Jednom sam svratio daljoj rodbini u Srbiji, neko zabačeno selo. I zaprepastio se - 2006. godina, a ćerke mu završile samo po četiri razreda osnovne škole. Kasnije su se i udale. Nismo dugo u kontaktu pa ne znam kakva je situacija. Ako je nekoj muž iole nasilan, nema nekog izbora. Tradicionalna (čitaj: zatucana) sredina, nema nazad, trpi i ćuti.mali_balon wrote: ↑11/03/2025 06:12Jbte kakvih...jane znam kako ovakve spodobe da nazovem, to nisu ljudi, nisu nu monstrumi.....mozda pizdasti sadisti.......jer tuku zene....takve bi sadistickim metodama prevaspitavao, takve pizde se najvise boje sile.......jbte 50g malteritanja pa valja to izdrzat a ne ubit majmuna......azurna_obala wrote: ↑10/03/2025 22:54Ovoga ima po Bosni koliko hoćeš, samo što jadne žene nemaju kud, cijeli život te ubija smeće, a one šute i trpe, šta će selo reci, a dinara nema. Moja Mirsada da si ga bar ostavila te 76', sad bi zdravija bila sigurno i imala nešto svoje .
Jbga takav vakat bio, djevojcicama ne treba skola svakako ce oko kuce oko isana i hajvana...za to ne treba skola,....vecina ih je otisla u skolu da babo ne bi u miliciji zavrsio inace ne bi ni jedna otisla u skolu.....i sad nema od cega da zivi, stara za bilo kakav ozbiljniji posao...mozda da cisti..penzije nema.....tuga
A ovakvih slucajeva koliko hoce pa cak i kod mladje populacije
BiH - Crna hronika
- Laplace
#3801 Re: BiH - Crna hronika
-
nekome
#3802 Re: BiH - Crna hronika
nije ga ubila vec je nasilje sa smrtnim ishodominsaneinthebrain wrote: ↑11/03/2025 09:51 dosta vise ubistava muzeva i muskaraca
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250311038
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3803 Re: BiH - Crna hronika
u periodu 2010-2015 sam radio ko salterusa sa ljudima svih profila. nisam se mogao nacuditi koliko naroda se ne zna potpisati uopce vec umacu prst u onaj jastucic za pecat. mlado staro musko zensko nikakvog pravila. strasnoLaplace wrote: ↑11/03/2025 17:53Jednom sam svratio daljoj rodbini u Srbiji, neko zabačeno selo. I zaprepastio se - 2006. godina, a ćerke mu završile samo po četiri razreda osnovne škole. Kasnije su se i udale. Nismo dugo u kontaktu pa ne znam kakva je situacija. Ako je nekoj muž iole nasilan, nema nekog izbora. Tradicionalna (čitaj: zatucana) sredina, nema nazad, trpi i ćuti.mali_balon wrote: ↑11/03/2025 06:12Jbte kakvih...jane znam kako ovakve spodobe da nazovem, to nisu ljudi, nisu nu monstrumi.....mozda pizdasti sadisti.......jer tuku zene....takve bi sadistickim metodama prevaspitavao, takve pizde se najvise boje sile.......jbte 50g malteritanja pa valja to izdrzat a ne ubit majmuna......azurna_obala wrote: ↑10/03/2025 22:54
Ovoga ima po Bosni koliko hoćeš, samo što jadne žene nemaju kud, cijeli život te ubija smeće, a one šute i trpe, šta će selo reci, a dinara nema. Moja Mirsada da si ga bar ostavila te 76', sad bi zdravija bila sigurno i imala nešto svoje .
Jbga takav vakat bio, djevojcicama ne treba skola svakako ce oko kuce oko isana i hajvana...za to ne treba skola,....vecina ih je otisla u skolu da babo ne bi u miliciji zavrsio inace ne bi ni jedna otisla u skolu.....i sad nema od cega da zivi, stara za bilo kakav ozbiljniji posao...mozda da cisti..penzije nema.....tuga
A ovakvih slucajeva koliko hoce pa cak i kod mladje populacije
-
Hendrix
#3804 Re: BiH - Crna hronika
Uzas fakat, ti ljudi koji se preobraze kad popiju. Mi smo imali jednog u drustvu, sasvim normalan trijezan a kad popije 2 pive pocne cigare po sebi gasiti. Totalni preobrazaj da smo ga odjebali nakon par incidenata gdje se htio pobiti sa osiguranjem kafane.
Iako mislim da trijezni samo bolje kriju svoju poganu narav dok je alkohol otkrije u potpunosti.
