Ma zezam se. Znam da vecina hvali VOX, Elit, Fox, Teslu a kod njih toga ima najvise...
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- MTV
#3801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fakat si picajzla
Ma zezam se. Znam da vecina hvali VOX, Elit, Fox, Teslu a kod njih toga ima najvise...
-
CooK
#3802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesam, priznajem.MTV wrote:Fakat si picajzla![]()
- diablobih
#3803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ih koliku sam ja fleku gledao 2 godine na plazmi, i onda se udostojio da promjenim tv 
- nagibSA
#3804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod mene 500KM, LG prije 2-3 godine za sobe. STa mi treba samo dobar ekran i OK zvucnici, nikakve druge dzidze, smart ovo/ono. Jbt uglavnom ukljucim TV samo kad ima sporta, Arene i SK to je sve sto se vrti.channel10 wrote: Razumijem sve, ali mislim da ogromna vecina naseg stanovnista moze dati maksimalno 2000 milje, a ogromna vecina te vecine do 1000 KM.
Mislio sam da se mogu nabaviti za neke 2500KM, ali 4000-5000 je stvarno previse.
Ko voli multimediju, filmove i te zayebancije, isplati mu se investicija u dobar TV. To ti je nesto kao i dobar smartphone.
- PlusSA
#3805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja malo kasnim sa svojim iskustvom kod kupovine novog telvizora al evo uhvatio sam vremena konacno.
Kao prvo da se zahvalim jos jednom svima koji ucestvuju u forumu i iznose misljenja i preporuke kod kupovine novog TV-a.
Na kraju sam uzeo model Samsung 55" MU6172.
Pokrenuo sam raspravu kod panela VA ili IPS.
Ja sam otisao da kupim 50" model ali rasprodali su, pa nisam mogao da poredim sa 55" modelom. (MU6172)
Drago mi je sto nije bilo 50" modela jer uzivanje je gledati TV na 55" pa kakav god panel bio
Vec 2x dana je TV kod mene i ja sam prezadovoljan ali ovekivano jer sam imao obicni LCD Telefunken manjih dimenzija i star 6-7 godina, pa bilo koja kupovina LG, Samsung ili Sony-ja bi me oduševila.
Tizen radi fenomenalno, iznenadio sam se kako glatko ide uzivanje je npr youtube gledati pa šaltati iz klipa u klip.
Imao sam srece da nemam tog pozadinskog probijanja svjetlosti iako sam to provjerio na licu mjesta, to mi je najvaznije bilo.
Sto se tice slike tj boje na telvizoru meni su odlicne, al opet da naglasim nisam imao bolji TV od ovog pa ne mogu da poredim.
Gledao sam 2x filma yify 1080p preko stika, fenomenalno su sredili player od brzine ucitavanja do postavljanje slike,velicine prevoda i slicno.
4k/UHD kad pustim na youtubu pa se vratim na mojuTV i neke kanale poput FTV dodje mi da placem i zapitam se pa jel moguce da kasnimo i da se nista po tom pitanju ne riješava ta famozna digitalizacija.
Stalak je mogao biti malo cvrsci nekako labavo mi djeluje jer je na stalku kod mene to je moglo biti bolje rijeseno ali vjerovatno vecina postavlja TV na zid pa stalak ne koriste.
U svakom slucaju ja sam zadovoljan samo da me posluzi godinama tokom 5x godina garancije pa cemo onda o OLED tv-u pricati
Ako ima neko kakvo pitanje vezano za konkreno ovaj model tu sam
Kao prvo da se zahvalim jos jednom svima koji ucestvuju u forumu i iznose misljenja i preporuke kod kupovine novog TV-a.
Na kraju sam uzeo model Samsung 55" MU6172.
Pokrenuo sam raspravu kod panela VA ili IPS.
Ja sam otisao da kupim 50" model ali rasprodali su, pa nisam mogao da poredim sa 55" modelom. (MU6172)
Drago mi je sto nije bilo 50" modela jer uzivanje je gledati TV na 55" pa kakav god panel bio
Vec 2x dana je TV kod mene i ja sam prezadovoljan ali ovekivano jer sam imao obicni LCD Telefunken manjih dimenzija i star 6-7 godina, pa bilo koja kupovina LG, Samsung ili Sony-ja bi me oduševila.
Tizen radi fenomenalno, iznenadio sam se kako glatko ide uzivanje je npr youtube gledati pa šaltati iz klipa u klip.
Imao sam srece da nemam tog pozadinskog probijanja svjetlosti iako sam to provjerio na licu mjesta, to mi je najvaznije bilo.
