zateznistub wrote:U praznom Merkuru na Cengic Vili
[/img]
[/img]
A s'o se ne vide slike samo link?

Sad bi trebalo biti OK
Moderators: _BataZiv_0809, anex
zateznistub wrote:U praznom Merkuru na Cengic Vili
[/img]
[/img]

Ne mozes sa imageshacka zalijepiti bilo kakav URL. Moras uzeti tzv. direkt link ili shared link i njega staviti. I ove su slike sa imageshaka samo smo ih postavili ispravno.johntra wrote:A šta je sa ovim slikama i linkovima sa imagshack-a?
Nema veće bagre od taksistaO'zone wrote:zateznistub wrote:U praznom Merkuru na Cengic Vili
[/img]
[/img]
Sad bi trebalo biti OK
Tragedija grada koji dijelim sa seljacima i jeste u tome praznom parkingu. Postoji nesto sto se zove kultura zivljenja gdje ispravan nacin parkiranja je sastani dio iste te kulture zivljenja. Uopste nije bitno da li je parking krcat ili prazan budi toliko insan i parkiraj vozilo u oznacenim granicama za jedno parking mjesto. Nije to toliko tesko.vnm wrote:dobro, parking je prazan, ali zar je to sad ko neko cudo da medju taksistima ima dosta magaraca.
a ovaj golf je mozda neka izlozba njemackoj inzinjeringa.
hakunfuc wrote:Nema veće bagre od taksistaO'zone wrote:zateznistub wrote:U praznom Merkuru na Cengic Vili
[/img]
[/img]
Sad bi trebalo biti OK![]()
![]()
jeste sigurno je covjek maksuz kupio taxia da moze doci u BH da s kofrci ... nemoj biti levat majke ti...goran16v wrote:Evo ga jedna klasicna dijasporska taksipapcina - dosao taxi autom da se malo kofrci. U Njemackoj gdje je samo jedan stranac, taksista i rob gospodinu Nijemcu, kad bi samo pomislio na ovako nesto ne bi vise provozao ni civare kroz MinKen, a kamo li taksi.
Nisi skont'o poentu, poenta je da je njemu bitno da su njemacke table i da je mecka da bi bio bitan, a to sto je svima jasno da je to taxi je postalo nevazno.dingosp0 wrote:jeste sigurno je covjek maksuz kupio taxia da moze doci u BH da s kofrci ... nemoj biti levat majke ti...goran16v wrote:Evo ga jedna klasicna dijasporska taksipapcina - dosao taxi autom da se malo kofrci. U Njemackoj gdje je samo jedan stranac, taksista i rob gospodinu Nijemcu, kad bi samo pomislio na ovako nesto ne bi vise provozao ni civare kroz MinKen, a kamo li taksi.
to kako s parkirao je druga prica...

skontao sam ja poentu, poenta je sto to nije sigurno tako vec ti mislis da jeste jer je taj lik iz njemacke...goran16v wrote:Nisi skont'o poentu, poenta je da je njemu bitno da su njemacke table i da je mecka da bi bio bitan, a to sto je svima jasno da je to taxi je postalo nevazno.dingosp0 wrote:jeste sigurno je covjek maksuz kupio taxia da moze doci u BH da s kofrci ... nemoj biti levat majke ti...goran16v wrote:Evo ga jedna klasicna dijasporska taksipapcina - dosao taxi autom da se malo kofrci. U Njemackoj gdje je samo jedan stranac, taksista i rob gospodinu Nijemcu, kad bi samo pomislio na ovako nesto ne bi vise provozao ni civare kroz MinKen, a kamo li taksi.
to kako s parkirao je druga prica...
skontao sam ja poentu, poenta je sto to nije sigurno tako vec ti mislis da jeste jer je taj lik iz njemacke...dingosp0 wrote:
Nisi skont'o poentu, poenta je da je njemu bitno da su njemacke table i da je mecka da bi bio bitan, a to sto je svima jasno da je to taxi je postalo nevazno.
Hvala lijepo, papak mozda jesam, ali supak nisam.vukojebina wrote:@quasar, tvoj komentar je ocit dokaz da je dingosp0 upravu i da vise ima domacih papaka!
