Pa dvo zar nije doslo? Prema onom “tekstu” kod corka pohlupase sveswanfilter wrote:Ako si upratio, napisao i jesam da kada dođe do prvog incidenta, a da je u vezi sa domacinima i njihovom imovinom ...Vizionar 1985 wrote:
Sinko, koliko ti ljeta brojis? Ovdje brat brata zbog frtalja zemlje pospremi u cefine i tabut, a da ga brine nekakav Abdul Kerim iz Alzirske pripizdine. Ti si jedan od onih o kojim sam i pisao. Nemas/te pojma o cemu i kome pises. Zato je bolje da uopste ne pises ...
Oko imetka. Ali nece ako ga ne dira. Pa cak i kad ga dira nece vecinom. Znas ono suti i trpi.
Ilegalni migranti u BiH
- insomnia78
#3801 Re: Migranti
- It_is_a_Leclerc
#3802 Re: Migranti
Te priče o MUP-u su notorna istina koju potvrđuje i komesar.CPT wrote:Jasta su, svi znamo da su migranti puni para pa se igraju turizma. 90€ na noc mozes nociti i u Opalu. A te price o MUPu su ti ..It_is_a_Leclerc wrote:Ovo su činjenice! O ovom se ne smije pisati da te NVO ekipa ne proglasi Orbanovim fašistom.
Pripadnici MUP-a USK su fizički na izmaku snaga. Ovo je period godine kad desetine hiljada ljudi iz dijaspore dolazi u USK, kad su javne manifestacije na svakom koraku, a uz to imaju strašne sigurnosne izazove ove prirode. Na desetine policajaca iz Sanskog Mosta, Petrovca, Ključa su pozvani u Cazin, Bihać i Kladušu. Osim toga, svi najavljeni godišnji odmori policajcima su odgođeni do daljnjeg.
Ali, psssst! Rekli neki ljudi da je to samo "pokušaj dehumanizacije"
Eto, toliko o "mirnim migrantima"“U posljednje vrijeme svakodnevno pristiže od 30 do 50 migranata i ukoliko se nastavi ovakav trend, mi ne možemo garantovati da ćemo ukupno sigurnosno stanje držati pod kontrolom. Dogovorili smo da policajci, zbog trenutne situacije, ne koriste godišnji odmor, kolege iz drugih gradova i općina pomažu u Bihaću i Velikoj Kladuši i naša policija je maksimalno opterećena”, istakao je Družić, te dodao kako su u obavljanju policijskih kontrola među migrantima, posebno u noćnim satima, angažovani i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a USK, iako ti poslovi nisu njihova nadležnost.
“Oni su angažovani na zahtjev građana koji osjećaju da je njihova bezbjednost narušena”, kaže Družić.z
- vjesticanametli
#3803 Re: Migranti
skoro ovo gledala na tv i nisam mogla vjerovati hahhahah pravi robovi a drzavlj. Ne mogu dobiti nikako hahhahah elem to sve procerat sto prije jadna vam majka cuj lupaju tuDZe kuceславянин wrote:Radnici - pretezno Pakistanci,Banglades,Filipini.Uslovi rada - prosjek plate 400 dolara za 12 sati rada na dan (u realnosti ide se do 14 pa i 16) , spavanje u kolektivnim smjestajima (zna se u dosta istih da mijenjaju krevet - jedan spava drugi radi pa se zamijene po zavrsetku/pocetku smjene) , dosta istih kolektivnih centara (u zavisnosti koja firma ih drzi) su ogradjeni ogradama + bodljikavom zicom i ovi unutra nemaju pravo izlazka.O dokumentima da ne spominjem - drzavljanstvo se ne moze dobiti ni po kojoj osnovi osim ako ti Kralj/vladar ne uruci isto.Znam par ljudi kojima su roditelji dosli u Qatar,zivili tu po 30 godina - dobili djecu koja su sada odrasla i ista ne mogu dobiti pasos niti ce njihova djeca ga dobiti (probaj ozeniti lokalku da vidis sta ce da budeVizionar 1985 wrote:Cekaj a u Americi i EU svi migranti su na socijali. A ovo robovi bas ne znam da su. Jer ne bi ih bilo oko 30 miliona u zemljama Arapskog poluotoka.Black swan wrote:to su radnici i robovi ne na socijali
i nakon 50 godina ne mogu dobiti državljanstvo
znači naftna kriza = radnici van socijala ide za naše ljude = arapski fašizam
djeca stranaca rodjena tu nakon 18 godina ili studij ili nazad u zemlju koju često vidjeli samo na slikama) , ima i poslova u kojim situacija nije ovakva (recimo kucepazitelji,sluge i sluzavke) koji spavaju u drugacijim smjestajima (mada su u dosta dosta slucajeva maltretirani i zlostavljani) , a ima i onih malo uspjesnijih koji se skupe pa 2-3 iznajme stan ili kucicu (vecinom sobu u kuci).
