Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Evo kako komentarisu na stranim forumima;
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread179897/pg1
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Al-aqsa wrote:Evo kako komentarisu na stranim forumima;
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread179897/pg1
ova djecica od 12-13 godina koja misle da mali zeleni hodaju po svemiru, grade piramide i otimaju ljude da bi im stavljali neke sonde u anus dok ih vozaju u letecim tanjirima... strasan izvor informacija... :D :D :D :lol:
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:novel, jel to ludvig otis'o na rucak?
Jesil' vidio ti to? Malo im pustis, zaspamaju nam 'vaku temu :-)

Gdje smo stali, ah..da..poziv za igranje vodenim pistoljima i dalje stoji 8)

Magazin Dani, mudro se ogradio od teksta sa naznakom copy/paste 8)

A da Pecanin smatra da je ubleha, vjerujem da bi pozvao Osmanagica na intervju i tu ga rasturio :-)

A lako je nama anonimcima ovdje se zafrkavat (jel'tako Ludost?), fondacija se gore satra od rada i davanja izjava stotinama novinara. :D
Last edited by ludvig on 14/04/2006 15:50, edited 1 time in total.
novel

Post by novel »

nemoj bolan, smjena ti je tek pocela
ma jok drug, nego fakat ne kontam :? , u cemu je problem :?
misheve koji misle drugacije. koji misle da je brdo ko brdo kakvih ima 10-tak samo ako se vozis od dubrovnika do neuma recimo.

da nije bilo Tita da odkopa sva ona brda i probije sve one tunele, pruge, puteve, postu, sruju, vodu........cijela Bosna bi bila "brdo"......
novel

Post by novel »

ova djecica od 12-13 godina
........ misle to sto misle ali eto i ta djeca PISU O BOSNI I HECEGOVINI....hebo im ja sta :D :D
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:A da Pecanin smatra da je ubleha, vjerujem da bi pozvao Osmanagica na intervju i tu ga rasturio :-)
u suprotnom, osmanagic taj intervju moze i plagirati:

http://bhnl-piramida.blogspot.com/2006/ ... ne-01.html

neka, hvala, ludvig, ne igram se oruzjem, makar ni vodenim. a vidim, ti jedino tako znas 'razgovarati'? :lol:
Last edited by ludost on 14/04/2006 15:54, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Magazin Dani, mudro se ogradio od teksta sa naznakom copy/paste
jeli to neko bio pripiso bh danima onaj tekst ????? :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novel wrote:
........ misle to sto misle ali eto i ta djeca PISU O BOSNI I HECEGOVINI....hebo im ja sta :D :D
jake nam nafake od tog... :D
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:

u suprotnom, osmanagic taj intervju moze i izmisliti:

Kako ti znas da je taj razgovor izmisljen? hm... :-)
ludost

Post by ludost »

Alfons Kauders wrote:
novel wrote:
nemoj tako, alfons, to je jako vazno u razvoju naseg turizma i omogucavanju sirotinji da joj bude mnooooooogo bolje
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
ludost wrote:

tako sto mozes pogledati arhivu magazina na http://www.bhdani.com, pa vidjeti da ga nigdje nema, sreco moja :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludost wrote:
Alfons Kauders wrote:
novel wrote: ........ misle to sto misle ali eto i ta djeca PISU O BOSNI I HECEGOVINI....hebo im ja sta :D :D
nemoj tako, alfons, to je jako vazno u razvoju naseg turizma i omogucavanju sirotinji da joj bude mnooooooogo bolje
aha, jako je bitno ofirati se po svijetu i pricati gluposti... reputacija nam je i tako nikakva, pa nemamo sta izgubit... :lol: :lol: :D i hebo sirotinju, ko im je kriv kad glasaju za ublehase i trpe sto im serviraju, sami su to trazili... :D
ludost

