Zavatoni wrote:dva jablana nisu 'bila'...oni su i dalje tu....
Drago mi je cuti!
Zavatoni wrote:dva jablana nisu 'bila'...oni su i dalje tu....

Prvi automobil je žuti Audi 100 C1, VW "Buba", Fićo i kombi FORD Transit sa reklamom ELAN Slovenačka firma za proizvodnju smučki i sportske opreme .Vitezanin wrote:
ceker kafana bila u blizini pijace Markale--moguce da je zbog te blizine dobila i imekakonako wrote:"Ne znam više ima li još mnogo Sarajlija koji znaju šta se birvaktile mislilo kad se kaže „Kod dva vola“, „Kod Amira“, „Ceker-Kafana“, „Kod Torbice“, „Gurman“, „Samek“, „Orla-Apoteka“
Iskopirah ovu recenicu sa portala stare sarajevske raje" Bosnjacko oko" pa ko velim,Muha je stara raja,ali izgleda da je ohoho mladji.
jefff wrote:Samek 1983.
http://www.dailymotion.com/video/x2e9ft ... shortfilms
kakonako wrote:"Kod Torbice" je bila u Vase Miskina,vlasnica Mira Torbica poznata pjevacica toga vremena,"Gurman" je bio cini mi se na raskrscu Titove i Vase Miskina,tik uz prugu,blizu "Centrotransa",a "Dva vola",e to je staro ime "Dalmacije",i jesu imali ekstra pohovan mozak i telece koljenice.Muha,mladicu,i da znas da su se u "Sameku" okupljali ko lafo boemi,navodno je tu Tin Ujevic lumpovao.Eto.
Stari kenjac wrote:Pura se kod Rese jela pred zoru samu, a dotle suljo otvori Tunel i onda tamo na kafu i smreku. U to ce 8 sati vrijeme za spavanje.Gurman je bio kod vjecne vatre, na onoj strani gdje je pruga. Na drugom cosku je sada beneton, nekad bio Kluz. Ceker jeste bio bosanska kafana preko puta trznice, opet s one strane pruge. bio tu prolaz do Djenetica cikme. Kika radila, pa kad se malo duze sjedi zimi uz jednu kafu, istjera nas napolje. Mi iz Prve gimnazije redovni bili u Cekeru i Tunelu. Uuuuuuuuuu, tu nize Cekera i Dalmacije bila pekara Semberija, kakav je hljeb imala. Frtalj hljeba se kupi, pa u trznicu kod onih kuma da nam malo milerama ili kajmaka namazu. E kakav je Sarejevo zivot imalo... I kako nam je malo trebalo, pare za po jednu kafu, po tri cigare na komad i dosta.
I ja se izvinjavam na ovom podsjecanju ako smaramo.
Na vrhu nebodera (tada Lenjinova 44, Grbavica) se vidi zamijenjena crna metalna ploca. Originalne su bile sive napravljene od salonita. 1966, moja 10 godina stara drugarica (E.L) se sa prijateljicama igrala lastike (gume), i dok je cekala svoj red naslonila se na ogradu i udarala je straznjicom... Ploca je valjda vec bila napuknuta i ona je proletila kroz nju...shandrprcSA wrote:
isto se desilo u Bratstva Jedinstva--neboder pored "Kaprija" u blizini pijace na Grbavici (za ove koji ne znaju gdje je bio "Kapri") djevojcica pala sa vrhazikamu wrote:Na vrhu nebodera (tada Lenjinova 44, Grbavica) se vidi zamijenjena crna metalna ploca. Originalne su bile sive napravljene od salonita. 1966, moja 10 godina stara drugarica (E.L) se sa prijateljicama igrala lastike (gume), i dok je cekala svoj red naslonila se na ogradu i udarala je straznjicom... Ploca je valjda vec bila napuknuta i ona je proletila kroz nju...shandrprcSA wrote:.
Inace sa istog mjesta su dvije zene poslije toga napravile samoubistvo. Na Grbavici je u to doba vazio za "baksuzan neboder".
zikamu wrote:Moguce da pricamo o istom slucaju, jer ovaj neboder jeste pored "Kaprija" i odmah do pijace (nekdasnja garaza Gras-ovih autobusa).