Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sema911s

#3801 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

iskreno ja bi volio da nas vozuate u bugatijima, rr, bmw 7, al moje zelje su jedno stvarnost drugo,.,
da sam ljubomoran na vas jesam samo iz tog dijela sto placate minimalne naknade drzavi a trazite nenormalno mnogo,.,

to da morate imat te elemente ispravno stoji,., al koliko je takvih vozila,.,,vrlo mali broj,

ima na dobrinji jedan cikica kadet a, joj miline se sa njim vozit, sve kontam ona rupa je moja taman dovoljno duboka za mene,, a za krivine da,., al sta ces covjek nema za bolje pa ako hoces sjedi ako neces nemoras,., on nije nikada staop pred altom i blokiro grad,(Sta je radio i gdje je bio 92-95 neznam )
Jon Spencer

#3802 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

sema911s wrote:
da je tebi noga ko moja, da ti se misic zgrci i nemozes se pomac, da ti se citava noga ukoci i trese , da kada ti se to desi vristis od bola, neznas kako je gadan osjecaj kada krv nemoze da prodje kroz nogu,. kada ti njezna doktorica spuca inekciju da ti se sve zamata od njene njeznosti,. jos te poslije toga istjera iz hitne,.,
kada sa svojih 27godina i i aktivnog biciklanja dodjes u situaciju da nemozes da hodas

e zato sjednem u taxi 500m,.,
Dobro izvini nisam znao. Fakat mi je žao.
Bez zajebancije. Odvezo bi te i ja 100 %.
sema911s

#3803 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

Jon Spencer wrote:
sema911s wrote:
da je tebi noga ko moja, da ti se misic zgrci i nemozes se pomac, da ti se citava noga ukoci i trese , da kada ti se to desi vristis od bola, neznas kako je gadan osjecaj kada krv nemoze da prodje kroz nogu,. kada ti njezna doktorica spuca inekciju da ti se sve zamata od njene njeznosti,. jos te poslije toga istjera iz hitne,.,
kada sa svojih 27godina i i aktivnog biciklanja dodjes u situaciju da nemozes da hodas

e zato sjednem u taxi 500m,.,
Dobro izvini nisam znao. Fakat mi je žao.
Bez zajebancije. Odvezo bi te i ja 100 %.
nebrini kaze doca da ce bit bolje samo dok dodje bolja doktorica(ova ima male sike,.pa lose utice na mene)
Zox

#3804 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zox »

Jon Spencer wrote:
sema911s wrote:
uskrsno_respo wrote:a godisnja zarada taksista je cca?
pogledas koja avta voze,. kakve kuce imaju,.,

90% sarajevo taxi- su kupili nova avta,., rijetko koji kupi polovnjaka(al samo ove w203,w211)

jest da ima i onih koji imaju stara avta,. al kada on moze na otoci na standu da bira musterije,.,zamisli koliko zaradi ,.,dok onaj"jado"(izvinite na rijeci) iz crvenog mene vozi nekih 500m,. i jos se zahvali,., probajte na taxi stand na otoci naci vozilo da vas odveze do anexa, vrbovsku,.,i tako to,.,svi ce rec blizu, ja neidem gore, brdo,.,

Jel te stid?
Ono kad izgubiš kontakt sa stvarnošću.
Što bi ga bilo stid? Zato i postoji start na taximetru.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3805 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by KatarinaKosaca »

sema911s wrote:
uskrsno_respo wrote:a godisnja zarada taksista je cca?
pogledas koja avta voze,. kakve kuce imaju,.,