Iako mislim da trijezni samo bolje kriju svoju poganu narav dok je alkohol otkrije u potpunosti.
-
noviclan
#3805 Re: BiH - Crna hronika
Samo ga treba snimiti i pitati ga za komentar video uratka kada bude trijezanHendrix wrote: ↑13/03/2025 23:06 Uzas fakat, ti ljudi koji se preobraze kad popiju. Mi smo imali jednog u drustvu, sasvim normalan trijezan a kad popije 2 pive pocne cigare po sebi gasiti. Totalni preobrazaj da smo ga odjebali nakon par incidenata gdje se htio pobiti sa osiguranjem kafane.
- banjaluka078
- Chloe
- Photo mod
#3807 Re: BiH - Crna hronika
Saburim da glasno ništa ne kažem ali u glavi mi ništa lijepo nije.banjaluka078 wrote: ↑14/03/2025 12:19 Zlo mi je.
https://www.atvbl.rs/lat/vijesti/hronik ... -14-3-2025
Šta je ovo više? ZAšto je ovo sve češća pojava?
Normalizirali smo da dede vodaju balavurdiju kao partnere, lafovi
pa nije to dovoljno, pa na maloljetnice im se diže, pa odoše dalje na djecu,
došli do incesta - lože se na mame i sestre i kćeri ( u Srbiji uzelo maha, čisto sumnjam da kod nas nema, samo niko na tom ne radi)
... pa došli do životinja ( slučaj u Hr) ...
nedavno u Bihaću pritvoren otac koji je seksulano zlostavljao kćerku godinama ...
Ma fuuuj više .... sve bolesnije društvo ... životinje su zdravije od nas.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3808 Re: BiH - Crna hronika
Ludilo.. 
- banjaluka078
#3809 Re: BiH - Crna hronika
Sada je samo više prijava, jer se djeci govori da prijave, da nije njihova krivica i sramota, prosvjetni radnici obraćaju pažnju i prijavljuju, više je medija, pa se više piše.Chloe wrote: ↑14/03/2025 12:57
Saburim da glasno ništa ne kažem ali u glavi mi ništa lijepo nije.
Normalizirali smo da dede vodaju balavurdiju kao partnere, lafovi![]()
došli do incesta - lože se na mame i sestre i kćeri ( u Srbiji uzelo maha, čisto sumnjam da kod nas nema, samo niko na tom ne radi)
nedavno u Bihaću pritvoren otac koji je seksulano zlostavljao kćerku godinama ...
Ma fuuuj više .... sve bolesnije društvo ... životinje su zdravije od nas.![]()
Devijacija matorih drtina prema djeci je uvijek bilo, tražilo se za ženu što mlađe, kako u Gluhoj Bukovici rekoše "vi ne razumijete običaje našeg sela...".
Ja radim na takvom mjestu da vidim epiloge ovakvih prijava. Još nikad nije bio u pitanju stranac. Uvijek je otac, očuh, djed, kum, komšija. Nikad manijak koji iskače iz mraka.
- Ateista
#3810 Re: BiH - Crna hronika
Slazem se, nije sad nista gore koliko se vise prijavljuje. Cak sta vise, mozemo reci da je situacija danas po pitanju pedofilije i iskoristvanja maloljetnika puno bolja nego ranije, upravo iz razloga sto se o tome prica vise nego prije, roditelji su oprezniji i vise upuceni u stvarne opasnosti, te danasnji odgoj djece gdje nema toliko strahopostovanja prema starijima kao prije (koji ima i svoje pozitivne i negativne strane) dovodi do toga da ce i djeca prije progovoriti.banjaluka078 wrote: ↑14/03/2025 13:25Sada je samo više prijava, jer se djeci govori da prijave, da nije njihova krivica i sramota, prosvjetni radnici obraćaju pažnju i prijavljuju, više je medija, pa se više piše.Chloe wrote: ↑14/03/2025 12:57
Devijacija matorih drtina prema djeci je uvijek bilo, tražilo se za ženu što mlađe, kako u Gluhoj Bukovici rekoše "vi ne razumijete običaje našeg sela...".
Ja radim na takvom mjestu da vidim epiloge ovakvih prijava. Još nikad nije bio u pitanju stranac. Uvijek je otac, očuh, djed, kum, komšija. Nikad manijak koji iskače iz mraka.
