Irak

Post Reply
sarajevoxxxx

#3801 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ma jok, alternativa je saudijski Hezbollah.
Znam da fanove izraelskog halifata boli Hezbollah, ali "...karavani prolaze".

Dabome da je alternativa.
Hezbollah je uzeo KESH od Saudije,tacnije tri milijarde mrskih saudijskih petro dolara. To sto se zna. Koliko milijardi su bogatasi iz Rijada i Dubaija dali Sisiju i Nasrallahu daleko od ociju javnosti samo dragi Bog zna.

Jadna je ta alternativa iza koje Saudija stoji.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3802 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

Ne znam jel ko postavljao vec ovaj video,evo kompilacija duga sat vremena IS-a u akciji,materijal nije za djecu tako da :thumbup:

http://www.liveleak.com/view?i=5b0_1402690909

* nije jutjub pa ne mogu embedat.
Rampage

#3803 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Prema jednom forumu s ovih prostora :

"The Islamic State bans the study of chemistry & philosophy in ar-Raqqah because both of them do not depend on Allah - The Syrian Observatory"

Ako je ovo istina, onda baš ebga:)
Naslovnica

#3804 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Decerto wrote:Ne znam jel ko postavljao vec ovaj video,evo kompilacija duga sat vremena IS-a u akciji,materijal nije za djecu tako da :thumbup:

http://www.liveleak.com/view?i=5b0_1402690909

* nije jutjub pa ne mogu embedat.
Odlična produkcija.
:thumbup:
JohnnyS

#3805 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JohnnyS »

Assad je legalna vlast baš poput onog Kima u Sjevernoj Koreji ili Raula Castra na Kubi. Dobiva na "slobodnim izborima" 110% glasova, a vlast se prenosi krvlju i genima poput hemofilije. Pa da ja smatram diktatora legitimnom vlašću, u mraku bih se brijao jer se od muke ne bih mogao pogledati u ogledalo, ali takvi pojedinci svakako nemaju niakkvog obraza.
Herr Flick

#3806 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Herr Flick »

JohnnyS wrote:Assad je legalna vlast baš poput onog Kima u Sjevernoj Koreji ili Raula Castra na Kubi. Dobiva na "slobodnim izborima" 110% glasova, a vlast se prenosi krvlju i genima poput hemofilije. Pa da ja smatram diktatora legitimnom vlašću, u mraku bih se brijao jer se od muke ne bih mogao pogledati u ogledalo, ali takvi pojedinci svakako nemaju niakkvog obraza.
Pa bolje diktatura,Assad i sekularna vlast nego bradonje i šerijat :D
JohnnyS

#3807 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JohnnyS »

Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: Ne valja ništa. Diktature i "jake vođe" poput Putina zagovaraju samo mlakonje i plahe ovčice koje ne žele preuzeti odgovornost za svoje postupke u životu već ih predaju nekom "ocu nacije". Takve slabiće u principu treba žaliti jer im je vjerojatno nedostajala jaka očinsla uloga u djetinjstvu pa je sad traže u liderima...
dječak sa šibicama

#3808 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

http://www.jutarnji.hr/skandal-u-talija ... a/1213454/

Kome li je namijenjeno ovo svercovano oruzje US of A, sta mislite?

:D
Bodkin

#3809 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

Rampage wrote:Prema jednom forumu s ovih prostora :

"The Islamic State bans the study of chemistry & philosophy in ar-Raqqah because both of them do not depend on Allah - The Syrian Observatory"

a sta si ti mislio svega ti? da ce one bradate zivotinje iz srednjeg vijeka otvoriti vrata filozofiji, muzici ili mozda zenskim studentima i profesorima? koliko je tebi godina?
Bodkin

