Slazem se ! Ali nisam ni one sa rukavicama zaboravio , pogotovo ne kad sagledam ekonomiju i teritoriju sadasnje nam domovine . Nesto se mora izvagati jebiga nemoze ho ruk .Banksy wrote:Bosni je trebalo samo oružje, ne i ljudi. Taj bjelosvjetski šljam koji se tokom rata svalio u Bosnu donio je ovoj zemlji i ovim ljudima daleko više štete nego koristi. U svakom smislu.damskot wrote:Banksy wrote:
Kad su to i kome trebala i kad će to opet trebati?
Terorizam u Parizu!
- damskot
#3801 Re: Terorizam u Parizu!
-
5 0 5
#3802 Re: Terorizam u Parizu!
pa je li policija pohapsila gomilu ljudi jos u prvih par sati. mozda su stitili onog frajera koji je uletio u zidovsku radnju. odakle ja znam. meni se cini da su oni imali plan da prezive, a da su bili spremni da umru, ako stvari krenu naopako po njih.nosara wrote: Ne... To su vjerski fanatici... I jataci i teroristi, sve je to isto... Zasto bi oni stitili svoje jatake...? I sta ce im jataci, btw...?
- Banksy
#3803 Re: Terorizam u Parizu!
Ništa ne razumijem.damskot wrote:Slazem se ! Ali nisam ni one sa rukavicama zaboravio , pogotovo ne kad sagledam ekonomiju i teritoriju sadasnje nam domovine .Banksy wrote:
Bosni je trebalo samo oružje, ne i ljudi. Taj bjelosvjetski šljam koji se tokom rata svalio u Bosnu donio je ovoj zemlji i ovim ljudima daleko više štete nego koristi. U svakom smislu.
Nesto se mora izvagati jebiga nemoze ho ruk.
- salik79
#3804 Re: Terorizam u Parizu!
AcaLukas wrote:Sto nisi postavio izvor? Ukuco sam tvoj post na Google i dobio sam 2 pogodtka, ovaj forum i facebook stranicu Saffa (koji jos nije napisao ni rijec o masakru u Nigeriji).@mba wrote:U petak (9.januara) navečer komesar Helric Fredoun SRPJ Limoges izvršio je samoubistvo u svom uredu.
Informacije potvrđuju da je ubistvo izvršio svojim službenim pištoljem. U ovom trenutku još nije poznat razlog zašto se komesar Helric ubio.
Komesar Helric Fredou (45 godina star) započeo je svoju karijeru 1997. godine kao policajac na regionalnom uredu sudske policije Versailles, prije povratka u Limoges. Bio je zamjenik direktora regionalne policijske službe od 2012. Njegov otac je bio bivši policajac, njegova majka je bila medicinska sestra u kontekstu hitne CJH Limoges. On je bio sin jedinac i nije imao djece.
Prema izvještaju sindikata policije, komesar je bio depresivan i doživljavao je krizu.
U novembru 2013. godine, komesar Fredou je otkrio beživotno tijelo svog kolege policajca SRPJ Limoges, koji je također izvršio samoubistvo službenim oružjem u svom uredu.
Komesar Fredou, kao i svi agenti SRPJ u petak su radili na slučaju masakra u sjedištu časopisa Charlie Hebdo. On je bio duboko upoznat sa slučajem. Konkretno, komesar Fredou je radio na “anketiranju” porodica od žrtava. Nažalost,ubio se prije završetka izvještaja kojeg najvjerovatnije nećemo nikada vidjeti.
koliko je istina neznam!
uozbilji se i ne siri dezinformaciju ako nemas izvora. Govna s Saffa lazu vise od cetnika 1992-1995.
Ja ukucah samo ime i prezime u pretrazivac i dobih daleko vise rezultata - sasvim moguce da je istina
- salik79
#3805 Re: Terorizam u Parizu!
