Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
propalismo

#3801 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@krakatt Ooooo PCManijace nek si nam se i ti javio :lol:

Ma znam kako ti je banovali ti 2 profila :skoljka:

Moras se i ti nekako braniti :nindzastajl:

Brani se nije problem ali nemoj nas i Pik Administraciju da potcjenjujes :!:

Imas gore iznad sve argumentovano sa dokazima.Ja sam te licno obradio i uvidio prevaru.Nadam se da ces se popraviti

i da vise neces varati narod prodavajuci im piratske softvere.A ako nisi znao zato mozes i krivicno da odgovaras!

Zato jezik za zube i moli se bogu da te covjek ne prijavi policiji ili SIPI-i...

Idem sada obradjujem neke profile :-) Ima mnogo prevaranata a noc je duga :ginisovac:

P.S. Ako budes nastavio po starom opet cemo se sresti :bih:
shin

#3802 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shin »

Evo pljake pod orginal. Wannabe Breitling sa tourbillon komplikacijom.

http://www.breitlingforbentley.com/en/c ... sentation/

Orginal je 175.000$ ili 250000KM
Skeptic604

#3803 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

shin wrote:
www.pik ba/artikal/11873343/sat-breitling-bentley/
Evo pljake pod orginal. Wannabe Breitling sa tourbillon komplikacijom.

http://www.breitlingforbentley.com/en/c ... sentation/

Orginal je 175.000$ ili 250000KM
Ima slicnih prevara koliko hoces na Pik-u.

Jedna je sa kopijama parfema..

Druga je kopijama mobitela..

I tako dalje..

