Bilo je 14 dana, ... sada ce biti 30 dana.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Svima keca, Jezu u Ledja petica!jeza u ledja wrote:zonbirile sta ima?čurka wrote:svaka čast UnscarD
Fala ti svaka, ja sam tek sad shvatio.
Obama i SAD (2008-2016)
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#3801 Re: President Barack Hussein Obama!!!
-
HoustonPiramidiotIzPotaje
#3802 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sta li ti lupas.UnscarD wrote:
Tebe izgleda razocarava svaki stav koji se razlikuje od tvog...malo to odstupa od demokratskih principa koje branis.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3803 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jeli ti ovo ozbiljno? Hoces da mi kazes da su Amerikanci u Afganistanu intervenisali zbog pravde ? Ili u Iraku ? Ili u vijetnamu ? Ili u Panami ?HoustonPiramidiotIzPotaje wrote: Bez obzira cijem je kapitalu bilo u interesu da ide u rat (pa bilo je i njemackom, i japanskom, i talijanskom) Ameri i ostali, ukljicijuci i Josipa Broza Tita, su u rat mahom isli zbog pravde, a ne za veliki kapital.
Ako to mislis, postojem i dalje tvoj stav ali imamo toliko dijametralno suprotne stavove da nema sanse da ih jedna dikusija na forumu pomiri ...a ja ne volim da radim uzaludne poslove u zivotu...
-
#3804 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pape, odcepi malo, svega ti,pape wrote: Bilo je 14 dana, ... sada ce biti 30 dana.
-
UnscarD
#3805 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Izasli smo iz okvira kada mozemo imati konstruktivnu raspravu a ja sam prepucavanja po formumima (koja su sama sebi cilj) apsolvirao prije jedno 10 godina...uzivajHoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Sta li ti lupas.UnscarD wrote:
Tebe izgleda razocarava svaki stav koji se razlikuje od tvog...malo to odstupa od demokratskih principa koje branis.
-
#3806 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ne znas citati? Govorilo se o WWII, ne o Avganistanu i Panami.UnscarD wrote:Jeli ti ovo ozbiljno? Hoces da mi kazes da su Amerikanci u Afganistanu intervenisali zbog pravde ? Ili u Iraku ? Ili u vijetnamu ? Ili u Panami ?HoustonPiramidiotIzPotaje wrote: Bez obzira cijem je kapitalu bilo u interesu da ide u rat (pa bilo je i njemackom, i japanskom, i talijanskom) Ameri i ostali, ukljicijuci i Josipa Broza Tita, su u rat mahom isli zbog pravde, a ne za veliki kapital.
Ako to mislis, postojem i dalje tvoj stav ali imamo toliko dijametralno suprotne stavove da nema sanse da ih jedna dikusija na forumu pomiri ...a ja ne volim da radim uzaludne poslove u zivotu...
Ali nema veze. U Americi ne postoji institucija u vojsci koja omogucava dovodjenje u sumnju odluke Predsjednika drzave u ratu.
Ako nisi vojnik, moze. Javi se svome kongresmenu, i onda, ako vas ima dovoljno, noga mu je sto vas nije slusao.
-
čurka
#3807 Re: President Barack Hussein Obama!!!
o čemu ti to
-
#3808 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Koga sta razocarava sto odstupa od svojih principa.UnscarD wrote:Izasli smo iz okvira kada mozemo imati konstruktivnu raspravu a ja sam prepucavanja po formumima (koja su sama sebi cilj) apsolvirao prije jedno 10 godina...uzivajHoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Sta li ti lupas.UnscarD wrote:
Ti si uletio s primjedbom koja apsolutno nema veze s raspravom, a onda zamjeras primjedbe koje apsolutno nemaju veze s raspravom.
-
#3809 Re: President Barack Hussein Obama!!!