90% sarajevo taxi- su kupili nova avta,., rijetko koji kupi polovnjaka(al samo ove w203,w211)

jest da ima i onih koji imaju stara avta,. al kada on moze na otoci na standu da bira musterije,.,zamisli koliko zaradi ,.,dok onaj"jado"(izvinite na rijeci) iz crvenog mene vozi nekih 500m,. i jos se zahvali,., probajte na taxi stand na otoci naci vozilo da vas odveze do anexa, vrbovsku,.,i tako to,.,svi ce rec blizu, ja neidem gore, brdo,.,
Auta najčešće kupe na lizing, a i mi smo proklet narod, ako je novo što je kupio novo, ako je staro vidi u čem hoće da me vozi.. nikad nam ne valja. Taxi usluga nije skupa, ko neće nije obavezno, koji pošteno i puno radi , neka zaradi, plati poreze i zloatno kupi što se mene tiče, da Bog dao svi imali mercedese najnovije klase.
Ne biraju mušterije, nego relacije i to ne smiju raditi, slažem se da je to jako loše.. i sad je još dobro, nikad neću zaboraviti, bila je to neka 1997, sjela sam na ciglanama i kažem do mejtaša pita mrtav ozbiljan "A gdje ti je to" :D
The Realist

#3806 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Jon Spencer wrote: Da vozamo trulje bilo bi vidi šupaka trulje vozaju noge mi kroz pod ispadaju, hoću još poginuti u taxiju. A kad su dobra auta onda vidi ih uzimaju lopatom šta se žale.

Regularan taxista ne može registrovati auto na taxi table ako nemam zračne jastuke, ABS, klimu - a to su uglavnom novija auta. To je ok ali važi samo za regularne i samo se na nama i primjenjuje. Tjera me da se zavaljujem za novi auto a istovremeno mi pustio da radi i kurta i murta. Divlji rade sa džipom, puntom, ibicom smješno.
Kao prvo, to nema veze sa početnim upisom. Kažeš da ovi sigurno imaju, jer voze dobre automobile. Ja automatski mogu isto primijeniti na vaše taksiste.

Dalje, ovo što si naveo što vam treba se može u golfu četvorci naći, a ona sigurno nije nešto preskupa, ako ništa, može se dobiti za 5-6 puta manje novca, nego pojedini automobili koje voze neke kolege.

Ali najbitnije, budi siguran da nikome ne bi smetalo da vi vozite automobile od 100 hiljada, da protestujete protiv nelegalnih taksista, ali da se mnoge vaše kolege ponašaju korektnije i da također prihvatite da zakon ne može biti samo vama podređen.

Da vaše kolege u velikom broju ne odbijaju vožnje (ti meni objasni zašto on ne želi da prihvati vožnju od 5KM, koja nije po zahtjevnom terenu, ali čak i da jeste, u čemu je problem) onda govore kako ne mogu zaraditi radi nelegalnih taksista (a ti nelegalni taksisti SVAKU vožnju prihvati, pa eto i taj Taxi 8 je legalan, samo navodno licence negdje drugo plaća, Crveni Taxi mi je do sada također svaku vožnju prihvatio i to ih zvao nakon što su me neke od tvojih kolega odbile, a imali su svi do sada TA table.....). Što je najgore, mnoge od tih kolega koje odbijaju vožnje voze jako dobre automobile i naravno da neću prihvatiti priču kako nemaju, ali moraju se u zadužiti da bi imali dobar automobil radi posla, kad mi redovno odbija vožnje.

Da na vašim štandovima ne stoje vozila koja nemaju TA table, ali tada ne protestujete, nego pričate sa njima (zašto ako je neko koga poznajete dozvoljeno da stoji sa vama i ništa vam ne smeta, ali vam smetaju oni koje ne poznajete).

Vaše kolege neki dan pretukoše (fizički se obračunaše sa jednim taksistom), pa odmah Suljagić traži opravdanja, dok radi verbalnog sukoba vi blokiraste glavnu ulicu.... Licemjerno se ponašate i to znaš.

Kolege na aerodromu haos prave, kao i oni na želježničkoj, cijene su za "infarkta". Čak razumijem teoriju da oni imaju manje vožnji i da moraju u manje vožnji više zaraditi, ali barem dajte prijedlog da odatle ide drugačiji cjenovnik, za koji svi znaju da je skuplji, ali da postoji neki red, a ne da se mušterije izbacuju iz automobila radi zahtjeva za uključenje taksimetra.

