Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Banksy

#3801 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

nosara wrote:
FRANCUSKI tjednik l' Express donosi kratku priču o ekonomskim posljedicama koje će ulazak u EU imati na hrvatsko gospodarstvo.
Čujem, danas im poskupio kruh ...
Biće bolje.
vivace

#3802 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivace »

cestitam susedima na ogromnom uspehu. :)
Black111

#3803 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

muha_sa wrote:
JohnnyS wrote:Samo slijepi ljudi ne povezuju izabiranje Komšića od strane Bošnjaka i tjeranje Hrvata Srbima u naručje. Ne kažem da su prije toga Hrvati bili nešto ludi za BiH, ali i taj notorni čoban Ivo Miro Jović bi organizirao domjenak za Dan neovisnosti ili Dan državnosti. Sad je to znanstvena fantastika. Valjda se isplatilo, valjda je bio toliko dobar član Predsjedništva i toliko puno nam je dobra učinio pa da se isplatilo toliko svađati i prepirati oko njega, posvađati dva naroda do kraja i slično...
kad se svi vi koji trunite o ugrozenosti ovog il onog dozovete pameti i pocnete dozivljavat Bosnu i Hercegovinu kao svoju drzavu nama a bogme ni vama nema naprijed, znas sto kaze nas cijenjeni forumas zavrzlama----rahat patnja pa ko prezivi al jedno je sigurno a to je da ce Bosna i Hercegovina prezivjet--prezivjela je i vece dusmane pa ce i vas torase bez obzira iz kojeg tora dolazili.
Ma ja ba, torasi ba, fasizam ba itd... ba :lol:

Dozivljavati BiH kao svoju drzavu. A cija je nego moja? I kakve to veze ima sto se ja kao Hrvat ne mogu sloziti, niti cu ikad s ovakvim politickim uredjenjem? Ja bih trebao plesati kako ti sviras, da bi ti meni rekao da je volim drzavu, je l tako ba? I jos da mi ti biras ko ce mene predstavljati, je l tako ba?

Da je kojim slucajem u Federaciji 2 milijuna Hrvata, a 500. 000 Bosnjaka, ne bi ti vrtio istu pricu. Predsjednistvo od tri predsjednika je tu s razlogom, a to nije sigurno da Srbi biraju jednog predsjednika, a Bosnjaci 2 a Hrvati da se ceskaju za guzicu. I to je osnovni problem pol. nestabilnosti. Ne samo predsjednistvo, nego nametanje. Kao sto je onaj veleposlanik u Turskoj, Arifhodzic, covjek preko noci presao s Bosnjaka na Hrvata, kaze covjek "ja sam Hrvat" samo da bi dobio veleposlanicko mjesto i Italiji (Turska je za Bosnjake, Ita. za Hrvate), a gle cuda ko ga je imenovao - Komsic, jos jedan nelegitimni predstavnik Hrvata. Slicno se radilo i u Domu naroda.

Dok ne shvatite da je ovo drzava tri ravnopravna naroda, napretka bojim se nece biti. A ti i dalje prosipaj supljake ko voli, a ko ne voli BiH.
cindrlimindrli

#3804 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Kad moze Vlajki moze i Arifhodzic. :D
Black111

#3805 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Pa moze, al zato smo tu gdje jesmo. :) Onda napredak nemojte ocekivati. Jer ako vi mislite da to obicni covjek ne vidi, i ne pamti, varate se. :)

A da OHR-a nema, ne bi to tako zavrsilo. Al tu je, drzava je takva kakva je... tako da, ko se cemu uopce sta cudi...
cindrlimindrli

#3806 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Black111 wrote:Pa moze, al zato smo tu gdje jesmo. :) Onda napredak nemojte ocekivati. Jer ako vi mislite da to obicni covjek ne vidi, i ne pamti, varate se. :)
Mene si uplasio, jasno mi je da sam smjesta najebo kad mi budes vracao milo za drago. :D
aveos

#3807 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by aveos »

Image

Hejteri

:lol: :lol:
Havatar

#3808 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

cindrlimindrli wrote:
Black111 wrote:Pa moze, al zato smo tu gdje jesmo. :) Onda napredak nemojte ocekivati. Jer ako vi mislite da to obicni covjek ne vidi, i ne pamti, varate se. :)
Mene si uplasio, jasno mi je da sam smjesta najebo kad mi budes vracao milo za drago. :D
:lol:
Black111

#3809 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

cindrlimindrli wrote:
Ma nemam ja tebe sta plasiti, rezultat je tu. Nezaposlenost, siromastvo... Srbija pocinje pregovore, Kosovo... a Bosna, a Bosna? Mocvara moj kolega. A ako tebe to bar malo ne brine, onda oprosti, al s tobom nesto nije uredu.