#3810 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: Ne valja ništa. Diktature i "jake vođe" poput Putina zagovaraju samo mlakonje i plahe ovčice koje ne žele preuzeti odgovornost za svoje postupke u životu već ih predaju nekom "ocu nacije". Takve slabiće u principu treba žaliti jer im je vjerojatno nedostajala jaka očinsla uloga u djetinjstvu pa je sad traže u liderima...
duboko se ne slazem. diktaturu zagovaraju oni koji su se razocarali u demokratiju. osim donekle u razvijenim drzava zapada, vlast u demokratiji nema nikakve odgovornosti. to je naravno tacno i u diktaturi ali diktatura ne zanosi da bude vlaadvina naroda. tako ti je kako ti je. plus sto ljudi ne vide nista lose u diktaturi jer smo ovdje donekle imali jednu i nikad se u historiji nije bolje zivjelo. nikakve to veze nema sa djetinjstvom i ocevima...
JohnnyS

#3811 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JohnnyS »

Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: Ne valja ništa. Diktature i "jake vođe" poput Putina zagovaraju samo mlakonje i plahe ovčice koje ne žele preuzeti odgovornost za svoje postupke u životu već ih predaju nekom "ocu nacije". Takve slabiće u principu treba žaliti jer im je vjerojatno nedostajala jaka očinsla uloga u djetinjstvu pa je sad traže u liderima...
duboko se ne slazem. diktaturu zagovaraju oni koji su se razocarali u demokratiju. osim donekle u razvijenim drzava zapada, vlast u demokratiji nema nikakve odgovornosti. to je naravno tacno i u diktaturi ali diktatura ne zanosi da bude vlaadvina naroda. tako ti je kako ti je. plus sto ljudi ne vide nista lose u diktaturi jer smo ovdje donekle imali jednu i nikad se u historiji nije bolje zivjelo. nikakve to veze nema sa djetinjstvom i ocevima...

Nije se živjelo "nikad bolje u povijesti" nego je prije toga bila feudalna kraljevina i zločinačka NDH, a poslije toga krvavi rat. Jebiga, ljudi za bolje ne znaju, pa misle da nema boljeg od Tite... Ja ne mogu vjerovati da se ijedno normalno, razumno ljudsko biće zalaže ili nalazi ikakvu komparativnu prednost u oduzimanju individualnih sloboda i prijenosu istih na negi viši autoritet...
Joe McCarthy

#3812 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Joe McCarthy »

Saudijski Hezbollah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oov je razlog zašto ne možemo imati lijepe stvari.
asurbanipal

#3813 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
Znam da fanove izraelskog halifata boli Hezbollah, ali "...karavani prolaze".

Dabome da je alternativa.
Hezbollah je uzeo KESH od Saudije,tacnije tri milijarde mrskih saudijskih petro dolara. To sto se zna. Koliko milijardi su bogatasi iz Rijada i Dubaija dali Sisiju i Nasrallahu daleko od ociju javnosti samo dragi Bog zna.

Jadna je ta alternativa iza koje Saudija stoji.

Po običaju, sljedbenik Dedžala, Oca laži, lažnog Boga, onoga koji je doktor u laganju, po ko zna koji put se služi lažima na forumu navodeći se za poznatom floskulom da "sto puta ponovljena laž postaje istina". Drago mi je što mnogi forumaši na ovoj temi nisu nasjeli na laži od sljedbenika Dedžala, doduše dešavalo se i drugima da u žaru rasprave ili dijaloga pro et contra stave nešto što odskače od istine, ali je kod gore citiranog to pravilnost i konstanta.

Video u kojem Dedžalov sluga, "šejh" Qaradawi, kaže: "Branio sam te ljude. Kada se Hezbollah borio protiv Izraela, branio sam ih. Ustao sam protiv Saudijskih učenjaka, najuglednijih učenjaka koji su nas upozorili na Hezbollah. Upozorili su nas na Hezbollahov plan da posije razdor. Upozorili su nas na njihovu ideologiju i namjere. Ustao sam i branio Hezbollah. Čini se da su ti učenjaci (op.a. Saudijski) bili puno zreliji i učeniji od mene. Mislio sam da su stvari kakvima se čine. Htio sam "ujediniti" sve muslimane. Muslimani se bore protiv Izraela, kako mogu podržati Izrael ? Ali čini se da su učenjaci (Saudijski), Allah im se smilovao ako su umrli, i neka ih Allah blagoslovi ako su još živi. Bili su pametniji od mene."

