ja sinoc na pofalicima na raskrsnici kod energoinvesta zamalo da opalim neku debilku, presla do ostrva i upalilo joj se crveno i kretenka stala jedno pola metra u traku i ceka semafor i tipka na telefon, jos nesto crno obukla, sreca pa samo vozio max 40 pa sam mogao odreagovati a primjetio sam je tek na desetak metaravješalica wrote:samo da dodam na ovo i konstataciju kako mame uvijek isture kolica sa djetetom na semaforima skoro na kolovoz gdje postoji mogućnost da neko zakači kolima kolica, ili jednostavno izađu sa njima na isti...kloniran wrote:
bruku puta sam tako vidio da roditelji vode djecu, oni setaju po trotoaru ili prosirenju a djeca bukvalno u traci za automobile
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kloniran
#3801 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
nargila.ba
#3802 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:39, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#3803 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Niko ali treba uraditi sve da se smanji mogucnost takvog desavanja.nargila.ba wrote: Ko je kriv? Bukvalno niko, takve situacije ne možeš predvidjeti..
Kad se to desi uopste nije bitno ko je kriv. Valja svaku noc leci u krevet i zaspati ili sresti negdje majku i oca.
Ali ljudi ne misle nikako.
- problemnatravunu
#3804 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo se jedno može reći, a to je DA JE DANAS SVAKI UHLJUP POSTAO RODITELJ , i da mnogi nemaju elementarne pameti kako se treba paziti sopstveno dijete, pogotovo u uslovima grada i ogromnog broja automobila...nargila.ba wrote:Jezivo. Nešto slično se meni nedavno desilo. Vozio sam malo sporije, ali je bilo nizbrdo i ceste su bile totalno mokre od kiše. Djevojčica (max. 6 godina), mama i tata hodaju uskim trotoarom sa moje desne strane. Najvise 5-6 metara ispred mene su se nalazili kad je djetetu nešto ispalo iz ruke na cestu - dijete k'o dijete istrgnu ruku iz mamine i potrča da dohvati. Ja na kočnicu, ABS se odmah upali, namotam lijevo koliko sam mogao - sreća niko nije bio u suprotnoj traci inače bih ga udario jer je bio čisti refleks. Zaustavljam se, dijete pored auta, ne ispred. Da nisam smotao lijevo... Mama je vrisnula od straha toliko da je meni kroz kosti prošlo, bez obzira što su svi prozori bili zatvoreni i što je radio svirao.zdruzdjo wrote:niko ne kaze kako ce vozac zivjeti sam sa sobom ako ubije nekoga totalno ne svojom krivicom.tempuser wrote:Bez to obzira na tragicnu sliku starice postoji ta druga strana price, ko ce oprati vozaca ako je potkaci zato sto se kretala tamo gdje nije smjela....
danas u grbavickoj vozi ispred mene golf 5 i ja iza. puno je reci da smo vozili 40. u jednom trnutku doslovno sa strane pretrcava djecak cca 6-7 godina ali tik ispred auta. covjek je jedva zakocio. mislim da ga je cak i kucnuo po stopalu karambolkom i pretrca na drugu stranu i stade. ja sam se uhvatio za usta i cekao da djete padne na drugoj strani trotoara. u to hladno prelazi cestu deda uzima djete za rukicu i ode bez okretanja. frajer sa golfom je stajao sigurno jedno pola minute izbezumljen. doslo mi je bilo da izadjem i prebijem dedu. ali ono bas seljacki kljucem za tockove. nakon toga je golf nastavio ali fakat vidis da vozacu nije bilo dobro.
hladno bih svjedocio na sudu u korist vozaca golfa da je udario djete. a dobro bih se potrudio da roditelji saznaju da je deda kriv.
Znam djete je djete ali tu smo mi da pazimo. Kad vidim da neko vodi djete za rukicu a djete na strani blizoj cesti, najezim se. dovoljno je 1/1000 sec da zapne djete za kamen ili rupu i eto ga pod tockovima.