Banksy wrote:Ništa ne razumijem.damskot wrote:Slazem se ! Ali nisam ni one sa rukavicama zaboravio , pogotovo ne kad sagledam ekonomiju i teritoriju sadasnje nam domovine .Banksy wrote:
Bosni je trebalo samo oružje, ne i ljudi. Taj bjelosvjetski šljam koji se tokom rata svalio u Bosnu donio je ovoj zemlji i ovim ljudima daleko više štete nego koristi. U svakom smislu.
Nesto se mora izvagati jebiga nemoze ho ruk.
- nosara
#3806 Re: Terorizam u Parizu!
Ok... Ne slazem se, ali ok... Vrijeme ce pokazati da li je to sve bas tako...Banksy wrote:Radi se o propalicama, iracionalnim idiotima, ne o profesionalnim ubojicama nadnaravnih sposobnosti iz holivudskih filmova ...nosara wrote:Evo jedno pitanje za tebe... Zasto su bili zakrabuljeni...? To ne prilici vjerskim fanaticima koji ginu za svoju vjeru... Oni ginu na mjestu koje su odabrali za svoju svinjariju... Zasto su ovi bili zakrabuljeni (to privlaci paznju) a onda su izjavljivali da hoce da poginu kao mucenici...?Banksy wrote:
Ne vidim iznad nijedno pitanje.
Hrpa besmislenih konstrukcija.
Konkretno...
Tražiti sistem, pamet, organizaciju u ovom zločinu je van pameti.
- SanskiBiser
#3807 Re: Terorizam u Parizu!
meanwhile in Kabul
-
Bodkin
#3808 Re: Terorizam u Parizu!
naravno da nije isto. nikad nije isto kad su tvoji u pitanju ali je uvijek isto kad su oni anamo u pitanjusaibaba wrote:Commaneci sta je po tebi znaci zvanicno ? Znaci kad god neko kaze "Allahu ekber" i pocne rafalat milijarda ljudi se mora ogradjivati i pravdati ?SkyLimit wrote:Ubojica Džona Lenona kaže da je čitajući roman "Lovac u žitu" od Selindžera dobio ideju da ubije Lenona. Čak je i imao tu knjigu sa sobom prilikom hapšenja.Comaneci wrote: Valjda je rijec o muslimanima a ne Bosnjacima. Ja sam Bosnjak ali nisam musliman, a ovi nisu ubili u ime Bosnjastva pa je to cista stvar. Ali oko neko ubije u ime tvoje vjere, onda da, jeste apsolutno na mjestu da se ogradis od toga. Srbi da su i zvanicno (kao sto su ovi i zvanicno ratovali za Alaha i islam) ratovali za pravoslavlje, onda bih 100% ocekivao osude citavog pravoslavnog svijeta.
Anderse Behring Breivik je ubio djecu u ime "pravih Norvezana" pa se cijela zdrava Norveska digla glas i ogradila se.
Stvarno ne kontam taj totalni nedostatak samokritike i odgovornosti kod muslimana.
Jesam se trebao javno ograditi od ubojstva Lenona, s obzirom da i ja volim taj roman
Nisu oni to radili po nalogu islamske zajednice niti im je reis kavazovic rekao da to rade. Oni sto se mene tice nemaju nista sa Bosnom ni sa islamom to su samo dvojica ubica.
Pucali su iz kalasnjikova jel se i Mihail Kalkasnjikov mora ograditi od njih ? Dosli su citoenom je jel se zastupnik citroena za BiH mora ograditi od njih ?
Cetnike je pravoslavna Crkva i drzava srbija otvoreno podrzavala i hrabrila u toku rata tako da to nije isto.
