Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
kiky

#3801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

pisac sigurno nije govorio o grijanju u stanu ...
kad nešto nije jasno onda se, normalno pita, a ne podjebava ...
bar tako bi trebalo ...
rođak...
zonbirile

#3802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

kiky wrote:pisac sigurno nije govorio o grijanju u stanu ...
kad nešto nije jasno onda se, normalno pita, a ne podjebava ...
bar tako bi trebalo ...
rođak...
--------------------------------
pa ono što napisa je gore od toga.Hajde reci konačno,šta si mislio.
zonbirile

#3803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

zoom66 wrote:halo "rodjaci", pratim vas :D ;)
-------------------------------------
čovjek nikako da se izjasni,nema frke
kiky

#3804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

-
bogoljub

#3805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

veceras se odrzava zasijedanje u UN o pitanju Da li je Izrael pocinio zlocin ili ne!?
Da li ce opet doci do potezanja Veta od usa, OSTAJE DA SE VIDI!!! :!:
sodom

#3806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sodom »

kiki pa nije to osmansko carstvo od nekad pa da se neko ima bojat turaka.
Sada je sve u kratkim sukobima, blickrig nacinu ratovanja i vodjenja ratova, izrael ima mogucnosti, medjutim, zasto grizti ruku koja te bukvalno hrani?
turska je najveci izvoznik prema izraelu...
zonbirile

#3807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ima i ona,obadvoje djece u krilu Velikog babe.
-Romeo-

#3808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by -Romeo- »

zonbirile wrote:ono što se špekulisalo u januaru,pri masakriranju Gaze,sada je i izravna pretnja Iranu,jednostavno sile koje već imaju n.oružje,neće to dozvoliti Iranu,a egzekutor će biti Izrael,sa obilje pomoći i benefita u budućnosti.Nepravedno i nepošteno,ali to je politika moćnih,a i Izrael je samo obični pion.
veliko je pitanje ko je čiji pion, moglo bi biti i obratno.
kiky

#3809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

židovi su zaplijenili njemački teretni brod pun oružja " u svojim teritorijalnim vodama " ....
u nekim izvještajima: " ispred obala kipra " ...
navodno, oružje je išlo iz irana za hesbolah u libanu ...
nije li malko providan ovaj teatar ...
CAUS-VISOKO

#3810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by CAUS-VISOKO »

-Romeo- wrote:
zonbirile wrote:ono što se špekulisalo u januaru,pri masakriranju Gaze,sada je i izravna pretnja Iranu,jednostavno sile koje već imaju n.oružje,neće to dozvoliti Iranu,a egzekutor će biti Izrael,sa obilje pomoći i benefita u budućnosti.Nepravedno i nepošteno,ali to je politika moćnih,a i Izrael je samo obični pion.
veliko je pitanje ko je čiji pion, moglo bi biti i obratno.
Obojici Vam svaka cast. Romeo, svakako da bi moglo biti obratno, no nebitno, jer interesi su identiticni. Slazes se ?
bogoljub

#3811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Ima li kakvih habera o osudama zlocina Izraela!
zonbirile

#3812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

vječna dilema šta je starije kokoš,ili jaje u pitanju Amerike i Izraela.Pa Izrael je miljenik Amerike,a Amerika je stvorena jevrejskim parama,pa su oni stvorili Izrael,pa sada oni drže Ameriku,a Amerika Izrael.
fakat

#3813 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fakat »

zonbirile wrote:vječna dilema šta je starije kokoš,ili jaje u pitanju Amerike i Izraela.Pa Izrael je miljenik Amerike,a Amerika je stvorena jevrejskim parama,pa su oni stvorili Izrael,pa sada oni drže Ameriku,a Amerika Izrael.
To bi mogla biti posebna tema, otkud toliki utjecaj jevreja na SAD? To je fenomen da najveca sila svijeta nema svoju spoljnu politiku shodno svojim intersima, mislim svojim stvarnim interesima, kao sto bi bilo poboljsanje odnosa sa muslimanskim svijetom, vec joj politiku namece neka mala zemljica na bliskome istoku?. Ja ne kontam ja je SAD bitnije da imaju dobar odnos sa jednom malenom zemljom i njenom dijasporom, nego sa tuce muslimanskih zemalja koje su bure baruta? Ima li dobre literature o tome?
Fair Life

