Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
horkesh

#3801 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

Bosanski_kralj wrote:Al fakat, najčešće je jedan post dovoljan da skontaš ko je SDA fan. Ma koliko se neki skrivali, umotavali svoje pisanje, džaba je, sve je jasno. Samo ne znam zašto je toliki problem nekome napisati da je SDA njegova opcija, da glasa i da podržava SDA?
Ovaj mova nije SDA fan.

On je samo bivši član Naše stranke, ogorčen, a s insajderskim pristupom. Štono kažu, "hell hath no fury"... Treba negdje žuč izbljuvati.

Uostlaom, ni po čemu nije drukčiji od sabine1. Pardon - Vedrana?
kluz franjo

#3802 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Sve je ovo samo dobar primjer kako će to izgledati sljedećih godinu dana.

Tabloidizirani DF-ovci na SPIDu, SPID na FAKTORU i STAV-ovi na bazi neverificiranog i neprovjerljivog mahalanja "iz najprvije ruke".

Ja se samo iskreno radujem što će konačno čitava ekipa biti na okupu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-nast ... /191104109
Izražen je i stav da je Pokret socijalne pravde i demokratije pozitivna politička platforma na kojoj se može i treba zasnivati zajednički nastup ljevice na Lokalnim izborima 2020. godine, te da će Demokratska fronta u tom segmentu pružiti dodatne napore kako bi stranke okupljene u Pokret nastupili na Lokalnim izborima na zajedničkoj platformi.
JedanMova

#3803 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

drug_profi wrote:
JedanMova wrote:
drug_profi wrote:Postavlja se osnovno pitanje zasto to pises?
Nudis li neku novu alternativu osim da ogadis postojecu?
Mislim glupi smo, de nam pokusaj objasniti...
Pa recimo da bih ja volio da sam neke stvari znao ranije, al razumijem i da ima onih koji misle drugacije.
A zasto pisem? Pa valjda forumi postoje za takve stvari...
Alternativa... pa alternativa je pun klinac dobrih ljudi u toj Nasoj stranci (ali i sire) koji nisu u mogucnosti da dodju do izrazaja jer cim im glava izroni malo iznad povrsine, mlatnu ih cekicem jer su im prijetnja... jer znaju bolje...

Ali OK, ako vec zelis ici tim putem "gluposti"...
Ne bih da se trosim objasnjavajuci nekome ko sebe smatra glupim - mogu ja i ovako...
Pa zapravo ti nas smatras glupim, pa hajd da idemo tako, mozda ispliva sta u stvari zelis postici....
Sta da ti kazem drug osim da si pravi raritet.
Rijetki su oni koji mogu prodrijeti toliko duboko u um pojedinca da bolje od njega samog znaju sta misli :thumbup:
JedanMova

#3804 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

Bosanski_kralj wrote:Al fakat, najčešće je jedan post dovoljan da skontaš ko je SDA fan. Ma koliko se neki skrivali, umotavali svoje pisanje, džaba je, sve je jasno. Samo ne znam zašto je toliki problem nekome napisati da je SDA njegova opcija, da glasa i da podržava SDA?
Kad ti troje kazu da si pijan, ti lezi i valjaj se :D
wewa

#3805 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

horkesh wrote:
Ovaj mova nije SDA fan.

On je samo bivši član Naše stranke, ogorčen, a s insajderskim pristupom. Štono kažu, "hell hath no fury"... Treba negdje žuč izbljuvati.

e bas tako.
JedanMova

#3806 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

horkesh wrote:
Ovaj mova nije SDA fan.

Ogorcen da, ali jos uvijek aktivan ;-)
Do kada, to cemo jos vidjeti.

Za sabinu1 sam dugo vjerovao da je "prava", a vedrana nisam bas upratio.

Al hvala na konstataciji da ipak nisam SDA fan :thumbup:
wewa

#3807 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

ne znam bas koliko ti je to kompliment.
od SDA kadrova je, naime, logicno za ocekivati da podrivaju politicke protivnike.

ali ti si svojom voljom pristupio stranci i kad ti se nesto nije svidjelo, dosao si ovdje istresati prljav ves. tesko da moze nize od toga...
kluz franjo

#3808 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

JedanMova wrote:
horkesh wrote:...
...
...
E kolega, sada sam potpuno zbunjen.
Iz tvog pisanja sam skontao da si (bio) aktivno član DF, ali da si nekome obećao da o tome nećeš pisati na forumu.
Dozer

#3809 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dozer »

Ma, izgleda da je i on sam zbunjen :lol:

Cas brani SDA, cas pljuje na trenutnu Vladu KS, pa cas tvrdi da nije SDA fan, cas ...ne znam ni ja sta. Nikako da dokucim poentu pisanja...

