Kod mene imaju sve 4..ali zaista precesto se desava da se bas tim arenama mijenjaju frekvencije, Ne kontam sto toliko cesto pomjeraju sve to. U cemu je fazon???Luigi wrote:Zna li neko što nema Arena 1 i 4 na digitalnoj? Jesu li promijenili frekvencije ili je nešto drugo u pitanju? Skeniram svako malo, ali nema.
HS kablovska
Moderator: anex
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3801 Re: HS kablovska
- lijan
#3802 Re: HS kablovska
odakle ti to da arene ostaju trajno u digitalnom paketu ,kad na njihovoj hs stranici stoji da je besplatno dostupno do nove godine...jel to tebi enes sapnuo da ce biti trajno...daj boze da si dobro informisanAdrianMole wrote:Arene su dostupne svime koji imaju digitalni paket (CI model ili reciver).Nisu dostupne onime koji imaju samo analognu kablovsku i DVB-C tjuner,što je valjda i pošteno..Inače,paket Arenasport kanala ostaje TRAJNO u osnovnom digitalnom paketu ,bez dodatnog plaćanja.shlauf wrote:Kod mene zaključane i obične i HD rezolucije.chakany wrote:Otkljucane su ti sve cetiri Arene Sport do kraja godine na digitalnoj.
-
The Realist
#3803 Re: HS kablovska
1. Uzmi neki od kid paketa, jer će ti biti jeftinije, nego da samo dodaš digitalnu.Bitte_Halt_ja_ja wrote:Imam tri malo glupa pitanja:
1. Interesuje me ako se prebacim na digitalnu (trenutno sam na analognoj hs) koliko ja na kraju ukupno placam?
Trenutno mi je 11.50km za analognu a ako se na digitalnu prebacim jel onda placam 13.50km ili 25km (11.50km+13.50)?
2. U drugoj sobi mi je stari televizor hocul i dalje na njega moci hvatati analogni signal ili ako se prebacim bez recievera/modula pusiona?
3. sta se desil osa ultisimom? stara popizdi
Za ostalo ti je gule odgovorio
-
AdrianMole
#3804 Re: HS kablovska
FIC je na frekvenciji na kojoj je do sada emitirala Utilisima krenuo sa kanalom 24Kitchen.Utilisima ostaje samo na bugarskom tržištu ,a i tu sa 24 Kitchen dijelom.Podatke za Arenasport sam dobio do prijatelja koji radi u HS-u.Na njihovom internom kanalu se također vrti shema digitalne televizije sa Areansport kanalima u osnovnoj digitalnoj shemi.
Nigdje nema tačne liste kanala za digitalu po frekvencijama ,jer su i na internom kanalu ,a pogotovo na web stranici jako zastarjele liste.Zato...
