Kojoj bolan razglednici? Pa nikog zivog iz moje generacije (sto familije, sto prijatelja, sto poznanika( ne znam a da nije isao na more ili da ga je gledao na razglednici.LBVIEW wrote: Mjesec dana na moru bio standard?Daj,nemoj bolan zahebavati,vecini je 10 dana u odmaralistu bila premija,a dobar dio je isto vidio samo na razglednici.Problem je sto ti pojedinacni slucaj uzimas kao mjerilo stvari,ako si ti isao ne znaci kako su svi,gore sam ti naveo sta je bilo prosjek.
Sto se tice Trsta,otkad je to sverc postao turizam?I tim se nije diciti,hebes ti sistem koji te prisiljava da prevalis skoro hiljadu km(ako si iz Sarajeva) zbog par kila kafe,farmerki i pakni za stojadina. A da je danas bolje nisam ni ustvrdio,samo ne kontam zasto imate potrrebu kad se god dovede u pitanje bajkovit prikaz ekonomske situacije u SFRJ porediti isti sa ovim danas.Ako ovaj ne valja,a ne valja,ne znaci kako je onaj bio dobar.
I sta je pkazatelj ondasnjeg blagostanja?
Da, odlazak na more na duzi period jeste pokazatelj, odlazak u Trst jeste pokazatelj...zasto?
Pa zato sto se IMALO da se ode...
ja ti ponavljam, danas ne mogu ni do Zavidovica a tada sam serbes u Trst isao....sta to tebi govori kad se poredi onda i danas?
Sta velis dostupnije? pobogu, gledam hocu li djetetu kupiti kilu voca ili ne jer se nema, kasne plate... a jeste dostupno nema sta...prog321 wrote:Naravno da je nas bolje.
Nije svakome naravno. Neki su pali.
Ali osnovne zivotne stvari su puno dostupnije.