#3814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Fair Life »

Image

Mladog Palestinca uhapsila je izraelska vojska
REUTERS/Evelyn Hockstein
kiky

#3815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

i židovi pričaju o nekim zločinima protiv njih ...
sram i stid da ih bude ...
zonbirile

#3816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

fakat wrote:
zonbirile wrote:vječna dilema šta je starije kokoš,ili jaje u pitanju Amerike i Izraela.Pa Izrael je miljenik Amerike,a Amerika je stvorena jevrejskim parama,pa su oni stvorili Izrael,pa sada oni drže Ameriku,a Amerika Izrael.
To bi mogla biti posebna tema, otkud toliki utjecaj jevreja na SAD? To je fenomen da najveca sila svijeta nema svoju spoljnu politiku shodno svojim intersima, mislim svojim stvarnim interesima, kao sto bi bilo poboljsanje odnosa sa muslimanskim svijetom, vec joj politiku namece neka mala zemljica na bliskome istoku?. Ja ne kontam ja je SAD bitnije da imaju dobar odnos sa jednom malenom zemljom i njenom dijasporom, nego sa tuce muslimanskih zemalja koje su bure baruta? Ima li dobre literature o tome?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ima more literature samo niko ne čita.Prostudiraj naseljavanje amerike,dovoženje crnih robova,,rat za nezavisnost,građanski rat,,FED,wwI,wwII,pa naovamo vidječeš uvijek ista prezimena i skupine u pozadini.Sad slućajno su Jevreji i tako do današnjih dana.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 24/04/2015 14:06, edited 2 times in total.
vivaldi

#3818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vivaldi »

fakat wrote:To bi mogla biti posebna tema, otkud toliki utjecaj jevreja na SAD? To je fenomen da najveca sila svijeta nema svoju spoljnu politiku shodno svojim intersima, mislim svojim stvarnim interesima, kao sto bi bilo poboljsanje odnosa sa muslimanskim svijetom, vec joj politiku namece neka mala zemljica na bliskome istoku?. Ja ne kontam ja je SAD bitnije da imaju dobar odnos sa jednom malenom zemljom i njenom dijasporom, nego sa tuce muslimanskih zemalja koje su bure baruta? Ima li dobre literature o tome?
Mislim da tu ima vise faktora. USA jeste najveca zemlja, ali dobar dio elite i ekonomske i politicke (a logicno elita u svakoj zemlji ima odredjenu moc) jesu upravo jevreji - fakticki bivsi potrepredsjednik dik cejni je jevrej.
Druga stvar, jevreja u americi ima vise nego u izraelu.
A treca stvar, po meni i najvaznija jeste da amerikanci preko izraela kontrolisu citav bliski istok (a to im je jedan od najvaznijih strateskih regiona u svijetu), a s druge strane ometaju integraciju i povezivanje islamskih zemalja jer im je naravno izrael svima u okolinu trn u oku. Slicna stvar je i sa tajvanom kojeg ameri guraju samo zato da se kinezi imaju cime zanimati.