Policiju ne smiju da pogledaju,ista ih zna izbaciti ako zalutaju u ekskluzivniji dio grada.Kada bi se recimo pobili,ukrali ili napali nekoga,prekrsili zakon... nebi im bio u kozi - jer zakonom policija ih moze drzati koliko oce u pritvoru.. i onda ide nogiranje iz drzave pri cemu im uzmu sve sto su zaradili/posjeduju,ako vec nisu westernom poslali nazad rodbini .
- dječak sa šibicama
#3804 Re: Migranti
Eno neki dan se instagramusa iz Qatara ili je UAE ne znam sad tacno, pozalila na instagramu kako nije fer sto se stranim radnicima u njenoj zemlji dopustilo da zadrze pasose i da mogu ici kuci kad zele, i rekla je da iz protesta vise nece imati sluzavku iz Bangladesa.
Europljani su fasisti, jes sir.
- triconja
#3805 Re: Migranti
Ali jaro to ti je islamska tradicija da se drzi roblje, reci bilo sta protiv tog onda si islamofob i ksenofobdječak sa šibicama wrote:Eno neki dan se instagramusa iz Qatara ili je UAE ne znam sad tacno, pozalila na instagramu kako nije fer sto se stranim radnicima u njenoj zemlji dopustilo da zadrze pasose i da mogu ici kuci kad zele, i rekla je da iz protesta vise nece imati sluzavku iz Bangladesa.
- triconja
#3806 Re: Migranti
Nisu ti ti toliko zajebani ko sto mislis, takvi su ljudi sa svakog sela. Moja rodbina ima slucaj koji se desio prije manje od 50 godina gdje je brat brata sjekirom ubio pred njegovom djecom radi zemlje, ima slucajeva koliko hoces gdje je brat na brata naletio da ga ubije zbog zemlje ali nije uspio (ovaj se branio jelte). Znaci te bajke da je taj narod jeben mozes macku o rep okacit jer su na nivou one propagande bosanci su najpametniji narod na planeti (i da su nasa djeca najpametnija na svijetu). Pa stas zajebanije, imam jednog rodjaka (cetvrto koljeno) sto nekad zna bit u novinama, redovno pljacka od do, cak i uz upotrebu oruzja.swanfilter wrote:triconja wrote:Jel vi stvarno mislite da je tako lahko natjerati obicnog covjeka da ubija druge ljude (ovo pisem jer par veli da ce ih kao ovi krajisnjici ko malo napast i tako to)? Eee, bas ce neko od milja dat par godina slobode jer eto gradi mu se neko migrantsko naselje par kilometara od avlije, ma hajte molim vas.
Sinko, koliko ti ljeta brojis? Ovdje brat brata zbog frtalja zemlje pospremi u cefine i tabut, a da ga brine nekakav Abdul Kerim iz Alzirske pripizdine. Ti si jedan od onih o kojim sam i pisao. Nemas/te pojma o cemu i kome pises. Zato je bolje da uopste ne pises ...