Nekad je bilo sasvim normalno da djeca sjede u krilu starijim ljudima - rodbini, prijateljima, oni ih onako usput potapsu i slicno, niko se na to nije obazirao. Danas roditelji uce djecu da drze svoje granice i toga ima sve manje. Prije su djeca vise ostajala sa raznim odraslim osobama sama, svasta se znalo desavati iza zatvorenih vrata. Odgovorno tvrdim da je veliki broj danas odraslih ljudi, pogotovo zena, kao djeca proslo neku vrstu sexualnog uznemiravanja ili zlostavljanja, samo sto nisu smjeli to govore, nisu znali da to sto im se desava nije OK, roditelji cesto nisu shvatali ozbiljno i nisu im pruzali podrsku i slicno. Danas roditelji generalno puno vise paze sa kim ostavljaju djecu i puno su oprezniji, djeca vise prijavljuju sve sto im nije OK.
Slicno je i sa vrsnjackim nasiljem koje se nekada normalizovalo, eto djeca se malo potuku i to je bilo sasvim normalno, danas se vise dize frke oko toga pa moze ispasti da ga ima vise nego prije, u stvari se samo vise govori o tome.
- Chloe
- Photo mod
#3811 Re: BiH - Crna hronika
Danas smo mi puno bolesnije društvo. Previše se vremena ima za gluposti i nastranosti ... Izgubljene vrijednosti, i svašta nešto ....Ateista wrote: ↑14/03/2025 13:51Slazem se, nije sad nista gore koliko se vise prijavljuje. Cak sta vise, mozemo reci da je situacija danas po pitanju pedofilije i iskoristvanja maloljetnika puno bolja nego ranije, upravo iz razloga sto se o tome prica vise nego prije, roditelji su oprezniji i vise upuceni u stvarne opasnosti, te danasnji odgoj djece gdje nema toliko strahopostovanja prema starijima kao prije (koji ima i svoje pozitivne i negativne strane) dovodi do toga da ce i djeca prije progovoriti.SpoilerShowbanjaluka078 wrote: ↑14/03/2025 13:25Sada je samo više prijava, jer se djeci govori da prijave, da nije njihova krivica i sramota, prosvjetni radnici obraćaju pažnju i prijavljuju, više je medija, pa se više piše.Chloe wrote: ↑14/03/2025 12:57
Nekad je bilo sasvim normalno da djeca sjede u krilu starijim ljudima - rodbini, prijateljima, oni ih onako usput potapsu i slicno, niko se na to nije obazirao. Danas roditelji uce djecu da drze svoje granice i toga ima sve manje. Prije su djeca vise ostajala sa raznim odraslim osobama sama, svasta se znalo desavati iza zatvorenih vrata. Odgovorno tvrdim da je veliki broj danas odraslih ljudi, pogotovo zena, kao djeca proslo neku vrstu sexualnog uznemiravanja ili zlostavljanja, samo sto nisu smjeli to govore, nisu znali da to sto im se desava nije OK, roditelji cesto nisu shvatali ozbiljno i nisu im pruzali podrsku i slicno. Danas roditelji generalno puno vise paze sa kim ostavljaju djecu i puno su oprezniji, djeca vise prijavljuju sve sto im nije OK.
Slicno je i sa vrsnjackim nasiljem koje se nekada normalizovalo, eto djeca se malo potuku i to je bilo sasvim normalno, danas se vise dize frke oko toga pa moze ispasti da ga ima vise nego prije, u stvari se samo vise govori o tome.
Zadesila sam se kod kolegice u Bihaću kad je policija došla na vrata preko puta nje i vlasnika odvela. Žena u čudu, ubjeđena da je nesporazum, divan čovjeeeek... Nakon par dana se javila, veli seksualno zlostavljao kćerku. Žena van sebe od nevjerice, muke, razočarenja, njene dvije kćerke odradstale uz njega i njegovu kćerku.
Otaaaaac, od kojeg se ne očekuje nego se podrazumjeva da je zaštitnik djetetu, posebno ženskom ...
Imam djevojčicu od 13 godina, trebam se plašiti ako ostane sama sa svojim ocem. Trebam u mom tati, bratu vidjeti potencijalne zlostavljače ... Fuuuuj .. Normalni zbog nenormalnih trebaju sumnjati u svakog muškarca u okruženju, i na najbliže. Ljudi kojima je razum podaren postaju gori od životinja.
