Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
darsii
#3801 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Izvinite, da li neko zna koliko je potrebno da novac legne sa PP na karticu banke Intesa? Nisam mislila manuelno povlačiti, već da se uradi automatsko povlačenje početkom marta, pa bih voljela da znam, ako neko zna, kada će mi novci biti dostupni na kartici? 
- SanskiBiser
#3802 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kako doci do te stranice sa Home :
http://www.nlb.ba/
Za taj brzi meni nema linka na glavnoj stranici...
Samo preko Search se moze lako doci do te stranice (sad testirao)
Jes' mocna ta Gold Visa
-
maida95
#3803 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ponuda - kartično poslovanje stanovništvo - svo kartično poslovanje i tu imaš Visa 
Last edited by maida95 on 28/02/2016 15:20, edited 1 time in total.
- SanskiBiser
#3804 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Prakticno trenutno, ja kad povucem onog momenta kad mi se pojavi Completed na PayPal u istoriji transakcija novac je vec na racunu u banci. Ima vec skoro dvije godine omogucen je Visa Fast Funds transfer mislim kod skoro svih nasih banaka koje rade sa Visa. Ja pred bankomatom povucem sa telefona i obicno nakon 4-5 minuta mogu vec podici novac.darsii wrote:Izvinite, da li neko zna koliko je potrebno da novac legne sa PP na karticu banke Intesa? Nisam mislila manuelno povlačiti, već da se uradi automatsko povlačenje početkom marta, pa bih voljela da znam, ako neko zna, kada će mi novci biti dostupni na kartici?
- SanskiBiser
#3805 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nasao!maida95 wrote:Ponuda - kartično poslovanje stanovništvo - svo kartično poslovanje i tu imaš Viša
eee ko im je dizajn radio trebaju mu dati otkaz
kod mene zumiran ekran na Firefox, nije mi na kraj pameti bilo da skrolujem dole, pa mogli su i manji font staviti
-
Saka
#3806 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije u Unicredit, jos uvijek traje par dana.SanskiBiser wrote:Ima vec skoro dvije godine omogucen je Visa Fast Funds transfer mislim kod skoro svih nasih banaka koje rade sa Visa.
- hekaton
#3807 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav,KvaziExpert wrote:jeste, dovoljan je samo mail, i dobit ćeš obavijest na mail. Sačekaš prvi i prebace ti bez provizije.hekaton wrote:Imam pitanje veznao za primanje novca preko PayPal-a. Imam otvoren racun na paypal-u vise od godinu dana, povezan je sa VISA Electron karticom iz RF banke, racun je 100 % verfikovan, i uredno sam izvrsavao placanja sa tim racunom.
Sad bi trebao da primim novac pa me zanimaju sljedeće stvari:
1. Šta od podataka treba da pošaljem drugoj strani kako bi mi uplatili novac na paypal, da li je dovoljan samo email koji je povezan sa paypal računom ?
2. Vidio sam da se pominje ovaj link za povlacenje novca, sa starim interfejsom, https://www.paypal.com/wdfunds, zanima me da li je moguće povući novac bez da plaćam ovih $5.00 USD, naime da sačekam da mi oni regularno prebace novac na moju karticu koja je povezana sa mojim računom?
Hvala svima za odgovore
EDIT: Kako mogu znati da je izršena uplata i da sam primio novac, da li cu dobiti obavijest na mail ili ?
Izgleda da mi fali neko podesenje na mom paypal racunu, dobio sam mail od klijenta da mu je paypal izbacio poruku:
"Your recipient is not able to recive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to recive funds."
U postavama ne nalazim nista sto bih trebao podesiti da primim novac
- hekaton
#3808 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala puno.KvaziExpert wrote:To je čest problem, ne možeš ga sam riješiti, moraš im slati mail da ti to odobre. Ja nisam imao taj problem, tako da ne znam sve detalje, javiće se vjerovatno neko ko jeste. Možda ima gdje i opisano šta treba učiniti, samo što je pretraga na klixu da te bog sačuva.hekaton wrote:
Pozdrav,
Izgleda da mi fali neko podesenje na mom paypal racunu, dobio sam mail od klijenta da mu je paypal izbacio poruku:
"Your recipient is not able to recive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to recive funds."