8-) :lol:
Lopov-eliminator

#3804 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

krakatt wrote:Zdravo...
naisao sam na ovaj sajt/blog sta vec, slucajno imajuci takodje, problema sa pikom i njegovim "prevarantima". Vrlo brzo uvideo sam problem sa korisnikom pcmaniac ili slashkalol (takodje smatram da su ovo dvije RAZLICITE osobe) jer pregledajte malo profile, pa cete shvatiti.
Takodje, videh da korisnik janaeM upravo na sva zvona baca primedbe na korisnika slashkalol / pcmaniac.
Dopustio sam sebi da proverim profil ovog korisnika (slashkalol/pcmaniac) i videh da korisnik slashkalol ima 0 negativnih dojmova i citave 4 transakcije, a pcmaniac ima 6 pozitivnih i 7 negativnih dojmova i ti svi negativni su zbog kasnjena. ali ima jos nekoliko stvari: 1) proverio sam korisnika janaeM, datum kada je objavljen prva primjedba ovde je 28.04.2014. tj. prije 4 dana od danasnjeg datuma, takodje na taj ISTI DATUM korisnik se registrovao NA pik .ba, a i na facebook, pod imenom UNA UNA. 2) takodje, videh na profilu broj telefona pcmaniaca i proverih... slucajno, naisao sam na oglas koji je janaeM objavila, sa brojem pogodite cijeg telefona ... pcmaniac.
3) http://www.besplatnioglasi.rs/oglasi/masaze-598878.html evo i stranice na kojoj je vec pomenuti oglas objavljen a vidite li ko je kreator oglasa? jana M, zvuci poznato?[/color]
4) jos nesto, ako pcmaniac ima ovoliko negativnih dojmova, to bi morao biti i jedan od korisnika janaeM, no nema niti jednog, pa ako ste vec toliko nezadovoljni, zasto sami ne resite problem?
Dakle, bezveze vam je maltretirati korisnika, bolje proverite, a onda sudite.
Hvala
Pozdrav krakatt, ili Ognjene ili slashkalol ili PCmaniac, kako god hoces. Da ti kazem za pocetak da je bolje da se uopste nisi ni javljao ovdje nego da se ukopavas ovako. Nadaj se za svoje dobro da ce ovo sto si napisao iznad vidjeti sto manje ljudi.
Prvo, nije te banovao niko ko pise ovdje vec Pik administracija, jel to znaci da su i ovi admini s Pika u krivu?
Dalje, slashkalol nije imao 4 nego 7 transakcija od cega 6 sa PCmaniac. I pcmaniac nije imao 7 negativnih nego 6 negativnih i 1 neutralan. Od tih 6, samo na jednom je spomenuto kasnjenje i to sa parama, ovi ostali kasnjenje nisu spominjali, otkud onda ti znas da je dobio sve negativne zbog kasnjenja?
1. janaeM nije ulozio primjedbu 28.4. nego 28.3. Ovo je na prvi pogled samo obicna greska u tipkanju ali ima jedna kvaka, datum 28.4.2014. je datum isteka oglasa na linku koji si postavio pod brojem 3.
2. janaem je podrzao zapazanje @propalismo da su slashkalol i pcmaniac 2 profila iste osobe tj. tebe
3. znaci, ti za ovaj oglas sto je postavljen tvrdis da je broj od janaem i broj od pcmaniac, sad ispade da je janaem sam sebe prevario i sam sebe prijavio ovdje. Zapetljao si se u svojoj prici.
4. pod ovom tackom pokusavas minirati dalje pisanje o pcmaniacu i slashkalolu vec poznatom frazom zasto sami ne rijesite problem, cime si pokazao da si kao sto to obicno biva s prevarantima neosjetljiv na altruizam. janaem nije to napisao da bi
rijesio svoj problem, steta je vec nacinjena, nego da bi sprijecio prevaru nekog drugog u buducnosti.
Na Piku uopste nisam nasao profil UNA UNA ni varijacije istog, nasao sam unauna koji je bio online zadnji put jaaako davno,. Takodjer janaem je pisao u muskom rodu a ti ga pominjes kao zensko. :D
I da, u ovom tvom oglasu sto si postavio, Jana M uopste nije naziv profila nego stoji pod rubrikom Ime i Prezime, naziv korisnickog naloga je zasebna stvar. Vjerovatno si editovao jedan od svojih oglasa objavljenih 29.3. i prilagodio ga.
I za kraj, nijedan od profila nije banovan po osnovu ove prevare, nego po osnovu laziranja dojmova. A tvoja oba profila su vec dodana na listi na 113. strani ove teme.
van helsing

#3805 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Jbt,koji moras biti đon-obraz pa se javiti na ovu temu,nevjerovatno. Ako ista vam znaci,zahvaljujem svima,koji otkrivaju prevare,posebno kolegi @Lopov-eliminator na detaljnom i objektivnom pristupu ovoj temi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
robyleu

#3806 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by robyleu »

Pozdrav svima. Prijavio bih još jednog PIK prevaranta: http://www.pik.ba/profil/Ahmox11/

Evo šta se desilo: prodavao sam telefon za 25KM. Ovaj lik je poslao više privatnih poruka gdje se raspitivao o telefonu, načinu slanja, troškovima poštarine i sl.
Između ostalog:
20.3. je napisao: "napisacu ti ime prezime broj poste i ostalo posto nisam kod kuce napisacu ti veceras "
21.3. ja ga podsjetim na ovo: "Hajde izjasni se do večeras da li uzimaš telefon ili ne..."
23.3. on piše: "Jarane,uzimam telefon" i još navede svoju kućnu adresu
24.3. u 14h ja mu potvrdim: "Ok, poslaću telefon u toku dana."
24.3. u 18h odem u Poštu i pošaljem
24.3. u 19h on piše: "jaran nemoj slATI TELEFON NEMAM PAR KAD BUDEM IMOO PAREE RECU TII NEMOJ SLAT JARAN DA IMAM PARE POSLO BI "
Kasnija komunikacija se svela uglavnom na njegovo pravdanje "nisam ništa poručio, zaboli me ona stvar, nemam para sada..."
Naknadno vidim da je 22.3. dobio pozitivan dojam kao kupac istog telefona, ali od drugog prodavca.

