Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bodkin

#3801 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

Butmiran wrote:@bodkin: Meni i nema logike zvati timeout, igraš odlično, nabio si 16 razlike, zašto dati priliku suparnicima da se konsoliduju?
pa ne na 16 nego kad smo se poceli ispucavati a litvanci slagati kontre. imas dvije min do kraja a protivnik ti naletu gdje ti moraas cuvati rezultat. i da ne moras, i da nije ovako malo do kraja zoves tajm da im poremetis ritam. napravili su nam 8:0 dok ga on nije trazio i nakon toga im je prekinuo ritam samo sto je tad bilo malo kasno
pOZz

#3802 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

Bodkin wrote:stare mi sta ste vi gledali. pa zbog selektora danas nismo dobili preko 10 i zbog njega smo od srbije izgubili. za latviju je kriv pola on a pola taj pritisak prve utakmice. ali ajde dobro, tipicno dizanje u oblake nakon nekog uspjeha a pljuvanje nakon par neuspjeha
Ima toga. Ne vidim neku ozbiljnu analizu, osim suza... Ako će se već davati velike pare za selektora, možda ima boljih rješenja. Dosta ima stvari koje su pokrenule ovu reprezentaciju, a to nije bio Aco.
KPNCTNJAH

#3803 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by KPNCTNJAH »

Zakazao je kad je bilo najpotrebnije. Kod nas svi emotivci, covjek zaplakao, pokazao da mu je stalo do reprezentacije i drzave, a nije Bosanac... odmah bi da mu se produzi ugovor... hvala mu, ali nije se bas pokazao kao strucnjak... da smo recimo imali Ivkovica na klupi prosetali bi se grupom... ali da su babi damu :mrgreen:
Last edited by KPNCTNJAH on 10/09/2013 01:43, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#3804 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne slažem se.

Aleksandar Petrović je izgradio, kakav-takav, sistem rada sa rosterom s kojim raspolaže, i bila bi prava šteta na njegovo mjesto dovesti nekog ko bi sve mijenjao iz temelja, jer za tim, a to je pokazao i ovaj Eurobasket, nema potrebe. Meni je Aco drag, a to sam napisao davno ovdje, zato što, iako nije Duško Vujošević i ne zna sve o trenerskom poslu, konstantno uči i radi, a u sve uloži nenormalno puno vlastite energije. Mi smo u kvalifikacijama primali i davali 100 poena k'o od šale, ali je Petrović zapeo da radi na odbrani, pa smo velike ekipe limitirali na skoro rukometni broj poena.

To je, jednostavno, čovjek koji računa na naše ludilo, kako to napisa Ahmed Burić, i to jest tako.

Mi, u BiH, zasad nemamo pristojnih trenerskih rješenja za ovu poziciju i to je to. Osim ako ne mislite na Nenu Markovića koji se uhvatio finog posla sa juniorima, i ne treba ga dirati. "Uvoz" iz Srbije bi bio katastrofalna odluka, tim više što tamo postoje 3 prvoklasna trenera, a ovo ostalo je nivo Igokee.

Sve što nama treba u ovom momentu je da se ne nađe neka budala da makne ove ljude iz saveza, i da se počne raditi na uigravanju U20 repke, i formiranju starijih ženskih reprezentacija. A selekciju treba malo ostaviti da se ohladi, da se smire dojmovi, pa onda racionalno razmisliti. Aco ima podršku javnosti, i to gotovo plebiscitarnu, ali svoj posao neće raditi volonterski, kao dosad. Treba ga platiti i treba mu dati još ovih nadolazećih momaka nakon EP U20, pa da se počne raditi na nekim stvarima.

(Ti momci obavezno da prođu skauting Mirka Novosela :D )
pOZz

#3805 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

It_is_a_Leclerc wrote:To je, jednostavno, čovjek koji računa na naše ludilo, kako to napisa Ahmed Burić, i to jest tako.
Sa ludilom se neće nikad napraviti neki ozbiljan rezultat. Pitanje je da li će ikad i biti više ovakvog ludila. Ako se misli u drugi krug, mora se ozbiljno raditi, nisam siguran da li to Aco može.
BHF_Manijak

#3806 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by BHF_Manijak »

Jebo majku nikako mi nije jasno kakoto da kod nas nikako da se izordi neko veliko trenersko ime! :mrgreen: Nije da nije bilo odlcinih igraca, bil je i bice, ali trenercina - slabo! Kad cemo mi imati svog Ivkovica, Tanjevica? :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#3807 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

pOZz wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:To je, jednostavno, čovjek koji računa na naše ludilo, kako to napisa Ahmed Burić, i to jest tako.
Sa ludilom se neće nikad napraviti neki ozbiljan rezultat. Pitanje je da li će ikad i biti više ovakvog ludila. Ako se misli u drugi krug, mora se ozbiljno raditi, nisam siguran da li to Aco može.
Ja mislim suprotno. Ako hoćeš da radiš sa nekom reprezentacijom, onda moraš računati na karakter te ekipe. Ne može se nijedan trener sa Balkana pojaviti u Švedskoj i napraviti rezultat kakav bi napravio sa nekom ekipom iz ovog dijela svijeta, jer - oni nisu mi, mi nismo oni, jednostavno drugačiji karakteri.