A da je NS generalno usrala stvar jos 2012. priklanjanjem postojecim politikama i "postivanju" ENV matrice, to sam i ja davno pisao, jos prije 7 godina i kada se to desavalo.

Medjutim, poznavajuci Fortu (licno), mislim da on nikada nije prihvatio niti ce prihvatiti ENV matricu. Mora joj ici "niz dlaku" tamo gdje mora, ali on 100% nije na tom fonu i u toj matrici.
Nazalost, svi moramo biti svjesni cinjenice da etno-nacionalisti ovo sto danas zivimo i imamo grade vec 29 godina. Ako neko misli da se to moze presjeci i ukinuti demokratskim i mirnim metodama preko noci, taj je debelo naivan i nema pojma o stvarnim desavanjima iza kulisa.

A stvarne promjene u generalnom smislu mozemo ocekivati tek onda ako bi ova Vlada KS imala vlast i na lokalnom nivou, tj. u opstinama. Sve dok SDA drzi taj nivo, tj. opstine, a gornji nivo moze biti bilo ko i ne znam koliko dobronamjeran, posten i pametan, od bilo kakvih sustinskih promjena i progresa nema nista.
cvrčak_na_hedonizmu

#3810 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JedanMova wrote:
horkesh wrote:
Ovaj mova nije SDA fan.

Za sabinu1 sam dugo vjerovao da je "prava", a vedrana nisam bas upratio.

Al hvala na konstataciji da ipak nisam SDA fan :thumbup:
Svi drotovi su lazovi i varalice :mrgreen:

Gosn Krleza ce mi oprostiti na manjoj modifikaciji :D
JedanMova

#3811 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

wewa wrote:ne znam bas koliko ti je to kompliment.
od SDA kadrova je, naime, logicno za ocekivati da podrivaju politicke protivnike.

ali ti si svojom voljom pristupio stranci i kad ti se nesto nije svidjelo, dosao si ovdje istresati prljav ves. tesko da moze nize od toga...
Mozda je i to i istina, oko vesa i slicno, ali istinu definitivno ne umanjuje.
Al skontao sam ja da je draze ljudima zivjeti u iluziji... Znas ono, "istina je kao kurva, svije je vole ali je niko ne zeli"...
JedanMova

#3812 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

kluz franjo wrote:
JedanMova wrote:
horkesh wrote:...
...
...
Iz tvog pisanja sam skontao da si (bio) aktivno član DF, ali da si nekome obećao da o tome nećeš pisati na forumu.
Druze Franjo,

Bio sam ja aktivno i clan pionira, i omladinaca, i jednog sportskog kolektiva... al kljucna rijec u svemu tome je ova "bio".
A da sam obecao, jesam.
JedanMova

#3813 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

Dozer wrote:Ma, izgleda da je i on sam zbunjen :lol:

Cas brani SDA, cas pljuje na trenutnu Vladu KS, pa cas tvrdi da nije SDA fan, cas ...ne znam ni ja sta. Nikako da dokucim poentu pisanja...

A da je NS generalno usrala stvar jos 2012. priklanjanjem postojecim politikama i "postivanju" ENV matrice, to sam i ja davno pisao, jos prije 7 godina i kada se to desavalo.

Medjutim, poznavajuci Fortu (licno), mislim da on nikada nije prihvatio niti ce prihvatiti ENV matricu. Mora joj ici "niz dlaku" tamo gdje mora, ali on 100% nije na tom fonu i u toj matrici.
Nazalost, svi moramo biti svjesni cinjenice da etno-nacionalisti ovo sto danas zivimo i imamo grade vec 29 godina. Ako neko misli da se to moze presjeci i ukinuti demokratskim i mirnim metodama preko noci, taj je debelo naivan i nema pojma o stvarnim desavanjima iza kulisa.