Shema digitalne televizije:
314 Mhz- Food Network , Fox Crime, Fox Life ,Sci Fi,HBO Adria,HBO Comedy
322 Mhz-Eurosport,Eurosport 2,Eurosport News,Arenasport 1,Arenasport 2,Areansport 3,Radio BIR
330 Mhz-Duck Tv,Disney XD,Disney Ch,Super RTL,Kika,Arenasport4,Motors Tv
338 Mhz-24 Kitchen,Wedding Tv,Mezzo,France 24,Sky News,DW,ZDF,Top Shop(ne radi)
346 mhz-BHT,FTV,Tv Sa,Pink Bh,Nova Tv,TV TK,Tv IC Kakanj
354 Mhz-BN,Atlas,MKTV,Slo 1,Animal Planet,Discovery,Al Jazeera Balkan,ARTE
362 Mhz-RTL2
370 Mhz-TV1, Alfa Tv,Viasat Explorer,Viasat History,K1,Chasse&Peche
386 Mhz-Travel&Living,Discovery Science,Discovery World,World Fashion TV,Private Gold,Private Blue,SCT , Dorcel, Daring Tv
610 Mhz-Hema Tv,B92,RTL Hrvatska,Baby tv,Universal ch,BBC Enterteinment,FLN, Balkanika
618 Mhz-OBN,HRT1,HRT2,RTS,VH1 Classic,DM SAT,TOP Music,OTV Valentinovo
626Mhz-Das Erste,RTL,VOX,TVE,RAI 1,RAI 2
634 Mhz-Hayat Tv,RTV CG,National Geographic, History Ch,Reality Tv,CNN,Al Jazeeera Int,TRT Turk
642 Mhz-NG Wild,Jim Jam,ESPN America,Extreme,Yacht&Sail,Zone Romantica,TV 1000,MTV Serbia
HD Kanali
442 Mhz-Arenasport 1,Arenasport 2,Arenasport 3,Arenasport 4,Eurosport
450 Mhz-Eurosport 2,National Geographic,Food Netwoork,Outdoor Ch
458 Mhz-Luxe TV,Das Erste,ZDF
Testna frekvencija
466 Mhz-TV USK,TV Cazin
Nigdje nema tačne liste kanala za digitalu po frekvencijama ,jer su i na internom kanalu ,a pogotovo na web stranici jako zastarjele liste.Zato...
322 Mhz-Eurosport,Eurosport 2,Eurosport News,Arenasport 1,Arenasport 2,Areansport 3,Radio BIR
362 Mhz-RTL2
386 Mhz-Travel&Living,Discovery Science,Discovery World,World Fashion TV,Private Gold,Private Blue,SCT , Dorcel, Daring Tv
610 Mhz-Hema Tv,B92,RTL Hrvatska,Baby tv,Universal ch,BBC Enterteinment,FLN, Balkanika
634 Mhz-Hayat Tv,RTV CG,National Geographic, History Ch,Reality Tv,CNN,Al Jazeeera Int,TRT Turk
642 Mhz-NG Wild,Jim Jam,ESPN America,Extreme,Yacht&Sail,Zone Romantica,TV 1000,MTV Serbia
HD Kanali
Testna frekvencija
466 Mhz-TV USK,TV Cazin
- rimac
#3805 Re: HS kablovska
Zašto meni svi digitalni kanali budu ok, slika dobra, a ova frekvencija sve loše!AdrianMole wrote: 386 Mhz-Travel&Living,Discovery Science,Discovery World,World Fashion TV,Private Gold,Private Blue,SCT , Dorcel, Daring Tv
-
AdrianMole
#3806 Re: HS kablovska
Vjerojatno ti je loš signal.Ostale SD frekevencije imaju 64 QAM ,a samo ova 128 QAM.Signal mora biti barem 80% za 64 QAM, 85 % za 128 QAM i preko 90% za 256 QAM(HD kanali) za prijem kanala bez glitcha i smetnji.rimac wrote:Zašto meni svi digitalni kanali budu ok, slika dobra, a ova frekvencija sve loše!AdrianMole wrote: 386 Mhz-Travel&Living,Discovery Science,Discovery World,World Fashion TV,Private Gold,Private Blue,SCT , Dorcel, Daring Tv
-
The Realist
#3807 Re: HS kablovska
Šta te briga, zato možeš uvesti u svoj seksualni život buffering, ili nešto slično, isto što je uradio Husorimac wrote:Zašto meni svi digitalni kanali budu ok, slika dobra, a ova frekvencija sve loše!AdrianMole wrote: 386 Mhz-Travel&Living,Discovery Science,Discovery World,World Fashion TV,Private Gold,Private Blue,SCT , Dorcel, Daring Tv
-
The Realist
#3808 Re: HS kablovska
Evo opet sam preskenirao po ovome, rekoh, možda novih kanala bude, ali ništa....., štetaAdrianMole wrote:FIC je na frekvenciji na kojoj je do sada emitirala Utilisima krenuo sa kanalom 24Kitchen.Utilisima ostaje samo na bugarskom tržištu ,a i tu sa 24 Kitchen dijelom.Podatke za Arenasport sam dobio do prijatelja koji radi u HS-u.Na njihovom internom kanalu se također vrti shema digitalne televizije sa Areansport kanalima u osnovnoj digitalnoj shemi.