Iz ovog se jasno vidi, da je već tada, dakle u ratu između Hezbollaha i Izraela, 2006. godine, Saudijska Arabija i skutonoška ulema bila na strani Izraela.

Saudijski muftija pohvalio stav El-Karadavija o šiijama

Veliki muftija Saudijske Arabije Abdul-Aziz Alu-Šejh je u četvrtak, 06.06., pohvalio i podržao stav Jusufa El-Karadavija protiv Irana i Hezbollaha, izvještava televizija Al-Arabiya.

Image

http://islam-iman.com/saudijski-muftija ... o-siijama/

Poziv za džihad u Siriji. "Papreni" govor šejtanskog šejha Muhameda el-Arifija. Inače on je: "Mohamad bin Abdul Rahman al-Arefe (born 15 July 1970), is an Islamic theologian from Saudi Arabia. He holds the position of Imam of the Mosque of the King Fahd academy of the Saudi Navy. He is a student of Ibn Baz.

On je samo jedan od niza saudijskih "učenjaka" čije strijele mržnje su usmjerene na druge muslimane, i na sve one koji drugačije misle, vjeruju, ponašaju se i imaju drugačije običaje, kulturu i tradiciju.

Još jedan primjer:

Vlasti u Rijadu proglasile Muslimansku braću, Hezbollah, Front al-Nusra i druge grupe terorističkim organizacijama.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/s- ... -teroristi
Saudi Arabia launches financial sanctions on Hezbollah

http://www.aawsat.net/2014/05/article55332700

Jedna starija, ali opštepoznata vijest:
Saudi plan for anti-Hezbollah force

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 43814.html

Da su Ihvanije, Muslimanska braća, Selefije, Vehabije, ISIL, IDIŠ, Nusre, razni Bagdadiji, Aluši, Zawahiriji, Zarkawiji izašli iz istog stomaka to je notorna činjenica. Sve su to grane jedne te iste ideologije i matrice, koja se zasniva na ličnim interesima i bogaćenju bogatih, dok svoje podanike drže u slijepoj mržnji, neznanju i bijedi. Ukratko radi se o fašizmu ili nacizmu najcrnjeg oblika koji se krije pod plaštom islama.

Evo, i onog tvog Mursija, ako ga se sjećaš, i ako ga nisi prebolio. I on je poslušao saudijsku šejtansku ulemu.

Predsjednik Egipta pozvao na džihad u Siriji

http://sandzakpress.net/predsjednik-egi ... d-u-siriji

Tu je naravno i "šejh" Karadavi, čije su ruke uprljane krvi. Pozvao je na linč pukovnika Gadafija, a u Siriji je opravdao ubijanje nevinih, žena, djece i svih onih koji stoje "uz režim" i to ohalalio. Naravno, to se u praksi pokazalo i prethodnih godina, a vrhunac evo gledamo u posljednjih mjesec dana po Iraku i Siriji od strane čovjekolikih "halifaćana".

Još od sedžde Ademu Vjerovjesniku nad čovjekom kao smrtnikom dominira princip relativnosti, inverzije i suprotnosti. Šejtan (đavo, sotona - na hebrejskom doslovno protivnik) je kosmički "alemi-kesret", čarobnjak koji stvara mnogostruke oblike, da bi sakrio (ne zanegirao) jednu jedinu bezobličnu Istinu. U Božijem planu i sveznanju jedina funkcija šejtana je da nastoji skrenuti čovjeka od duha (ruh) do materije, od stvarnosti ka nestvarnosti. Za njega (šejtana) je rečeno da je "...lažac i otac laži..." Tvorac je odredio put (tarik) koji je Njegov. Ko se opredijeli da putuje, za te putnike (salike) On (Hu) kaže "...osim robova mojih...". Budući da je ugrađen u pojavne svjetove (Alemi kesret), on je (šejtan) vječni prolazni tok kao antiteza božanskoj nepromjenljivosti. Manifestacija velajeta u svijesti, čovjekovom vlastitom biću, jedini je put iz prolaznosti ili nepromjenljivosti.
Last edited by asurbanipal on 16/08/2014 12:52, edited 2 times in total.
zlokruhovic

#3814 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

Bodkin wrote:
Duboko se ja ne slažem sa tobom.