Ma dabogda im pootpadali, svakom koji i pomisli na dijete a kamo li dirne. Et
- muha_sa
- banjaluka078
#3813 Re: BiH - Crna hronika
A to je ono okretanje glave, "nije moja briga", pogotovo ako su Romi u pitanju. To odmah proglasimo "ciganskim poslom" i nikog briga.muha_sa wrote: ↑16/03/2025 19:17 Šta je ovo--kakva su ovo vremena došla![]()
![]()
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... edijatriju
- vjeshalica
#3814 Re: BiH - Crna hronika
Ovi Culumi su nepopravljivi karcinom drustva. Svako malo ih hapse i ponovo su vani. Nevjerovatno.banjaluka078 wrote: ↑16/03/2025 22:20A to je ono okretanje glave, "nije moja briga", pogotovo ako su Romi u pitanju. To odmah proglasimo "ciganskim poslom" i nikog briga.muha_sa wrote: ↑16/03/2025 19:17 Šta je ovo--kakva su ovo vremena došla![]()
![]()
-
last mohicans
#3815 Re: BiH - Crna hronika
Pa isto kao i Smrk. Nesto mu se vječito sudi, lik na slobodi, ekipa mu radi kako je i radila. Ovdje također pada drzava, a očekuje se da Dodik bude filmski uhapšen i priveden.vjeshalica wrote: ↑16/03/2025 23:45Ovi Culumi su nepopravljivi karcinom drustva. Svako malo ih hapse i ponovo su vani. Nevjerovatno.banjaluka078 wrote: ↑16/03/2025 22:20A to je ono okretanje glave, "nije moja briga", pogotovo ako su Romi u pitanju. To odmah proglasimo "ciganskim poslom" i nikog briga.muha_sa wrote: ↑16/03/2025 19:17 Šta je ovo--kakva su ovo vremena došla![]()
![]()
- sinuhe
#3816 Re: BiH - Crna hronika
Ta trgovina ljudima prolazi ispod radara a mnogi nisu svjesni da je riječ o velikom problemu za BIH i njenom položaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3817 Re: BiH - Crna hronika
oglasili-se-iz-ukc-rs-tokom-kupanja-bebe-babica-se-okliznula-pa-oboje-pali
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... oboje-pali
imam slucajeva iz obitelji gdje su bebe masakrirane makazama za vrijeme rezanja
alki to je bio prije posliednjeg rata
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... oboje-pali
imam slucajeva iz obitelji gdje su bebe masakrirane makazama za vrijeme rezanja
alki to je bio prije posliednjeg rata
- Haris.ba
#3818 Re: BiH - Crna hronika
Ovo razvoj tenisa u Istocnom Sarajevu ili neka druga prica?
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... aktiviralaBačena bomba u blizini objekta "Sunnyland" na Trebeviću, druga se nije aktivirala
-
Sociolog
- muha_sa
-
noviclan
#3821 Re: BiH - Crna hronika
Kakvi su to kreteni zbog zaobracajnog prekrsaja napravis glupost ti nesto ganjas pa nisi u americi, na kraju krajeva javi patroli da ih sacekaju negdje
- DaysleepeR
- Haris.ba
-
preludezalude
-
preludezalude
#3825 Re: BiH - Crna hronika
https://tuzlanski.ba/vijesti/bih/ucenik ... tvo/989345
Jos jedan slucaj vrsnjackog nasilja koji rezultira ovakvim epilogom.
Djecak nije prijetio ucenicima vec uceniku. Okrivljeni djecak je vec duze vrijeme bio pod pritiskom nasilja od odrugih ucenika. Roditelj je to prijavljivao u skoli ali nista se nije desilo. Doticnog dana jmu je drugi ucenik prijetio da ce mu staviti penis u usta i svrsiti na sta je on odgovorio da ce donijeti pusku i ubiti ga. Treci ucenik je to rekao svom roditelju i on je to prijavio skoli i rekao da ce on to prijaviti policiji ako skola nece. I tako je to pocelo. Ucenik koji je zrtva vrsnjackog nasilja je iskljucen iz skole i pod policijskom je istragom...a sve zbog nereagovanja skole na vrsnjacko nasilje.
Jos jedan slucaj vrsnjackog nasilja koji rezultira ovakvim epilogom.
Djecak nije prijetio ucenicima vec uceniku. Okrivljeni djecak je vec duze vrijeme bio pod pritiskom nasilja od odrugih ucenika. Roditelj je to prijavljivao u skoli ali nista se nije desilo. Doticnog dana jmu je drugi ucenik prijetio da ce mu staviti penis u usta i svrsiti na sta je on odgovorio da ce donijeti pusku i ubiti ga. Treci ucenik je to rekao svom roditelju i on je to prijavio skoli i rekao da ce on to prijaviti policiji ako skola nece. I tako je to pocelo. Ucenik koji je zrtva vrsnjackog nasilja je iskljucen iz skole i pod policijskom je istragom...a sve zbog nereagovanja skole na vrsnjacko nasilje.