Sto se tice slike tj boje na telvizoru meni su odlicne, al opet da naglasim nisam imao bolji TV od ovog pa ne mogu da poredim.
Gledao sam 2x filma yify 1080p preko stika, fenomenalno su sredili player od brzine ucitavanja do postavljanje slike,velicine prevoda i slicno.
4k/UHD kad pustim na youtubu pa se vratim na mojuTV i neke kanale poput FTV dodje mi da placem i zapitam se pa jel moguce da kasnimo i da se nista po tom pitanju ne riješava ta famozna digitalizacija.
Stalak je mogao biti malo cvrsci nekako labavo mi djeluje jer je na stalku kod mene to je moglo biti bolje rijeseno ali vjerovatno vecina postavlja TV na zid pa stalak ne koriste.
U svakom slucaju ja sam zadovoljan samo da me posluzi godinama tokom 5x godina garancije pa cemo onda o OLED tv-u pricati
Ako ima neko kakvo pitanje vezano za konkreno ovaj model tu sam
- MTV
#3806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel ti STB od Moje TV SD povezan Scart kablom ili HD resiver povezan HDMI kablom? Ako je ovaj prvi nacin povezivanja onda je slika gora nego preko HDMI kabla. Ako ikako mozes zamijeni SD resiver za HD.
FTV je odnedavno digitalna al nemoze se ocikavat cuda jer je kanal SD 720x576i a TV 4K 3240×2160.
FTV je odnedavno digitalna al nemoze se ocikavat cuda jer je kanal SD 720x576i a TV 4K 3240×2160.
- PlusSA
#3807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koristim mojuTV spojenu HDMI kablom resiver i TV.
Nema godina dana od kada imam ovaj resiver jer sam uzeo kao drugi dodatni resiver na drugi TV.
Valjda vremenom bude sve više HD kanala pa da smo rahat.
Da li smijem spojiti eksterni hard disk 2.5 bez dodatnog napajanja na TV? Citao sam da je bolje kad disk koristi svoje napajanje.
Valja mi nabaviti USB od 32-64gb da mogu rahat nekad i 4k film pustiti
Dobra stvar je i netflix al 4k sadržaj baš skup cejf.
Nema godina dana od kada imam ovaj resiver jer sam uzeo kao drugi dodatni resiver na drugi TV.
Valjda vremenom bude sve više HD kanala pa da smo rahat.
Da li smijem spojiti eksterni hard disk 2.5 bez dodatnog napajanja na TV? Citao sam da je bolje kad disk koristi svoje napajanje.
Valja mi nabaviti USB od 32-64gb da mogu rahat nekad i 4k film pustiti
Dobra stvar je i netflix al 4k sadržaj baš skup cejf.
- MTV
#3808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Moj hard disk neradi ako nije spojen na struju.
Necu sada ici u neku raspravu izmedju operatera al moja tv ima malo HD kanala od njih je gori samo HT Eronet (sa 4 HD kanala).
Ako nadjes negdje povoljni a dobar USB 32-64GB javni.
Necu sada ici u neku raspravu izmedju operatera al moja tv ima malo HD kanala od njih je gori samo HT Eronet (sa 4 HD kanala).
-
zippoo87
#3809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ebay druzeMTV wrote:Moj hard disk neradi ako nije spojen na struju.
ganjaj brend "sandisk"...usbovi 3.0 u pola cijene nego po nasim radnjama
dodje za 7-10 dana...malo pakovanje pa ide air mailom
-
CooK
#3810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sve iz Kine ide air mail-om a jedino na tvoj zahtjev salju surface mail-om ali se tada puno duze ceka dok dodje paket. Inace vam je danas China Singles Day, dan u godini kada su najveci popusti na kineskim web shopovima pa ako vam trebaju ti USB Stickovi ili nesto drugo danas je pravo vrijeme da to kupite. Najpovoljniji i najpouzdaniji kineski web shopovi su banggood, gearbest i geekbuying.zippoo87 wrote:ebay druzeMTV wrote:Moj hard disk neradi ako nije spojen na struju.
ganjaj brend "sandisk"...usbovi 3.0 u pola cijene nego po nasim radnjama
dodje za 7-10 dana...malo pakovanje pa ide air mailom
-
zippoo87
#3811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
moguce ali na ovim sitnijim stvarima bas bude naljepnica air mail,pa sam zato mislio da samo one idu air mailom a ostalo necim drugimCooK wrote:zippoo87 wrote: Sve iz Kine ide air mail-om a jedino na tvoj zahtjev salju surface mail-om ali se tada puno duze ceka dok dodje paket. Inace vam je danas China Singles Day, dan u godini kada su najveci popusti na kineskim web shopovima pa ako vam trebaju ti USB Stickovi ili nesto drugo danas je pravo vrijeme da to kupite. Najpovoljniji i najpouzdaniji kineski web shopovi su banggood, gearbest i geekbuying.
