Nisu ni nas. Mada su poslali na hiljade svojih dobrovoljaca da pucaju po civilimaPahllavi wrote:Amerika je ekonomski na izdisaju. Praktično žive na infuziji koju dobijaju baš od zemalja koje oni nazivaju "trećim svetom". Državni dug u vidu obveznica im otkupljuju kinezi i arapi a oni se i dalje igraju svetskog policajca mada to sebi još od Vijetnama ekonoski ne mogu da dozvole. Bilione troše na razvoj gomile oružja čija proizvodnja se poverava ne najboljem ili najjeftinijem nego politički najpodobnijem. Puno skandala je bilo oko razvoja nekih aviona koji su bili toliko skupi ni da su od zlata bili pravljeni. Recimo F22 košta 350 miliona dolara a bombarder B2 neverovatne 2.4 milijarde. To su cene bez održavanja. Za cenu ta dva bombardera isporučuju nosač aviona Nimic klase sa dva atomska reaktora.
Sve je u rukama privatnika pa lobisti kampuju pred vratima senatora koji glasaju za odobravanje takvih suludih projekata. Korumpiranost je postao nacionalni sport a to su uzroci padova svih imperija u istoriji čovečanstva.
Rusi imaju dve državne fabrike aviona i svaki novi avion je proizvod stvarne potrebe i zadovoljenja ruske vojne doktrine. Avioni danas ne igraju više ulogu nego njihova elektronika, radari, domet i preciznost raketa. Avioni se ne vide kada se jedan drugome suprotstave, to ima samo još u holivudu. Sada se obaraju na razdaljini većoj od 20 kilometara.
Rusi su u ovome trenutku opijeni nacionalizmom. Ovakvi nisi još u istoriji bili, pa ni pod Staljinom. Putin vrovatno više ima problema da umiri masu nego da ih pokrene da preskoće granicu i sve polupaju.
Mnogi ne znaju, ali ovo je skroz drugačija rusija nego za vreme Jelcina. Narod je zadojen patriotizmom i spreman to i pokaže i dokaže. Naštancovali su oružja da celu planetu mogu naoružati, tri puta.
To ne znači da ih volim, ali amerikance baš ne volim. Rusi nam nikada nisu nešto pomogli, ali makar nas nisu ni bombardovai.
Ukrajina
- It_is_a_Leclerc
#3801 Re: Ukrajina
- Cyrax
#3802 Re: Ukrajina
Ne moze te vlada neke drzave "poslati" i da budes dobrovoljac.
Sa tim hiljadama si jos vecu glupost napisao.
Sa tim hiljadama si jos vecu glupost napisao.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3803 Re: Ukrajina
malo si se izofirao sa ovim šumadinacPahllavi wrote: To ne znači da ih volim, ali amerikance baš ne volim. Rusi nam nikada nisu nešto pomogli, ali makar nas nisu ni bombardovai.
znači ameri su te bombardovali ... hvala im puno
-
Ljuba Moljac
#3804 Re: Ukrajina
joj Lecrec, tvoje neznanje je frapantno. Svoboda ti je fasisticka desnicarska organizacija. Skokni malo na antifine i lijevicarske evropske sajtove, tamo je u detalje objasnjeno, sve sa slikama pa da mozes da vidis. U vladu Ukrajine je usao krajnji desnicar...It_is_a_Leclerc wrote:
Jedini nacist kojeg sam ja vidio je onaj momak što je nosio rusku zastavu po Krimu...
Rusko-srpska propaganda o tome kako su svi koji su protiv nji, nužno, fašisti, neo-nacisti, ubice, silovatelji, plaćenici...
Od takvih ukrajinskih protesta su se sirom svijeta distancirali svi koji ne nasjedaju na propagande jednih ili drugih.
Ja sam Amerikanofil, ali ovo je jednostavno cinjenica. Ukrajinske proteste su vodili uglavnom fasisti .
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3805 Re: Ukrajina
Zajko i ja wrote:Ovo kao da je dijete pisalo..pici wrote:ruje nemaju pojma o demokratiji...iz feudalizma preskoČili su u komunizam, čitaj te ruske pisce toga doba, nepojmivo klasno društvo izmedju plemstva i siromašnijeH seljaka-kmetova, Romanove su svrgnuli komunisti zbog katastrofalnog ulaska u rat, siromaštva, kmetstva, despotizma itd itd...pod komunistima imali su ultra ljevičare-boljševike...nacionalne skupine il narode ako nisu deportovali u sibir onda su ubijali, najveći umovi ruske intelektualne elite su bježali na zapad i bili politički disidenti, poslije napumpavanja jelcina Hameričkim dolarima spašeni od potpunog kraha i raspada i bojazni da nuklearke ne dodju u pogrešne ruke lokalnih samovladara...uspostavljena "moderna rusija" sa jednim voždom, despotima-tajkunima i kmetstvom...srednja klasa je bila privid i u komunističkoj rusija a kamoli sad, ona ne postoji.
