Ma, izgleda da je i on sam zbunjen
Cas brani SDA, cas pljuje na trenutnu Vladu KS, pa cas tvrdi da nije SDA fan, cas ...ne znam ni ja sta. Nikako da dokucim poentu pisanja...
A da je NS generalno usrala stvar jos 2012. priklanjanjem postojecim politikama i "postivanju" ENV matrice, to sam i ja davno pisao, jos prije 7 godina i kada se to desavalo.
Medjutim, poznavajuci Fortu (licno), mislim da on nikada nije prihvatio niti ce prihvatiti ENV matricu. Mora joj ici "niz dlaku" tamo gdje mora, ali on 100% nije na tom fonu i u toj matrici.
Nazalost, svi moramo biti svjesni cinjenice da etno-nacionalisti ovo sto danas zivimo i imamo grade vec 29 godina. Ako neko misli da se to moze presjeci i ukinuti demokratskim i mirnim metodama preko noci, taj je debelo naivan i nema pojma o stvarnim desavanjima iza kulisa.
A stvarne promjene u generalnom smislu mozemo ocekivati tek onda ako bi ova Vlada KS imala vlast i na lokalnom nivou, tj. u opstinama. Sve dok SDA drzi taj nivo, tj. opstine, a gornji nivo moze biti bilo ko i ne znam koliko dobronamjeran, posten i pametan, od bilo kakvih sustinskih promjena i progresa nema nista.