Pelješki most - ko koga zeza
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3801 Re: Pelješki most - ko koga zeza
istra i zadar talijanska obala... jazuk
- King Theoden
#3802 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Čekaj, zar vi kroati niste ljetos primili kurca?santo gral wrote:Jel iko pričo sa Kurcem o referendumu za prisajedinjenje Austro Ugarskoj.
https://www.google.de/amp/s/www.oe24.at ... 813807/amp
Evo ga, trčkara hrvatskom obalom
- Tomi110
#3803 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Dino 34@
Nemoj me drzati za rijec jer nisam siguran je li prodan ili poklonjen Otomanskom carstvu od strane Dubrovacke republike a radi zastite od Mletaka koji su bili jedini pravi neprijatelji Dubrovcana.
Nemoj me drzati za rijec jer nisam siguran je li prodan ili poklonjen Otomanskom carstvu od strane Dubrovacke republike a radi zastite od Mletaka koji su bili jedini pravi neprijatelji Dubrovcana.
- Tomi110
#3804 Re: Pelješki most - ko koga zeza
a koji su drzali ostatak Jadranske obale od Neuma pa na sjever prema VenecijiTomi110 wrote:Dino 34@
- General War
#3805 Re: Pelješki most - ko koga zeza
...a dubrovcani su uzgred bili hrvati i prije hrvatskeTomi110 wrote:Dino 34@
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3806 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Haj ti primi jedan ban...7 danaDino34 wrote:Čekaj, zar vi kroati niste ljetos primili kurca?santo gral wrote:Jel iko pričo sa Kurcem o referendumu za prisajedinjenje Austro Ugarskoj.
https://www.google.de/amp/s/www.oe24.at ... 813807/amp
Evo ga, trčkara hrvatskom obalom
- славянин
#3807 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ustasa banuje nase

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3808 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Primiri i ti malo, nema niko pravo vrijedjat neku dugu naciju samo zato što je ovo BiH forum...verstehst du ?славянин wrote:Ustasa banuje nase![]()
- славянин
#3809 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Naravno ovo je bila pohvala za moderaciju - nista loseBobi wrote:Primiri i ti malo, nema niko pravo vrijedjat neku dugu naciju samo zato što je ovo BiH forum...verstehst du ?славянин wrote:Ustasa banuje nase![]()
- Point.
#3810 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jel ovo novohrvatski?santo gral wrote:Jel iko pričo sa Kurcem o referendumu za prisajedinjenje Austro Ugarskoj.
- animals
#3811 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Mostovi spajaju ljude..
samo kod nas razdvajaju..
samo kod nas razdvajaju..
- Point.
#3812 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Gluplju riječ odavno nisam čuo. Možda od riječi glačalo. Ljudi izmišljaju riječi i onda ih upotrebljavaju samo da drugačije zvuči.
- Sanjarko
#3813 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Prisjedinjenje ili ujedinjenje. Odkad prisajedinjenje. Prvi put cujem za prisajedinjenje. Prisjedinjenje ima odavno u upotrebi u Zenici.
- Sanjarko
#3814 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa isplatniji most od puta. Most ce Hrvatsku da kosta oko milijardu eura ako se sjecam dobro dok bi put kostao upola od te sume. Plus gdje je sto ce se ugraditi za gradnju marine tu.santo gral wrote:E pa sad... za ovaj izraz sam cuo još u skoli Kada je Austrougarska anektirala ili prisajedinila Bosnu. No nije to temom ovog naseg ćakulanja nego (ne)opravdanost mosta preko zaljeva (zaljev u Turskoj? Agda) Dakle, neko ko je upuceniji od mene moze li mi reci zasto uopste most? Zasto ne auto put preko BiH?
Ugradzuju se ljudi. Sta fali.
-
Tempo
- ZeModerator
#3815 Re: Pelješki most - ko koga zeza
al u rcukuVizionar 1985 wrote:Prisjedinjenje ili ujedinjenje. Odkad prisajedinjenje. Prvi put cujem za prisajedinjenje. Prisjedinjenje ima odavno u upotrebi u Zenici.
- animals
#3816 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jel moguce da neko pise ovakvu glupost..santo gral wrote:E pa sad... za ovaj izraz sam cuo još u skoli Kada je Austrougarska anektirala ili prisajedinila Bosnu. No nije to temom ovog naseg ćakulanja nego (ne)opravdanost mosta preko zaljeva (zaljev u Turskoj? Agda) Dakle, neko ko je upuceniji od mene moze li mi reci zasto uopste most? Zasto ne auto put preko BiH?