sto se tice cijena stickova,evo na ebayu sve iste cijene,ne vidim nigdje snizenja
iako je danas 11.11....svi sajtovi nude neka snizenja,ali u ogranicenom broju
evo recimo na gearbestu cubot x18 mobite,sa 3 GB RAMa,60 dolara ali samo 20 komada...to ce puknuti u jednoj sekundi
-
salocha
#3812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima za nas dvojicu odjel na psihijatiji posebanCooK wrote:
I meni je to najgore. Sve se nekako izdrzi ali ovo boldovano tesko. Ja sam monitor star 4 mjeseca prodao skoro u pola cijene radi toga sto se pojavio jedan upaljen subpiksel(trecina piksela) a garancija vrijedi tek na 3 upaljena cijela piksela ili 5 mrtvih. Pokusao ignorirati ali mi stalno oci letile na tu mikronsku crvenu tackicu i nisam mogao. Znaci kada vidim neku deformaciju na panelu bilo televizora ili monitora samo u nju gledam i ne mogu opusteno gledati sadrzaj na njemu. Ja bih volio dam sam drugaciji pa da ne vidim odnosno da mi ne smetaju te stvari kao sto ih vecina drugih ljudi ne vidi i ne smetaju im ali sta mogu kad sam picajzla. Znam otici kod nekog i vidim banding kada gledamo utakmicu i kada spomenem ljudima vecina ih uopste ne vidi. Tek kada ustanem i pokazem im na sta mislim skontaju o cemu pricam i nije im jasno kako mi to moze smetati.
Ali vidi ovo, meni to smeta do te mjere da me izjeda i kad ne gledam i sve mi je na pameti da bih trebao mjenjati takvo jedno govno. Ali ja vjerujem da smo svi mi takvi. Samo za različite stvari i tačke interesovanja. Npr, kod mene je auto jeftinije nego TV, sav izgreban, fali i pokoji komad plastike, ali znaš koliko me zaboli k za to.....
Ali display, bilo koje vrste, TV, monitor, smartphone, tablet....mora biti savršen.
Za PlusSA ....... čestitam i da ga u zdravlju promjeniš za OLED
- kokuz_sa
#3813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Valjal ovo..
Svidio mi se izgled..duga garancija i et sto ide box uz njega..
Tv mi treba za filmove, serije i utakmice..
Uglavnom potrosio bi do 800KM..
Nevazno da li je smart ili ide android box..
Ako ima kakva ponuda do tih para..
-
zippoo87
#3814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
meni ovo izgleda fer ponuda...jer nije ti bas ni prevelik budzet...tako da mislim da je to max za te pare plus ovaj poklon
-
CooK
#3815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Philips jos serije 4 ne vrijedi ni 500KM. Moj ti je savjet da sad ne gledas to sto ima android box nego uzmes sto bolji TV za novac koji imas jer box mozes uvijek posle kupiti za 50KM a los TV ne mozes napraviti boljim ni za kakve pare. Ako mozes razvuci se jos 95KM pa uzmi Samsung 43MU6172 dok je jos na akciji u Domodu za 895KM ili 49KM pa uzmi Sony 43WD755 dok ga jos ima za 849KM u Tehnomaxu.kokuz_sa wrote:
Valjal ovo..
- nagibSA
#3816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislis na Technomag, ne technomax. Dosta stvari sam uzeo u technomagu, nemam pojma ni kako izgleda radnja, ali su vrh sto se tice cijena i akcija. Jednu stvar sam kupio na snizenju skoro 50% jer je samo kutija bila ostecena. Samsung TV sam kupio na akciji kod njih, a gledao sam na drugim mjestima 100KM skuplji. Vjerovatno cu i sledeci kupiti kod njih, preko neta i dostave ti. 
- zomri
#3817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:Philips jos serije 4 ne vrijedi ni 500KM. Moj ti je savjet da sad ne gledas to sto ima android box nego uzmes sto bolji TV za novac koji imas jer box mozes uvijek posle kupiti za 50KM a los TV ne mozes napraviti boljim ni za kakve pare. Ako mozes razvuci se jos 95KM pa uzmi Samsung 43MU6172 dok je jos na akciji u Domodu za 895KM ili 49KM pa uzmi Sony 43WD755 dok ga jos ima za 849KM u Tehnomaxu.kokuz_sa wrote:
Valjal ovo..
još da dodam da za keš može dobiti svugdje barem 5% popusta pa mu se i uklopi u budžet.
osobno ne bih philipsa nikad razmatrao ako nije oled.