Obzirom da nisam znao da trebam tražiti da se potvrdi kupovina, sada ne mogu ostaviti loš dojam na njegovom profilu. Slučaj sam prijavio Piku, ali zasad bez odgovora.

Eto, ko bude imao priliku da dogovara trgovinu sa ovim likom, neka zna da se radi o veoma, veoma nepouzdanoj osobi.
Ovo saznanje me je koštalo 7KM (troškovi poštarine) :roll:
Skeptic604

#3807 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

robyleu wrote:Pozdrav svima. Prijavio bih još jednog PIK prevaranta: www.pik ba/profil/Ahmox11/

Evo šta se desilo: prodavao sam telefon za 25KM. Ovaj lik je poslao više privatnih poruka gdje se raspitivao o telefonu, načinu slanja, troškovima poštarine i sl.
Između ostalog:
20.3. je napisao: "napisacu ti ime prezime broj poste i ostalo posto nisam kod kuce napisacu ti veceras "
21.3. ja ga podsjetim na ovo: "Hajde izjasni se do večeras da li uzimaš telefon ili ne..."
24.3. u 19h on piše: "jaran nemoj slATI TELEFON NEMAM PAR KAD BUDEM IMOO PAREE RECU TII NEMOJ SLAT JARAN DA IMAM PARE POSLO BI "
Kasnija komunikacija se svela uglavnom na njegovo pravdanje "nisam ništa poručio, zaboli me ona stvar, nemam para sada..."
Naknadno vidim da je 22.3. dobio pozitivan dojam kao kupac istog telefona, ali od drugog prodavca.

Obzirom da nisam znao da trebam tražiti da se potvrdi kupovina, sada ne mogu ostaviti loš dojam na njegovom profilu. Slučaj sam prijavio Piku, ali zasad bez odgovora.

Eto, ko bude imao priliku da dogovara trgovinu sa ovim likom, neka zna da se radi o veoma, veoma nepouzdanoj osobi.
Prvo uplata na tvoj racun,pa tek onda slanje,sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan...
Lopov-eliminator

#3808 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

robyleu wrote:Pozdrav svima. Prijavio bih još jednog PIK prevaranta: www.pik ba/profil/Ahmox11/

Između ostalog:

I ti mu nisi dobro pregledao profil, tip od 5 dojmova već ima 2 negativna kao kupac, i na koja je odgovorio prilično loše. Što je još gore, oba dojma dobio je od već poznatog pikovca accepta koji ima 2159 dojmova, a kojem je ovaj upropastio 2 aukcije.
Ako ništa dobro je pa nije nešto skuplje u pitanju. Nadam se da si u prijavi priložio vaše razgovore s Pika.
propalismo

#3809 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@ robyleu Prva tvoja greska nisi mu trazio da klikne na Kupi Artikal.Druga nisi trazio da ti prvo uplati novac na racun u banci(cjena+ptt).Treca nisi mu malo pregledao profil da vidis sa kim imas posla.Rezulat:Ostao si bez 7km :izet:
Nadam se da u buducnosti neces biti tako naivan :ginisovac:
RahatHurmašica

#3810 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

Nezgodno je za kupca uplaćivati na račun. u ovom slučaju prodavac rizikuje 7KM, a kupac mnogo više. iskren da budem, jednom sam unaprijed uplatio na račun (25KM), ne znam da li bi to uradio da je bio u pitanju veći iznos.
propalismo

#3811 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@RahatHurmašica A da li je prodavcu nezgodno slati na obraz artikal ovakvom kupcu koji je vec zaradio 2 negativna dojma.Prodavac postavlja uslove prodaje artikla a ne kupac.Zasto bi prodavac ista rizikovao :?:
RahatHurmašica

