PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ferratilis

#3801 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ferratilis »

klixoris wrote:
ferratilis wrote:Zasad Bloodborne smatram ubjedljivo najboljom igrom na konzoli i jednom od najboljih igara ikad uopce. Cekam da GoW pojeftini, ali mislim da je i ona tu negdje po kvalitetu. :thumbup:
Sto su ti razliciti ukusi... ja sam tu igricu kupio uz konzolu, znaci prva u zivotu sto bi rekli. Rijesio je se nakon par dana, toliko mi je isla na zivce, smorila me :mrgreen:
Ja sam od Dark Soulsa par puta odustajao jer mi je igra djelovala bezveze u pocetku dok nije procepilo :D Sad ne mogu igrati dosta drugih igara jer mi je Soulsborne postao parametar sta trazim od igre.

Preporucujem ti da probas jos jednom, mozda otkrijes pravu car igre :D
Image
Mustang1

#3802 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Tomahawk11 wrote:
Mustang1 wrote:Na izvodu iz banke mi doslo da u sancta domenici ima popust 10% na konzole. Zna li neko koja je cijena sada bez tog popusta, jer na stranici nema toga.. Treba mi za poklon pa da ne uzimam preko pika onda..
Ne znam je li ti to dodatni popust https://www.sancta-domenica.ba/gaming/i ... nzole.aspx ovo je trenutno stanje.
Nazovi pa ih pitaj imaš li još 10% popusta.
To sam i ja gledao i pise do 31.8 da je to. A ovo na izvodu pise da je od 1.9. A doci cu u nedjelju tamo pa cu vidjeti, ako ne bude nazovem hsamira da donese :D
arnes_king

#3803 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

ferratilis wrote:
klixoris wrote:
ferratilis wrote:Zasad Bloodborne smatram ubjedljivo najboljom igrom na konzoli i jednom od najboljih igara ikad uopce. Cekam da GoW pojeftini, ali mislim da je i ona tu negdje po kvalitetu. :thumbup:
Sto su ti razliciti ukusi... ja sam tu igricu kupio uz konzolu, znaci prva u zivotu sto bi rekli. Rijesio je se nakon par dana, toliko mi je isla na zivce, smorila me :mrgreen:
Ja sam od Dark Soulsa par puta odustajao jer mi je igra djelovala bezveze u pocetku dok nije procepilo :D Sad ne mogu igrati dosta drugih igara jer mi je Soulsborne postao parametar sta trazim od igre.

Image
Ja sam probao na trici jednom Dark Souls ili Demon Souls ne znam tacno mislim dvicu. Nisam znao da je to igra na taj fazon pa sam brzo odustao. Sada sve sto vise citam sve mi se vise igra i Bloodbourne sam pripremio, samo ne znam da li da prije njega igram Dark Souls 3?
klixoris

#3804 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

ferratilis wrote:
klixoris wrote:

Ma super je ona odradjena, ali mene su najvise iznervirali siroki rasponi za save igre. Predjes citav nivo, zaplatis slucajno pred samim krajem i vratima boss-a, moras krenuti sve iz pocetka... Par dana se patio sa 1. nivoom i kutarisao se. *ebo me igra ako ce mi zivce kidat'. Igra valjda sluzi da se covjek malo i opusti :mrgreen:
I ne mogu probati ponovo, dao sam je u racun za Battlefield :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3805 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:
Ma super je ona odradjena, ali mene su najvise iznervirali siroki rasponi za save igre. Predjes citav nivo, zaplatis slucajno pred samim krajem i vratima boss-a, moras krenuti sve iz pocetka... Par dana se patio sa 1. nivoom i kutarisao se. *ebo me igra ako ce mi zivce kidat'. Igra valjda sluzi da se covjek malo i opusti :mrgreen:
Ouuu, this is so not cool :oops:
Dobro nisu ostavili da moraš sam snimati, ko nekad :mrgreen:
klixoris

#3806 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:
klixoris wrote:
Ouuu, this is so not cool :oops:
Dobro nisu ostavili da moraš sam snimati, ko nekad :mrgreen:
Naravno da nije. :mrgreen: Ne znam jesi li igrao, ali save je bukvalno na pocetku i kraju nivoa (one nake lampe), a izmedju puno posla i dosta prilika za zaplatiti. Da bi dosao do ovog save-a (lampe) na kraju nivoa, moras ubit' boss-a...
Ne kazem da treba save svake 2 minute, al jedan save barem negdje na sredini nivoa bi vec bilo ok
Tomahawk11
Globalni moderator

#3807 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:
Naravno da nije. :mrgreen: Ne znam jesi li igrao, ali save je bukvalno na pocetku i kraja nivoa (one nake lampe), a izmedju puno posla i dosta prilika za zaplatiti.
Ne kazem da treba save svake 2 minute, al jedan save barem negdje na sredini nivoa bi vec bilo ok
Nisam igrao i dobro pa si mi rekao, i neću :mrgreen:
Ma, zakon su ovi automatski save kao na Horizon ili Uncharted, otprilike se neke kraće dionice snimaju, a imaš čak i manuelne opcije, pa izvoli, snimi svako 30 sec, a nekad fakat treba snimiti gdje ti određeni dio igre čupa živce, pa je svako ponavljanje tupljenje mozga.
r_faruk