A Bosna, a Bosna... podijeljena na tri dijela s vecinskim zivljem koji imaju dijametralno suprotne stavove... Tako da bezveze se qurcis na svom dijelu. Ja nemam se namjeru ovdje 'urciti, vec samo govorim sto je kako je, a ti to fino ilustriras.

Meni je dobro, imam fin posao, hrv. papire, mogu gdje hocu, a ti? Meni se stvarno nigdje ne zuri.

A vracanje milo za drago ti je, kao sto ti vec rekoh, drzava ovakva kakva je, siromasnija od jedne Albanije. Ne zna sta bi ti vise?
Last edited by Black111 on 01/07/2013 15:34, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#3810 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Black111 wrote:
cindrlimindrli wrote:
Ma nemam ja tebe sta plasiti, rezultat je tu. Nezaposlenost, siromastvo... Srbija pocinje pregovore, Kosova, a Bosna, a Bosna? Mocvara moj kolega. A ako tebe to bar malo ne brine, onda oprosti, al s tobom nesto nije uredu.

A Bosna, a Bosna... podijeljena na tri dijela s vecinskim zivljem koji imaju dijametralno suprotne stavove... Tako da bezveze s qurcis. Ja nemam se namjeru ovdje 'urciti, vec samo govorim sto je kako je, a ti to fino ilustriras.

Meni je dobro, imam fin posao, hrv. papire, mogu gdje hocu, a ti? Meni se stvarno nigdje ne zuri.
Ja licno, kad su papiri i posao sigurno bolje stojim od tebe. Trubis o ugrozenosti a u mostarski Aluminijum nehrvat moze jedino na tenku uci, pa kad te to klepi po usima na malo vecem nivou onda prduckas o napredku. :D
nosara

#3811 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Banksy wrote:Čestitke susjedima. Uradili su ogroman posao.
A što bi tu trebalo slaviti?

Jad i bijedu bezidejne politike u kojoj je ulazak u EU dobio onaj opsesivni značaj koji je u Orsona Wellesa imao "Rosebud"? Pa ćemo ući u Uniju i krepati tamo, ali ćemo krepati kao članovi EU?

Jadni oni koji ne vide da će sada biti još manje posla, da će plaće i radnička prava još više pasti, da sve one krasne stvari koje nam kao mudologiju prodaju (zaštita potrošača: žohari u hotelima, besplatni letovi, popusti zbog kašnjenja vlakova itd.) neće imati tko konzumirati jer ne da nećemo letjeti, nego nećemo imati ni čime platiti režije.

Ti će se neugodno iznenaditi.

Hvala osobito gospođi Vesni Pusić koja je na referendumu odigrala onu malu, prljavu ulogu i rekla penzionerima da neće dobiti penzije ako ne glasaju za EU. Hvala penzionerima koji su glasali "da bi djeci bilo bolje" pa su nas pretvorili u perspektivne robove krupnijih igrača od naših lokalnih političarskih žohara.

Hvala i SDP-u i HDZ-u i trećem - nepostojećem putu.

Hvala!
:oops:
Black111

#3812 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

@cindrli...

A ne znam kako ti mozes znati je l ti, ili ne stojis bolje od mene... al dobro, ako ti tako kazes.

I, ja se uopce nisam imao namjeru usporedjivati s tobom, vec sam govorio opcenito, a to je da je siromastvo u BiH veliko, i da su ljudi getoizirani zbog papira, jer ipak vecina ima samo BiH papire, i veliki broj nema nikakav, a kamo li pristojan posao.

Mostarski Aluminij nema veze s ovom raspravom. Ja govorim ovdje o institucijama i pol. stanju te smicalicama koje rade probleme. Al na kraju krajeva, nije bas da ce mene SDA ugurati u BHT, zar ne.
Last edited by Black111 on 01/07/2013 15:42, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#3813 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Black111 wrote:@cindrli...

A ne znam kako ti mozes znati je l ti, ili ne stojis bolje od mene... al dobro, ako ti tako kazes.

I, ja se uopce nisam imao namjeru usporedjivati s tobom, vec sam govorio opcenito, a to je da je siromastvo u BiH veliko, i da su ljudi getoizirani zbog papira, jer ipak vecina ima samo BiH papire, i veliki broj nema nikakav, a kamo li pristojan posao.