Ja tebi kazem nece ljudi tek tako jednog jutra da se probude i kazu hajmo mi to rjesit na nas nacin jer niko nije budala da radi nekog random lika kojeg u zivotu nije vidio odlezi par godina a na kraju nece uspjet nista, jer ce i dalje da se migranti dovlace tu i tako to. Kae neka prijetnja politicarima i sarajlijama, eee, pucaju se ti jakom bozom menscini.
- dječak sa šibicama
#3807 Re: Migranti
Drzanje roblja je popularan sport na cijeloj planeti, jedino sto u zapadnom drustvu to danas nije legalno pa se radi ilegalno, sa djevojkama iz Moldavije, Rumunije i slicno. Do unazad 70 ili 100ak godina, po Briselu su crnce drzali u muzejima kao zive eksponate.
Nego mi je suplja ta prica kao fasisti nece migrante. A Europa primila milione ljudi, i sad kad svi polako uvidjaju da je to greska, da od migranata nece imati nikakve ekonomske koristi nego obrnuto, imaju samo teret na budzetu, sad kuku majko sta dalje. Kako biti liberalan i otvoren, a zaustaviti nezaustavljiv val migranata.
U isto vrijeme zaljevske monarhije ne primaju nijednog, osim ove moderne robove koji im sluze za izivljavanje. Da ne lijepim sad snimke, bicevanja jedne sluzavke iz Eritreje ili ona sto je bacila sluzavku sa balkona, odnosno pomogla joj da skoci. I oni nisu fasisti.
Nego mi je suplja ta prica kao fasisti nece migrante. A Europa primila milione ljudi, i sad kad svi polako uvidjaju da je to greska, da od migranata nece imati nikakve ekonomske koristi nego obrnuto, imaju samo teret na budzetu, sad kuku majko sta dalje. Kako biti liberalan i otvoren, a zaustaviti nezaustavljiv val migranata.
U isto vrijeme zaljevske monarhije ne primaju nijednog, osim ove moderne robove koji im sluze za izivljavanje. Da ne lijepim sad snimke, bicevanja jedne sluzavke iz Eritreje ili ona sto je bacila sluzavku sa balkona, odnosno pomogla joj da skoci. I oni nisu fasisti.
- pustopoljina
#3808 Re: Migranti
i taj narod, gdje brat na brata zbog medje sikiru dize, je previse fajn i nobles da im se po sokacima motaju migranti?triconja wrote:Nisu ti ti toliko zajebani ko sto mislis, takvi su ljudi sa svakog sela. Moja rodbina ima slucaj koji se desio prije manje od 50 godina gdje je brat brata sjekirom ubio pred njegovom djecom radi zemlje, ima slucajeva koliko hoces gdje je brat na brata naletio da ga ubije zbog zemlje ali nije uspio (ovaj se branio jelte). Znaci te bajke da je taj narod jeben mozes macku o rep okacit jer su na nivou one propagande bosanci su najpametniji narod na planeti (i da su nasa djeca najpametnija na svijetu). Pa stas zajebanije, imam jednog rodjaka (cetvrto koljeno) sto nekad zna bit u novinama, redovno pljacka od do, cak i uz upotrebu oruzja.swanfilter wrote:triconja wrote:Jel vi stvarno mislite da je tako lahko natjerati obicnog covjeka da ubija druge ljude (ovo pisem jer par veli da ce ih kao ovi krajisnjici ko malo napast i tako to)? Eee, bas ce neko od milja dat par godina slobode jer eto gradi mu se neko migrantsko naselje par kilometara od avlije, ma hajte molim vas.
Ja tebi kazem nece ljudi tek tako jednog jutra da se probude i kazu hajmo mi to rjesit na nas nacin jer niko nije budala da radi nekog random lika kojeg u zivotu nije vidio odlezi par godina a na kraju nece uspjet nista, jer ce i dalje da se migranti dovlace tu i tako to. Kae neka prijetnja politicarima i sarajlijama, eee, pucaju se ti jakom bozom menscini.
onu herciku uhvatila, cijelu noc nije spavala...a migranti jesu u perju i svili spavali...cuj...spavas li mirno, nacelnice. haj' zabavi se necim, ziva bila.