I u jednom i drugom slucaju radi se o doziranoj pomoci tek toliko da se odrzava relativna ravnoteza snaga, ali to nikako nije jedno tijelo sa dvije glave. U prilog tome govori i hapsenje nekog izraelskog naucnika u americi prosle sedmice od strane fbi kada je ovaj mislio da daje neke povjerljive podatke mosadu, a ustvari je to bio agent fbi. Ili npr. kada su prije par godina amerikanci zaprijetili izraelcima da ne prodaju neke zajebane brodove kinezima iako su vec bili dogovorili taj posao koji je naravno nakon upozorenja propao.
keep it real

#3819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by keep it real »

vivaldi wrote:
fakat wrote:To bi mogla biti posebna tema, otkud toliki utjecaj jevreja na SAD? To je fenomen da najveca sila svijeta nema svoju spoljnu politiku shodno svojim intersima, mislim svojim stvarnim interesima, kao sto bi bilo poboljsanje odnosa sa muslimanskim svijetom, vec joj politiku namece neka mala zemljica na bliskome istoku?. Ja ne kontam ja je SAD bitnije da imaju dobar odnos sa jednom malenom zemljom i njenom dijasporom, nego sa tuce muslimanskih zemalja koje su bure baruta? Ima li dobre literature o tome?
Mislim da tu ima vise faktora. USA jeste najveca zemlja, ali dobar dio elite i ekonomske i politicke (a logicno elita u svakoj zemlji ima odredjenu moc) jesu upravo jevreji - fakticki bivsi potrepredsjednik dik cejni je jevrej.
Druga stvar, jevreja u americi ima vise nego u izraelu.
A treca stvar, po meni i najvaznija jeste da amerikanci preko izraela kontrolisu citav bliski istok (a to im je jedan od najvaznijih strateskih regiona u svijetu), a s druge strane ometaju integraciju i povezivanje islamskih zemalja jer im je naravno izrael svima u okolinu trn u oku. Slicna stvar je i sa tajvanom kojeg ameri guraju samo zato da se kinezi imaju cime zanimati.

I u jednom i drugom slucaju radi se o doziranoj pomoci tek toliko da se odrzava relativna ravnoteza snaga, ali to nikako nije jedno tijelo sa dvije glave. U prilog tome govori i hapsenje nekog izraelskog naucnika u americi prosle sedmice od strane fbi kada je ovaj mislio da daje neke povjerljive podatke mosadu, a ustvari je to bio agent fbi. Ili npr. kada su prije par godina amerikanci zaprijetili izraelcima da ne prodaju neke zajebane brodove kinezima iako su vec bili dogovorili taj posao koji je naravno nakon upozorenja propao.[/quote]

mislim da grijesis sto se tice trece stvari , usa ima dovoljno trupa i baza na bliskom istoku da im ne treba izrael . bliski istok je interesantan dok je potrebna nafta , za nekoliko decenija tehnologija ce napredovati i potreba za naftom sa bliskog istoka ce polako ali sigurno nestati .

ovo drugo zvuci kao trac iz carsije , tamo neki bezimeni naucnik i neki zajebani brodovi su vrlo tanki argumenti . ako hoces da pravis zakljucke moras dobro da proucis gradivo i sve stavis u kontekst .
vivaldi

#3820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vivaldi »

keep it real wrote:mislim da grijesis sto se tice trece stvari , usa ima dovoljno trupa i baza na bliskom istoku da im ne treba izrael . bliski istok je interesantan dok je potrebna nafta , za nekoliko decenija tehnologija ce napredovati i potreba za naftom sa bliskog istoka ce polako ali sigurno nestati .

ovo drugo zvuci kao trac iz carsije , tamo neki bezimeni naucnik i neki zajebani brodovi su vrlo tanki argumenti . ako hoces da pravis zakljucke moras dobro da proucis gradivo i sve stavis u kontekst .
Ne slazem se s tobom. Ameri imaju svugdje baze, ali nijedna baza se ne moze porediti sa petomilionskom drzavom koja egzistira na tom podrucju. Imaju oni baze i u iraku i afganistanu, ali im tamo bas nesto i ne ide najbolje zar ne?
Medjutim moj akcenat je bio prije svega na obavjestajnoj mrezi, a mislim da od mosada i to na njegovom terenu niko nije jaci, narocito jer se tu cesto radi o nekim superaktuelnim informacijama koje mogu zastariti vec nakon par sati (npr.trenutna lokacija nekih sa globalnog aspekta "bezbjedonosno interesantnih likova")