Mostarski Aluminij, nema veze s ovom raspravom. Al na kraju krajeva, Nije bas da ce mene SDA ugurati u BHT, zar ne.
Pa spominjao si mi hrv papire i nabijao to na nos kao neku prednost u odnosu na mene.

Ma normala, aluminij je ok, tu moze diskriminacija, al' kad ga tebi pristave onda jao majko. Ako...
Black111

#3814 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

cindrlimindrli wrote:
Black111 wrote:@cindrli...

Mostarski Aluminij, nema veze s ovom raspravom. Al na kraju krajeva, Nije bas da ce mene SDA ugurati u BHT, zar ne.
Pa spominjao si mi hrv papire i nabijao to na nos kao neku prednost u odnosu na mene.

Ma normala, aluminij je ok, tu moze diskriminacija, al' kad ga tebi pristave onda jao majko. Ako...
Ma nemas ti pojma.

Bit svega je bila, da je problem u BiH upravo zbog stvari koje se rade, a to je da se ide na podapinjanje noge, umjesto na dogovor i suradnju. Alumij spominjati kao firmu je smijesno, u odnosu na politicku vlast i pol. inzenjering.

Ne znam sta bih vise rekao.
Last edited by Black111 on 01/07/2013 15:48, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#3815 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

U redu, imas ti. Sutra ce ti uskrsnuti hercegbosnu i skupa krenuti u napredak. :-D Kakva ce to idila postati kad Ivo Miro pocne urucivati diplomatske note.
Comrad

#3816 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Comrad »

Ma mi nemamo drzavu, jednostavno imas mozda 30% ljudi koji ovu drzavu vole i zele da je odrze na zivotu, ovo ostalo ima neku utopijsku zamisao da bi im bilo najbolje da sami zive u svom toru.

Dokaz za to je i sinocnji prenos proslave na BHT i na FTV-u. Pa cak ni HTV2 nije prenosio proslavu, vec samo HTV1. Al jok, ej gdje ces uvrijediti jedan od naroda koji nekim cudnim sklopom u mozgu umislja da ce odmaganjem svojoj drzavi i pomaganjem tudjoj sebi pomoci. :-) :roll:
Black111

#3817 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

cindrlimindrli wrote:U redu, imas ti. Sutra ce ti uskrsnuti hercegbosnu i skupa krenuti u napredak. :-D Kakva ce to idila postati kad Ivo Miro pocne urucivati diplomatske note.
Mozda nece HB, al s tim stavom mozes biti siguran da nece ni BiH, u bilo kakvom obliku. Samo nemojte se cuditi.
cindrlimindrli

#3818 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Black111 wrote:
cindrlimindrli wrote:U redu, imas ti. Sutra ce ti uskrsnuti hercegbosnu i skupa krenuti u napredak. :-D Kakva ce to idila postati kad Ivo Miro pocne urucivati diplomatske note.
Mozda nece HB, al s tim stavom mozes biti siguran da nece ni BiH, u bilo kakvom obliku. Samo nemojte se cuditi.
Kad stisnete jajca i odlucite je srusiti javi, u medjuvremenu tvoje prijetnje dozivljavam kao zajebanciju.
Black111

#3819 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Comrad wrote:Ma mi nemamo drzavu, jednostavno imas mozda 30% ljudi koji ovu drzavu vole i zele da je odrze na zivotu, ovo ostalo ima neku utopijsku zamisao da bi im bilo najbolje da sami zive u svom toru.

Dokaz za to je i sinocnji prenos proslave na BHT i na FTV-u. Pa cak ni HTV2 nije prenosio proslavu, vec samo HTV1. Al jok, ej gdje ces uvrijediti jedan od naroda koji nekim cudnim sklopom u mozgu umislja da ce odmaganjem svojoj drzavi i pomaganjem tudjoj sebi pomoci. :-) :roll:
Pa ja sam za to da FTV ne prenosi, nek vam prenosi Ilahije i kaside, a mi da imamo svoj kanal. Posteno?

Ma mislim, koji argument, ej, FTV prenosila ulazak RH u EU. Tor, fasizam... Ja FTV ne volim da prenose svaki dan dogadjaje iz RH, a ne volim je jer je pristrana, huskacka i neobjektivna TV.

Sjecam se kad su Lijanovi zastupnici podmetnuli bombu Tadicu, HDZ-ovcu pod auto, i koji samo govor mrznje od FTV-a je bio, de facto su optuzili da je to HDZ iskonstruirao. Kad se pokazalo da ipak nisu, muk nastade... I bezbroj takvih primjera.
Havatar

#3820 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Black111 wrote:
Comrad wrote:Ma mi nemamo drzavu, jednostavno imas mozda 30% ljudi koji ovu drzavu vole i zele da je odrze na zivotu, ovo ostalo ima neku utopijsku zamisao da bi im bilo najbolje da sami zive u svom toru.

