Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- pirmin
#3801 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vidi Bosnje sto se primio na Bild-cajtung pa bi i on da laje sa Pegidom. 
-
Tipicoti
#3802 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma boli Bosnju ona stvar i za Pegidom i za Bild-zeitungen....meni ni u dzep ni iz dzepapirmin wrote:Vidi Bosnje sto se primio na Bild-cajtung pa bi i on da laje sa Pegidom.
- pirmin
#3803 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Znas kako, postoje dvije sapunice u kojima ljudi zive u Njemackoj. Jedna od njih je ta BILD koja pumpa tu atmosferu straha (u Austriji je to krone.at) a u drugoj se o integraciji prica u drugim tonovima. Problema ima ali i uspjesnih prica. Moj poslodavac je u zadnjih 8 mjeseci primio ljude iz Afganistana, Somalije, Kambodje...i ljudi rade svoj posao.Tipicoti wrote:Ma boli Bosnju ona stvar i za Pegidom i za Bild-zeitungen....meni ni u dzep ni iz dzepapirmin wrote:Vidi Bosnje sto se primio na Bild-cajtung pa bi i on da laje sa Pegidom.
-
Tipicoti
#3804 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jest, jest ... evo u Njemackoj pune Baustelle Arapa, Marokanaca i Afganistanacapirmin wrote:Znas kako, postoje dvije sapunice u kojima ljudi zive u Njemackoj. Jedna od njih je ta BILD koja pumpa tu atmosferu straha (u Austriji je to krone.at) a u drugoj se o integraciji prica u drugim tonovima. Problema ima ali i uspjesnih prica. Moj poslodavac je u zadnjih 8 mjeseci primio ljude iz Afganistana, Somalije, Kambodje...i ljudi rade svoj posao.Tipicoti wrote:Ma boli Bosnju ona stvar i za Pegidom i za Bild-zeitungen....meni ni u dzep ni iz dzepapirmin wrote:Vidi Bosnje sto se primio na Bild-cajtung pa bi i on da laje sa Pegidom.
Obidji Njemacku uzduz i poprijeko neces vidjeti Arapa na Bausteli (tu rade Balkanci, Turci i Rusi)
Marokanci imaju svoj paralelni svijet u Kelnu i Bochumu, a Afganistanci su prica za sebe (silovanja, pljacke itd).
....... cuj sapunica
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3805 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
kolega mi bio u beču
na skeli se samo srpskohrvatski čuje
i poneka bosanska
riječ
problema nema
reko pirmin
zatvaraj temu
na skeli se samo srpskohrvatski čuje
i poneka bosanska
problema nema
reko pirmin
zatvaraj temu
- Sanjarko
#3806 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Slazem se sa Labudom da dolaze najvise iz da tako kazemo muslimanskih drzava jer su te ipak drzave geografski najblize Europi i sve su ili polupustinjske ili pustinjske drzave. Da je kojim slucajem centralna i juzna Afrika i Indija bliza Europi najvise bi migranata dolazilo iz njih.
Isto se slazem da trenutno ima najvise doseljenika iz istocne Europe koji se doseljavaju prema zapadnoj Europi vec ima preko 50 godina, odmah nakon II svjetskog rata.
Zamjena populacije po meni. Europska domicilna je pravo stara, govorim ovo sa demografske strane, pa zato nesto od ove migracije i dopustaju, jer male su sanse da se domicilna populacija oporavi kada je vec prosjecno stara oko 45 godina. A ostatak migracije je iz navedenih razloga. Bjeze iz pustinja prema plodnijim podrucima.
Isto se slazem da trenutno ima najvise doseljenika iz istocne Europe koji se doseljavaju prema zapadnoj Europi vec ima preko 50 godina, odmah nakon II svjetskog rata.
Zamjena populacije po meni. Europska domicilna je pravo stara, govorim ovo sa demografske strane, pa zato nesto od ove migracije i dopustaju, jer male su sanse da se domicilna populacija oporavi kada je vec prosjecno stara oko 45 godina. A ostatak migracije je iz navedenih razloga. Bjeze iz pustinja prema plodnijim podrucima.
- Sanjarko
#3807 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pozdrav Labude. Eto vidis i mi se nekada slozimo. Barem ja sa tobom.
- Sanjarko
#3808 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I s tobom se Nesanice slazem. Kontaju vidi 7 hiljada a treba milja i po po glavi za osnovno mozda. Ako sam dobro upratio da je Bec upitanju.insomnia78 wrote:Njih dvoje i desetero djece da bog da da im more biti 7 hiljada
- Sanjarko
#3809 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Samo u jednom grijesite. Nezanimaju njih roditelji, nego djeca. Fakticki Europa kupuje djecu, da malo brutalno kazem roblje, da se tako izrazim, iako to nije bas tako, ali nekako malo i dodze tako. Jer su se i robovi kupovali, cak se i skupo placali.