Poenta je u tome sto ovaj isti papak vjerovatno 2/3 svog zivota provodi za volanog ovog auta u Minhenu i da se za svo to vrijeme nikad nije usudio pomisliti, a kamo li uraditi ovako nesto sve i da zna da ce mu ukrasti auto za 15 min, ali cim dodje u Bosnu pokaze svoj pravi seljacki gen (uz klasicnu dijasporsku paranoju da su svi ovdje varalice i da samo njih cekaju da im obiju i ukradu auto) i ostavi mecku na sred parkinga.[/quote]goran16v wrote:skontao sam ja poentu, poenta je sto to nije sigurno tako vec ti mislis da jeste jer je taj lik iz njemacke...dingosp0 wrote:
Nisi skont'o poentu, poenta je da je njemu bitno da su njemacke table i da je mecka da bi bio bitan, a to sto je svima jasno da je to taxi je postalo nevazno.
sigurno mu nije bilo najvaznije tu noc kad je parkirao da s parkira tako da svi vide njegove njemacke table...vjeruj... jednostavno je lik saban, kao svi ostali ovi sabani koji s parkiraju i zauzmu 4 mjesta... sta je onda reci za ove domace majstore koji si parkiraju na 50 puta gore nacine od ovog iz njemacke.. malo manje mrznje prema toj dijaspori... ima ih papaka, ali ima vise domaci papaka vjeruj...
jesi ti normalan, oni imaju one male inboxe, kad bi im počeli ovo slati, kako bi onda primali power point prezentacije o mudracima iz istočnjačkih filozofija koji su skontali smisao životapoznanik wrote:Umjesto pukog i skoro beskorisnog postavljanja fotografija nepropisno parkiranih motornih vozila u Sarajevu, preusmjerimo naše aktivnosti i svaki ovakav snimak pošaljimo e-poštom na adresu nadležnih institucija i pojedinaca u vlasti Kantona Sarajevo, sa zahtjevom, inicijativom, da se, kroz jedan od kantonalnih zakona, ponovo propiše zabrana parkiranja i odrede kaznene mjere za prekršioce.
Da li će to biti kroz Zakon o javnom redu i miru, kroz Zakon o komunalnoj čistoći, ili bilo koji kantonalni zakon, nama građanima je svejedno, bitno je da postoji propis o parkiranju!
Tekst inicijative mogao bi izgledati ovako:
Zahtijevam propis o parkiranju motornih vozila u Kantonu Sarajevo sa kaznenim odredbama!
a fotografiju uz gornji zahtjev slati na e-adrese: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected]
MUP Kantona Sarajevo:
URED ZA PRITUŽBE JAVNOSTI - [email protected]
MINISTAR - [email protected]
ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU - [email protected]
Vlada Kantona Sarajevo:
ŠEFICA KABINETA PREMIJERA - [email protected]
SEKRETAR VLADE - [email protected]
Ministarstvo saobraćaja Vlade KS:
Skupština Kantona Sarajevo:
PREDSJEDAVAJUĆA SKUPŠTINE - [email protected]
SEKRETAR SKUPŠTINE - [email protected]
poznanik wrote:Umjesto pukog i skoro beskorisnog postavljanja fotografija nepropisno parkiranih motornih vozila u Sarajevu, preusmjerimo naše aktivnosti i svaki ovakav snimak pošaljimo e-poštom na adresu nadležnih institucija i pojedinaca u vlasti Kantona Sarajevo, sa zahtjevom, inicijativom, da se, kroz jedan od kantonalnih zakona, ponovo propiše zabrana parkiranja i odrede kaznene mjere za prekršioce.
Da li će to biti kroz Zakon o javnom redu i miru, kroz Zakon o komunalnoj čistoći, ili bilo koji kantonalni zakon, nama građanima je svejedno, bitno je da postoji propis o parkiranju!
Tekst inicijative mogao bi izgledati ovako:
Zahtijevam propis o parkiranju motornih vozila u Kantonu Sarajevo sa kaznenim odredbama!
a fotografiju uz gornji zahtjev slati na e-adrese: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected]
MUP Kantona Sarajevo:
URED ZA PRITUŽBE JAVNOSTI - [email protected]
ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU - [email protected]
Vlada Kantona Sarajevo:
ŠEFICA KABINETA PREMIJERA - [email protected]
SEKRETAR VLADE - [email protected]
Ministarstvo saobraćaja Vlade KS:
Skupština Kantona Sarajevo:
PREDSJEDAVAJUĆA SKUPŠTINE - [email protected]
SEKRETAR SKUPŠTINE - [email protected]
Dakle vrlo si olak na karakterisanju ljudi na osnovu svoje iluzije. Valjda je tako tamo odakle si. Primjer koji si naveo je rijedak, i neces mi reci da se dijasporcima stalno zene poradjaju i kad su parkirani 10 kilometara od bolnice.vukojebina wrote:super, imamo jos jednog koji misli da je na zapadu sve uredno, da svi parkiraju u crtu, da djeca i kinu sjede i gledaju film, da mladi ustaju starijima u troli...izvini ali razocarat cu te, zapad nije ono sto si gledo na filmovima...