- uglavnomja
#3809 Re: Terorizam u Parizu!
pojavio se video onog teroriste iz granapa, prica kako je borac is-a, zakleo se bagdadiju blabla... pozira sa raznim oruzjem islicno ... i da su on i braca zajedno koordinarili akciju
sad policija ispituje ko je stavio video na net (jer je postavljen poslije smrti)
a porodica ga se odrekla
sad policija ispituje ko je stavio video na net (jer je postavljen poslije smrti)
a porodica ga se odrekla
- insomnia78
#3810 Re: Terorizam u Parizu!
Jbg @nosara ne mozes od covjeka koji je spreman pociniti masakr zbog crteza ocekivati neku logiku
Uostalom i njihovi uzori i mentori ISIL su vecinom maskirani iako su dosli da poginu
Uostalom i njihovi uzori i mentori ISIL su vecinom maskirani iako su dosli da poginu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3811 Re: Terorizam u Parizu!
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”Avetinho wrote:Valjda se zato klavikulice, cele, nosarice i ostali idioti ne javljaju na ovoj temi. Jebo civilizaciju.insomnia78 wrote: Ma jok, rekli ruski strucnjaci da je namjesteno
Ccc
» Avetinho
mjesec
- JanuaryJones
#3812 Re: Terorizam u Parizu!
Išao je i audio (snimljen preko telefona) i naravno priča je u skladu sa razmišljanjem pola foruma (parafraziram): eto oni ubijaju muslimansku djecu, žene, starce, borce pa ćemo i mi njihove (piše u Kuranu, oko za oko zub za zub). Što ne marširaju i ne protestuju za muslimane umjesto za čarlija i sluglavnomja wrote:pojavio se video onog teroriste iz granapa, prica kako je borac is-a, zakleo se bagdadiju blabla... pozira sa raznim oruzjem islicno ... i da su on i braca zajedno koordinarili akciju
a porodica ga se odrekla
- victory
#3813 Re: Terorizam u Parizu!
meanwhile in Maiduguri
Strasno!!!
Civilizacijski otpad I zlocinci najgore vrste.
Hrabre kalifatlije otmu pa potom opasaju desetogodisnju djevojcicu eksplozivom.
http://english.alarabiya.net/en/News/af ... eria-.html
Strasno!!!
Civilizacijski otpad I zlocinci najgore vrste.
Hrabre kalifatlije otmu pa potom opasaju desetogodisnju djevojcicu eksplozivom.
- Janjicar
#3814 Re: Terorizam u Parizu!
A procitah negdje da su meci iz BiH ?
- insomnia78
#3815 Re: Terorizam u Parizu!
Istina je, izvrsio je samoubistvo@mba wrote:U petak (9.januara) navečer komesar Helric Fredoun SRPJ Limoges izvršio je samoubistvo u svom uredu.
Informacije potvrđuju da je ubistvo izvršio svojim službenim pištoljem. U ovom trenutku još nije poznat razlog zašto se komesar Helric ubio.
Komesar Helric Fredou (45 godina star) započeo je svoju karijeru 1997. godine kao policajac na regionalnom uredu sudske policije Versailles, prije povratka u Limoges. Bio je zamjenik direktora regionalne policijske službe od 2012. Njegov otac je bio bivši policajac, njegova majka je bila medicinska sestra u kontekstu hitne CJH Limoges. On je bio sin jedinac i nije imao djece.
Prema izvještaju sindikata policije, komesar je bio depresivan i doživljavao je krizu.
U novembru 2013. godine, komesar Fredou je otkrio beživotno tijelo svog kolege policajca SRPJ Limoges, koji je također izvršio samoubistvo službenim oružjem u svom uredu.
Komesar Fredou, kao i svi agenti SRPJ u petak su radili na slučaju masakra u sjedištu časopisa Charlie Hebdo. On je bio duboko upoznat sa slučajem. Konkretno, komesar Fredou je radio na “anketiranju” porodica od žrtava. Nažalost,ubio se prije završetka izvještaja kojeg najvjerovatnije nećemo nikada vidjeti.
koliko je istina neznam!
-
HM 2011
#3816 Re: Terorizam u Parizu!