Ko je kriv? Bukvalno niko, takve situacije ne možeš predvidjeti. Trebalo je dijete biti sa druge strane, najdalje od ceste, ali.. Moglo je užasno tragično završiti.
-
Fauja Singh
#3805 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jos dodaj na to da je se ovu nanu radije slikalo za pokazivanja na forum nego da joj se skrenula paznja da je tim putem opasno hodati, a ned'o Bog joj pomoci nekako da se lakse skloni s puta.timezone wrote:Puno jaka slika koja govori jako puno o vremenu i prostoru kako se danas zivi. Lijevo ML a desno nana koja svaki dan ide u javnu kuhinju.
Jebo ti nas.
- KB9
#3806 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tu uopste nema veze ko je na slici vec sta radi, otisli ste totalno na neku drugu temu
-
Fauja Singh
#3807 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Stvar je u tome da ce prosjecan Bosnjo radije izvaditi telefon i uslikati za potrebe faceboka i foruma nekoga ko ugrozava svoju i sigurnost drugih, nego da lijepo skrene paznju.
Ne kazem sad da je svako kadar nekoj kockastoj glavi skrenuti paznju kad divlja po gradu, ali druze, ovu nanu slikati a ne ukazati joj da se tuda ne hoda i da je moze auto pokupiti sad pa sad... ne znam ali mene bi bilo stid.
Ja ako joj ne bi skrenuo paznju bar je ne bi ni slikao.
Ne kazem sad da je svako kadar nekoj kockastoj glavi skrenuti paznju kad divlja po gradu, ali druze, ovu nanu slikati a ne ukazati joj da se tuda ne hoda i da je moze auto pokupiti sad pa sad... ne znam ali mene bi bilo stid.
Ja ako joj ne bi skrenuo paznju bar je ne bi ni slikao.
- KB9
#3808 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
a mozda joj je pomogo al i sliko cisto da se pokaze kako ne treba
poenta je u tome da nema veze da li je to nana, neki balavac, milioner, ako hodas ovako sam si kriv ako te auto udari i tacka, previse se kod ove slike udaljivo od toga zbog cega je postavljena
poenta je u tome da nema veze da li je to nana, neki balavac, milioner, ako hodas ovako sam si kriv ako te auto udari i tacka, previse se kod ove slike udaljivo od toga zbog cega je postavljena
-
Fauja Singh
#3809 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ahha, jest garant, bas evo sad zamisljam lika kako vadi telefon i slika ovu nanu, zatim joj skrece paznju da je opasno hodati uz cestu s te strane bankine te joj ponudi pomoc da predje na drugu stranu, zatim dolazi kuci i na forum postavlja sliku sa tri smajlija
Ja nisam ni rekao da je bitno sto je nana (mada ruku na srce ovi stariji ljudi ako ugrozavaju svoju i sigurnost drugih to rade jer cesto nisu svjesni opasnosti, dok omladina radi jer su kurceviti i glume neku silu) meni smeta sto smo postali takvi da cemo prije uslikati i ismijavati po drustvenim mrezama nego nekome skrenuti paznju.
Ja nisam ni rekao da je bitno sto je nana (mada ruku na srce ovi stariji ljudi ako ugrozavaju svoju i sigurnost drugih to rade jer cesto nisu svjesni opasnosti, dok omladina radi jer su kurceviti i glume neku silu) meni smeta sto smo postali takvi da cemo prije uslikati i ismijavati po drustvenim mrezama nego nekome skrenuti paznju.
-
tempuser
#3810 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Za drustvene mreze ne znam ali ovdje niko ne ismijava nanu. Na kraju krajeva, ovo je auto podforum, uz svo razumjevanje, tragicna socijalna slika sa ove fotografije je primarno tema nekih drugih podforuma.
Napisao sam ranije, uz razumjevanje za tragicnu situaciju, ali iskljucivo sa apsekta saobracaja, da se desila, ne daj boze, tragedija, ko bi oprao vozaca??? Da li bi ga cinjenice da je nana teski soc. slucaj i korisnik narodne kuhinje koji svaki dan ide tom rutom, da GRAS i taksisti nemaju razumjevanja da je voze gratis, da uz brzu cestu nema putelja za pjesake, oprale od odgovornosti ili bi bile uzete kao olakotne, a nana je bila ta koja se kretala tamo gdje nije smjela?!?!?!
