PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#3801 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Averus wrote:Ja koristim 128GB Evo 840 i nisam još ni 5TB ispisao, a za kompom sam skoro sve slobodno vrijeme

Naravno, ne držim na njemu igre i velike softvere
E to se onda ne pika! :mrgreen:

Nego, evo nešto gledam po net-u, i ovaj EVO poskupio jbt led, eno ga za 10 Eura skuplji (haman 100 Eur sada cijena) nego što je bio prije više od pola godine kada sam ja uzimao! :run:
DonieBrasco

#3802 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Na PIK-u nema Cryorig H7 cooler u ponudi ?
Meda_s_kasike

#3803 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

caseytron wrote:
Meda_s_kasike wrote:Poštovani forumaši gejmeri,
došlo je vrijeme da i ja napravim neku lijepu konfiguraciju.. Prošlo je malo i vremena od zadnje kupovine (ne pitajte koliko :-) )
Budžet mi je oko 1400KM i to baš da se razvučem na više strana.
Pa sam mislio nešto ovako:
- i5 6400
- MSI H110M PRO-D ili GIGABYTE GA-H110M-DS2
- MSI GTX 1060 OC 6GB ili Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE 6GB
- Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz
- EVGA 500W
- WD Blue 1TB 7200rpm

Neću raditi nikakav overclocking ili nešto toga tipa.. Čisto mi treba za normalnu upotrebu tipa surfanje, izrada dokumenata, gledanje filmova i naravno igranje ovih jačih igrica :D

Sad, kako sam gledao imtec i ove slične radnje.. ta konfiguracija me izađe preko 2.000 KM :shock: :run:
Zanima me kakvi su ovi preko PIK-a što prodaju? Tipa ovaj neki GamingShopBN ili ovaj PCBest nešto nešto i tako ti iz RS-a.. Jesu ok i pouzdani oni? Jer fakat su dosta jeftiniji nego ove radnje neke..
Super ti je ta konfiguracija, samo jos SSD fali i da sve upotpunis. Ja bih samo stavio jos 6500, mala je razlika u cijeni i to je to. Ako ne mozes sad, uzmi 6500 i SSD kasnije nekad.

Oni su ti provjereni ima nas par iskustva s tim prodavacima, svi su zadovoljni. Samo navali :)
Hvala na odgovoru drug!

Nakon dugo razmišljanja i kontanja sam sa sobom i da li to meni uopšte treba... ne treba iskreno. Zbog posla i svega ostalog, nemam ja vremena da sjedim par sati za računarom i igram igrica. Pretežno bi to bile igrice tipa Dota2, CSGO, ponekad i možda Assassins Creed serije i Fallout serije. Tako da sam se odlučio za nešto skromniju varijantu tipa ovako:

- i3 6100
- GIGABYTE GA-H110M-DS2
- Gigabyte GTX 1050TI 4GB G1 Gaming
- EVGA 500W
- WD Blue 1TB 7200rpm

Nadam se da je napajanje dovoljno i da neće preko preko 1.000 KM ova konfiguracija :D
AhmetShabo

#3804 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

AhmetShabo wrote:Moze preporuka za neki full HD monittor do 120 KM, nije bitno sto je plovan ?? A da se pokazao dobrim.
neko?
avaks

#3805 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Meda_s_kasike wrote: Hvala na odgovoru drug!

Nakon dugo razmišljanja i kontanja sam sa sobom i da li to meni uopšte treba... ne treba iskreno. Zbog posla i svega ostalog, nemam ja vremena da sjedim par sati za računarom i igram igrica. Pretežno bi to bile igrice tipa Dota2, CSGO, ponekad i možda Assassins Creed serije i Fallout serije. Tako da sam se odlučio za nešto skromniju varijantu tipa ovako:

- i3 6100
- GIGABYTE GA-H110M-DS2
- EVGA 500W
- WD Blue 1TB 7200rpm

Nadam se da je napajanje dovoljno i da neće preko preko 1.000 KM ova konfiguracija :D