#3808 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

u kojoj drzavi ste registrovali account. ja sam u alabami i imam porez na igrice..... negdje sam citao da mozes registrovato na neku drugu drzavu i da onda ne platis porez?
arnes_king

#3809 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

r_faruk wrote:u kojoj drzavi ste registrovali account. ja sam u alabami i imam porez na igrice..... negdje sam citao da mozes registrovato na neku drugu drzavu i da onda ne platis porez?
Bolan gdje ces to, registruj se u Bosni i placaj ovdje porez, da ne bi izmislili neki novi zakon i za takve :P
Tomahawk11
Globalni moderator

#3810 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Čekaj, kad uzimaš igre sa Storea, računa ti porez?
Ja sam Florida i nemam poreza na igre.
klixoris

#3811 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

r_faruk wrote:u kojoj drzavi ste registrovali account. ja sam u alabami i imam porez na igrice..... negdje sam citao da mozes registrovato na neku drugu drzavu i da onda ne platis porez?
Ja sam New York i mislim da mi nije otimao nikakve pare... Ili sam ja corav pa nisam ni vidio da mi je oteo :? :mrgreen:
Last edited by klixoris on 07/09/2018 15:08, edited 1 time in total.
r_faruk

#3812 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

arnes_king wrote:
Bolan gdje ces to, registruj se u Bosni i placaj ovdje porez, da ne bi izmislili neki novi zakon i za takve :P
iz koje americke drzave si ti ? :) i kako je kod vas u vasoj drzavi :D
Son1

#3813 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Son1 »

New Hampshire
beni-bu-man

#3814 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Son1 wrote:
New Hampshire
North Dakota
vnm

#3815 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vnm »

klixoris wrote:Ma super je ona odradjena, ali mene su najvise iznervirali siroki rasponi za save igre. Predjes citav nivo, zaplatis slucajno pred samim krajem i vratima boss-a, moras krenuti sve iz pocetka...
Nisam igrao Dark Souls pa ne znam kako je tamo, ali u Bloodborne svaki level ima nekoliko kapija ili liftova koje moras naci da bi skratio put do bossa (prepoznaces ih tako da kada dodjes do kapije ili poluge pise da se ne pokrecu sa te strane). Bez te precice ne treba ici bossu ni slucajno. :D

Kad ih otvoris, vode haman pa direktno do pocetne vatre.
beni-bu-man

#3816 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Jebo te ima nas svudje :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3817 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:Jebo te ima nas svudje :lol: :lol: :lol:
all over america :mrgreen:
r_faruk

#3818 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

beni-bu-man wrote:Jebo te ima nas svudje :lol: :lol: :lol:
dijaspora haha. nego kakva je situacija sa porezom? uvijek platim oko dolar vise u odnosu na cijenu.... odnosno sve cijene su mi izlistane bez poreza!!!
Mustang1

#3819 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ojj nema konzole nigdje samo fortnite bundlovi :-)
Fajcion

#3820 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Fajcion »

Stavite Alasku i nema poreza :thumbup:
Mustang1

#3821 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ko se smije kladiti da ovih 60 igara su one igre koje su besplatne na ps storu? :D :lol:

https://www.olx.ba/artikal/27043209/pla ... ncija-hdr/

EDIT: Pise zapravo kako doci do igara :lol: Znaci sa stora 1000%. Majko moja kakvih bolida ima.
MarlboroGold

#3822 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MarlboroGold »

Molim za pomoć...

PS4 sam dobio od druga koji ga je kupio u Njemačkoj. On je koristio malo nešto, a regija je bila Njemačka.
Kad sam napravio svoj account (nisam njegov izbrisao) nisam pronašao BiH regiju, pa sam stavio hrvatsku... store prikazao kune, ali hajd nema veze...
Eh, onda sam htio kupiti novi PES i izbaci mi grešku da informacija o kreditnoj nije dobra, a jeste jer sam 20min prije toga nešto na netu kupio... kako zaobići ovaj problem? PSN jednostavno ne prepoznaje karticu iz nekog razloga.

Gdje mogu kupiti vaučere - tj. digitalno da odmah dobijem kod i unesem. Kontam jedino tako zaobići ovaj problem.

edit - našao sam gift cards... ali svejedno ću imati problem sa karticom :D
diablobih

#3823 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

Ne mozes direktno sa karticom uzimati, i nisi trebao uopste hrvatsku regiju, trebao si ostaviti na njemacku ili UK. Kupi gift cards i onda unesi kod, tako jedino mozes kupovati.
MarlboroGold

#3824 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MarlboroGold »

Izbrisao sam usera pa napravio novi na US - onako kako je beni objasnio par stranica prije :D
Uzeo sam onu od 100$ i odmah uzeo PES19 :)
beni-bu-man

#3825 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:Izbrisao sam usera pa napravio novi na US - onako kako je beni objasnio par stranica prije :D
Uzeo sam onu od 100$ i odmah uzeo PES19 :)
:thumbup:
Post Reply