#3812 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

propalismo wrote:@RahatHurmašica A da li je prodavcu nezgodno slati na obraz artikal ovakvom kupcu koji je vec zaradio 2 negativna dojma.Prodavac postavlja uslove prodaje artikla a ne kupac.Zasto bi prodavac ista rizikovao :?:
pa ako može tako onda ok, ali nisam siguran da ima puno kupaca koji su spremni uplaćivati veće iznose unaprijed.
propalismo

#3813 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@RahatHurmašica Ima svakavih likova na Pik-u.Ne znas ti skime pises mozda je dijete od 13 godina.Meni se desavalo sa kupcem sve fino dogovorim da podatke klikne na Kupi Artikal i kada dodje do finala transakcije blokira me misleci da mu ne mogu ostaviti negativan dojam.Ljudi jednostavno odustanu,predomisle se ili nadju jeftinije ili im roditelji ne daju pare.Zato treba biti oprezan i ne rizikovati nista.Cak sam negdje na Pik-u procitao da je pozeljno da kupac prvo uplati novac pa da tek onda ocekuje artikal.Ja kada sam tek poceo na Pik-u nista nisam mogao kupiti dok prvo ne uplatim novac i posaljem sliku priznanice da sam uplatio :-)
CaneBos

#3814 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

RahatHurmašica wrote:
propalismo wrote:@RahatHurmašica A da li je prodavcu nezgodno slati na obraz artikal ovakvom kupcu koji je vec zaradio 2 negativna dojma.Prodavac postavlja uslove prodaje artikla a ne kupac.Zasto bi prodavac ista rizikovao :?:
pa ako može tako onda ok, ali nisam siguran da ima puno kupaca koji su spremni uplaćivati veće iznose unaprijed.
Ima ako si provjeren i dugogodisnji prodavac i imas posla sa normalnim kupcima!¨
Averus

#3815 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Zdravo,

Da li je neko poslovao sa ovim korisnikom?

Code: Select all

http://www.pik.ba/profil/memory

Djeluje mi pošteno čo'ek, pa me zanimaju vaša mišljenja i (po mogućnosti) iskustva :)
propalismo

#3816 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@Averus Meni djeluje kao dobar :thumbup:
Averus

#3817 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Evo i čuo sam se s njim, djeluje i preko telefona kao sasvim OK lik :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3818 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

koji su jadovi ovi pikovci
prodaju robu koja u fisu vrijedi 30 maraka za 25
i prvo ne vrše dostavu iz mjesta u mjesto koje kokoš može preletjeti za 3 minute
drugo ne odgovaraju na poruke
treće drže oglase za robu koju nemaju

a u fisu sa karticom 5% jeftinije
ko gospodina te tretiraju
još ako fino naručiš mislim da može dostava do 15 kilometara

eeeeej a kad sam ja radio na piku aktivnije u pola 11 navečer idem na ciglane s čvile za 2 marke
nisu pare bitne nego dobar glas
svak će opet kupiti
ja sad iz inata ne bih kupio na piku to kad ima fis
respo s onog svijeta

#3819 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo s onog svijeta »

CaneBos wrote:
RahatHurmašica wrote:
Ima ako si provjeren i dugogodisnji prodavac i imas posla sa normalnim kupcima!¨
Ja prvi nikad ne bi uplatio pa cekao robu na piku
Za pik kod mene vrijedi samo licem u lice pa makar iz sarajeva isao u bihac
Skeptic604

#3820 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Black swan wrote:koji su jadovi ovi pikovci
prodaju robu koja u fisu vrijedi 30 maraka za 25
i prvo ne vrše dostavu iz mjesta u mjesto koje kokoš može preletjeti za 3 minute
drugo ne odgovaraju na poruke
treće drže oglase za robu koju nemaju

a u fisu sa karticom 5% jeftinije
ko gospodina te tretiraju
još ako fino naručiš mislim da može dostava do 15 kilometara

eeeeej a kad sam ja radio na piku aktivnije u pola 11 navečer idem na ciglane s čvile za 2 markes
:thumbup: 8-)

Upravo tako,socijalizam i kapitalizam mogu ici zajedno.Tako i ja radim,pogotovo ako je kupac normalan,posten,postuje te,zahvalan,onda mi nije problem za 0,90 Feninga sa dobrinje otici na skenderiju.