- MTV
#3818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ili
-10% popusta svaku zadnju subotu u mjesecu na cjelokupan asortiman uz cek od penzionera i licnu kartu. Ovo vrijedi samo u Tehnomagu/mobilmediji.
-10% popusta svaku zadnju subotu u mjesecu na cjelokupan asortiman uz cek od penzionera i licnu kartu. Ovo vrijedi samo u Tehnomagu/mobilmediji.
-
CooK
#3819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislim na Technomax d.o.o. Zenica a ne Tehnomag jer u Tehnomagu Sony 43WD755 kosta 999KM.nagibSA wrote:Mislis na Technomag, ne technomax. Dosta stvari sam uzeo u technomagu, nemam pojma ni kako izgleda radnja, ali su vrh sto se tice cijena i akcija. Jednu stvar sam kupio na snizenju skoro 50% jer je samo kutija bila ostecena. Samsung TV sam kupio na akciji kod njih, a gledao sam na drugim mjestima 100KM skuplji. Vjerovatno cu i sledeci kupiti kod njih, preko neta i dostave ti.
-
CooK
#3820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovo za popust je super ali mislim da bolju ponudu od 43MU6172 za 895KM u Domodu nece imati. Npr isti TV je u Tehnomagu 1059KM i ako se odbije 10% na penzionerski popust opet dobije cijenu od 954KM.MTV wrote:Ili
- MTV
#3821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samo napominjem.CooK wrote:Ovo za popust je super ali mislim da bolju ponudu od 43MU6172 za 895KM u Domodu nece imati. Npr isti TV je u Tehnomagu 1059KM i ako se odbije 10% na penzionerski popust opet dobije cijenu od 954KM.MTV wrote:Ili
-
CooK
#3822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Znam ja da si ti dobronamjeran, nisam ni shvatio drugacije.MTV wrote:Samo napominjem.CooK wrote:Ovo za popust je super ali mislim da bolju ponudu od 43MU6172 za 895KM u Domodu nece imati. Npr isti TV je u Tehnomagu 1059KM i ako se odbije 10% na penzionerski popust opet dobije cijenu od 954KM.MTV wrote:Ili
-10% popusta svaku zadnju subotu u mjesecu na cjelokupan asortiman uz cek od penzionera i licnu kartu. Ovo vrijedi samo u Tehnomagu/mobilmediji.Domod-ova akcija je extra.
- nagibSA
#3823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kako kupujes od Technomaxa s obzirom da nema web stranicu, je li preo OLXa ?! Da ih dodam u bookmarks. Uz Technomag (Mobilmedia) i Technoshop (Stanic Trade)( i Domod), gdje sam uzeo 2 TV-a, vjerovatno i najbolje prodavnice tog tipa. Moze preko neta, ko covjek vidis ponudu i narucis.
Mada imam obicaj kada su u pitanju takve stvari otici na neku stranicu tipa WinWin, Gigatron i sl. i vidjeti ocjene kupaca, sta je najprodavanije i tako to. Trebalo bi i kod nas malo toga, jesmo mrtvi vazda bili sto se tice toga, niko nista ne radi, ni odrzava itd
Mada imam obicaj kada su u pitanju takve stvari otici na neku stranicu tipa WinWin, Gigatron i sl. i vidjeti ocjene kupaca, sta je najprodavanije i tako to. Trebalo bi i kod nas malo toga, jesmo mrtvi vazda bili sto se tice toga, niko nista ne radi, ni odrzava itd
-
CooK
#3824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pise da im je stranica u izradi a naruciti se moze preko OLX-a ili na 032 444-444. A to si upravu, kod nas niko nece da ocjenjuje televizore pa se mora lutati po web shopovima susjednih drzava da se procitaju ocjene kupaca. Ne shvatam zasto je nasem narodu toliko mrsko izdvojiti 5 minuta pa napisati ocjenu za TV koji su kupili. Ono je najpouzanije naci recenziju za neki TV i tako saznati sve detalje o njemu ali ne rade se recenzije za svaki TV i tu ocjene kupaca stvarno dobro dodju.nagibSA wrote:Kako kupujes od Technomaxa s obzirom da nema web stranicu, je li preo OLXa ?! Da ih dodam u bookmarks. Uz Technomag (Mobilmedia) i Technoshop (Stanic Trade)( i Domod), gdje sam uzeo 2 TV-a, vjerovatno i najbolje prodavnice tog tipa. Moze preko neta, ko covjek vidis ponudu i narucis.
- semirsar
#3825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
prolupo pa uduplo 
Last edited by semirsar on 11/11/2017 21:19, edited 1 time in total.