Post by ludost »

joj alfonse, sad kad ti se hrasno navali na kosti; dje ces mu to, bolan, za sirotinju rec... 8-)
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
tako sto mozes pogledati arhivu magazina na http://www.bhdani.com, pa vidjeti da ga nigdje nema, sreco moja :lol:
Hajd' da te nesta naucim. Moguce je da je razgovor vodjen, poslan Osmanagicu na autorizaciju, ali da jos nije obajvljen :-) Jesil' znao da moze tako nesto? :-)

Ti tvdis da razgovor nije ni vodjen? Zasto bi izmisljali razgovor sa nizerazrednim novinama, kad si gore tvrdio da agencije objavljuju sve sto im se posalje??? :-)

A joj, kol'ko si kontradiktoran. U svom jadu si se skroz izgubio :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludost wrote:
ludvig wrote:
ludost wrote:

ma to je zavjera... to su sigurno obrisali hakeri, antipiramidalni elementi u ovom drustvu, cetnicko-ustasko-komunjarska gamad uz podrsku masonske loze iz Pazarica i jevrejskog lobija Josanice... :D :D :D
novel

Post by novel »

jake nam nafake od tog...
...samo ti rostiljaj i dalje :D i nadaj se da ce sutra biti bolje :D hoce u mudima lepe brene.....cijeli svijet prodaje i zivi od "ubleha", zaso djed u Visokom ne bi mogao prodavati kozne papuce sa slikom piramide :? :D

da su pametni da odma kace na e-buy i tuse toj djeci od 12-13 godina...... :D
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
ludost wrote:
Hajd' da te nesta naucim. Moguce je da je razgovor vodjen, poslan Osmanagicu na autorizaciju, ali da jos nije obajvljen :-) Jesil' znao da moze tako nesto? :-)

Ti tvdis da razgovor nije ni vodjen? Zasto bi izmisljali razgovor sa nizerazrednim novinama, kad si gore tvrdio da agencije objavljuju sve sto im se posalje??? :-)

Pa ako razgovor tek treba da bude objavljen u novinama, zasto ga je Osmanagic vec objavio na Internetu? Zuri mu se nekud? :P :lol:
Last edited by ludost on 14/04/2006 16:06, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novel wrote:
jake nam nafake od tog...
...samo ti rostiljaj i dalje :D i nadaj se da ce sutra biti bolje :D hoce u mudima lepe brene.....cijeli svijet prodaje i zivi od "ubleha", zaso djed u Visokom ne bi mogao prodavati kozne papuce sa slikom piramide :? :D

da su pametni da odma kace na e-buy i tuse toj djeci od 12-13 godina...... :D
ja cu rostiljat, a bolje mi ne mora bit, jer mi je vec dovoljno dobro, i vjerovatno bolje nego tebi... ne zivi cijeli svijet od "ubleha", vec od rada, a posto kod nas raja bas i ne voli radit, vec dangubit, kontaju da mogu zaradit i ublehom... mogu zaradit samo smijeh normalnog svijeta... :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Radovi na piramidi počeli, javnosti predočeni prvi nalazi

Treća faza istraživanja Arheološkog parka: Bosanska dolina piramida je počela istraživanjem podzemnog kompleksa tunela. U osam sati su ekipe predvođene Nađijom Nukić ušle u okno, sada se već zna, tunela na Ravnama koji je nastao djelovanjem ljudskih ruku. U istraživanja su uključeni i rudari kakanjskog rudnika, članovi Eko-vikinga i manji broj volontera. Prema riječima dr Amera Smailbegovića u tunelu je primjećen materijal koji se nalazi i na samim prilazima piramide:
- Ušao sam u dubinu tunela nekih 100-200 metara. Primjetio sam ventilacione otvore koji omogućavaju slobodno strujanje zraka, a na nekim mjestima postoje mali stalaktiti. Oni su određena indikacija da je ovdje već postojala neka habitacija i da je voda kapala duži vremenski period. To je važno za određivanje starosti ovog tunela , reče na dr. Smailbegović, uz napomenu da tunela ima više i da su umreženi.