Razumijem ja da ste vi udruženje samostalnih vozača, ili tako nekako, te da se ne treba generalizirati (recimo taksisti sa štanda na Boljakovu mi nikada, nigdje nisu odbili vožnju, a pisao sam da taksita kojeg zovem kada naručujem vožnju je član vašeg udruženja), ali uvijek kada nastupate, nastupate zajedno, Suljagić govori u ime svih vas, pa naravno da vas se tako i posmatra.

Promijenite gore nabrojane stvari, a mislim da nije teško i sigurno će vas većina građana podržavati.

Dok to ne uradite, naravno da će sjedati u one koji će me htjeti voziti.
aduka11

#3807 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

sema911s wrote:iskreno ja bi volio da nas vozuate u bugatijima, rr, bmw 7, al moje zelje su jedno stvarnost drugo,.,
da sam ljubomoran na vas jesam samo iz tog dijela sto placate minimalne naknade drzavi a trazite nenormalno mnogo,.,

to da morate imat te elemente ispravno stoji,., al koliko je takvih vozila,.,,vrlo mali broj,

ima na dobrinji jedan cikica kadet a, joj miline se sa njim vozit, sve kontam ona rupa je moja taman dovoljno duboka za mene,, a za krivine da,., al sta ces covjek nema za bolje pa ako hoces sjedi ako neces nemoras,., on nije nikada staop pred altom i blokiro grad,(Sta je radio i gdje je bio 92-95 neznam )
Jeste kontradiktorni sami sebi, prvo priča taxe ušlje, 'vakvi, 'nakvi, nemaju škole, a svi na nas ljubomorni ?

Pa gdje je tu logika ? :D :D
titanik

#3808 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

Neka mi neko od kolega pomogne, da li mi je bolje da taxiram sa boljim ili losijim autom,molim za pomoc!!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3809 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» bull21, Jon Spencer

dvije hefte

:roll:
Saka

#3810 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

aduka11 wrote:
akcid wrote:Privrednim društvima čija je osnovna djelatnost taxi prevoz, to je zakonska obaveza još od početka fiskalizacije. Pitanje je za porezne službenike zašto ne kažnjavaju firme koje nemaju fiskalne uređaje u taxi-automobilima...

Ja sam mislio na samostalne taxi prevoznike.
Fiskalne kase su obavezni imati obrtnici čija godišnja zarada prelazi 50k maraka.
Niđe veze. Ti se kao baviš obrtom a nemaš pojma o zakonima i širiš dezinformacije.

Fisklizaciji podliježu sva privredna društva i obrti, koji nisu izuzeti od fiskalizacije, bez obzira koliku "zaradu" imaju. Ta granica od 50.000 KM koju spominješ se odnosi na godišnji promet (a ne "zaradu") nakon kog se mora ući u sistem PDV-a, a to nema veze sa obavezom izdavanja fiskalnih računa. Fiskalne račune, dakle, moraju izdavati svi, bez obzira jesu li u sistemu PDV-a ili ne, ako nisu izuzeti od fiskalizacije.

A samostalni taksisti su izuzeti od fiskalizacije od samog početka, bez obzira koliki promet imaju, što je po meni glupa odluka i treba je hitno mijenjati. Taxi preduzeća (žuti, crveni itd.) nisu izuzeti i trebali bi izdavati fiskalne račune, ali naravno to ne rade. I zašto bi ako su samostalni u Sa-taxiju povlašteni. Dakle treba da bude obavezno za sve.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3811 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Zanimljivo je da od samog otvaranja teme, pa sve do danas, ni u jednom trenutku ova tema nije zasluzila da promijeni naslov:
Sarajevski taksisti- dno dna
Korisnicko ime

#3812 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

aduka11 wrote:
sema911s wrote:iskreno ja bi volio da nas vozuate u bugatijima, rr, bmw 7, al moje zelje su jedno stvarnost drugo,.,

Jeste kontradiktorni sami sebi, prvo priča taxe ušlje, 'vakvi, 'nakvi, nemaju škole, a svi na nas ljubomorni ?