-
Bodkin
#3809 Re: Migranti
Pa ima razlog zasto imigranti koji su muslimani nece u muslimanske zemlje
- Streptokok
#3810 Re: Migranti
Inace ortodoksi vrlo rado emigriraju u bratsku rumuniju, rusiju i bugarsku.Bodkin wrote:Pa ima razlog zasto imigranti koji su muslimani nece u muslimanske zemlje
-
Bodkin
#3811 Re: Migranti
Te zemlje su siromasne. Zemlje zaliva su ekstremno bogate. Ali tvoji komentari na forumu su svakako uvreda za inteligencijuStreptokok wrote:Inace ortodoksi vrlo rado emigriraju u bratsku rumuniju, rusiju i bugarsku.Bodkin wrote:Pa ima razlog zasto imigranti koji su muslimani nece u muslimanske zemlje
- Streptokok
#3812 Re: Migranti
Ima li se sta naći uvrijeđeno?Bodkin wrote:Te zemlje su siromasne. Zemlje zaliva su ekstremno bogate. Ali tvoji komentari na forumu su svakako uvreda za inteligencijuStreptokok wrote:Inace ortodoksi vrlo rado emigriraju u bratsku rumuniju, rusiju i bugarsku.Bodkin wrote:Pa ima razlog zasto imigranti koji su muslimani nece u muslimanske zemlje
-
swanfilter
#3813 Re: Migranti
triconja wrote:Nisu ti ti toliko zajebani ko sto mislis, takvi su ljudi sa svakog sela. Moja rodbina ima slucaj koji se desio prije manje od 50 godina gdje je brat brata sjekirom ubio pred njegovom djecom radi zemlje, ima slucajeva koliko hoces gdje je brat na brata naletio da ga ubije zbog zemlje ali nije uspio (ovaj se branio jelte). Znaci te bajke da je taj narod jeben mozes macku o rep okacit jer su na nivou one propagande bosanci su najpametniji narod na planeti (i da su nasa djeca najpametnija na svijetu). Pa stas zajebanije, imam jednog rodjaka (cetvrto koljeno) sto nekad zna bit u novinama, redovno pljacka od do, cak i uz upotrebu oruzja.swanfilter wrote:triconja wrote:Jel vi stvarno mislite da je tako lahko natjerati obicnog covjeka da ubija druge ljude (ovo pisem jer par veli da ce ih kao ovi krajisnjici ko malo napast i tako to)? Eee, bas ce neko od milja dat par godina slobode jer eto gradi mu se neko migrantsko naselje par kilometara od avlije, ma hajte molim vas.
Ja govorim i pisem sta ce se desavati u slucaju ugrozavanja sigurnosti stanovnistva i njihove imovine, a takvih slucajeva ce sigurno biti dolaskom zime, a ti o buđenju i harangama bez razloga. Naravno, da toga nece biti. Nisu ljudi ovdje zivotinje, al jesu karakter slican Albancima kada takav treba biti. A ne treba im mnogo povoda ...
-
swanfilter
#3814 Re: Migranti
insomnia78 wrote:Pa dvo zar nije doslo? Prema onom “tekstu” kod corka pohlupase sveswanfilter wrote:Ako si upratio, napisao i jesam da kada dođe do prvog incidenta, a da je u vezi sa domacinima i njihovom imovinom ...Vizionar 1985 wrote:
Oko imetka. Ali nece ako ga ne dira. Pa cak i kad ga dira nece vecinom. Znas ono suti i trpi.
Ne znam o kojem tekstu i incidentu je rijec, ali do sada nije se deslilo nista vrijedno paznje ili da je usmjereno prema domacinima. Ponavljam, sve ce biti ok dok je ljeta i lijepog vremena. Ali, zapamtite, dolaskom zime, doci ce i do prvih zabrinjavajucih događaja ...