Ovo je čudno - jeste da navode "komesar je bio depresivan i doživljavao je krizu" ali zaista čudno....insomnia78 wrote:Istina je, izvrsio je samoubistvo@mba wrote:U petak (9.januara) navečer komesar Helric Fredoun SRPJ Limoges izvršio je samoubistvo u svom uredu.
koliko je istina neznam!
što bi rekli gluho i daleko bilo....
-
Bodkin
#3817 Re: Terorizam u Parizu!
nakon fasizma, najgora ideologija koja je pogodila svijet. djevojcica od 10 godina...
- AcaLukas
#3818 Re: Terorizam u Parizu!
Da, jos da pustis bradu, pljujes Kavazovica, pravis teorije zavjere o raznim genocidima, slusas ruske samoproglasene strucnjake, velicas Radovanovog havera Le Pena i mrzis komuniste siguran si 100%. Veoma su slicni.mefistofilis wrote:velite da bi se , kad braca dodju u sarajevo da zavode red, najbolje bilo izjasniti kao cetnik
- AcaLukas
#3819 Re: Terorizam u Parizu!
Na saffu nista, iako su zrtve vecinom muslimani govna sute jer su pocinioci braca Fahdovcivictory wrote:meanwhile in Maiduguri
Strasno!!!
Civilizacijski otpad I zlocinci najgore vrste.![]()
![]()
![]()
Hrabre kalifatlije otmu pa potom opasaju desetogodisnju djevojcicu eksplozivom.![]()
![]()
![]()
-
walk_M-A-N
#3820 Re: Terorizam u Parizu!
Kakva gomila podlih laži..JanuaryJones wrote: priča je u skladu sa razmišljanjem pola foruma (parafraziram): eto oni ubijaju muslimansku djecu, žene, starce, borce pa ćemo i mi njihove (piše u Kuranu, oko za oko zub za zub). Što ne marširaju i ne protestuju za muslimane umjesto za čarlija i sl
Jedini u BiH koji su masovno ubijali žene, djecu, starce u velikom broju i kao cilj rata su bili četnici, a u određenom broju i ustaše, a ne 'pola foruma'
Oko za oko.. ne piše u Kur'anu, već u Bibliji, mada je to i stariji princip. Ali je ovdje odličan primjer koliki oni koji mrze mogu i lagati i podmetati.
I ko rani bližnjega svojega, kako učini tako da mu bude: Ulom za ulom, oko za oko, zub za zub " (3Moj. 24.17-20) ; i : " život za život, oko za oko, zub za
zub, ruka za ruku, noga za nogu " (5Moj. 19.21) . Ove za povesti predstavljaju princip starozavetnog življenja, princip pravde i pravičnosti - tj. kako ti meni, tako i ja tebi!
- @mba
#3821 Re: Terorizam u Parizu!
AcaLukas wrote:Na saffu nista, iako su zrtve vecinom muslimani govna sute jer su pocinioci braca Fahdovcivictory wrote:meanwhile in Maiduguri
Strasno!!!
Civilizacijski otpad I zlocinci najgore vrste.![]()
![]()
![]()
Hrabre kalifatlije otmu pa potom opasaju desetogodisnju djevojcicu eksplozivom.![]()
![]()
![]()
saff nije fahdov, fahdov je isil boko haram i sve ostale bande koje se trenutno predstavljaju kao islamske, nazalost!
titula islama nije zasticena kao recimo jedan dipl.inzinjer da se ne moze svako zvati, islamskim se svako moze nazvati i pozivati na islam!
- insomnia78
#3822 Re: Terorizam u Parizu!
Ma dobro, sumnjam da je on radeci sa porodicama zrtava mogao saznati neku informaciju koja bi ga eventualno kostala glaveHM 2011 wrote:Ovo je čudno - jeste da navode "komesar je bio depresivan i doživljavao je krizu" ali zaista čudno....
