Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#3801 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman

Igras veoma prljavo!

Komentar koji si preuredio:
Norman wrote:Kiki sad: "I naravno da me ne bi iznenadilo da je napad na vojnike izveo PKK." 

Kiki prije par sati:"Lider PKK je rekao da oni nisu organizovali napad, ali ne iskljucuje mogucnost da je to uradio nrki Kurd revoltiran desavanjima na istoku zemlje. Optuzbe su podle i ohole, cvrsto vjerujem da ce ih svijet prepoznati kao takve."

Kiki, uzmi snickers, saberi se. :D

Ma ja, jeste možda PKK izveo napad, ali nije organizovao, jer eto njihov lider kaže da nisu. :roll:

Samo ne znam kakav kredibilitet ima ovaj "Lider", kada se pouzdano zna da su 14. januara izveli isti ovakav napad: auto bomba ispred policijske stanice - malo stradalih policajaca - puno stradalih civila, među njima djeca, beba...
Ovako sam napisao:
Kikibombona wrote:Norman

Nije nemoguce da je to uradio neki pripadnik YPG, nemoguce je da je to naredilo vojno i politicko vodstvo.

Ankara je izvrsila agresiju na Rojavu i napada na YPG bezbroj puta do sada. Iz YPG kazu da jednim metkom nisu uzvratili. U ovom trenutku im ne odgovara sukob sa Turskom i cine sve da ga izbjegnu.

Lider SDF Telal Silo je osudio napad i rekao da SDF nema nista sa tim.
Iz YPG su porucili da nemaju nista sa tim.
Salih Muslim, lider PYD, je isto tako porucio da nema nista sa tim.

Lider PKK je rekao da oni nisu organizovali napad, ali ne iskljucuje mogucnost da je to uradio nrki Kurd revoltiran desavanjima na istoku zemlje.

Optuzbe su podle i ohole, cvrsto vjerujem da ce ih svijet prepoznati kao takve.
Strpao si u isti pasus recenicu koju sam ciljano odvojio. Radio si korekcije na komentaru kako bi nesto dokazao. I nije ti prvi put. To je tvoj nacin. Samo naprijed, fakat mi ne smeta.
Norman

#3802 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Tvoj komentar ima ovu strukturu:

1. YPG odbacio optužbe.
2. PKK odbacio optužbe.
3. Optužbe su podle.

Treća rečenica o podlim optužbama može da se odnosi:

- ili samo na PKK (jer rečenica da su optužbe podle slijedi odmah iza rečenice da je PKK odbacio optužbe),

- ili na YPG + PKK (jer rečenica da su optužbe podle stoji na kraju teksta, a u tekstu stoji da su i YPG i PKK odbacili optužbe).

Ne može nikako biti da se komentar odnosi samo na YPG, kao što sad izmišljaš.

Moja prljava intervencija i montaža se odnosila na to da sam ukinuo prazan red između rečenica i zbio tekst prilikom citiranja. :lol:
Last edited by Norman on 19/02/2016 00:33, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3803 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Zlocinci nastavljaju granatirati Efrin, sirijske Kurde koji ih cijelo vrijeme pokusavaju ignorisati i ne odgovarati na agresiju

Gadjani su polozaji na kojima uopste nema borbi

Image
Image
Image

Zlocinci zele isprovocirati veliki sukob izmedju Turaka i Kurda, kako bi rijesili kurdsko pitanje kao sto su rjesili armensko!

Za to vrijeme lideri YPG i PYD porucuju da sa napadom u Ankari nemaju nista!
Nisreen Abdullah, YPG General Commander: We deny all connections to the Ankara bombings.

Nisreen Abdullah, YPG General Commander: Several times the Turkish Army have provoked our forces on the border, we never responded.

Nisreen Abdullah, YPG General Commander: Statements made by Turkish officials is part of creating a platform for an attack on Rojava.