Za naftu si u pravu, ali ja pricam o sadasnjosti. Za 30 godina ko zna ko ce s kim biti saveznik i koje podneblje ce biti stratesko zbog sirovina, polozaja...
U pravu i za moje argumente, ali ni ti ni ja nemamo informacije iznutra vec iz medija, a to je uglavnom samo vrh ledenog brijega, a na osnovu njih i pretpostavljam koliko toga tek ne znamo.
PS: ovaj naucnik ima i ime i prezime i sliku, i radio je na nekom vrlo ozbiljnom vojnom projektu, ali nije to sada toliko bitno - hehe..ova recenica mi zvuci tako djecije naivno, ali vjeruj mi da ja nikada nisam povrsan i jednouman.
zonbirile

#3821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

mossad-jedina organizacija u svijetu,koja autonomno odlučuje o likvidaciji protivnika,ne podleže Knesetu
Izrael -u vreme kada nije bilo nafte,pa i poslije kada nafta nije bila crno zlato,guran je program povratka u domovinu.

o tome ko komu treba i ko koga pomaže i s kojim ciljem,ko je ko ,treba se vratiti u dalju prošlost.
bogoljub

#3822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Goldston iznenađen hladnom reakcijom Amerike spram izvještaja o Gazi
Reuters - Šef UN-ovog istražnog komiteta u Palestini, Ričard Goldston, izjavio je da su ga razočarale hladne američke reakcije spram izvještaja o izraelskim zločinima u pojasu Gaze.

Rojters informiše da je južnoafrički sudac u izjavi za glasilo njemačkog Bundestaga kazao kako su iz cijelog svijeta stizale pohvale za njegov rad i osude izraleksih zločina, ali su ga najviše iznenadile američke hladne reakcije. ''Bio sam iskreno začuđen ovakvim američkim stavom ali i žestokim izraleskim otporom pred činjenicama'', rekao je Goldston.
UN-ov komitet je u svom izvještaju potvrdio da je izraelski režim tokom agresije na pojas Gaze počinio ratne i zločine protiv čovječnosti.Izvještaj je u prošli petak sa 114 potvrdnih i 18 glasova protiv ratifikovan u Generalnoj skupštini UN-a.
viva_castro

#3823 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by viva_castro »

Samo da napomenem sve koji prate temu i koji se inače interesuju za ovo pitanje:

Broz Tito nije prihvatao Izrael kao državu jer je znao da je Cionizam samo jedan od izraza fašizma.

Što su Srbima četnici, što su Hrvatima ustaše, što su Njemcima nacisti,... to su Jevrejima Cionisti!!!

Veliki Izrael nije ništa manje opasan od Velike Srbije, Velike Hrvatske, Velike Njemačke, Velike Italije,...

Eto, tek onako, napomene radi.
zonbirile

#3824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

viva_castro wrote:Samo da napomenem sve koji prate temu i koji se inače interesuju za ovo pitanje:

Broz Tito nije prihvatao Izrael kao državu jer je znao da je Cionizam samo jedan od izraza fašizma.

Što su Srbima četnici, što su Hrvatima ustaše, što su Njemcima nacisti,... to su Jevrejima Cionisti!!!

Veliki Izrael nije ništa manje opasan od Velike Srbije, Velike Hrvatske, Velike Njemačke, Velike Italije,...

Eto, tek onako, napomene radi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-nick ti ne daje za pravo da onako komunistički valjaš gluposti.Tito je bio maher,pa je kao takav prosudio da mu je Naser i pokret nesvrstanih svrsihodniji od Izraela,a Amere je ionako imao,pa mu Izrael tada nije trebao.
-ima tu nešto,ali mislim da ti to pogrešno tumačiš
-Veliki Izrael je opasniji od velikih Hrvatske i Srbije,za razliku od Njemačke i Italije opasniji je jer je realnost
tek toliko da te korigujem
ahuseino

#3825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

dobar, dobar, ispravak....
Locked