Ali kada kupac daje uslove,da ja njemu "MORAM" dostaviti,kad vidis da te ne postuje,nego samo gleda sebe i svoj interes,kako ce on zaraditi na tvojoj robi,onda odbijam ponude pa makar se radilo i od 100 KM,jer mi je vaznija komunikacija nego novac.

A to da ima na piku kapitalista koji bi ubili covjeka za pet feninga to ima :mrgreen: :lol: :lol: :run:
Truba

#3821 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ja kako god okreneš idem na noge
i kao kupac i kao prodavač
malo to dosadi

kad se sjetim po neke knjige išao u aziće
naravno zima snijeg februar mračno
tramvajem
dođem kod "okrugle benziske"
lika nema 15 minuta i dolazi s autom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i kakav dojam ostaviti da se ne naljuti...
Skeptic604

#3822 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Black swan wrote:ja kako god okreneš idem na noge
i kao kupac i kao prodavač
malo to dosadi

kad se sjetim po neke knjige išao u aziće
naravno zima snijeg februar mračno
tramvajem
dođem kod "okrugle benziske"
lika nema 15 minuta i dolazi s autom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i kakav dojam ostaviti da se ne naljuti...
Jel ti rekao,uh izvini zakasnih li ja ? :lol: :lol: :lol: 8-)
Truba

#3823 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

mislim da nije niš rekao :D

prije sam kontao ajd da kupim od ljudi da zarade nešto ali vidim da nikog nije briga
onaj prodaje betonske ploče koje nema na stanju
onaj ne vrši dostavu bodljikave žice...
onaj neće da odgovori

odo ko čovjek u fis gdje me tretiraju ko human person :D
Skeptic604

#3824 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Black swan wrote:mislim da nije niš rekao :D

prije sam kontao ajd da kupim od ljudi da zarade nešto ali vidim da nikog nije briga
onaj prodaje betonske ploče koje nema na stanju
onaj ne vrši dostavu bodljikave žice...
onaj neće da odgovori

odo ko čovjek u fis gdje me tretiraju ko human person :D

Previse se ti brines da drugi zarade :lol: :roll: :mrgreen:

Ma odredjeni kupci cijene sto im dostavis,i caste te nekad sa markom nekad sa dvije,nekad sa tri marke..

Uglavnom treba stavljati covjeka na prvo mjesto pa tek onda novac,nikako drugacije,ako je drugacije onda se stvara jedan neljudski odnos,i gdje nema obostrane koristi i zadovoljstva...

Ali da ne idemo u offtopic da nebi dobili ban gratis 8-) :lol:
van Basten

#3825 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van Basten »

možda nije prevarant, ali ne kontam zbog je uradio šta je uradio,pa mi možda iskusniji pikovci pomognu da shvatim...
ugl, zatrebaju mi hitno sunčane, vidim ponudu u Sarajevu, nađem tri lika čija me ponuda zainteresuje i pošaljem im svima isto pitanje, kad bi se mogli vidjeti da probam naočale... dvojica mi odgovore relativno brzo, s jednim se dogovorim, nađem i pazarim. Treći lik (kondor11 mu je pik ime), prvo nije odgovorio cijeli dan iako je bio online, onda na mail dobijem obavijest da mi je poslao odgovor, ali kada kliknem na link pokazuje mi da je artikal nepostojeći. Odem na njegov profil, vidim da nema naočala sa mojim pitanjem postavljenih 02.04., ai zato imaju iste te naočale sa istom cijenom, slikama, opisom... postavljene opet 04.04.
Pa ne kontam zašto je brisao artikal koji bi kao da proda ako je već dobio upit o kupnji? Možda neko ima ranija iskustva sa tim likom?
Post Reply