O čemu ti točurka wrote:o čemu ti to
-
#3810 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pardon regularnima.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:O čemu ti točurka wrote:o čemu ti to
Pojasnjenje glupku:
Ako zelis diskutovati, onda moras navesti dio diskusije diskutanta s kojim zelis diskutovati. Je li ovo previse komplikovano? Pape, molim te razjasni, ali nemoj mene banovat
Zombi, samo nemoj psovat, ako moze.
-
UnscarD
#3811 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nisam uletio sa primjedbom koja nema veze sa raspravom. Komentar uopste nije bio upucen tebi nego jezu koji je na citav moj post imao samo da kaze da je mislio da sam ja pametan momak (proslo vrijeme - znaci da sam glup) a ja pricam o tamo o nekim iluminatima (koje uopste u postu nigdje ne pominjem). Na takav komentar ja sam dao svoj u istom stilu.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:
Koga sta razocarava sto odstupa od svojih principa.
Ti si uletio s primjedbom koja apsolutno nema veze s raspravom, a onda zamjeras primjedbe koje apsolutno nemaju veze s raspravom.
Vidi, da se ne bi vrtili oko "ti rekao , ja rekao" hajde da probamo da izdefinisemo sta je to oko cega se slazemo odnosno ne slazemo. Ja ne bjezim od toga da nesto mozda pogresno rezonujem i ukoliko se tako ispostavi, mogu biti samo sretan sto sam nesto naucio. Ali ako moze bez "sta li ti lupas" ili "ti si nepismen" komentara ? Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja osjetljiv pa da mi to smeta nego se onda gubi smisao polemike a meni a predpostavljam ni tebi se ne gubi vrijeme...
Za pocetak bi mogli da kazete jasno sa cim se iz mog gornjeg (duzeg) posta tacno ne slazete?
-
#3812 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nema veze kome je upucen komentsar, svi pratimo.UnscarD wrote:Komentar uopste nije bio upucen tebi nego jezu koji je na citav moj post imao samo da kaze da je mislio da sam ja pametan momak (proslo vrijeme - znaci da sam glup) a ja pricam o tamo o nekim iluminatima (koje uopste u postu nigdje ne pominjem). Na takav komentar ja sam dao svoj u istom stilu.
Ono drugo, moze, ja se slazem, pricamo samo o temi.
Last edited by HoustonPiramidiotIzPotaje on 15/11/2008 22:39, edited 1 time in total.
- zaratustra
#3813 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Stewart iz Comedy Central-a je car. Pušta odlomak razogovora između Lenoa i McCaina. McCain na pitanje kako je podnio poraz kaže "Spavam kao beba, dva sata spavam pa ustanem i plačem".
- jeza u ledja
#3814 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ako kazem da nisi pametan ne znaci da te smatram glupakom. No nebitno.UnscarD wrote:Nisam uletio sa primjedbom koja nema veze sa raspravom. Komentar uopste nije bio upucen tebi nego jezu koji je na citav moj post imao samo da kaze da je mislio da sam ja pametan momak (proslo vrijeme - znaci da sam glup) a ja pricam o tamo o nekim iluminatima (koje uopste u postu nigdje ne pominjem). Na takav komentar ja sam dao svoj u istom stilu.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:
Vidi, da se ne bi vrtili oko "ti rekao , ja rekao" hajde da probamo da izdefinisemo sta je to oko cega se slazemo odnosno ne slazemo. Ja ne bjezim od toga da nesto mozda pogresno rezonujem i ukoliko se tako ispostavi, mogu biti samo sretan sto sam nesto naucio. Ali ako moze bez "sta li ti lupas" ili "ti si nepismen" komentara ? Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja osjetljiv pa da mi to smeta nego se onda gubi smisao polemike a meni a predpostavljam ni tebi se ne gubi vrijeme...
Za pocetak bi mogli da kazete jasno sa cim se iz mog gornjeg (duzeg) posta tacno ne slazete?