drugo, ti si i papak i supak jer na osnovu jednog slucaja si sve dijasporase okarakteriso kao papke i primitivce, kako to boze jadno zive itd...
ovaj sa tvojih slika, ako je nepravilno parkiro (mada se ne vidi bas najbolje na tvojim slikama zbog cega toliko pjenis) jeste papak, ali i ne mora da bude, jer niko ne moze znat koja je situacija prethodila takvom parkiranju..mozda mu se zena poradjala, mozda mu je stari umirao...itd
sjecam se jednom u bijeljini kad sam ostavio auto na sred parkinga ispred shoping centra, ne gdje su parking mjesta, nego bas kud auta prolaze, iz razloga sto je samnom u autu bila trudna mi snaha, i u trenutku joj pozlilo, i bukvalno smo morali istrcat iz auta i da je ja odvedem do wc-a u centar...i, jesam li bio papak sto sam tako ostavio??? znam samo da je momak koji je sjedio u kaficu i gledo situaciju, izaso i stajao cijelo vrijeme kraj auta dok se mi ne vratimo, da nebi ko sta mazno...a da je bio papak ko ti, doso bi sa sarafcigerom da mi ispara auto sto sam ga tako ostavio...
Sva istina ove teme.quasar wrote:Dakle vrlo si olak na karakterisanju ljudi na osnovu svoje iluzije. Valjda je tako tamo odakle si. Primjer koji si naveo je rijedak, i neces mi reci da se dijasporcima stalno zene poradjaju i kad su parkirani 10 kilometara od bolnice.vukojebina wrote:super, imamo jos jednog koji misli da je na zapadu sve uredno, da svi parkiraju u crtu, da djeca i kinu sjede i gledaju film, da mladi ustaju starijima u troli...izvini ali razocarat cu te, zapad nije ono sto si gledo na filmovima...
drugo, ti si i papak i supak jer na osnovu jednog slucaja si sve dijasporase okarakteriso kao papke i primitivce, kako to boze jadno zive itd...
ovaj sa tvojih slika, ako je nepravilno parkiro (mada se ne vidi bas najbolje na tvojim slikama zbog cega toliko pjenis) jeste papak, ali i ne mora da bude, jer niko ne moze znat koja je situacija prethodila takvom parkiranju..mozda mu se zena poradjala, mozda mu je stari umirao...itd
sjecam se jednom u bijeljini kad sam ostavio auto na sred parkinga ispred shoping centra, ne gdje su parking mjesta, nego bas kud auta prolaze, iz razloga sto je samnom u autu bila trudna mi snaha, i u trenutku joj pozlilo, i bukvalno smo morali istrcat iz auta i da je ja odvedem do wc-a u centar...i, jesam li bio papak sto sam tako ostavio??? znam samo da je momak koji je sjedio u kaficu i gledo situaciju, izaso i stajao cijelo vrijeme kraj auta dok se mi ne vratimo, da nebi ko sta mazno...a da je bio papak ko ti, doso bi sa sarafcigerom da mi ispara auto sto sam ga tako ostavio...
Papak je onaj koji ZNA kako se treba ponasati ali NECE, jer mu se JE*E za ostale i njihove potrebe. To se u dobroj mjeri odnosi na dijasporu, kojoj izgleda pripadas ili si pripadao i pravdas ovakva ponasanja. Naravno da nije sva dijaspora ista, jer ima ih mnogo koji su donijeli bolje manire od onih koji sa kojim su odavde otisli.
Ali vidi ovo, mozda je upravo auto koje je blokirano tim dijasporskim mercedesom zatrebalo vlasniku da odvede svoju zenu u bolnicu te noci ili hitnoj pomoci da pridje ulazu u kome covjek umire.
Zahvaljujuci tome sto postoji dovoljan broj onih koji mogu opravdati takva ponasanja u saobracaju, to postaje normalno u ovoj zemlji pa se ne cudim DOMACIM papcima (koji i pored toga ostaju papci) sto se ponasaju tako jer mozda i nisu svjesni da je to lose, sto zorno pokazujes i ti.