U postavama ne nalazim nista sto bih trebao podesiti da primim novac![]()
![]()
-
maida95
#3809 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imaš sigurno na stranicama prije, mislim čak da sam ja pisala kako to da odradiš, ako ne nađeš reci.
- hekaton
#3810 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
jel mi možete molim Vas ponovo napisati, naišao sam na postove koji se ticu problema sa karticom, odnosno:maida95 wrote:Imaš sigurno na stranicama prije, mislim čak da sam ja pisala kako to da odradiš, ako ne nađeš reci.
kartica nije povezana
kartica nije potvrdjena
povlacenje novca kroz stari interface
Ja kad udjem na svoj profil imam poruku: "Your profile is at 100%" isao sam na "Request a payment" upisao mail i adresu, covjek dobio mail, posao da mi uplati i dobio poruku: "Your recipient is not able to recive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to recive funds"
EDIT: Prosao sam kroz sve Vase postove koji se ticu paypal-a i nisam nasao odgovor na pitanje
- Arslan_11
#3811 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sam nedavno imao takav problem. 100% verifikovan ali covjek opet nije mogao da mi uplati. Rijesio sam tako sto samopet verifikovao karticu.
-
niho92
#3812 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kakve li su šanse da sutra radi automatski transfer
Jos nisu maknuli ono da treba bankovni racun, postali su neozbiljni.
-
darsii
#3813 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Joj baš si me obradovaoSanskiBiser wrote:Prakticno trenutno, ja kad povucem onog momenta kad mi se pojavi Completed na PayPal u istoriji transakcija novac je vec na racunu u banci. Ima vec skoro dvije godine omogucen je Visa Fast Funds transfer mislim kod skoro svih nasih banaka koje rade sa Visa. Ja pred bankomatom povucem sa telefona i obicno nakon 4-5 minuta mogu vec podici novac.darsii wrote:Izvinite, da li neko zna koliko je potrebno da novac legne sa PP na karticu banke Intesa? Nisam mislila manuelno povlačiti, već da se uradi automatsko povlačenje početkom marta, pa bih voljela da znam, ako neko zna, kada će mi novci biti dostupni na kartici?
Mislila sam da ću morati čekati desetak dana, a trebao bi mi taj novac što prije.
- Arslan_11
#3814 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Samo da potvrdim ovo sto je kolega naveo, a i kod mene je intesa. Nsam ni ispusio cigaru SMS od banke je stigao da su pare legle.darsii wrote:Joj baš si me obradovaoSanskiBiser wrote:Prakticno trenutno, ja kad povucem onog momenta kad mi se pojavi Completed na PayPal u istoriji transakcija novac je vec na racunu u banci. Ima vec skoro dvije godine omogucen je Visa Fast Funds transfer mislim kod skoro svih nasih banaka koje rade sa Visa. Ja pred bankomatom povucem sa telefona i obicno nakon 4-5 minuta mogu vec podici novac.darsii wrote:Izvinite, da li neko zna koliko je potrebno da novac legne sa PP na karticu banke Intesa? Nisam mislila manuelno povlačiti, već da se uradi automatsko povlačenje početkom marta, pa bih voljela da znam, ako neko zna, kada će mi novci biti dostupni na kartici?Na ovoj temi sam čitala da taj Visa Fast Funds ima u Reiffeisen banci, ali nisam znala da ima i u Intesi.
Mislila sam da ću morati čekati desetak dana, a trebao bi mi taj novac što prije.
Posto sam pola jutra proveo trazeci gdje da pritisnem da isplatim novac, postavit cu vam ovdje link da skratite sebi muke. Naravno, ukoliko kao ja budete imali problem da vam trazi US Bank acc. da mozete isplatiti.