Ja se ne slazem sa alternativnim verzijama historije, onim koje se 'ne uce u skoli', pogotovo kad uzmem u obzir da se moje osnovno znanje americke historije zasniva na skolovanju u komunistickoj Jugoslaviji. Historijski fakti nisu zajebancija i uvrijezeno misljenje o uzrocima/posljedicama nekog poznatog historijskog dogadjaja je formirano nakon iscrpnog naucnog izucavanja, hiljada knjiga, naucnih radova, i kroz jedan jako dugi vremenski period. O mnogim historijskim dogadjajima postoje alternativna objasnjenja, najcesce je razlika u stavljanju naglaska na recimo odredjeni uzrok dogadjaja iz niza postojecih.
Medjutim, ti objasnjavas uzroke svjetskih ratova (i to, interesantno, samo kada je u pitanju Amerika) kroz prizmu uskih interesa bankarskih mocnika. Sigurno, nedvojbeno, i oni su imali svoj uticaj, kao sto imaju i danas, ali tvrditi da su oni kljucni razlog zasto se uopste ratovalo je kontra, kao sto rekoh, hiljada i hiljada naucnih radova, knjiga, itd kroz decenije i decenije naucnih istrazivanja i prikupljanja fakata, i to ne samo u Americi , zasljepljenoj 'najjacom propagandnom masinerijom ikada kreiranom', nego i u, pazi sad, komunistickoj Jugoslaviji, a siguran sam recimo i u slobodarskom Iranu. Ti tvrdis da znas vise od historicara, moras priznati to u najmanju ruku ne zvuci bas najpametnije.
Ne mozemo imati smislenu raspravu ako jedan od sugovornika koristi nerelevantne i neutemeljene teze i na njima zasniva cijeli koncept svog argumenta, a kontra-argumente diskredituje teorijom o sveopstoj zavjeri. Mislim, prakticno sve sto ti ja kazem, cak i da pocnemo iznositi kojekakve dokaze, citate, linkove, ti mozes diskreditovati tezom da je i to dio masovne propagandne hipnoze, a da sam ja slijep kraj ociju. Samim time vec u startu blokiras raspravu. I zato nemoj molim te potezati diskusiju o svrsishodnosti ove rasprave jer je upravo ti svojim odgovorima cinis bespredmetnom.
-
#3815 Re: President Barack Hussein Obama!!!
jeza u ledja wrote:Ako kazem da nisi pametan ne znaci da te smatram glupakom. No nebitno.UnscarD wrote:Nisam uletio sa primjedbom koja nema veze sa raspravom. Komentar uopste nije bio upucen tebi nego jezu koji je na citav moj post imao samo da kaze da je mislio da sam ja pametan momak (proslo vrijeme - znaci da sam glup) a ja pricam o tamo o nekim iluminatima (koje uopste u postu nigdje ne pominjem). Na takav komentar ja sam dao svoj u istom stilu.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:
Ja se ne slazem sa alternativnim verzijama historije, onim koje se 'ne uce u skoli', pogotovo kad uzmem u obzir da se moje osnovno znanje americke historije zasniva na skolovanju u komunistickoj Jugoslaviji. Historijski fakti nisu zajebancija i uvrijezeno misljenje o uzrocima/posljedicama nekog poznatog historijskog dogadjaja je formirano nakon iscrpnog naucnog izucavanja, hiljada knjiga, naucnih radova, i kroz jedan jako dugi vremenski period. O mnogim historijskim dogadjajima postoje alternativna objasnjenja, najcesce je razlika u stavljanju naglaska na recimo odredjeni uzrok dogadjaja iz niza postojecih.