Andrei Sakharov ovakvog genija su držali u sibirskim gulagima, koji je na toalet papiru pisao fizičke teorije koje zapadni analitičari ne mogu da odgonetnu,amerikanci su mu se klanjali smatrajući ga umom poput Anštajna, to je nešto slićno da su amerikanci otjerali Nikolu Teslu u nevadinu pustinju.

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3806 Re: Ukrajina
ovako su i spskocrnogosrski agresorski mediji nazivali vladu hrvatske ustašama i fašistima a vladu bih islamskim fundamentalisima
isto stvar rade i rusi sada ... stara škola ista matrica
p.s. putinova "nova paradigma" a ... agresija i okupacija nije baš da je to strano rusiji
isto stvar rade i rusi sada ... stara škola ista matrica
p.s. putinova "nova paradigma" a ... agresija i okupacija nije baš da je to strano rusiji
-
valensija
#3807 Re: Ukrajina
Današnji odziv na opštu mobilizaciju: 2%.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3808 Re: Ukrajina
ma nije niko ba ludvalensija wrote:Današnji odziv na opštu mobilizaciju: 2%.
neće biti nikakvog rata
izbori i referendumi i laganini ljeto svjetsko prvenstvo pa pripreme za zimu
ograničeno puškaranje i to je to
elem ukrajina više nikad neće biti ista to stoji
-
tnnt
#3809 Re: Ukrajina
pa i da jesu, vidim u Srbiji radikale a četnički vojvoda presjednik, tko si ti da sudiš Ukrajincima?Ljuba Moljac wrote:
joj Lecrec, tvoje neznanje je frapantno. Svoboda ti je fasisticka desnicarska organizacija. Skokni malo na antifine i lijevicarske evropske sajtove, tamo je u detalje objasnjeno, sve sa slikama pa da mozes da vidis. U vladu Ukrajine je usao krajnji desnicar...
Od takvih ukrajinskih protesta su se sirom svijeta distancirali svi koji ne nasjedaju na propagande jednih ili drugih.
Ja sam Amerikanofil, ali ovo je jednostavno cinjenica. Ukrajinske proteste su vodili uglavnom fasisti .
prvo pometi svoje dvorište
- muhafuca
#3810 Re: Ukrajina
jah a zapadnjaci su stari postovaoci suvereniteta i teritorijalnog integriteta malih nacijajapin_mutapi wrote: p.s. putinova "nova paradigma" a ... agresija i okupacija nije baš da je to strano rusiji
hajd ba - ista g..... drugo pakovanje - eto zapadnjaci se u Ukrajini bore za dobro Ukrajinskog naroda a ne za svoje interese
jah bas
-
Ljuba Moljac
#3811 Re: Ukrajina
Ukrajinci su vidjeli stanje stvari. Vidjeli su ko je vodio proteste. Ali ne, za ove fanatike ovdje ti fasisti su plod propagande.Black swan wrote:ma nije niko ba ludvalensija wrote:Današnji odziv na opštu mobilizaciju: 2%.
neće biti nikakvog rata
izbori i referendumi i laganini ljeto svjetsko prvenstvo pa pripreme za zimu
ograničeno puškaranje i to je to
elem ukrajina više nikad neće biti ista to stoji
- akcid
#3812 Re: Ukrajina
Ako je USA kreirala pravo da vojnom intervencijom zaštiti svoje interese širom svijeta, zašto braniti Rusima isto pravo, koje je Kremlj, nakoliko godina iza USA, ustanovio za svoje interese 
-
Zajko i ja
#3813 Re: Ukrajina
[quote="pici"][/quote]
Haj ti nama odvali jednu "in a nutshell" analizu, onako ad hoc, svi cemo pomisliti da si nacitan, pa da "čita mo"
Nista smijesnije kad mediokritet hoce da ispadne nacitan
Haj ti nama odvali jednu "in a nutshell" analizu, onako ad hoc, svi cemo pomisliti da si nacitan, pa da "čita mo"
Nista smijesnije kad mediokritet hoce da ispadne nacitan
-
Ljuba Moljac
#3814 Re: Ukrajina
tnnt wrote:pa i da jesu, vidim u Srbiji radikale a četnički vojvoda presjednik, tko si ti da sudiš Ukrajincima?Ljuba Moljac wrote:
joj Lecrec, tvoje neznanje je frapantno. Svoboda ti je fasisticka desnicarska organizacija. Skokni malo na antifine i lijevicarske evropske sajtove, tamo je u detalje objasnjeno, sve sa slikama pa da mozes da vidis. U vladu Ukrajine je usao krajnji desnicar...
prvo pometi svoje dvorište
pa ja svoje dvoriste, a ima mu duluma i duluma, vazdan cistim...
a ako imam srpsko ime i prezime Ljuba Moljac
A o radikalima sve najgore
- Man of steel
#3815 Re: Ukrajina
Tako je.akcid wrote:Ako je USA kreirala pravo da vojnom intervencijom zaštiti svoje interese širom svijeta, zašto braniti Rusima isto pravo, koje je Kremlj, nakoliko godina iza USA, ustanovio za svoje interese
Rusija jeste narušila suverenitet Ukrajine i to se ne može osporiti.