Diktaturu zagovaraju oni kojima teško pada sloboda pojedinaca , a neodgovornost u demokratiji je upravo kod onih koji će je se i odreći prvom prilikom u ime diktature jer su oportunisti.

Dobro je rekao JohnyS@ da su to ljudi slabići jer se boje slobode i neće da prihvate odgovornost pa daju vlast ocu nacije ili verskoj kliki.
Rampage

#3815 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Bodkin wrote:

a sta si ti mislio svega ti? da ce one bradate zivotinje iz srednjeg vijeka otvoriti vrata filozofiji, muzici ili mozda zenskim studentima i profesorima? koliko je tebi godina?
Ja sam kopirao i zalijepio ono što mi je bilo zanimljivo i što će, ubijeđen sam, biti zanimljivo svakom normalnom članu ovog foruma. A to što si ti dovoljno pametan da znaš kako bradonje funkcionišu bez bilo čijeg izvještaja, to je nešto drugo.

Ako nemaš šta pametno reći, produži dalje, nemoj se kačiti na moje postove na takav način, razumio? Ne zvuči nimalo lijepo.
Darkstorm

#3816 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Darkstorm »

Pa dobro Rampage, jest ti reakcija bila malo... "Ako je istina, onda jbg", mislim da ovdje nema sta biti cudno niti te ovo treba iznenaditi.Kakva nauka, vidis da ovi vuku davnoj proslosti
Rampage

#3817 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

:lol:

Znam ja to, ali opet jednostavno mi razum odbija vjerovati da se nešto tako može dešavati u 21. stoljeću:)

Nije li tebi malo čudno da se tek tako nauke kao što su hemija i filozofija (hajd' za ovu drugu nekako bih i mogao shvatiti) proglase nerpijateljem tzv. Islamske države:)?
Chisum

#3818 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

Kakvo crno 21. stoljece??? :-D

Ovi babuni i ovcojebi uzivaju u "ludim godinama" srednjeg paleolita, kenjaju u kukuruzima, hoblaju se medjusobno, ne pitaju za prezime... a tu i tamo zaplace i koji papkar, i onda, kao, "Izlazis li nocas u grad?", "Ma jok, nesto mi se ne izlazi, imam nekog posla" - a u shtali sve spremno za akciju...

Kakva filozofija i hemija, njima je sad najbitnije da dobace do pecinskog slikarstva - i na konju su.

Tacno ko da ih je stvarao neko od Python-ovaca, cisto da se svijet ima cime sprdati u vrijeme dokolice.
Last edited by Chisum on 16/08/2014 13:54, edited 1 time in total.
Bodkin

#3819 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:

Nije se živjelo "nikad bolje u povijesti" nego je prije toga bila feudalna kraljevina i zločinačka NDH, a poslije toga krvavi rat. Jebiga, ljudi za bolje ne znaju, pa misle da nema boljeg od Tite... Ja ne mogu vjerovati da se ijedno normalno, razumno ljudsko biće zalaže ili nalazi ikakvu komparativnu prednost u oduzimanju individualnih sloboda i prijenosu istih na negi viši autoritet...
to je povijest. ili mislis da se bolje zivjelo u srednjem vijeku :D ja sam ti samo objasnio zastso ljudi ovdje nisu kategoricno protiv diktature jer smo mi imali neku poludiktaturu i bilo nam je dobro. nista vise. a individualne slobode nisu nesto bile oduzimane.a da, osim vjerskih :-)
Bodkin

#3820 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

Rampage wrote:
Bodkin wrote:

Ja sam kopirao i zalijepio ono što mi je bilo zanimljivo i što će, ubijeđen sam, biti zanimljivo svakom normalnom članu ovog foruma. A to što si ti dovoljno pametan da znaš kako bradonje funkcionišu bez bilo čijeg izvještaja, to je nešto drugo.