362 Mhz-RTL2
HD Kanali
Testna frekvencija
466 Mhz-TV USK,TV Cazin
- chakany
#3809 Re: HS kablovska
Kako smo mi cudan narod, koliko god kanala da nam uvedu, mi uvijek tezimo za necim novim
I ja sam isto takav
Ono kad skeniram, svaki put sebi kazem, sigurno su nesto novo uveli
I ja sam isto takav
-
The Realist
#3810 Re: HS kablovska
A čuj, nije da se traži bilo šta, nego specifično. Što se mene tiče, mogu "određenih 30-tak kanala izbaciti" i ubaciti 10-tak "boljih".chakany wrote:Kako smo mi cudan narod, koliko god kanala da nam uvedu, mi uvijek tezimo za necim novim![]()
I ja sam isto takav![]()
Više je stvar u kvalitetu, nego kvantitetu
- Adriatic
#3811 Re: HS kablovska
Počinje NBA liga.
Gdje ću je gledati? Koji kanal?
- addem
#3812 Re: HS kablovska
Uopste ne rade arene sta je ovo. Zovem ih ne mogu da ih dobijem nikako.
-
The Realist
#3813 Re: HS kablovska
Meni rade. Preskeniraj ponovo sve. I da, pišite o problemima u temi na podforumu Računari...., jer mislim da će tamo ljudi prije odgovoriti.
- Luigi
#3814 Re: HS kablovska
Iz nekog razloga Arena 1 i 4 su u Radio grupi nakon skeniranja. Zna li neko može li se to kako korigovati/prebaciti na tv na Dalvi receiveru?
- chakany
#3815 Re: HS kablovska
Kad imas taj problem ja uradim sljedece:Luigi wrote:Iz nekog razloga Arena 1 i 4 su u Radio grupi nakon skeniranja. Zna li neko može li se to kako korigovati/prebaciti na tv na Dalvi receiveru?
Poslije skeniranja kanala, Arene Sport se pojave ponekad u radio programima.Pojave mi se opcije Save all or cancel, kliknem na cancel.Ugasim zatim resiver, poslije ga upalim ponovo, idem na skeniranje i onda su mi Arene Sport na TV kanalima.
Nadam se da mi se necete smijati, mozda ima i laksi nacin, ali ja ovako uvijek uradim.
Nadam se da sam pomogao.
- Cyrax
#3816 Re: HS kablovska
Nema sportkluba = neces gledatiAdriatic wrote:Počinje NBA liga.
- shlauf
#3817 Re: HS kablovska
Enesovi puleni zagorčavaju život. Sve ih treba poslati u 3 lijepe. Ja juče plaćao račun kod njih (prvi put) a sve prije uplate su bile na pošti jer mi vode kao jedan mjesec neplaćen i reklamirao. Ponio uplate od prethodnih računa i pokazao. Kaže bumbatre - blagajnica da kolegica to nije proknjižila. Pa što se nisu zajebali pa mi preskočili jedan mjesec fakturisanja.chakany wrote:Kad imas taj problem ja uradim sljedece:Luigi wrote:Iz nekog razloga Arena 1 i 4 su u Radio grupi nakon skeniranja. Zna li neko može li se to kako korigovati/prebaciti na tv na Dalvi receiveru?
Poslije skeniranja kanala, Arene Sport se pojave ponekad u radio programima.Pojave mi se opcije Save all or cancel, kliknem na cancel.Ugasim zatim resiver, poslije ga upalim ponovo, idem na skeniranje i onda su mi Arene Sport na TV kanalima.