Napisao sam ranije, uz razumjevanje za tragicnu situaciju, ali iskljucivo sa apsekta saobracaja, da se desila, ne daj boze, tragedija, ko bi oprao vozaca??? Da li bi ga cinjenice da je nana teski soc. slucaj i korisnik narodne kuhinje koji svaki dan ide tom rutom, da GRAS i taksisti nemaju razumjevanja da je voze gratis, da uz brzu cestu nema putelja za pjesake, oprale od odgovornosti ili bi bile uzete kao olakotne, a nana je bila ta koja se kretala tamo gdje nije smjela?!?!?!
- KB9
-
zdruzdjo
#3812 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ista stvar prije par mjeseci.esso_sa wrote:Ta izgleda zivi u onoj kucetini na ulazu u tunel Ciglane, preko puta AutoMaher-a. Neki dan mi izleti iz avlije, ko da je sama na cesti. Ni pogledala nije... Ne znam ni odakle ona kuca i jos prikljucak na cestu na onako nezgodnom mjesturelax11 wrote:Ima jos drajverica neka u q3 narandzastom drajva opasno
Hladno izleti na cestu odatle. Jedva sam je izbjegao. Da je bio neko u suprotnoj traci bio bi belaj.
Kasnije stade pored mene na semaforu kod pijace. ja zaisaretim zavrtanjem ruke kao jesi luda jebo te a onda ono ko "sta je ba, sta hoces".
Iako sam protiv nasilja nad zenama ali neke na za volanom stvarno zasluze da izadjes iz auta iscupas je za kosu i da joj zveknes samar onako iz zaleta i onda je vratis u auto.
-
Kataklinger
#3813 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ko ovo goni bijeli matirani CLA 45 AMG na američkim tablama? Najljepše auto u gradu definitivno. Gdin ga poprilično gospodski vozi, s tim da povremeno zna odvaliti gas. Auto doslovno leti, a o zvuku da ne pričam...
- vješalica
#3814 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
uhvatiš je za kosu i izlupaš na haubi i vratiš u autozdruzdjo wrote:Ista stvar prije par mjeseci.esso_sa wrote:Ta izgleda zivi u onoj kucetini na ulazu u tunel Ciglane, preko puta AutoMaher-a. Neki dan mi izleti iz avlije, ko da je sama na cesti. Ni pogledala nije... Ne znam ni odakle ona kuca i jos prikljucak na cestu na onako nezgodnom mjesturelax11 wrote:Ima jos drajverica neka u q3 narandzastom drajva opasno
Hladno izleti na cestu odatle. Jedva sam je izbjegao. Da je bio neko u suprotnoj traci bio bi belaj.
Kasnije stade pored mene na semaforu kod pijace. ja zaisaretim zavrtanjem ruke kao jesi luda jebo te a onda ono ko "sta je ba, sta hoces".
Iako sam protiv nasilja nad zenama ali neke na za volanom stvarno zasluze da izadjes iz auta iscupas je za kosu i da joj zveknes samar onako iz zaleta i onda je vratis u auto.
-
condy
#3815 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel valja cemu ta drajverica 
- Optimist
#3816 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam za CLA, ali i imamo jos jedan hot hach na nasim tablama. A45 AMGKataklinger wrote:Ko ovo goni bijeli matirani CLA 45 AMG na američkim tablama? Najljepše auto u gradu definitivno. Gdin ga poprilično gospodski vozi, s tim da povremeno zna odvaliti gas. Auto doslovno leti, a o zvuku da ne pričam...

-
Nepass
#3817 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Danas situacija vracam se sa dobrinje prema gradu, tranzitom. Semafor prije bosmala, crveno, u koloni 5 auta. Nasuprot nama na semaforu cetiri auta. Ide skoda oktavia scout prestize nas bez stajanja prodje kroz crveno.