Dobra napojna i više nego dovoljna za navedenu konfiguraciju. Fino će i novije igre da rade na 1080p medium/high tako da nemaš frke.
Gledaj svakako da ukopiš SSD, barem od 120gb za sistem, to čini čuda. Na Pik će te značajno jeftinije izaći konfiguracija pa vidi sa preprodavačima.
Kućište neka bude sa barem 2 kulera (naprijed i nazad) nije velika investicija a značiće za protok zraka i dugotrajnost komponenti.
Sretno!
Meda_s_kasike

#3806 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

avaks wrote:

- i3 6100
- GIGABYTE GA-H110M-DS2
- EVGA 500W
- WD Blue 1TB 7200rpm

Dobra napojna i više nego dovoljna za navedenu konfiguraciju. Fino će i novije igre da rade na 1080p medium/high tako da nemaš frke.
Gledaj svakako da ukopiš SSD, barem od 120gb za sistem, to čini čuda. Na Pik će te značajno jeftinije izaći konfiguracija pa vidi sa preprodavačima.
Kućište neka bude sa barem 2 kulera (naprijed i nazad) nije velika investicija a značiće za protok zraka i dugotrajnost komponenti.
Sretno!
Provjerio sam sa ovima na Pik-u, GamingShopBN i ovi PCHardware nešta nešta.. kod njih je oko 1050KM sa dostavom bez kućišta. Ovaj Gaming mi je predložio nešto ovako:

WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
MSI H110M PRO-D
EVGA 450B Bronze Power Supply (EU) 450W
INTEL Core i3-6100 3.70GHz 1151 BOX
TEAM GROUP 8GB Elite DDR4 2133MHz TED48G2133C1501
MSI GTX 1050 TI 4GT OC GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC PCIE
1050km sa dostavom.

Čini se sasvim OK, mada nisam čuo za ovaj RAM prije :D
Je li OK to sve njegovo? Koje kućište predlažete za ovo? Da nije neka žara cijena.. meni izgleda manje više, možda eto da ima prozor da vidim kako šljOšti :D
Acid25

#3807 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Acid25 »

Dobar je taj RAM.
caseytron

#3808 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Meda_s_kasike wrote:
avaks wrote:

- i3 6100
- GIGABYTE GA-H110M-DS2
- EVGA 500W
- WD Blue 1TB 7200rpm

Sretno!
Provjerio sam sa ovima na Pik-u, GamingShopBN i ovi PCHardware nešta nešta.. kod njih je oko 1050KM sa dostavom bez kućišta. Ovaj Gaming mi je predložio nešto ovako:

WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
MSI H110M PRO-D
EVGA 450B Bronze Power Supply (EU) 450W
INTEL Core i3-6100 3.70GHz 1151 BOX
TEAM GROUP 8GB Elite DDR4 2133MHz TED48G2133C1501
MSI GTX 1050 TI 4GT OC GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC PCIE
1050km sa dostavom.

Čini se sasvim OK, mada nisam čuo za ovaj RAM prije :D
Je li OK to sve njegovo? Koje kućište predlažete za ovo? Da nije neka žara cijena.. meni izgleda manje više, možda eto da ima prozor da vidim kako šljOšti :D
To je to za te pare, nesto slicno ja imam samo R9 380, sad za sad gura sve bez problema. Kuciste, ja sam nabacio neko MS, za divno cudo ima supre prostora za cabble menangment, fakat nijedan se kabal ne vidi. Ram kao ram, bitna ti je garancija i to je to, ja sam npr uzeo ovaj: http://www.avexir.com/ ima kao neki crveni led na sebi onako mocno izgleda.