Nadam se da mi se necete smijati, mozda ima i laksi nacin, ali ja ovako uvijek uradim.
Nadam se da sam pomogao.
- Luigi
#3818 Re: HS kablovska
Radi tako, hvala puno na pomoći.chakany wrote:Kad imas taj problem ja uradim sljedece:Luigi wrote:Iz nekog razloga Arena 1 i 4 su u Radio grupi nakon skeniranja. Zna li neko može li se to kako korigovati/prebaciti na tv na Dalvi receiveru?
Nadam se da sam pomogao.
Što ti je ova moderna tehnologija...
- chakany
#3819 Re: HS kablovska
Zelio bih novogodisnji paketic
RTL 2 Hrvatska, RTS 1, RTS 2, PRVA TV Srbija, AXN, Cinemax 1 i Cinemax 2.
Previse trazim, ali eto nikad se ne zna.
-
bademic2
#3820 Re: HS kablovska
Jesi li ovo nesto saznao ili samo sanjamo? Mogao bi i Viasat Nature i Boomerang za djecu?chakany wrote:Zelio bih novogodisnji paketic![]()
- chakany
#3821 Re: HS kablovska
Ipak samo sanjamo, ali ko zna, sanjao sam ja tako i B92 i RTL HR, pa eto san postao java
Zato sada sanjam ove kanale i nadam se da ce ih nekada uvesti
- O'zone
- Globalni moderator
#3822 Re: HS kablovska
Sanjaj Boomerang, sanjaj Boomerangchakany wrote:Ipak samo sanjamo, ali ko zna, sanjao sam ja tako i B92 i RTL HR, pa eto san postao java![]()
Moooooooooooooojiiiiiiim teeeeeeeeee dedo Enese Mooooooooooooojiiiiiiiiim teeeeee donesi nam Boomerang da gedamo cjtane
-
bademic2
#3823 Re: HS kablovska
I ja kazem da bi trebali Boomerang sanjati,ali se bojim da djeca koja vole crtice "slabo" sanjaju. Do sada su jedino onaj kretenski cartoon network odsanjali. Ima nekoliko kanala za bebe i par Disney-evih bez crtanih filmova.O'zone wrote:Sanjaj Boomerang, sanjaj Boomerangchakany wrote:Ipak samo sanjamo, ali ko zna, sanjao sam ja tako i B92 i RTL HR, pa eto san postao java![]()
Zato sada sanjam ove kanale i nadam se da ce ih nekada uvesti![]()
Moooooooooooooojiiiiiiim teeeeeeeeee dedo Enese Mooooooooooooojiiiiiiiiim teeeeee donesi nam Boomerang da gedamo cjtane![]()
Ali treba sanjati,bas kako su stare cike odsanjali onu hrpu kanala sa crtanim za odrasle!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3824 Re: HS kablovska
Ima li ikakve sanse da se u skoroj buducnosti,moze i kao novogodisnji poklon
,ubace (recimo) Prva TV i TLC
Hajde HSovci,zapnite malo..obradujte nas malo .Nemoj svaki put da bude neki napredak pod pritiscima i zbog ogromnih zalbi i negodovanja.
Daj malo samoinicijative,da nabacite koji osmijeh napacenim vasim pretplatnicima...

Hajde HSovci,zapnite malo..obradujte nas malo .Nemoj svaki put da bude neki napredak pod pritiscima i zbog ogromnih zalbi i negodovanja.
Daj malo samoinicijative,da nabacite koji osmijeh napacenim vasim pretplatnicima...
- O'zone
- Globalni moderator
#3825 Re: HS kablovska
Napaćenoj braći pred ekranom-LIBERO- wrote:Ima li ikakve sanse da se u skoroj buducnosti,moze i kao novogodisnji poklon,ubace (recimo) Prva TV i TLC
![]()
Daj malo samoinicijative,da nabacite koji osmijeh napacenim vasim pretplatnicima...![]()