- славянин
#3815 Re: Migranti
Ne kazem da ih maltretiraju u svakoj kuci i to... ali to je veoma rasireno i gleda se kroz prste bez problema..vjesticanametli wrote:skoro ovo gledala na tv i nisam mogla vjerovati hahhahah pravi robovi a drzavlj. Ne mogu dobiti nikako hahhahah elem to sve procerat sto prije jadna vam majka cuj lupaju tuDZe kuce
- vjesticanametli
#3816 Re: Migranti
Bahata govna ...fuj.....
- dječak sa šibicama
#3817 Re: Migranti
Klasicni sadisti.
Recimo u Keniji su najgori sadisti bogati Indijci, kojih je prepun Najrobi, crnci kazu da ni bijelci ne placaju koliko se radi, plate su im male ali kazu "bar nas ne tuku". Indijci ih valjda lese od batina.
Ovo necemo vidjeti na CNN-u jer Saudija i Qatar su strateski partneri i prijatelji.
Cijeli svijet je licemjeran.
Recimo u Keniji su najgori sadisti bogati Indijci, kojih je prepun Najrobi, crnci kazu da ni bijelci ne placaju koliko se radi, plate su im male ali kazu "bar nas ne tuku". Indijci ih valjda lese od batina.
Ovo necemo vidjeti na CNN-u jer Saudija i Qatar su strateski partneri i prijatelji.
Cijeli svijet je licemjeran.
- svjezi_ustipak
#3818 Re: Migranti
Svi ce se ti zajebani pseudoSiptari smiriti kad prvog domacina (koji je bio toliko naivan da ubije tamnoputog anonimca) isporuce u Zenicu da bude gost drzave narednih 15 godina.swanfilter wrote:
Ja govorim i pisem sta ce se desavati u slucaju ugrozavanja sigurnosti stanovnistva i njihove imovine, a takvih slucajeva ce sigurno biti dolaskom zime, a ti o buđenju i harangama bez razloga. Naravno, da toga nece biti. Nisu ljudi ovdje zivotinje, al jesu karakter slican Albancima kada takav treba biti. A ne treba im mnogo povoda ...
Zakon je isti, ili ubijao brata radi medje ili Azijca sto pisa u parku. Dugogodisnja robija. Pa bujrum kome se isplati. Da je Svabo tako reagovao sad bi svi Nijemci bili iza resetaka a imigranti vladali Njemackom.
Pusti struju kroz ogradu, nabavi pit bula u avliji, pojacaj muziku kad Azijat zove upomoc. Trazi na izborima kandidata koji ce rijesiti problem.
Budi nasmijan, ljubazan, distanciran i nezainteresovan. Budi Evropljanin, ne budi Balkanac.
- svjezi_ustipak
#3819 Re: Migranti
It_is_a_Leclerc wrote:
ogroman angažman MOG naroda da ove ljude iz dana u dan hranimo, smjestimo, utoplimo prije zime, unatoč tome što ih nismo zvali, niti nam trebaju, niti ih želimo. Da je novinar bliže napisao bi tekst o tome kako je teret od 70000+ ljudi pao na teret hronično siromašnog kantona
Ko je od vas trazio da ih hranite, utopljavate i brinete o njima?
- CPT
#3820 Re: Migranti
Istina koliko i ostale vijesti koje si objavio? Prije neko vece u SM 5-6 policajaca na mostu moderira korzo... Ostali u dvojkama setaju po gradu i pisu kazne za parkiranje 2m tamo ili ovamo... Kriza i te price.It_is_a_Leclerc wrote:Te priče o MUP-u su notorna istina koju potvrđuje i komesar.CPT wrote:Jasta su, svi znamo da su migranti puni para pa se igraju turizma. 90€ na noc mozes nociti i u Opalu. A te price o MUPu su ti ..It_is_a_Leclerc wrote:Ovo su činjenice! O ovom se ne smije pisati da te NVO ekipa ne proglasi Orbanovim fašistom.