Inace taj i3 zvucni slabasno ali vjeruj ja sam prijatno iznenadjen, evo picim BF1 bez ikakvih problema, ostale igre da ne govorim. Kasnije imas finu platformu za i5/i7, a i Kabylake ce biti na tom socketu. Sta god da narucis, sretno, ja sam kod njega uzeo i nema problema nikakvih :-D
Meda_s_kasike

#3809 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

caseytron wrote:
To je to za te pare, nesto slicno ja imam samo R9 380, sad za sad gura sve bez problema. Kuciste, ja sam nabacio neko MS, za divno cudo ima supre prostora za cabble menangment, fakat nijedan se kabal ne vidi. Ram kao ram, bitna ti je garancija i to je to, ja sam npr uzeo ovaj: http://www.avexir.com/ ima kao neki crveni led na sebi onako mocno izgleda.

Inace taj i3 zvucni slabasno ali vjeruj ja sam prijatno iznenadjen, evo picim BF1 bez ikakvih problema, ostale igre da ne govorim. Kasnije imas finu platformu za i5/i7, a i Kabylake ce biti na tom socketu. Sta god da narucis, sretno, ja sam kod njega uzeo i nema problema nikakvih :-D
Da nije ono MS Ranger? :D Meni izgleda OK, ništa specijalno.. Za 40KM ne možeš naći ništa bolje, a ne bolujem nešto od pretjeranog izgleda, bitno je ono unutra što će biti. Kućište je kasnije najmanji problem zamijeniti..

Kakav je on sa pregovaranjem oko cijene? Da li štagod? :D
mirsek

#3810 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirsek »

AhmetShabo wrote:
AhmetShabo wrote:Moze preporuka za neki full HD monittor do 120 KM, nije bitno sto je plovan ?? A da se pokazao dobrim.
neko?
Posto trazis polovno gledaj da ti daju garanciju.
Ovo je sto sam ja nasao da je full HD, da je pouzdan prodavac i da daje garanciju ali kosta 160 KM.
http://www.olx.ba/artikal/21611147/sams ... ll-hd-lcd/
Ako se mozes malo protegnuti sa lovom vidio sam u nekom novogodisnjem katalogu nov 22 inca full HD monitor za oko 240-250 KM sa garancijom.
AhmetShabo

#3811 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

mirsek wrote:
AhmetShabo wrote:
neko?
Posto trazis polovno gledaj da ti daju garanciju.
Ovo je sto sam ja nasao da je full HD, da je pouzdan prodavac i da daje garanciju ali kosta 160 KM.
http://www.olx.ba/artikal/21611147/sams ... ll-hd-lcd/
hvala ti na odgovoru. Slabo se razumijem u monitore, pa me interesuje iz iskustava monitroi koji su se dobro pokazali. Ovaj malo premasuje moj budzet...
caseytron

#3812 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Meda_s_kasike wrote:
caseytron wrote:

Da nije ono MS Ranger? :D Meni izgleda OK, ništa specijalno.. Za 40KM ne možeš naći ništa bolje, a ne bolujem nešto od pretjeranog izgleda, bitno je ono unutra što će biti. Kućište je kasnije najmanji problem zamijeniti..

Kakav je on sa pregovaranjem oko cijene? Da li štagod? :D
Da to kuciste, imas dust filter dole ispod napojne i naprijed, za te pare ne moze bolje vala, a imas rupa u njemu koliko hoces :-D Zavisi, oni su svjesni da vec imaju niske cijene, al' eto, ako izganja neki 120mm ventilator za kuciste, zauhar je :thumbup:
mirsek

#3813 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirsek »

AhmetShabo wrote: hvala ti na odgovoru. Slabo se razumijem u monitore, pa me interesuje iz iskustava monitroi koji su se dobro pokazali. Ovaj malo premasuje moj budzet...
Tesko da ce naci full HD za 120 KM a da ima garanciju i/ili da se dobro pokazao.
Ako budes zadovoljan sa "samo" 1680x1050 rezolucijom imas dosta veci izbor monitora do 120 KM.
AhmetShabo