Dolazim do semafora kod pekare as. Lik se lagano pope na trotoar i obidje citavu kolonu auta. Ne vidjoh jeli prema tranzitu ili grbavici otisao. Sve to ovaj sa skodom. Eh sad ispred mene neki ford terenac, valjda sve to upratio, kako se pali zeleno za tranzit predje u drugu traku, prodje kroz zeleno i skrenu prema grbavici.
Divlji zapad...
Ja u nedelju krenuo na posao u 6:45 stojim na semaforu kod mosta na vjecnici ko debil nigdje ziva roba.
Dolazim do semafora kod pekare as. Lik se lagano pope na trotoar i obidje citavu kolonu auta. Ne vidjoh jeli prema tranzitu ili grbavici otisao. Sve to ovaj sa skodom. Eh sad ispred mene neki ford terenac, valjda sve to upratio, kako se pali zeleno za tranzit predje u drugu traku, prodje kroz zeleno i skrenu prema grbavici.
Divlji zapad...
Ja u nedelju krenuo na posao u 6:45 stojim na semaforu kod mosta na vjecnici ko debil nigdje ziva roba.
- Nabucco
#3818 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako je bijela Ocatvia mogu se kladiti da je OSCE. Koji su to majmuni za volanom, nije normalno... Više prestižu preko pune, nego preko isprekidane... Prije su imali one Golf 4 karavane, pa sam ih i nekako podnosio jer su kilavi, sad imaju skode, izgleda 170KS, teže mi ga sada prestici nesto 
-
Nepass
#3819 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nasa je tablica ali ne uhvatih da procitam, nisam joj se nadao. a boja je ona skodina svijetlo plava. Starija je oktavia.Nabucco wrote:Ako je bijela Ocatvia mogu se kladiti da je OSCE. Koji su to majmuni za volanom, nije normalno... Više prestižu preko pune, nego preko isprekidane... Prije su imali one Golf 4 karavane, pa sam ih i nekako podnosio jer su kilavi, sad imaju skode, izgleda 170KS, teže mi ga sada prestici nesto
Danas sam vozio carsija-lukavica-dobrinja-ilidza-hrasnica-dobrinja-carsija. Jedna patrola i to sa radarom prema hrasnici.
- Bakir1
#3820 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Osce debile lajkam 
- drndalo
#3821 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da ne budem advokat istih, niti oni imaju Skode sa 170 KS, niti voze kroz debela crvena, niti voze trotoarima... Nekada se na trotoaru moze sacekati isporuka poste, ali silovanja jako rijetko moze biti... Brze voznje vjerovatno, ali izivljavanja tesko...
- Bakir1
#3822 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ih srecem počesto cast izuzecima ali preko pune mrtva normala kao i ljepljenje u guz do pola sirine auta, na ovo potonje se osipam
Last edited by Bakir1 on 02/03/2016 19:38, edited 1 time in total.
- Nabucco
#3823 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam reko da sam siguran da su 170KS, al puno bolje idu od Golfova sto su prije imali.. Doduse i ja ih nisam nikad vidio u gradu da divljalju, ali na otvorenoj cesti su F1....drndalo wrote:Da ne budem advokat istih, niti oni imaju Skode sa 170 KS, niti voze kroz debela crvena, niti voze trotoarima... Nekada se na trotoaru moze sacekati isporuka poste, ali silovanja jako rijetko moze biti... Brze voznje vjerovatno, ali izivljavanja tesko...
- kloniran
#3824 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jutros ispred mene bila bijela Oktavija 4x4 OSCENabucco wrote:Ako je bijela Ocatvia mogu se kladiti da je OSCE. Koji su to majmuni za volanom, nije normalno... Više prestižu preko pune, nego preko isprekidane... Prije su imali one Golf 4 karavane, pa sam ih i nekako podnosio jer su kilavi, sad imaju skode, izgleda 170KS, teže mi ga sada prestici nesto
- vješalica
#3825 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i tako večeras gužva
zbog komemoracije
i zauzimanja trake bez odobrenja nadležnog organa
kod rtv doma

zbog komemoracije
i zauzimanja trake bez odobrenja nadležnog organa
kod rtv doma