Otišao sam na podatke onoga DS5.UmaX wrote:Ti si pobrkao.Nije se sad ni spominjao C4 sa 2.0 motorom.
Moja greška.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Otišao sam na podatke onoga DS5.UmaX wrote:Ti si pobrkao.Nije se sad ni spominjao C4 sa 2.0 motorom.
Ovim našim hadei motorima, više godi gorivo sa više sumpora.Raigor Stonehoof wrote:da kucnem u drvo, dodje druga registracija na mom ozloglasenom 1.6hdi 80kW, nikakvih problema zasad![]()
nego nesto kontam, ja sipam euro5 diesel, a bibi ima euro4 normu. ima li to kakvih prednosti ili mana
Mislim da je u Eu na 3o ooo ili 12 mjeseci, ali najbolje provjeriti u ovlaštenom, kao i koje ulje koristiti..RagibUzoriti wrote:Uzeo sam nekog Jampy-ja jucer. Motor 2.0 HDI,6 brzina,128 konja(bez mene). 2014 godina,sta znam,izuzetno ocuvan i svi servisi uredni.Medjutim nigdje ne mogu da nadjem nista na internetu konkretno o servisnim intervalima za ovaj motor AHZ kod motora.
Nisam htio uzimati one 4x4 cisto zbog te zayebancije oko servisa,valjda svakih 25 hiljada izmjena ulja u diferencijalu/pogonu cemu li vec.
Nemam pojma ni kako se ovaj motor sto sam ja uzeo,pokazao uopste u praksi.
Bum vidjel
Servisi su po knjižici na 30000 km, ti to skrati na 15000 km. Castrol Magnatec 5W-30 C2, Shell Helix Ultra AP-L 5W-30, Total Ineo ECS 5W-30.RagibUzoriti wrote:Uzeo sam nekog Jampy-ja jucer. Motor 2.0 HDI,6 brzina,128 konja(bez mene). 2014 godina,sta znam,izuzetno ocuvan i svi servisi uredni.Medjutim nigdje ne mogu da nadjem nista na internetu konkretno o servisnim intervalima za ovaj motor AHZ kod motora.
Nisam htio uzimati one 4x4 cisto zbog te zayebancije oko servisa,valjda svakih 25 hiljada izmjena ulja u diferencijalu/pogonu cemu li vec.
Nemam pojma ni kako se ovaj motor sto sam ja uzeo,pokazao uopste u praksi.
Bum vidjel
Odlican je to auto, ali niko ti ne moze garantovati da neces imati problem sa zamajcem, fap-om, egr-om na toj kilometrazi.JohnyWalker wrote:Pozdrav narode, zapeo mi je za oko C4 1,6 HDI, 2010/11/12, na sta obratiti paznju kod kupovine?
Nisam nasao nista novije u toj klasi, za onoliko koliko ja mogu izdvojiti novca, volio bih manuelni mjenjac, do sad sam vozio Megana 2, jel ovaj C4 ista pouzdanije auto, plivajuci zamajac, fap filter itd.. jel me to sve ceka kod ovih vozila sa kilometrazom 150000+ koji se mogu naci na nasem trzistu polovnjaka?
Hvala puno na odgovorima.
Jedino je realno, da ti pišeš gluposti ovdje.vauvau wrote:Svi ti francuski auti su isti, plastika i neizdržljivo za naših puteva, a i ružni su onako realno.
Tacno tako, trola, spama a kaze za sebe da vozi propeler, koji je svjetlosnim godinama ispred svih.zforumas wrote:Sta ovaj vozi, nisam upratio? Pisa se po svakom spomenutom autu
I sad znaci svi moramo voziti propeler (jbg slucajno vozim i ja)?konektovan wrote:Tacno tako, trola, spama a kaze za sebe da vozi propeler, koji je svjetlosnim godinama ispred svih.zforumas wrote:Sta ovaj vozi, nisam upratio? Pisa se po svakom spomenutom autu
cuj spama,covjek vam istinu kaze,a to sto vas pogadja je drugi par opanaka...konektovan wrote:Tacno tako, trola, spama a kaze za sebe da vozi propeler, koji je svjetlosnim godinama ispred svih.zforumas wrote:Sta ovaj vozi, nisam upratio? Pisa se po svakom spomenutom autu
Gluposti? Lutalica pojela komšiji pola auta. Kuka čovjek, gledam blatobrane plastika. Halo, jesi li ti to vidio ikad, izgrizu mu kerovi pola auta ko kreker.konektovan wrote:Jedino je realno, da ti pišeš gluposti ovdje.vauvau wrote:Svi ti francuski auti su isti, plastika i neizdržljivo za naših puteva, a i ružni su onako realno.
Povucena..zforumas wrote:Povuci rijec![]()
Uh dobro je, inace sam pravo osjetljiv na to sta ljudi kazu o mom izboru autakonektovan wrote:Povucena..zforumas wrote:Povuci rijec![]()
![]()
To je bilo u stilu vauvau.
vauvau wrote:
Gluposti? Lutalica pojela komšiji pola auta.
Ja zimi pjesacim... Bar dok ne skupim pare da kupim sebi "crnu mambu" sa PIK-azforumas wrote:
Da sam slusao raju jod uvijek bih pjesacio
Pa nemaju sva plasticne blatobrane.vauvau wrote:Gluposti? Lutalica pojela komšiji pola auta. Kuka čovjek, gledam blatobrane plastika. Halo, jesi li ti to vidio ikad, izgrizu mu kerovi pola auta ko kreker.konektovan wrote:Jedino je realno, da ti pišeš gluposti ovdje.vauvau wrote:Svi ti francuski auti su isti, plastika i neizdržljivo za naših puteva, a i ružni su onako realno.![]()
Onda stave one nekakve gume po autu samo onako nakače, pa to je ružno svakom iole normalnom.
konektovan wrote:
Pa nemaju sva plasticne blatobrane.![]()
Hoce oni lim obraditi, fino, kad odrade plastiku.
Odradili su jednu astru, corollu, golfa, prošle godine u Banja luci nastradalo 5-6 automobila....al' jok, nemere ćuko na švabu.![]()
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... dC&cf=1
Šta je sa karambolkom???? Nju ni dotakli nisu....esso_sa wrote:konektovan wrote:
Pa nemaju sva plasticne blatobrane.![]()
Odradili su jednu astru, corollu, golfa, prošle godine u Banja luci nastradalo 5-6 automobila....al' jok, nemere ćuko na švabu.![]()
Pa nije isto kada ti cuke zubima samo udube metalni blatobran i kada ti ga potpuno pojedu
Francuzi krenuli ko proizvodjaci ves masinaPrije su bile skoro komplet zeljezne, a sada sve plastika, ukljucujuci i bubanj
Da nije namazo scim kola?konektovan wrote:Pa nemaju sva plasticne blatobrane.vauvau wrote:Gluposti? Lutalica pojela komšiji pola auta. Kuka čovjek, gledam blatobrane plastika. Halo, jesi li ti to vidio ikad, izgrizu mu kerovi pola auta ko kreker.![]()
Onda stave one nekakve gume po autu samo onako nakače, pa to je ružno svakom iole normalnom.![]()