#3814 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

mirsek wrote:
AhmetShabo wrote: hvala ti na odgovoru. Slabo se razumijem u monitore, pa me interesuje iz iskustava monitroi koji su se dobro pokazali. Ovaj malo premasuje moj budzet...
Tesko da ce naci full HD za 120 KM a da ima garanciju i/ili da se dobro pokazao.
Ako budes zadovoljan sa "samo" 1680x1050 rezolucijom imas dosta veci izbor monitora do 120 KM.
drug je kupio nekakav HP za 120. Eh sad, ne vjerujem da ima garanciju, al sta polovno moze imati garanciju..
Ja trenutno koristim ovaj monitor,pa ti vidi hocu li biti zadovoljan sa full hd-om :D
Image
mirsek

#3815 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirsek »

AhmetShabo wrote:
mirsek wrote:
drug je kupio nekakav HP za 120. Eh sad, ne vjerujem da ima garanciju, al sta polovno moze imati garanciju..
Ja trenutno koristim ovaj monitor,pa ti vidi hocu li biti zadovoljan sa full hd-om :D
Image
Hoces definitivno :D
Nego vidim ti avatar, imas li kakvih novih caka i fazona za internet zaradu ? :D
AhmetShabo

#3816 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

mirsek wrote: Hoces definitivno :D
Nego vidim ti avatar, imas li kakvih novih caka i fazona za internet zaradu ? :D
Nema, samo ovo sto radim, to je to :)
A ja bih monitor malo upgrade da je preglednije, ljepse za citati gledati a ovaj krs je poceo da krvari, pojavile su se neke crvene linije na njemu i svaki dan se povecavaju
aditon

#3817 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Countdown to the Vega Architecture Preview

http://ve.ga

29 sati do promocije :-)

btw, Sretnu i uspješnu Novu želim svima na forumu :gunjastajl: :pijani:
almir1011

#3818 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by almir1011 »

Pozdrav! Ima li neko iskutva sa procesorom tipa i5-4460, ili sa matičnom ASRock H97M Pro4? Trebam novu ploču, procesor i RAM pa sam kontao ovu kombinaciju. BTW, imam na prodaju ploču sa procesorom i RAM pločicama: Cpu Q6600 nikad clockovan, matična Asus P5N-E SLI, 2 x 2GB DDR2 HyperX i 2 x 1GB Wintec AMPX DDR2 800 Dual channel.
Mega Man X

#3819 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Stigla Asus Strix RX470 i odmah problem. Ne mogu je stavit u PCI slot.

Prijašnji MSI Radeon 7770 je normalno mogao da ide u ovaj prvi plavi PCI slot (ispod odmah piše model matične)

E sad mi nije jasno kako ne može RX470 da stane iako mi je kompatibilna matična? (Provjerio sam po netu, piše da mi je kompatibilna)

Nešto imam osjećaj da će mi neko reć da moram matičnu mijenjat.

Image

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3820 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

kako misliš ne može da stane? ne možeš ugurati u slot?
Mega Man X

#3821 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Tako je. Ne mogu je ubaciti u PCI slot, nit se čuje kakav klik kako god probao.
Chmoljo

#3822 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

ma ja bih prije rek'o da tebi nešto smeta u centralnoj. dal taj HDD ili kablovi. dobro ti to pregledaj.

a najvjerovatnije je da je problem taj što si čvrsti zagovornik igre na niskim rezolucijama, pa te kartica malo bojkotuje. :D
Mega Man X

#3823 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Pa morao sam na niskim igrat zato što 7770 mi je trebao ić u penziju, pa nije mogo da vrti 1080p. :D
Chmoljo

#3824 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

pa nije problem što si ti mor'o tako, nego što si ostale ubjeđivo da je BOLJE tako :D

nebitno ba, pokušaj ti malo prostora tu napraviti, ako se može, spusti još taj HDD. i kod mene je otprilike tolika centralna, i grafička tih gabarita. i sam sam u jednom momentu pomislio ovo neće ići... ali stane to fino sve stane.
jogurt_

#3825 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by jogurt_ »

Image

skini ovaj crni zaštitnik :-)
Post Reply