Nisreen Abdullah, YPG General Commander: The goal of Turkey's allegations is to shake the trust between us and our friends in the coalition.
Vise su poludili, dobili bjesnilo od napredovanja YPG u Siriji. Mlijarda izjava, milijarda prijetnji, milijarda optuzbi, milijarda provokacija. Ne prestaju nikako... YPG, PYD, YPG, PYD, YPG, PYD... Cak su Amerikance optuzili da vole gledati mrtvu muslimansku djecu, da podrzavaju teroriste, da su odgovorni za haos... Nema kakvu ljigavost nisu izbacili iz sebe. Posljednja je da je YPG organizovao napad na Ankaru. I sada koriste priliku kako bi istresali granate na taj narod!
Norman

#3804 Re: Republika Turska

Post by Norman »

kikibonbona wrote:Vise su poludili, dobili bjesnilo od napredovanja YPG u Siriji. Mlijarda izjava, milijarda prijetnji, milijarda optuzbi, milijarda provokacija. Ne prestaju nikako... YPG, PYD, YPG, PYD, YPG, PYD... 
Prijete bogami i ovi "građani" iz Sirije.

Video navodno prikazuje pripadnike YPG iz istog sela odakle je i bombaš Saleh Najer. Mirni građani kažu da ne priznaju turske granice, da su sirijski i turski Kurdi jedno, da će koristiti sva raspoloživa sredstva i da će biti nake krvi. :oops:

Footage shows PYD/YPG declaring war on Turkey in Syria's Amude, hometown of Ankara bomber

What Turkey has been trying hard to tell the U.S. and the West in general that there can be no "good terrorist" proved true once again with a video in which militants of the PKK's Syrian wing PYD show their real faces.

Defended and backed by the U.S. and Russia, the Democratic Union Party's (PYD) armed wing People's Protection Units (YPG) terrorists openly declared war on Turkey on Feb. 10, days before the deadly Ankara bombing, which claimed 28 lives and left 61 people injured.

In the video recorded in Syria's PYD-controlled Amude, the hometown of Saleh Najer who is the perpetrator of the second Ankara bombing that took place on Wednesday, a group of armed YPG militants are seen lined up in single files, apparently before a training session. The commander, speaking to the terrorists, is heard shouting slogans and uttering threats against Turkey in an attempt to provoke Kurdish people living in southeastern Turkey.

"As the people of Amude, from now on, we will defend the rights of our people, using every means available as Asayish, YPG, YPJ and HPJ," he says in the video.

"Our people are the same, we don't recognize any borders or boundaries. Amude is Nusaybin, Cizre, Diyarbakır. We will abolish the rotten borders," the commander adds, vowing unity with PKK terrorists living in Turkey.

"We will defend the rights of our people in the North [in southeastern Turkey]. With our people in Western and Northern Kurdistan, we will make [President Recep Tayyip] Erdoğan drown in his own blood," he pledges, adding that the PYD will "try" the President.

"What we are saying is, the fight of Western Kurdistan is the fight of Northern Kurdistan," he concludes labeling southeastern Turkey as part of the so-called "Kurdistan" while pointing to the PKK's war against the Turkish state and PYD-ruled parts of Northern Syria.

In the end of the video, the militants shout "Serok Apo" that means "Leader Apo," paying homage to the PKK leader Abdullah Öcalan, who has been serving a life sentence in İmralı Island in the Marmara Sea since 1999 when he was captured by Turkish security forces in Kenya.

In January, another video had emerged in which an English-speaking man, believed to be a fighter from the YPG, making a call for Westerners to join the ranks of the armed group and conduct terrorist attacks against the Turkish state.

The footage showed the man, with his face covered by a scarf andhis rifle leaning on his leg, while he makes a statement to a group gathered around him, urging Kurds and Westerners to arm against the Turkish state. Beside the man also stands other western PYD members who are, reportedly, part of the PYD's international unit.

"Attack the institutions of the Turkish state all over the world. Come to Kurdistan and join the forces of the YPJ (women's branch of the YPG), YPS (the newly formed armed wing of the YPG in Turkey) and the guerrillas," the man says in the video.

While Ankara asserts that the PYD is affiliated with the PKK, a designated terrorist organization by the U.S., EU and NATO, Washington does not share Ankara's concern and continue arming the group.

The U.S. provided arms to the PYD in October, which drew heavy criticism from Ankara. The U.S. air force dropped 50 tons of arms and ammunition to the PYD in the northern Syrian province of al-Hasakah. The 112 pallets reportedly contained ammunition for M-16s and AK-47s.