Ako nemaš šta pametno reći, produži dalje, nemoj se kačiti na moje postove na takav način, razumio? Ne zvuči nimalo lijepo.
iduci put drugacije sastavi post. ovako zvuci kao da si ocekivao drugacije ;-)
asurbanipal

#3821 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Chisum wrote:Kakvo crno 21. stoljece??? :-D

Kakva filozofija i hemija, njima je sad najbitnije da dobace do pecinskog slikarstva - i na konju su.

Za njih bi i slika konjske zadnjice sa Badnja predstavljala izazov, nešto kao poput Van Googovih "Suncokreta", Maneovog "Doručka na travi" ili Vermerove "Djevojke sa bisernom minđušom"...
dječak sa šibicama

#3822 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

ISIL u akciji, obezglavljivanje covjeka kojem je jedini grijeh taj sto je siija

https://pbs.twimg.com/media/BvJ2D1HCcAAF1R-.jpg

+18
Kikibombona

#3823 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Djecu dovode da uce....

I onda se nadje ekipa koja ove primate predstavlja kao manje zlo!

Pa oni su gori od nacista. Da mogu, istrijebili bi sve neistomisljenike.
JohnnyS

#3824 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JohnnyS »

Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:

to je povijest. ili mislis da se bolje zivjelo u srednjem vijeku :D ja sam ti samo objasnio zastso ljudi ovdje nisu kategoricno protiv diktature jer smo mi imali neku poludiktaturu i bilo nam je dobro. nista vise. a individualne slobode nisu nesto bile oduzimane.a da, osim vjerskih :-)

Pa nisi se smio najebat majke nekome iz Partije ili Partiji samoj, bez rizika od dulje robije. Stvar je prioriteta, meni je bitnije da mogu trkeljati što god hoću nego se kruha najesti (ali ja sam antiprotivan :D ). Ako većina ipak više voli čvrstu ruku, ja ću se prilagoditi, samo nek postoji mogućnost da se ta čvrsta ruka promijeni na izborima svake 4 godine...
Chisum

#3825 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

asurbanipal wrote:
Chisum wrote:Kakvo crno 21. stoljece??? :-D

Za njih bi i slika konjske zadnjice sa Badnja predstavljala izazov, nešto kao poput Van Googovih "Suncokreta", Maneovog "Doručka na travi" ili Vermerove "Djevojke sa bisernom minđušom"...
Sve ce biti ok dok se ne pojavi neki arapski Bruegel sa svojim pijankama ili neki bliskoistocni Bosch sa masovnim taslacenjem po vrtovima uzivanja? Sta ce reci saudisjka Monty Python ulema? Vjesace ga za muda.

Ili, gluho bilo, da izleti kakav arapski Seurat, pa da ga jos optuze da, ustvari, morzeovom azbukom salje signale Shejtanu i Iranu.

Ali dug je put od pustinjskog selefijskog babuna do Seurata.... zasad mogu da uzivaju u jednom velikom NISTA. Pustinja oko njih, pustinja u glavama... a to sto ostatak svijeta salje rakete u svemir dok oni struzu dupetom po prasnjavom podu, i sto im se svi pishaju od smijeha - jebe ih se. Sta babun zna - zaduži grancugu, i ode svojim poslom.

Tu i tamo prikolju kojeg Shiju, ako im se pruzi prilika, pojedu mu slezenu, a usi bace na gradele, sruse hiljade godina star spomenik, izbicuju zenu, poljube ponekog Amera i Engleza u glavic, onako u prolazu, neobavezno... i tako to, standardna dnevna rutina, nista spektakularno. Miran i povucen zivot.
Last edited by Chisum on 16/08/2014 16:19, edited 2 times in total.
Post Reply