Medjutim, ti objasnjavas uzroke svjetskih ratova (i to, interesantno, samo kada je u pitanju Amerika) kroz prizmu uskih interesa bankarskih mocnika. Sigurno, nedvojbeno, i oni su imali svoj uticaj, kao sto imaju i danas, ali tvrditi da su oni kljucni razlog zasto se uopste ratovalo je kontra, kao sto rekoh, hiljada i hiljada naucnih radova, knjiga, itd kroz decenije i decenije naucnih istrazivanja i prikupljanja fakata, i to ne samo u Americi , zasljepljenoj 'najjacom propagandnom masinerijom ikada kreiranom', nego i u, pazi sad, komunistickoj Jugoslaviji, a siguran sam recimo i u slobodarskom Iranu. Ti tvrdis da znas vise od historicara, moras priznati to u najmanju ruku ne zvuci bas najpametnije.
Ne mozemo imati smislenu raspravu ako jedan od sugovornika koristi nerelevantne i neutemeljene teze i na njima zasniva cijeli koncept svog argumenta, a kontra-argumente diskredituje teorijom o sveopstoj zavjeri. Mislim, prakticno sve sto ti ja kazem, cak i da pocnemo iznositi kojekakve dokaze, citate, linkove, ti mozes diskreditovati tezom da je i to dio masovne propagandne hipnoze, a da sam ja slijep kraj ociju. Samim time vec u startu blokiras raspravu. I zato nemoj molim te potezati diskusiju o svrsishodnosti ove rasprave jer je upravo ti svojim odgovorima cinis bespredmetnom.
Svima keca, Jezu u Ledja petica!
Svaka ti fala
omar little wrote: linkoln '12![]()
--
Lincoln/Kennedy 2012
- Tullius Iustinius
#3816 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ко год да је победио било би исто, Америка је Америка...
-
#3817 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Da li je bre Sloba ili bre Voja, jedno je bre te isto.Tullius Iustinius wrote:Ко год да је победио било би исто, Америка је Америка...
- Tullius Iustinius
#3818 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Слажем се али хвала Богу није ни један ни други...HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Da li je bre Sloba ili bre Voja, jedno je bre te isto.Tullius Iustinius wrote:Ко год да је победио било би исто, Америка је Америка...
-
#3819 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Bre ko je bre onda bre pobedio?Tullius Iustinius wrote:Слажем се али хвала Богу није ни један ни други...HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Da li je bre Sloba ili bre Voja, jedno je bre te isto.Tullius Iustinius wrote:Ко год да је победио било би исто, Америка је Америка...
Bre Srbija je bre Srbija...
- Tullius Iustinius
#3820 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ba onda ba nisam siguran ba da si ti ba u toku.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote: Bre ko je bre onda bre pobedio?
-
#3821 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ba nisam ba bre na gurnosi ba u kuto.Tullius Iustinius wrote:Ba onda ba nisam siguran ba da si ti ba u toku.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote: Bre ko je bre onda bre pobedio?
- Tullius Iustinius
#3822 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Па бре ба тебра није бре ба ДС ни Слоба ни Воја али ба код нас бре боље од овога ба и нема бре за сада.
-
#3823 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Bezi dabre idu kobre! Ko bre? Da bre!Tullius Iustinius wrote:Па бре ба тебра није бре ба ДС ни Слоба ни Воја али ба код нас бре боље од овога ба и нема бре за сада.
Amen! Bre ba!
Last edited by HoustonPiramidiotIzPotaje on 16/11/2008 01:39, edited 1 time in total.
- Tullius Iustinius
#3824 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ма то ти бре чампри ба.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Amen! Bre ba!Tullius Iustinius wrote:Па бре ба тебра није бре ба ДС ни Слоба ни Воја али ба код нас бре боље од овога ба и нема бре за сада.
-
#3825 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Mojne nime stani catpri. Ja samni odavle.Tullius Iustinius wrote:Ма то ти бре чампри ба.HoustonPiramidiotIzPotaje wrote:Amen! Bre ba!Tullius Iustinius wrote:Па бре ба тебра није бре ба ДС ни Слоба ни Воја али ба код нас бре боље од овога ба и нема бре за сада.