Vjerovatno se samo u tvom poremecenom sistemu vrijednosti moze i pomisliti i biti mu logicno da neko normalan moze biti ljubomoran na nekoga kome je opce obrazovanje, maniri i moral (u prosjeku) na najnizim nivoima...
aduka11

#3813 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Korisnicko ime wrote:
aduka11 wrote:

Vjerovatno se samo u tvom poremecenom sistemu vrijednosti moze i pomisliti i biti mu logicno da neko normalan moze biti ljubomoran na nekoga kome je opce obrazovanje, maniri i moral (u prosjeku) na najnizim nivoima...
Administracijo,
kolegu ste banovali, evo i ovdje imate kandidata. Vrijeđanje na ličnoj osnovi.
melika_c

#3814 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by melika_c »

Izgubljen novcanik sa dokumentima na ime Melika Celebic u taksiju u nedjelju rano ujutro na Alipasinom Polju. Nisam sigurna koja je taksi kompanija bila... Sivi karavan zaustavljen ispred Sloge, vjerovatno divlji... Ako neko ima vise infomacija molim da se javi putem facebooka ili telefona : 061365 759.
Hvala puno,

Melika
Edin H.

#3815 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Pa sta rade oni jadni taksisti sa aerodroma sada kad je magla :(
Adriatic

#3816 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

Dobro se pazite taksista Sarajevotaxija kod Centrala.
Zavrću na taksimetru po dvije-tri marke.
Uvjerio se više puta.
Bagra lopovska.
madesa

#3817 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by madesa »

ja sinoc sarajevo taxi,cijena bila 6km ja mu dajem 10km kaze on meni imas sta sitnije nemam da ti vratim hahahahah
Edin H.

#3818 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Adriatic wrote:Dobro se pazite taksista Sarajevotaxija kod Centrala.
Uvjerio se više puta.
Bagra lopovska.
Kako zavrcu na taksimetru?
Adriatic

#3819 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

Edin H. wrote:
Uvjerio se više puta.
Bagra lopovska.
Kako zavrcu na taksimetru?
Vožnja na istoj ili kraćoj relaciji kod drugih taksi firmi dođe za dvije-tri marke jeftinije.
madesa

#3820 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by madesa »

Uvjerio se više puta.
Bagra lopovska.
to sam i ja primjetio
aduka11

#3821 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Kako? Kucnu nogom u taximetar neofirno ili ?
tm84

#3822 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tm84 »

aduka11 wrote:Kako? Kucnu nogom u taximetar neofirno ili ?
pazi ovo... slucaj u budvi sto sam dozivio... ista relacija (centar budve - rafailovici)... znaci identicna kilometraza... jedan slucaj: udjemo u taksi koji smo narucili i vozi nas tih 4km za 5,20 eura (sto je normalna cijena)... drugi slucaj... bilo puno turista to vecer u budvi i isto uradimo i vozi nas taxi istu tu relaciju za 25,80 eura... e sad mislim da imaju opcije da namjeste taximetar da brze ili sporije otkucava...
Adriatic

#3823 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

aduka11 wrote:Kako? Kucnu nogom u taximetar neofirno ili ?
Baždarenje taksimetra napr.
Uostalom, znate vi te vaše folove, samo mislite da mi ne znamo.
Michun

#3824 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Michun »

i ja se neki dan sokiraH...zaustavim sarajevo taxi vozilo kod parkuse, voznja do kampusa. 6.50 KM. kontam ja kako? ali platim...sta cu
drndalo

#3825 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Pa sto platis ako znas da je jeftinije po taximetru s obzirom na daljinu ?
Post Reply