Ali isto tako se ne može osporiti ni činjenica da se Rusi trenutno ponašaju po standardima i normama koje su odredili upravo oni koji ih danas najviše kritikuju.
-
tnnt
#3816 Re: Ukrajina
pa naravno, zato je 2/3 Ukrajinskog parlamenta smjenilo Janukovića, sve fašisti jedan do drugogaLjuba Moljac wrote: Ukrajinci su vidjeli stanje stvari. Vidjeli su ko je vodio proteste. Ali ne, za ove fanatike ovdje ti fasisti su plod propagande.
zapravo svako tko pogleda krivo majčicu Rusiju je fašista, makar mu okupiravao zemlju, ima smisla
-
Ljuba Moljac
#3817 Re: Ukrajina
ja gore napisa sta mislim o Rusima, kakva majcica, kakvi bakraci...
u zivotu treba biti dosljedan i realan. ja sam dosljedan u svom antifasizmu...
2/3 parlamenta je nikakav argument... ljudi su zeljeli smiriti situaciju...
-
tnnt
#3818 Re: Ukrajina
ista stvar, vi iz rep Srpske ćete podržati Srbiju makar ovi konc logore pootvarali, govorim o večini a ne o pojedincimaLjuba Moljac wrote:
pa ja svoje dvoriste, a ima mu duluma i duluma, vazdan cistim...
a ako imam srpsko ime i prezime Ljuba Moljac, ne znaci da sam iz Srbije... Ali to govori o tebi, jelda...
A o radikalima sve najgore
a među tim pojedincima si valjda i ti
- Challenger__
#3819 Re: Ukrajina
Ti si školski primjer nekog ko nema blage veze s vezom.kamen spoticanja wrote: I ako rusi uzmi citav krim, odmah uz njih zivjet ce najveci proamerikanci na dunjaluku...
Odessa:

- zastava u Odesi, video, klik!
_____
Nemaš ti pojma.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3820 Re: Ukrajina
dfsgz4z631q wrote:Zajko i ja wrote:Haj ti nama odvali jednu "in a nutshell" analizu, onako ad hoc, svi cemo pomisliti da si nacitan, pa da "čita mo"pici wrote:![]()
Nista smijesnije kad mediokritet hoce da ispadne nacitan![]()
![]()
to je sandžo na steroidima mojne ga

- Challenger__
#3822 Re: Ukrajina
Moraće Obuma, Kerry i Biden da traže proxy-majmune na drugoj adresi.valensija wrote:Današnji odziv na opštu mobilizaciju: 2%.
-
tnnt
#3823 Re: Ukrajina
budi realan, zar stvarno misliš da je onih 40k demonstranata srušilo Janukovića?Ljuba Moljac wrote:ja gore napisa sta mislim o Rusima, kakva majcica, kakvi bakraci...![]()
![]()
bez da su demonstranti imali široku podršku naroda, politike a i vojske
pa o čem ti pričaš, 40k k tome fašista srušiše vlast?
nitko se nebi libio pokmecati ih na majdanu da je to tako bilo, kako je tebe uspjela uvjeriti Ruska propaganda
- akcid
#3824 Re: Ukrajina
Man of steel wrote:Tako je.akcid wrote:Ako je USA kreirala pravo da vojnom intervencijom zaštiti svoje interese širom svijeta, zašto braniti Rusima isto pravo, koje je Kremlj, nakoliko godina iza USA, ustanovio za svoje interese
Rusija jeste narušila suverenitet Ukrajine i to se ne može osporiti.
Ali isto tako se ne može osporiti ni činjenica da se Rusi trenutno ponašaju po standardima i normama koje su odredili upravo oni koji ih danas najviše kritikuju.
Što znači da je sva aktuelna priča oko Ukrajine, zapravo farsa! Dobro izrežiran scenarij podjele Ukrajine na dva dijela, od kojih su Rusi odmah ušli u posjed strateški najznačajnijeg pomorsko-kopnenog dijela svoje južne strane. Radi se o interesnoj podjeli velikih sila, u kojoj je "glupa" Ukrajina prosta kolateralna šteta, u kojoj će EU "zavladati" ukrajinskim poljoprivrednim prostranstvom i drugim prirodnim resursima. Nije EU i USA briga za nekakvu ukrajinsku demokratiju, njih zanima budući profit eksploatacijom ukrajinskih bogatstava.
Koji glup narod
-
Ljuba Moljac
#3825 Re: Ukrajina
opet greska, nisam iz RSa, ne podrzavam Rusiju, Srbiju, pogotovo ne ukrajinske fasiste... tvoji komentari su strasno ograniceni i stalno fulas
Probaj malo manje da si opterecen, ne valja ti to ... Vidjet ces, mozda razvijes mozdane vijuge pa napises nesto suvislo
Probaj malo manje da si opterecen, ne valja ti to ... Vidjet ces, mozda razvijes mozdane vijuge pa napises nesto suvislo