Link za temu:
https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... -p/1036737
link za isplatu:
https://www.paypal.com/?cmd=_withdraw-funds
-
maida95
#3815 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
mislim da ide ovako - send & request payments > create and manage invoices > request money (možda i ne treba).hekaton wrote:.
Tu ti vjerovatno negdje ima opcija da dodaš karticu, dovoljno će biti samo da klikneš na taj link i na prozorčiću koji ti se otvori da ideš na ok ili nešto, šta već bude. On će to sam da sredi dalje
-
sizifinho
#3816 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
meni u intesi pare legle tek 2 dana kasnijee
- hekaton
#3817 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala, riješio sam danas, malo se teže snalazim sa novim GUI-em, trebao sam otići u dio "Send & Request Payments" zatim "Create and manage invoices" i tu poklikati dva puta next da postojecu karticu dododam kao karticu na koju zelim da primam novac sa PP-a. Mislio sam da čim mi je dozvolio pristup u "Request a payment", tj. da posaljem zahtjev za napalatu, da je taj dio sa karticom zavrsen, medjutim nije bio trebalo je i to poklikati.maida95 wrote:mislim da ide ovako - send & request payments > create and manage invoices > request money (možda i ne treba).hekaton wrote:.
Tu ti vjerovatno negdje ima opcija da dodaš karticu, dovoljno će biti samo da klikneš na taj link i na prozorčiću koji ti se otvori da ideš na ok ili nešto, šta već bude. On će to sam da sredi daljeovako je barem bilo na starom interfejsu, kad sam ja imala problem oko primanja novca
Hvala puno.
Hvala i korisniku @Arslan_11 koji je sa linkom u inbox pomogao da na drugom forumu pokusam naci odgovor.
Lijep pozdrav i sretan Dan nezavisnosti
- _Reds_
#3818 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I ja imam ovaj problem sa povalcenjem novaca. Kad bi otisao da sam povucem pojavi mi se ono da dodam bankovni racun.
Hoce li mi se novac ikako sutra povuci sa racuna da ne placam bezveze nadoknadu, stoji tamo vec 2 mjeseca.
A regularno placam sa svojom karticom povezanom na paypal
Hoce li mi se novac ikako sutra povuci sa racuna da ne placam bezveze nadoknadu, stoji tamo vec 2 mjeseca.
A regularno placam sa svojom karticom povezanom na paypal
-
underground
#3819 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I meni na Visa kartici iz ProCredit banke novac bude bukvalno odmah dostupan poslije povlacenja sa Paypala.
Inace nemam problema sa povlacenjem novca i stranicom za dodavanje bankovnog racuna, meni sve normalno radi i cekamo sutrasnje automatsko povlacenje
Inace nemam problema sa povlacenjem novca i stranicom za dodavanje bankovnog racuna, meni sve normalno radi i cekamo sutrasnje automatsko povlacenje
- _Reds_
#3820 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I kod mene je isto, u februaru uopce nisu radili transfer, ima li kakvo rjesenje za ovo ??niho92 wrote:Kakve li su šanse da sutra radi automatski transferJos nisu maknuli ono da treba bankovni racun, postali su neozbiljni.
-
niho92
#3821 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Eto sutra cemo vidjet jel radi automatski_Reds_ wrote:I kod mene je isto, u februaru uopce nisu radili transfer, ima li kakvo rjesenje za ovo ??niho92 wrote:Kakve li su šanse da sutra radi automatski transferJos nisu maknuli ono da treba bankovni racun, postali su neozbiljni.
-
underground
#3822 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni je u februraru isto normalno prebacilo, ne znam sto i vama ne bi?
-
maida95
#3823 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dešava se ponekad da zakaže automatski transfer. Ne zakaže svima 
-
EliasVeskot
#3824 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Samo jedno pitanje, nakon uplate poslije koliko Vam novac bude Available? Jel ste sta promijenilo tu?
- SanskiBiser
#3825 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
automatski transfer prosao bez problema maloprije