Na prvoj stanici je primjećen i veći broj građana, učenici OŠ Kulin Ban, policija koja reguliše saobraćaj, novinari iz zemlje i inostranstva. Još ljepša slika se dobije kad se ode na plato Visočice. Tamo su počele pripreme za postavljanje sondažnih bunara. Postavlja se kuća, poklon istraživačima. Donator je preduzeće „Promo“ iz Donjeg Vakufa. Postavljen je i štand Vispaka sa čokoladicama i kafom. Posjetitelja bezbroj iako je radni dan. U takvom ozračju vođa istraživača dr. Semir Osmanagić neumorno daje izjave svim novinarskim ekipama
- Počinju radovi na samom platou i na zidovima piramide. Imat ćemo prema našem elaboratu imati deset otkopnih sekcija (sondažnih bunara) i ideja je da kopamo na sve četiri strane svijeta, na različitim nadmorskim visinama. To će nam omogućiti da dokažemo da ova kolosalna građevina polazi od samog dna. Od doline do samog vrha. Vrh naravno nećemo dirati, jer je to zaštićena zona, ali tamo gdje su iskopavanja dozvoljena ćemo dokazati da kameni blokovi breče tvore zidove piramide. Sondažni bunari će biti postavljeni i na platou piramide i već prva istraživanja pokazuju da je stepen popločanosti platoa toliki da nas iznenađuje svojim dimenzijama. Dizaj Bosanske piramide sunca je identičan Piramidi mjeseca (Plješevica), a jedina razlika je u pristupnom platou, kaže Sem, koji je već postao „raja“ velikom broju naših sugrađana.
A evo i nekoliko usputnih servisnih informacija. Policija je prema zaključcima koordinacionog tijela razmještena na prilaznim putevima, no gužva se ne smanjuje. Veliki broj novinara te vozila sa itraživačima i zvaničnicima hrle ka Visočici. Asfaltni put je već nakon prvog dana pretrpio oštećenja, pa su primjećene i ekipe Asfaltgradnje u pokušaju da zakrpe rupe. Stvaraju se kolone na Klisi i na Gradu koje se naizmjenično propuštaju. Za vikend bi mogla biti „luda kuća“ i već se lokalnim vlastima neke stvari nameću kao imperativ u što boljoj organizaciji radova. Neophodna će biti brza reakcija

pocelo je pocelo 8)

Image

Image

Image
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Sta bi od onog pusenja na vrhu Visocice/Piramide ?
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote: Pa ako razgovor tek treba da bude objavljen u novinama, zasto ga je Osmanagic vec objavio na Internetu? Zuri mu se nekud? :P :lol:
Pa ne zna covjek je li objavljen ili nije, kao da on ima vremena citati trecerazredne magazine :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludost wrote:
ludvig wrote:
ludost wrote:

Pa ako razgovor tek treba da bude objavljen u novinama, zasto ga je Osmanagic vec objavio na Internetu? Zuri mu se nekud? :P :lol:
Boze sacuvaj na sta se oni vade, "poslan na autorizaciju"... Pa stvarno imate ljudi mastu, jebo onu J.K.R. sto je napisala Potera... :D Kad prodje ova ubleha trebate pokusat malo i pisat... :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

ludost wrote:joj alfonse, sad kad ti se hrasno navali na kosti; dje ces mu to, bolan, za sirotinju rec... 8-)
Ja sam rekao sto sam imao reci. Pametan ce shvatiti a za ostale bas me nesto i nije briga. Svako ima pravo na svoje misljenje ali nema pravo da vrijedja i omalovazava.
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
ludost wrote: Pa ako razgovor tek treba da bude objavljen u novinama, zasto ga je Osmanagic vec objavio na Internetu? Zuri mu se nekud? :P :lol:
Pa ne zna covjek je li objavljen ili nije, kao da on ima vremena citati trecerazredne magazine :-)
Halooooooo! Ofirnoooo! :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludvig wrote:
Aha, al' ima vremena da izmislja intervju za te trecerazredne magazine ? :lol:
Locked