Ozbiljno se radi u našoj reprezentaciji, uvjeren sam. Od kvalifikacija do ovog večeras je trnovit put i nevjerovatan napredak. Ne treba prekidati kontinuitet.
It_is_a_Leclerc

#3808 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

BHF_Manijak wrote:Jebo majku nikako mi nije jasno kakoto da kod nas nikako da se izordi neko veliko trenersko ime! :mrgreen: Nije da nije bilo odlcinih igraca, bil je i bice, ali trenercina - slabo! Kad cemo mi imati svog Ivkovica, Tanjevica? :mrgreen:
Kad živne klupska košarka koja je, u ovim trenucima, klinički mrtva.
Bodkin

#3809 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

to je to , ho ruk kosarka te ne moze daleko odvesti
pOZz

#3810 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

BHF_Manijak wrote:Jebo majku nikako mi nije jasno kakoto da kod nas nikako da se izordi neko veliko trenersko ime! :mrgreen: Nije da nije bilo odlcinih igraca, bil je i bice, ali trenercina - slabo! Kad cemo mi imati svog Ivkovica, Tanjevica? :mrgreen:
Kad se počne ozbiljno raditi.
saphir_

#3811 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

eto da je sinoc montenegro nakon produzetka pobjedio litvance mi bi sad bili u drugom krugu, a ja budala sinoc bio za litvaniju jer sam kontao da ce nehljebi makedonci se potruditi ZBOG SEBE ako nista da dobiju jer su se imali cemu nadati.
Bodkin wrote:to je to , ho ruk kosarka te ne moze daleko odvesti

a kako majku mu na ho ruk prolaze finci, ukrajinci, latvija, pa belgija. Sve same kosarkaske vukojebine koje nemaju igraca da valja. Dok mi imamo pa zasigurno najboljeg evroposkog igraca na svojoj poziciji. I sto je nekarakteristicno kod Mirze je upravo sut kojeg nema nijedan igrac na svijetu a koji igra krilnog centra.
Mustang1

#3812 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

A Marko Trbic ? :D Danas je bio u emisiji pred utakmicu i covjek mi se cini kao trenerska verzija Edina Avdica :D
Bodkin

#3813 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

imas krilnim centara sa dobrim sutem bruku. ovo ne govorim da umanjim vrijednost ili znanje mirze, vrhunski igrac i jedan od najboljih evropskih pf. jel to hoces da mi kazes da su belgija i finska nesto napravili :D
saphir_

#3814 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Bodkin wrote:imas krilnim centara sa dobrim sutem bruku. ovo ne govorim da umanjim vrijednost ili znanje mirze, vrhunski igrac i jedan od najboljih evropskih pf. jel to hoces da mi kazes da su belgija i finska nesto napravili :D

pa prosli su u drugi krug, sto mi cekamo od '93 godine a toliko smo klasnih igraca imali. Cak i nasa liga i ovakva kakve je vjerujem jaca od njih. Zapravo za Finsku i ne vjerujem da ima profesionalnu ligu u kosarci ili mozda da je na ledu obavljaju.
Rijetke su cetvorke sa onakvim sutem koji ima Mirza, ja znam samo za Lovea da je slican po odlicnom sutu za 3p ali Mirza ipak jos dok ej bio u Spaniji je volio ove dalekomente suteve koje je pogadjao sto to ne vjerujem da iko ima.
Murat Sabanovic

#3815 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Murat Sabanovic »

saphir_ wrote:eto da je sinoc montenegro nakon produzetka pobjedio litvance mi bi sad bili u drugom krugu, a ja budala sinoc bio za litvaniju jer sam kontao da ce nehljebi makedonci se potruditi ZBOG SEBE ako nista da dobiju jer su se imali cemu nadati.
Bodkin wrote:to je to , ho ruk kosarka te ne moze daleko odvesti

a kako majku mu na ho ruk prolaze finci, ukrajinci, latvija, pa belgija. Sve same kosarkaske vukojebine koje nemaju igraca da valja. Dok mi imamo pa zasigurno najboljeg evroposkog igraca na svojoj poziciji. I sto je nekarakteristicno kod Mirze je upravo sut kojeg nema nijedan igrac na svijetu a koji igra krilnog centra.
ozbiljan rad sa mladim igracima! u pojedinim zemljama djeca pocinju kosarku igrati sa 5 godina.
neno#4

#3816 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

Nas let iz Ljubljane dolazi u Sarajevo sutra u 16:00 sati. Svi koji se pitaju kako je Finska uspjela proci i raditi ovo sto rade, nek dobro znaju jednu cinjenicu, ulozili su pet miliona eura u reprezentaciju samo ove godine! Sve je nebitno. Momci su dali posljednji atom snage, time-out kad smo vodili velikom razlikom je morao ici, jer su sami igraci trazili. I samo sve dusmane, kriticare, i ostale da poljubim u celo. Volimo ih sve redom.
pOZz

