak je onaj koji ZNA kako se treba ponasati ali NECE, jer mu se JE*E za ostale i njihove potrebe. To se u dobroj mjeri odnosi na dijasporu, kojoj izgleda pripadas ili si pripadao i pravdas ovakva ponasanja. Naravno da nije sva dijaspora ista, jer ima ih mnogo koji su donijeli bolje manire od onih koji sa kojim su odavde otisli.
Ali vidi ovo, mozda je upravo auto koje je blokirano tim dijasporskim mercedesom zatrebalo vlasniku da odvede svoju zenu u bolnicu te noci ili hitnoj pomoci da pridje ulazu u kome covjek umire.

Zahvaljujuci tome sto postoji dovoljan broj onih koji mogu opravdati takva ponasanja u saobracaju, to postaje normalno u ovoj zemlji pa se ne cudim DOMACIM papcima (koji i pored toga ostaju papci) sto se ponasaju tako jer mozda i nisu svjesni da je to lose, sto zorno pokazujes i ti.
Sva istina ove teme.
vukojebina

#3825 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vukojebina »

kralju moj, ti ili neces i li ne mozes da shvatis?? ne odobravam ja kretensko, krkansko parkiranje, cak naprotiv, osudjujem! i osudjujem ujedno i papansko karakterisanje svih dijasporaca na osnovu jednog koji nepravilno parkira!!

svoj sam primjer naveo,jer da si recimo u tom trenutku ti naisao sa svojim aparaticem, ili onaj better man i jos par strucnjaka, odma bi potrcali da objave na sa-x, vidi nase krkanske dijaspore, pustena s lanca..a takvih je primjera bilo hiljadu do sad, pogotovu na ovoj temi...

ne kazem ja da je u dijaspori sve becka skola, naravno da ima krkana, seljaka, papaka, itd..naravno da ima i onih koji kad dodju dole divljaju ulicama..naravno, to je omladina koja je ista svugdje u svijetu, pa cak i u Bosni, samo je razlika sto vecina te omladine u Bosni NEMA sa cime da divlja... (da nebi ispalo da nekog ponizavam, ali relano koliko danas omladine, recimo sa 18, 19, 20 godina ima SVOJE auto)...

od 10000 dijasporaca koji dodju ljeti dole na odmor, sigurno ce se naci 1000 papaka koji se nepravilno parkirat...a sta je sa onih ostalih sto uredno parkiraju i sto mogu bit za primjer??
a od 10000 onih koji zive dole, daj boze da ima i 1000 koji ce parkirat po ps-u...
Locked