Djecu kupuju i na djecu migranata racunaju. Nezanimaju ih roditelji te djece.
Djecu kupuju i na djecu migranata racunaju. Nezanimaju ih roditelji te djece.
-
Tipicoti
#3810 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Da dodam pricu o o Sirijcu sa dvije supruge i 6 djece ...Tipicoti wrote:
Evo jedna izbjeglicka familija u Njemackoj dobijala svaki mjesec 7300,00 € socijalne pomoci dok su im obradjivali papire.
A kad definitivno dobiju azil dobijat ce socijalnu pomoc i djeciji dodatak, da li ce to opet biti 7300 € manje ili vise to se ne zna.
Ako ne dobiju azil onda ce zivjeti jos 5-10 godina od socijalne pomoci.Tako brzo ih nece vratiti nazad.
Ovakvih slucajeva ima na hiljade.
Da bi stvar bila jos ludja, u sjevernoj pokrajini Schleswig-Holstein je dozvoljeno i azil za drugu zenu tj. ako je potrazilac azila dobio pravo na azil, onda on ima pravo da dovede i svoju drugu vjencanu suprugu + djecu iz npr. Sirije ili Iraka.
Vlasti u Schleswig-Holstein-u su to obrazlozili s tim da ``nisu djeca tu kriva`` i da to rade zbog djece.
Ovi momci sto sada prolaze kroz Bosnu nisu izbjeglice, to su migranti. Postoji razlika izmedju izbjeglice i migranta.
On sada pokusava sam da dodje do Njemacke jer je za citavu familiju preskupo, a kada dodje u Njemacku i dobije azil onda preko Njemacke ambasade na Bliskom istoku njegova familija (zena i 4-5 djece) dobija papire za Njemacku i dolaze avionom u Minhen.
Tako to funkionise.
30 momaka (po Sarajevu i V.Kladusi) u najboljoj starosti sposobni za rat odlazi na zapad....ko cuva zenu i djecu ??? Ko se bori za drzavu??? Glupost !!!
Ja ako sam izbjeglica onda ne idem bez familije nigdje dalje od Turske gdje je sigurno.

Ahmad je dobio status izbjeglice za sljedece 3 godine i sada moze ici u skolu da nauci jezik a potom da ide na posao - on to ocito ne zeli jer hoce da bude kod kuce sa djecom.
Ovaj covjek je kralj.
- Truba
#3811 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
kad ja ti on ona ono neće da radi: ko ga/ih jebe nek crkne/u
kada "izbjeglica" neće da radi: neka nemoj ga bogata je njemačka može mu dati ha joj kolonije, križari... moraju se nekako iskupiti
kada "izbjeglica" neće da radi: neka nemoj ga bogata je njemačka može mu dati ha joj kolonije, križari... moraju se nekako iskupiti
- Sanjarko
#3812 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma nekontas. Kazem ti ja kupuju djecu. Vi ste fakticki domicilni. Imate posao, nekretnine itd., oni nemaju. Znaci interesantna su njihova djeca, koja ce biti mozda u istoj situaciji kao i vi. U demografskoj banani je citava Europa a na ovakav se nacin djeca kupuju, buduce fakticki roblje ali ja bi rekao preciznije konzumenti.Black swan wrote:kad ja ti on ona ono neće da radi: ko ga/ih jebe nek crkne/u
- AleksoMKD
#3813 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kupuju nove konsumente. Samo sto drzava treba izdrzavati njega, zenu mu i 5 dece izmedju 10 i 15 godina a to placaju poreski obaveznici.
Kako god, u Essenu besplatna distribucija hrane od sada samo za Nemacke gradjane http://www.sueddeutsche.de/panorama/ess ... -1.3879255
Navodno je vecina korisnika ove pomoci bila sastavljena od starijih ljudi i samohranih majki ali prilivom migranata je postalo nemoguce da svi dobiju hranu. Migranti (uglavnom muskarci) bi pokupili hranu a cuvali novac koji su dobijali od drzave.
Sada ce hrana biti deljena samo onima koji pokazu Nemacki pasos
Kako god, u Essenu besplatna distribucija hrane od sada samo za Nemacke gradjane http://www.sueddeutsche.de/panorama/ess ... -1.3879255
Navodno je vecina korisnika ove pomoci bila sastavljena od starijih ljudi i samohranih majki ali prilivom migranata je postalo nemoguce da svi dobiju hranu. Migranti (uglavnom muskarci) bi pokupili hranu a cuvali novac koji su dobijali od drzave.