Defending the PYD because it fights Daesh on the ground in Syria, Washington continues to read from a different page to Ankara concerning the PYD. Even though the U.S. says the PYD is the only effective force fighting Daesh on the ground, Ankara reiterates that there cannot be any distinction of good or bad terrorist organizations.
Last edited by Norman on 19/02/2016 16:30, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3805 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:...
Poslao sam poznaniku video da prevede, zivo me zanima da li je istinit prijevod...

Naravno da prijete. Turska svako malo bombarduje iste te gradjane!

IPAK, nikakva akcija nije uslijedila, bas zato sto vlasti to ne dozvoljavaju, unutoc svemu...

Ti bi da Turska istresa granate na Siriju a da gradjani govore kako su super sa tim!?? :o
Kikibombona

#3806 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Turska prebacuje dzihadiste u Azaz preko svoje granice kako bi se borili protiv Kurda! :-)

SAA ih gazi na strateski vaznim lokacijama, a oni jadni, posto su obicne sluge, moraju ici braniti Azaz koji je jedino Turcima vazan kako bi nastavili svoju prljavu borbu protiv kurdskog naroda.

Hundreds of armed rebels cross from Turkey into Syria, says monitor

http://www.theguardian.com/world/2016/f ... ys-monitor

https://twitter.com/Furiouskurd/status/ ... 8952933376

Na sve su spremni!
Norman

#3807 Re: Republika Turska

Post by Norman »

kikibonbona wrote:Ti bi da Turska istresa granate na Siriju a da gradjani govore kako su super sa tim!?? 
Video je postavljen prije nego što je Turska počela bombardovati Siriju. :oops:

Znači ovo je ispravna hronologija:

- Kiki postavio milion sličica na kojima sirijski Kurdi ne mogu naći tursku crvenu liniju dok otimaju zemlju od Arapa i Turkmena,

- borci YPG pozvali "revolucionare" da napadaju turske institucije širom svijeta (video 1),

- borci YPG zaprijetili da će svim sredstvima i uz proljevanje krvi spojiti teritoriju Turske s Rojavom (video 2),

- počelo bombardovanje kurdskih položaja u Siriji (Kurdi pronašli crvenu liniju :oops: ),

- kurdski "revolucionar" iz Rojave izvršio teroristički napad u Ankari,

- Kiki počinje kmećati zbog toga što je potvrđeno da su Kurdi pronašli crvenu liniju.

Ovaj drugi video je preuzet sa službene stranice novina Sabah, kako sam i naveo. Ja sam se ogradio naglasivši da video navodno prikazuje sve što u članku piše. Ako su i pogriješili u prevodu, njima na čast, ali hronologija događaja se suštinski ništa ne mijenja i bez ovog videa.
Last edited by Norman on 19/02/2016 16:31, edited 3 times in total.
Kikibombona

#3808 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
kikibonbona wrote:Ti bi da Turska istresa granate na Siriju a da gradjani govore kako su super sa tim!?? 

- Kiki postavio milion sličica na kojima sirijski Kurdi ne mogu naći tursku crvenu liniju dok otimaju zemlju od Arapa i Turkmena,

- borci YPG pozvali "revolucionare" da napadaju turske institucije širom svijeta (video 1),

- borci YPG zaprijetili da će svim sredstvima i uz proljevanje krvi spojiti teritoriju Turske s Rojavom (video 2),

- počelo bombardovanje kurdskih položaja u Siriji (Kurdi pronašli crvenu liniju :oops: ),

- Kiki počinje kmećati zbog toga što je potvrđeno da su Kurdi pronašli crvenu liniju.

Ovaj drugi video je preuzet sa službene stranice novina Sabah, kako sam i naveo. Ja sam se ogradio naglasivši da video navodno prikazuje sve što u članku piše. Ako su i pogriješili u prevodu, njima na čast, ali hronologija događaja se suštinski ništa ne mijenja i bez ovog videa.
Tu hronologiju mozes okaciti macku o rep jer turska vojska mjesecima unazad granatira Kurde u Siriji!

Tacnije, poceli su djelovati po YPG nakon sto su kurdske snage zauzeli Gire Sipi od ISILa. Od jula krece bombardovanje i provokacije, kojih je do sada bilo par desetina. O tome je govorila i komadant YPG Abdualah.