- Sanjarko
#3817 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa bilo je. Tokom rata i malo iza rata kad su se Srbi prisjedinjavali sa Srbijom. Danas slabo ima u upotrebi.Tempo wrote:al u rcukuVizionar 1985 wrote:Prisjedinjenje ili ujedinjenje. Odkad prisajedinjenje. Prvi put cujem za prisajedinjenje. Prisjedinjenje ima odavno u upotrebi u Zenici.
-
Tempo
- ZeModerator
#3818 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Vizionar 1985 wrote:Pa bilo je. Tokom rata i malo iza rata kad su se Srbi prisjedinjavali sa Srbijom. Danas slabo ima u upotrebi.Tempo wrote:al u rcukuVizionar 1985 wrote:Prisjedinjenje ili ujedinjenje. Odkad prisajedinjenje. Prvi put cujem za prisajedinjenje. Prisjedinjenje ima odavno u upotrebi u Zenici.
kao sto rekoh, jest al u rcuku.
- animals
#3819 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa zato se i pravi, da se izbjegne teritorija BIH..santo gral wrote:Halo, momak. Imas dvije mogucnosti. Jedna da odgovoris ko insan a druga da me zaobidjes.animals wrote:Jel moguce da neko pise ovakvu glupost..santo gral wrote:E pa sad... za ovaj izraz sam cuo još u skoli Kada je Austrougarska anektirala ili prisajedinila Bosnu. No nije to temom ovog naseg ćakulanja nego (ne)opravdanost mosta preko zaljeva (zaljev u Turskoj? Agda) Dakle, neko ko je upuceniji od mene moze li mi reci zasto uopste most? Zasto ne auto put preko BiH?
- Sanjarko
#3820 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa danas. Ali bilo je u upotrebi, zato i znamo ovu rijec.Tempo wrote:
kao sto rekoh, jest al u rcuku.
PS. Mozda jos neko je koristi i dan danas.
- Sanjarko
#3821 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kaki inat. Cista ekonomska racunica sa njihove strane. Onih koji se ugradzuju. Ne racunica Hrvata i Hrvatske nego pojedinaca koji hoce ovo sve. Milijarden eura umjesto mozda pola te sume za put cak i manje mozda plus ugradnja u marinu sto ce graditi tu, a sve ce to platiti poreski obaveznici EU i Hrvatske.santo gral wrote: Ne ozbiljno. Ja nisam skonto ni jedan motiv osim inata. OK nije prvi put da se nesto desava iz inata ali ovo...Cak mi se cini da je postojao prvobitno projekat auto puta iznad neuma i da se govorilo o bez gnanica da ce bit. Ono ,ako hoces u neum sidjes i ima granica a ako hoces za DU ides bez zadrzavanja.
A most naravno da nema logike graditi, ali iz njihove perspektive ima, jer se ugradzuju. Jos dodatno zaostravaju odnose. To im kao bonus dodze, da zakuhaju, a da kroz to kuhanje kradu.
- animals
#3822 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa ima logike..Vizionar 1985 wrote:Kaki inat. Cista ekonomska racunica sa njihove strane. Onih koji se ugradzuju. Ne racunica Hrvata i Hrvatske nego pojedinaca koji hoce ovo sve. Milijarden eura umjesto mozda pola te sume za put cak i manje mozda plus ugradnja u marinu sto ce graditi tu, a sve ce to platiti poreski obaveznici EU i Hrvatske.santo gral wrote: Ne ozbiljno. Ja nisam skonto ni jedan motiv osim inata. OK nije prvi put da se nesto desava iz inata ali ovo...Cak mi se cini da je postojao prvobitno projekat auto puta iznad neuma i da se govorilo o bez gnanica da ce bit. Ono ,ako hoces u neum sidjes i ima granica a ako hoces za DU ides bez zadrzavanja.
A most naravno da nema logike graditi, ali iz njihove perspektive ima, jer se ugradzuju. Jos dodatno zaostravaju odnose. to im kao bonus dodze, da zakuhaju, a da kroz to kuhanje kradu.
Spaja se teritorija , da se ne mora prolaziti kroz BIH..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3823 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Banned user for reason “off topic”
» LBVIEW
2 sedmice
- Sanjarko
#3824 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Najkraca ruta most. Ima logike. Ali nema logike da je u pitanju kradza. Ma dze bi krali. Nije logicno.animals wrote:
Pa ima logike..
Spaja se teritorija , da se ne mora prolaziti kroz BIH..
- animals
#3825 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa jeboga ti..santo gral wrote:E jeb'te vi mene ako ja znam dje ovo sve vodi
Hrvatska pokusava mostom spojiti prekinutu territoriju kod Peljesca..
BIH tvrdi da to ugrozava ulaz u teritorijalne vode BIH, ili luku, sta znam..