Pa ja sam za to da FTV ne prenosi, nek vam prenosi Ilahije i kaside, a mi da imamo svoj kanal. Posteno?

Ma mislim, koji argument, ej, FTV prenosila ulazak RH u EU. Tor, fasizam... Ja FTV ne volim da prenose svaki dan dogadjaje iz RH, a ne volim je jer je pristrana, huskacka i neobjektivna TV.

Sjecam se kad su Lijanovi zastupnici podmetnuli bombu Tadicu, HDZ-ovcu pod auto, i koji samo govor mrznje od FTV-a je bio, de facto su optuzili da je to HDZ iskonstruirao. Kad se pokazalo da ipak nisu, muk nastade... I bezbroj takvih primjera.
FTV i BHT uvijek prenose utakmice Zrnjskog, Listice i Borca BL u Evropi a rijetko kad utakmice Sarajeva ,Zeljeznicara ili nekog drugog kluba.
Black111

#3821 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

cindrlimindrli wrote:
Black111 wrote:
Kad stisnete jajca i odlucite je srusiti javi, u medjuvremenu tvoje prijetnje dozivljavam kao zajebanciju.
Rusi se sama od sebe... rekao sam ti vec. Siromastvo, nezaposlenost. Ne treba uzeti pusku, dovoljno je s Srbima zakociti sve institucije. Lako izvodivo.

A ne znam sta se vise kurcis, jer na kraju krajeva da si bio tako opasan, kao sto si sad na internetu ne bi ti Srbi uzeli 50 % zemlje na etnickom ciscenju, a tebe de facto sveli na ni 30% teritorija. A i to prijatelju moj mozes zahvaliti MZ prije svega.

Al budi ti meni dobro. I nastavi o torovima, ratuj po netu, bit ce nam svima bolje. Jos malo pa cemu i u EU, place ce rasti, nezaposlenost opadati... :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3822 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

šta će sad bit s desetinama udbaša i ubojstava po njemačkoj

joj da ih oće sve pofatati
Black111

#3823 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Havatar wrote:
Black111 wrote:

FTV i BHT uvijek prenose utakmice Zrnjskog, Listice i Borca BL u Evropi a rijetko kad utakmice Sarajeva ,Zeljeznicara ili nekog drugog kluba.
Pa O.K. ako ti tako kazes, ajmo onda podijeliti televiziju. Eto vama FTV, ti gledaj svaki dan prijenos iz Turske i Erdogana, a mi cemo imati svoju TV i gledati Listicu, Zrinjski itd... Je l to O.K.? :)
Black111

#3824 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Black swan wrote:šta će sad bit s desetinama udbaša i ubojstava po njemačkoj

joj da ih oće sve pofatati
Ja se isto nadam. Ne vjerujem da ce Njemci to pustiti. A ovo u RH sto rade za zastite jednog udbaskog ubojicu je stvarno gadljivo. Citavu zemlju deskreditiraju zbog jednog monstruma i ubojice. Al vjerovatno zna dosta i o danasnjim velikim figurama.
Last edited by Black111 on 01/07/2013 16:05, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#3825 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Black111 wrote:
Rusi se sama od sebe... rekao sam ti vec. Siromastvo, nezaposlenost. Ne treba uzeti pusku, dovoljno je s Srbima zakociti sve institucije. Lako izvodivo.

A ne znam sta se vise kurcis, jer na kraju krajeva da si bio tako opasan, kao sto si sad na internetu ne bi ti Srbi uzeli 50 % zemlje na etnickom ciscenju, a tebe de facto sveli na ni 30% teritorija. A i to prijatelju moj mozes zahvaliti MZ prije svega.

Al budi ti meni dobro. I nastavi o torovima, ratuj po netu, bit ce nam svima bolje. Jos malo pa cemu i u EU, place ce rasti, nezaposlenost opadati... :)
Jedini ovdje koji se qrci i prijeti si ti, 20 godina je kocite i unistavate pa opet kurko, sve sto si isposlovao sebi jeste duplo manje tvojih sunarodnjaka u odnosu na broj od prije rata. Budes li tako zajeban i narednih 20 godina za ocekivati je nekog Hamdiju na mjestu nacelnika opstine Grude. :kiss:
Post Reply