Dosta prije toga Turci su kukali zato sto Amerika spasava Kobane!
Dosta prije toga su Turci imali mali milion neprijateljskih izjava i prijetnji na racun sirijskih Kurda!

Hronologiju kao da je Risto Djogo sklapao!
Kikibombona

#3809 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Hronologija dogadjaja ide ovako...

- bitka za Kobani
- Erdogan ponavlja danima da ce grad pasti. Kada je vidio da nece, porucio je Amerikancima 'ne znam zasto je Kobane tako vazan, zasto branite grad'. Milijarda negativnih izjava vezanih za Kobane.
- ofanziva na ISILov bastion Gire Sipi/Tall Abyed. Erdogan kaze da je akcija neprihvatljiva. Od tada krece bombardovanje sirijskih Kurda (juli prosle godine).
- od tada krecu prijetnje, poruke da Turska nikada nece dozvoliti autonomiju za Kurde u Siriji, razne osude, crvene linije. Zakuhali su sa saveznicima radi sirijskih Kurda.
- YPG napada dzihadise na sjeveru Alepa. Nakon postepenog izludjivanja, Turci su potpuno pukli. Poceli su zestoko granatirati Kurde...

I evo sta se sada desava.
Norman

#3810 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

Tu hronologiju mozes okaciti macku o rep jer turska vojska mjesecima unazad granatira Kurde u Siriji!
Jasno se vidi da je posrijedi hronologija posljednjih događaja, a ne cijelog konflikta u Turskoj i Siriji. Fino je pojašnjeno u zagradi da se pod početkom turskog bombardovanja misli na famozni "pronalazak crvene linije", tj. na bombardovanje okoline Azaza prije nekoliko dana. Molim da ni ne montiraš izjave kako bi nešto dokazao. :oops:

A što se tiče hronologije tursko-kurdskog sukoba, nakon perioda relativnog mira, sukob (tzv. treća pobuna Kurda) je započeo ubistvom policajca u Adıyamanu 20. jula 2015. PKK i YPG su povezane organizacije, a Turska (kao i druge države koje su pogođene terorizmom) smatra da se treba boriti silom protiv terorističkih organizacija, njihovih saveznika i pomagača.

Kao što znaš, moj stav je drugačiji. Blagi smješak kojeg na mom licu izaziva tvoje kmećanje, nakon višemjesečnog ismijavanja izostanka ozbiljne turske vojne akcije protiv YPG-a, nije dovoljan da zatomi žal koju osjećam zbog produbljavanja sukoba. :(
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3811 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

ne smiju turci udarit na ypg/pkk
Em2r

#3812 Re: Republika Turska

Post by Em2r »

japin_mutapi wrote:ne smiju turci udarit na ypg/pkk
Ypg je fascinantan, ja sam prosto ocaran. Oni zauzimaju preko noci milione kvadratnih kilometara, lete, žežu, pjevaju i jebu!!!
bogoljub

#3813 Re: Republika Turska

Post by bogoljub »

Erdogan je napravio fatalnu stratešku pogrešku kada je odlučio da smije određivati tko će vladati Damaskom.
jefff

#3814 Re: Republika Turska

Post by jefff »

Kada je čitav napredni svijet odrekao legitimitet Assad režimu šta je Erdogan trebao uraditi. Poslati vojsku da spasi Assada?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3815 Re: Republika Turska

Post by Truba »

da čitav svijet kaže skoči kroz prozor bil skočio :D

napredan svijet i vesna pusić :lol:
jefff

#3816 Re: Republika Turska

Post by jefff »

Pa šta je trebao uraditi? Kako bi se on trebao uopće postaviti?
Em2r

#3817 Re: Republika Turska

Post by Em2r »

jefff wrote:Pa šta je trebao uraditi? Kako bi se on trebao uopće postaviti?
Sve sto je uradio pogrijesio je i to mu dolazi i dolazit ce na naplatu jos dugo vremena. Kasno je sad pricati nakon sto je uradjeno, sad treba se naguzit i primit kaznu. I pilot grijesi sta ces.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3818 Re: Republika Turska