Pripadnici MUP-a USK su fizički na izmaku snaga. Ovo je period godine kad desetine hiljada ljudi iz dijaspore dolazi u USK, kad su javne manifestacije na svakom koraku, a uz to imaju strašne sigurnosne izazove ove prirode. Na desetine policajaca iz Sanskog Mosta, Petrovca, Ključa su pozvani u Cazin, Bihać i Kladušu. Osim toga, svi najavljeni godišnji odmori policajcima su odgođeni do daljnjeg.
Ali, psssst! Rekli neki ljudi da je to samo "pokušaj dehumanizacije"Eto, toliko o "mirnim migrantima"“U posljednje vrijeme svakodnevno pristiže od 30 do 50 migranata i ukoliko se nastavi ovakav trend, mi ne možemo garantovati da ćemo ukupno sigurnosno stanje držati pod kontrolom. Dogovorili smo da policajci, zbog trenutne situacije, ne koriste godišnji odmor, kolege iz drugih gradova i općina pomažu u Bihaću i Velikoj Kladuši i naša policija je maksimalno opterećena”, istakao je Družić, te dodao kako su u obavljanju policijskih kontrola među migrantima, posebno u noćnim satima, angažovani i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a USK, iako ti poslovi nisu njihova nadležnost.
“Oni su angažovani na zahtjev građana koji osjećaju da je njihova bezbjednost narušena”, kaže Družić.z
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3821 Re: Migranti
fašistički islamofobuславянин wrote: Radnici - pretezno Pakistanci,Banglades,Filipini.Uslovi rada - prosjek plate 400 dolara za 12 sati rada na dan (u realnosti ide se do 14 pa i 16) , spavanje u kolektivnim smjestajima (zna se u dosta istih da mijenjaju krevet - jedan spava drugi radi pa se zamijene po zavrsetku/pocetku smjene) , dosta istih kolektivnih centara (u zavisnosti koja firma ih drzi) su ogradjeni ogradama + bodljikavom zicom i ovi unutra nemaju pravo izlazka.O dokumentima da ne spominjem - drzavljanstvo se ne moze dobiti ni po kojoj osnovi osim ako ti Kralj/vladar ne uruci isto.Znam par ljudi kojima su roditelji dosli u Qatar,zivili tu po 30 godina - dobili djecu koja su sada odrasla i ista ne mogu dobiti pasos niti ce njihova djeca ga dobiti (probaj ozeniti lokalku da vidis sta ce da bude) , ima i poslova u kojim situacija nije ovakva (recimo kucepazitelji,sluge i sluzavke) koji spavaju u drugacijim smjestajima (mada su u dosta dosta slucajeva maltretirani i zlostavljani) , a ima i onih malo uspjesnijih koji se skupe pa 2-3 iznajme stan ili kucicu (vecinom sobu u kuci).
Policiju ne smiju da pogledaju,ista ih zna izbaciti ako zalutaju u ekskluzivniji dio grada.Kada bi se recimo pobili,ukrali ili napali nekoga,prekrsili zakon... nebi im bio u kozi - jer zakonom policija ih moze drzati koliko oce u pritvoru.. i onda ide nogiranje iz drzave pri cemu im uzmu sve sto su zaradili/posjeduju,ako vec nisu westernom poslali nazad rodbini .
- Thorgerson
#3822 Re: Migranti
Kako to da ih nema u RS-u? Koji podobrom duzinom dijeli granicu sa Hrvatskom?uglavnomja wrote:ne kontam stvarno tu pricu o krajisnicima kao "namjernim zrtvama" ...![]()
krajina znaci granica, nije ih niko "poslao" u Krajinu da napokosti ljudima u usk ili da ih se rijesi, nego ljudi prirodno idu prema najblizoj granici prema svom cilju - zapadu, eu
sta ce u sarajevu? u tuzli, u mostaru ...?
Kako to da ove izbjeglice tako brzo "prelete" RS i zaglave u federaciji?
Slucajno?
- insomnia78
#3823 Re: Migranti
To nema veze sa ovim sto on kaze
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3824 Re: Migranti
ima ba objašnjenje
najtanja granica prema šengenu je upravo tu
ako se ne varam
najtanja granica prema šengenu je upravo tu