Dozer wrote:Smrle, moze jos jedno pitanjce...?
Ne znam da li si ozenjen i imas li zenske djece, ali - da ti neko siluje kcer, i jos maloljetnu, da li bi ti onda rekao da je to "bozija volja"?
Jer, po svemu ovome sto si ti napisao na ovih XY stranica, ocigledno je da smatras da je sve bozija volja. Ljudska slobodna volja, zapravo, ne postoji jer je bog taj koji je sve kreirao onako kako je on zamislio, pa samim tim i nas ovakve kakvi jesmo, sa svim mogucim i nemogucim slicnostima i razlikama.
Opet, nadalje, samim tim mi nemamo slobodnu volju, nego radimo samo ono za sta nas je bog "programirao" da radimo, pa je onda pojedincima i silovanje maloljentica takodjer nesto sto im je bog programirao da urade. Prosta logika, zar ne?
I onda, jedan takav ti siluje kcer od 13-14 godina. Da li bi mu ti to halalio, i zasto?
znas li ti uopste sta je Bozija volja, sta ovaj termin znaci??da li bi ti onda rekao da je to "bozija volja"?
Bozija volja je sudbina koja je zapisana na meterijal prije stvaranja svijeta onako kako je Bog vidio buducnost sta ce se desavati pa samo to prebacio na materijal i to se samo odvija kako je vidio da ce se desvati ali to neznaci da on odobrava zla djela jer pusta da se desavaju na ovom svijetu radi potpunog testa.
nije tacno imas volju, jer ko to tebi brani da sad ustanes hodas, lezis, pijes jedes, znaci radis p osvojoj slobodnoj voljiOpet, nadalje, samim tim mi nemamo slobodnu volju,
ono sto je Bog zapisao jeste zato sto ON zna buducnost a ne da je On zapisaivao i govorio Ovako hocu da se desava, ne niposto, nego iz svog sveznanja buducnosti on to znanje prebaci stavi na materijal , to sto je vidio da ce se desiti. On zna sve sta se desavati, svaki list kad opada sa grane, gdje je sta suho gdje je sta mokro, poznaje svaki atom gdje se nalazi u datom trenutku.
On kaze za svoje znanje:
59.U Njega su ključevi svih tajni, samo ih On zna, i On jedini zna šta je na kopnu i šta je u moru, i nijedan list ne opadne, a da On za nj ne zna; i nema zrna u tminama Zemlje niti ičega svježeg niti ičega suhog, ničega što nije u jasnoj Knjizi