Post by Truba »

ne znam što je trebao
on je plaćen da najbolje misli za svoju zemlju i ljude u njoj
Mohamad Sissoko

#3819 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Black swan wrote:ne znam što je trebao
on je plaćen da najbolje misli za svoju zemlju i ljude u njoj
Pa ako ne znas sta je trebao uradit umjesto onog sto jeste, nisi bas u poziciji da iznosis misljenje.
jefff

#3820 Re: Republika Turska

Post by jefff »

On ništa nije mogao uraditi osim toga što je uradio? Amerika i Židovi su postavili zamku u Siriji uz pomoć Kurda i Rusa i sada Turska ne može da ne intervenira. Ali kako je on to kogao izbjeći?
jefff

#3821 Re: Republika Turska

Post by jefff »

jefff wrote:On ništa nije mogao uraditi osim toga što je uradio? Amerika i Židovi su postavili zamku u Siriji uz pomoć Kurda i Rusa i sada Turska ne može da ne intervenira. Ali kako je on to mogao izbjeći?
Lahko je sad se cinički iživljavati. Erdogan je jedino u odnosu na Siriju postupio ispravno a ostalo mu je sve bilo pogrešno.
Sve mu je pogrešno u vanjskoj politici osim politike prema Siriji. Gdje je to Turska uzurpirala Siriju i kada?
Em2r

#3822 Re: Republika Turska

Post by Em2r »

jefff wrote:
jefff wrote:On ništa nije mogao uraditi osim toga što je uradio? Amerika i Židovi su postavili zamku u Siriji uz pomoć Kurda i Rusa i sada Turska ne može da ne intervenira. Ali kako je on to mogao izbjeći?
Lahko je sad se cinički iživljavati. Erdogan je jedino u odnosu na Siriju postupio ispravno a ostalo mu je sve bilo pogrešno.
Sve mu je pogrešno u vanjskoj politici osim politike prema Siriji. Gdje je to Turska uzurpirala Siriju i kada?
Izvini. Erdo je zrtva. Pile slatko malo nevino. Maca mala. :kiss:
jefff

#3823 Re: Republika Turska

Post by jefff »

Tako su govorli i za nas da smo jednako krivi za rat, da nije agresija već građanski rat, da smo svi isti. Sve je to onaj isti cinizam koji ja prepoznam od preve. Nanjušim ja to licemjerstvo na sto kilometara. Prodajite vi tu priču onome ko vas ne zna.
Em2r

#3824 Re: Republika Turska

Post by Em2r »

jefff wrote:Tako su govorli i za nas da smo jednako krivi za rat, da nije agresija već građanski rat, da smo svi isti. Sve je to onaj isti cinizam koji ja prepoznam od preve. Nanjušim ja to licemjerstvo na sto kilometara. Prodajite vi tu priču onome ko vas ne zna.
X puta je receno NE povlaciti paralelu izmedju nas i njih. Nas rat je bio prije 20 i kusur godina, danas je mnogo toga transparentnije, jebe tehnologija aspiracije plisanog sultana, slike, audio video zapisi, koji dokazuju umjesanost plishanog mede u sirijski sukob. Pola svoje drzave je pohapsio, novina zatvorio zbog toga.

I mi licemjeri sto ne vjerujemo tebi nego dokazima.
Norman

#3825 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Prenio sam ranije vijest kako PKK uzima reket od kurdskih familija u Njemačkoj.

Sljedeća vijest kaže da je u Njemačkoj uhapšen Muhsin “Delil” K, visokorangirani vođa PKK, zbog reketiranja (iznude novca za "zaštitu") i regrutovanja članova u terorističku organizaciju. Kažu da je bio zadužen za cijelu Evropu, takoreći - Visoki evropski predstavnik PKK.

Ovako je i Nelson Mandela zaglavio u zatvor. :oops:
PKK-Terror in Deutschland 
Stuttgart: PKK-Chef Muhsin “Delil” K. festgenommen

Die Generalbundesanwaltschaft gab heute die Festnahme des hochrangigen PKK-Anführers Muhsin K. wegen Anwerbung von PKK-Mitgliedern und Schutzgelderpressung bekannt.

PKK-Chef Muhsin “Delil” K. festgenommen
Post Reply