što bi rekli gluho i daleko bilo....
Prije ce biti da mu je sva ta tuga i bol porodica dosla ko okidac
- uglavnomja
#3823 Re: Terorizam u Parizu!
walk_M-A-N wrote:Kakva gomila podlih laži..JanuaryJones wrote: priča je u skladu sa razmišljanjem pola foruma (parafraziram): eto oni ubijaju muslimansku djecu, žene, starce, borce pa ćemo i mi njihove (piše u Kuranu, oko za oko zub za zub). Što ne marširaju i ne protestuju za muslimane umjesto za čarlija i sl
Jedini u BiH koji su masovno ubijali žene, djecu, starce u velikom broju i kao cilj rata su bili četnici, a u određenom broju i ustaše, a ne 'pola foruma'
Oko za oko.. ne piše u Kur'anu, već u Bibliji, mada je to i stariji princip. Ali je ovdje odličan primjer koliki oni koji mrze mogu i lagati i podmetati.I ko rani bližnjega svojega, kako učini tako da mu bude: Ulom za ulom, oko za oko, zub za zub " (3Moj. 24.17-20) ; i : " život za život, oko za oko, zub za
zub, ruka za ruku, noga za nogu " (5Moj. 19.21) . Ove za povesti predstavljaju princip starozavetnog življenja, princip pravde i pravičnosti - tj. kako ti meni, tako i ja tebi!
tebi treba nacrtati i prevesti sa naseg na nas
pola foruma misli da su "oni" = francuzi, amerikanci, izrael, eu, cia, mosad ... hriscani generalno, ubijali djecu i zene u palestini, afganistanu, iraku ... generalno u islamskim zemljama.
bosne nema u prici, osim misljenja forumasa.
-
walk_M-A-N
#3824 Re: Terorizam u Parizu!
Oko toga bi se moglo složiti, ali je suština u tome da je ISIL, kao i ovi napadači, u službi cionista a ne muslimana. Ne mogu tražiti, ali mislim da i IZ BiH o ISIL u ima negativan stav.insomnia78 wrote:Jbg @nosara ne mozes od covjeka koji je spreman pociniti masakr zbog crteza ocekivati neku logiku
http://www.corbettreport.com/who-is-isi ... stigation/
- JanuaryJones
#3825 Re: Terorizam u Parizu!
Upravo. Bosnu ni spomenuh. Govorim o pola foruma koja se identifikuje sa braćom sa kojom civilizacijski, kulturološki, genetski nemaju ništa zajedničko.uglavnomja wrote:walk_M-A-N wrote:Kakva gomila podlih laži..JanuaryJones wrote: priča je u skladu sa razmišljanjem pola foruma (parafraziram): eto oni ubijaju muslimansku djecu, žene, starce, borce pa ćemo i mi njihove (piše u Kuranu, oko za oko zub za zub). Što ne marširaju i ne protestuju za muslimane umjesto za čarlija i sl
Oko za oko.. ne piše u Kur'anu, već u Bibliji, mada je to i stariji princip. Ali je ovdje odličan primjer koliki oni koji mrze mogu i lagati i podmetati.I ko rani bližnjega svojega, kako učini tako da mu bude: Ulom za ulom, oko za oko, zub za zub " (3Moj. 24.17-20) ; i : " život za život, oko za oko, zub za
zub, ruka za ruku, noga za nogu " (5Moj. 19.21) . Ove za povesti predstavljaju princip starozavetnog življenja, princip pravde i pravičnosti - tj. kako ti meni, tako i ja tebi!![]()
tebi treba nacrtati i prevesti sa naseg na nas![]()
pola foruma misli da su "oni" = francuzi, amerikanci, izrael, eu, cia, mosad ... hriscani generalno, ubijali djecu i zene u palestini, afganistanu, iraku ... generalno u islamskim zemljama.
bosne nema u prici, osim misljenja forumasa.