A stvarne promjene u generalnom smislu mozemo ocekivati tek onda ako bi ova Vlada KS imala vlast i na lokalnom nivou, tj. u opstinama. Sve dok SDA drzi taj nivo, tj. opstine, a gornji nivo moze biti bilo ko i ne znam koliko dobronamjeran, posten i pametan, od bilo kakvih sustinskih promjena i progresa nema nista.
Bice da jesam.
Kao sto rekoh, kad tri troje kazu da si pijan, ti lezi i valjaj se. Puno je lakse nego dokazivati suprotno :thumbup:
JedanMova

#3814 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Svi drotovi su lazovi i varalice :mrgreen:

Gosn Krleza ce mi oprostiti na manjoj modifikaciji :D
A mozda sam neki strani obavjestajac, il mozda cak i sam Bakir :izet:
kluz franjo

#3815 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

JedanMova wrote:
kluz franjo wrote:
JedanMova wrote: Ogorcen da, ali jos uvijek aktivan ;-)
...
Druze Franjo,

Bio sam ja aktivno i clan pionira, i omladinaca, i jednog sportskog kolektiva... al kljucna rijec u svemu tome je ova "bio".
A da sam obecao, jesam.
Druže Mova,
ako je još KK Bosna taj sportski kolektiv...

Ti mu onda dođeš k'o neki "detektiv za kukolj".
Gdje god se učlaniš, pojavi se "prljavi veš".
Samo se negdje prilikom učlanjenja zahtjeva omerta, a negdje očigledno ne.
JThomas

#3816 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

Image

originalni imač pojma...
Dozer

#3817 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dozer »

JedanMova wrote: Bice da jesam.
Kao sto rekoh, kad tri troje kazu da si pijan, ti lezi i valjaj se. Puno je lakse nego dokazivati suprotno :thumbup:
Pa niko ti ni ne trazi da bilo sta dokzujes...svasta...
Jednostavno napises ono sto mislis i kako mislis, a ne ovako, s kojekakvim "ja pametan" doskocicama. Logicno da ces naici na gomilu "nozeva" s takvom komunikacijom...
bunk

#3818 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

A kad pobijede sda hocel se onda ns okrenuti obracunu s kuiflom :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#3819 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

bunk wrote:A kad pobijede sda hocel se onda ns okrenuti obracunu s kuiflom :mrgreen:
Jok, idu prema NATO putu :lol:

SDA ekipa, ni obraza, ni casti :skoljka:
bunk

#3820 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Pa i ide se prema NATO-u,bivol moze opstruirat ali zaustavit ne moze i niko nece nalazit najmanje sadrzioce ili ici putem Corbynove doktrine pri tome :mrgreen: ,a o obrazu i casti nemoj dede ti...
pemanapemani

#3821 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pemanapemani »

bunk wrote:Pa i ide se prema NATO-u,bivol moze opstruirat ali zaustavit ne moze i niko nece nalazit najmanje sadrzioce ili ici putem Corbynove doktrine pri tome :mrgreen: ,a o obrazu i casti nemoj dede ti...
Ali tek kad Srbi dozvole. :D

Alija ostavio Bosnu Erdoganu u amanet, a Bakir velikosrbima.
kluz franjo

#3822 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Pa ja, šta ima neko tražiti neke "najmanje sadrzioce", kada je već sve velike zajedničke sadržioce Bakir sa Dodikom i Draganom već odavno pronašao.

Imaju fotelje za Bratića, Špirića, Jelku, Seku, Fadila...

Nema Bosanskog jezika u RS i ZHK
Nema članstva u NATO
Nema izbora u Mostaru
Nema implementacije izbornih razultata na nivou BiH i FBiH

Imal' šta bolje za poželiti ili tražiti?
Vuci siti, a ovce na broju.
JThomas

#3823 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

zaustaviti nato put otprilike dođe k'o zaustaviti izbore u mostaru. i hronologija je tu negdje.
kluz franjo

#3824 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Ma Bakir bi, ali mrski HDZ sve blokira...
Dobro. Skoro sve.
Najvažnije "zajedničke sadržioce" HDZ ne blokira.
Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić potpisao je prijedlog o imenovanju prof. dr. Sebije Izetbegović na mjesto generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i u naredne četiri godine.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3825 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote:Pa i ide se prema NATO-u,bivol moze opstruirat ali zaustavit ne moze i niko nece nalazit najmanje sadrzioce ili ici putem Corbynove doktrine pri tome :mrgreen: ,a o obrazu i casti nemoj dede ti...
Ide se prema natou ide, uskladjeno sa srbijom. Kako oni idu tako i mi. Jelde?
Locked