Sada ce hrana biti deljena samo onima koji pokazu Nemacki pasos
- Truba
- Sanjarko
#3815 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To jest. Ali ce dobiti njegovu djecu. 5 djece. Da nema migracije ne bi Njemacka danas imala 81 milion stanovnika nego mozda ni 70 miliona. A i sa ovom imigracijom pada po UN predvidzanju na 60 miliona. Zamisli da nema migracije koliko bi pala.
Evo ako ima 81 M, 11 M stranaca 11/81*100=13,6% 81-13,6%=70 miliona bi imala najvise sa svim strancima koji migriraju od kraja II svjetskog rata do sada. A sa ovom UN prognozom 60-13,6%=51,8 miliona.
Znaci da nije bilo imigracije i da je nema ni sada Njemacka bi do kraja stoljeca imala najvise 52 miliona stanovnika. To po populaciji nije nesto jaka drzava.
Dok recimo USA treba da ide sa 326 miliona sada na 450 i nesto miliona. Mozete samo zamisliti koliko ce jaca Amerika biti ako zadrzi isti standard a poveca joj se ovoliko populacija.
Evo ako ima 81 M, 11 M stranaca 11/81*100=13,6% 81-13,6%=70 miliona bi imala najvise sa svim strancima koji migriraju od kraja II svjetskog rata do sada. A sa ovom UN prognozom 60-13,6%=51,8 miliona.
Znaci da nije bilo imigracije i da je nema ni sada Njemacka bi do kraja stoljeca imala najvise 52 miliona stanovnika. To po populaciji nije nesto jaka drzava.
Dok recimo USA treba da ide sa 326 miliona sada na 450 i nesto miliona. Mozete samo zamisliti koliko ce jaca Amerika biti ako zadrzi isti standard a poveca joj se ovoliko populacija.
- insomnia78
#3816 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
E jesu se i usrecili
- Sanjarko
#3817 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nema sreca veze s tim. Zamisli pad sa 80 miliona na 50. To na sve utice od GDP-a pa nadalje. A mislis da su nesto nasa i Europska djeca i ljudi bolji od Afganistanske itd.insomnia78 wrote:E jesu se i usrecili
Pa kada su mogli od Vandala do Huligana preodgojiti sve ukljucujuci i navedene da budu uzorni itd., gradzani sto to nemogu sa djecom Afganistanaca itd.
- Sanjarko
#3818 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pod vandali i huligani nemisli se na delikvente a misli se i na njih. Nego se misli na Vandale narod, pleme, ljude i na Huligane porodicu, narod, ljude.
- insomnia78
#3819 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa evo gledam ih svaki dan. Nema tu preodgoja
- Sanjarko
#3820 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa vandale i huligane su stoljecima preodgajali. Ne samo njih i Engleze itd. Pa jb-te nije Dzek Trbosjek bio neki Afgan nego neki Englez. Zaboravili ste brzo da je stanje donedavno bilo katastrofalno u tim drzavama. Da je se domicilno stanovnistvo i cakijalo itd.insomnia78 wrote:Pa evo gledam ih svaki dan. Nema tu preodgoja
Imas serija, filmova itd., o tome koliko hoces. Evo meni odmah naumpadne Mucke, Troteri, Pekam i slicno. Pa ono Bande Njujorka, Kum, Kapone itd. To je sve bilo do prije 20-tak i 50-100 godina.
- Sanjarko
#3821 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Recimo kvartovi Bronks, Harlem.
- insomnia78
#3822 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ko sto rekohinsomnia78 wrote:Cekaj dok se skupi kriticna masa. Pa kad pocnu nozevi da rade
U Velikoj Kladuši se potukli migranti: Libijac nožem napao Palestinca
http://www.klix.ba/clanak/180228032
- Sanjarko
#3823 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa bore se ljudi medzusobno za lovu itd. To je normala. Pa rade cakije itd., svuda po svijetu iz raznih razloga. Eno onaj masakr ponovo u Americi u skoli i sl. Nije neki Libanac bio. Posvadzali se vjerovatno ko zna oko cega i normala cakije radile, pa rade i kod nas ovdasnjih svaki dan. Pune hitne toga i crne hronike.
- insomnia78
#3824 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa dobro, nista onda
- Sanjarko
#3825 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa kazem ti. Nismo ni mi nista bili bolji ni sada nismo. Samo su nas pripitomili zakonima, pendrecima itd., i njih ce mozda.