#3817 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

saphir_ wrote:pa prosli su u drugi krug, sto mi cekamo od '93 godine a toliko smo klasnih igraca imali. Cak i nasa liga i ovakva kakve je vjerujem jaca od njih. Zapravo za Finsku i ne vjerujem da ima profesionalnu ligu u kosarci ili mozda da je na ledu obavljaju.
Imaju i oni svog Mirzu, pogledaj malo. I još imaju trenera koji je tu od 2005. godine. Nadasve, ljudi imaju tim.
smijesni_ste

#3818 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by smijesni_ste »

To je takodjer jedan od naših problema nevezano za košarku...što mislimo da je svijet stao šta ja znam 1988. :D, da svi stagniraju kao mi, da niko ne napreduje ni u čemu i tako :D
phillie

#3819 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by phillie »

smijesni_ste wrote:To je takodjer jedan od naših problema nevezano za košarku...što mislimo da je svijet stao šta ja znam 1988. :D, da svi stagniraju kao mi, da niko ne napreduje ni u čemu i tako :D
Upravo tako, mi mislimo da nam je ekipa skoro na nivou generacije Divca, Petrovica....a da ostali samo stoje i nama se dive...ta ce Finci, ta ce Svedjani....to nije samo u kosarci slucaj.
suncica24

#3820 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by suncica24 »

pOZz wrote:
saphir_ wrote:pa prosli su u drugi krug, sto mi cekamo od '93 godine a toliko smo klasnih igraca imali. Cak i nasa liga i ovakva kakve je vjerujem jaca od njih. Zapravo za Finsku i ne vjerujem da ima profesionalnu ligu u kosarci ili mozda da je na ledu obavljaju.
Imaju i oni svog Mirzu, pogledaj malo. I još imaju trenera koji je tu od 2005. godine. Nadasve, ljudi imaju tim.
A imaju ljudi i pare!

Dovoljno je samo da ste jednom svratili do Ledene dvorane (prije no sto se urusila), pa da vidite opis stanja u kojem treniraju i rade nasi timovi i djecaci.
A ni sad stanje nije puno bolje.

A to je jos u Sarajevu...
Onda tek zamisli Jablanicu, npr.
Zraak

#3821 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Zraak »

Meni i dalje nije jasno na koju foru je Srbija prosla dalje. Stimac, Nemanja Krstic, Kalinic, Gagic, Vasilije Micic? Jedino su Nenad Krstic, Bjelica, i Stefan Markovic nesto odigrali. Da stvar bude jos jaca, u drugoj fazi ih ceka Belgija i Ukrajina, gde uz svega jednu pobedu ni krivi ni duzni stignu do cetvrtfinala.
El_comadante

#3822 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by El_comadante »

pošto smo ispali da li neko zna kakav je sistem kvalifikacija za slijedeče EP? a bilo bi dobro kad bi nam Španija poslala wild card za SP slijedeče godine. ali teško...
ultima_palabra

#3823 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by ultima_palabra »

Meni se od početka nije sviđao Aco sa svojom anarho-košarkom. Na ovom prvenstvu je i on mogao vidjeti da na ovom nivou odbrana dobija utakmice.

Ali eto, ako je naučio na greškama neka ostane, pogotovo zato što ćemo sa našim finansijama teško naći boljega... ne bi bilo loše i da imamo malo kontinuiteta.
sinuhe

#3824 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by sinuhe »

U Finskoj imaju profesionalnu ligu pa imaju i barem jednog reprezentativca iz domace lige i jos jednog iz svedske lige.
Ovaj nas mladi Sulejmanovic je u Finskoj i naucio igrati kosarku.
Finska nas je ionako par puta pobijedila. Njihov selektor je prvoligaski trener a bio je i selektor Njemacke. U reprezentaciji nemaju stranaca a oni "Amerikanci" su sinovi americkih kosarkasa ozenjenih u Finskoj.
Last edited by sinuhe on 10/09/2013 09:42, edited 1 time in total.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#3825 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by enko 1964 »

O igri i taktikama neka vode računa ljudi koji su stručniji od mene i koji su plaćeni da to rade. S moje strane jedno veliko hvala Mirzi, Nihadu i ekipi na borbenosti i uzbuđenju kakvo nisam, bar kad je BH košarka u pitanju, osjetio još od onih velikih pobjeda protiv Hrvatske.
Hvala Edinu na komentarima jer je i on dao veliki doprinos kompletnom ugođaju.
Čovjek je pokazao kako se može kvalitetno voditi utakmica i dizati adrenalin a da se ne pretjeruje sa patetičnim glupostima.
Ostaje žal zbog onih poraza ali od mene im je halal. :bih:
Locked