Demokratska fronta Željko Komšić

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

pemanapemani wrote: Nama se kriterij totalno srozao, odnosno, većina ga više i nema.

Te 2006., BiH je malo kaskala za Hrvatskom, a bila svjetlosnu godinu naprednija od Srbije i CG, a gledaj gdje smo danas.

Komšićevu gluhonijemost u Parlamentu, uz velike napore, nekako mogu razumjeti. Njegovo vrijeđanje institucije BiH -"šuplja priča i demagogija" je u rangu sa Dodikovim svakodnevnim sranjima.

Isto tako, kao čovjek koji se za svaku marku u životu dobro namučio, nemam ni mrvu razumijevanja za lijenog uhljupa koji 20 godina prima platu od 5000 + KM, a onda na tv cmizdri kako mu žena nema za kruh i mlijeko. To sve u državi u kojoj 50% stanovništva živi ispod granice siromaštva.

Onda se nadati da će nas takva lijena ćuskija uvesti u NATO, spasiti državu od nasrtaja susjeda, sjebati petu kolonu... :-)
dobro, hajde i da se slozim sa tobom. reci mi tko je alternativa? tko je taj koji se moze kandidirati za predsjebnika i osvojiti 150.000 hiljada glasova i tako pobijediti covica?

samo ne pominji gospodina slavu kukica, jer smo svjedoci kako je covjek prosao zato je najavio kandidaturu 2014 godine.
Banksy

#37977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malakh wrote:
tko je alternativa? tko je taj koji se moze kandidirati za predsjebnika i osvojiti 150.000 hiljada glasova i tako pobijediti covica?
Svako koga SDA, poput Komšića, isprojektira izbornim inženjeringom, a koji zauzvrat pristane da bude njihova poslušna pudlica naredne četiri godine.

Vidjećemo ko je to novo grlo.
kluz franjo

#37978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

pemanapemani wrote:...
Moj kolega pemanapemani, ti zapeo, a fino ti se kaže.

Svi su ti oni isti ili u 5 deka.
I onaj što uputi 107 poslaničkih pitanja i inicijativa i 12-13 zakona u proceduru.
I onaj bez ijednog pitanja i inicijative, a i jedan jedini zakon koji je pripremio povuče iz procedure.

Isti ti je i onaj što formira sopstveno mišljenje na osnovu činjenica
i onaj što formira sopstvene činjenice na osnovu mišljenja.

Sve ti je to isto ili u 5 deka.
Bosanski_kralj

#37979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Zajebo se je Komšić istupanjem iz BH bloka u to sam siguran. Da je gledao dugornočno interes ne samo svoje stranke nego i BiH trebao je ostati dosljedan u svojoj predizbornoj priči i ne ići u vlast sa SDA i HDZ-om.

Siguran sam da bi 2022 godine na izborima zajedno sa BH Blokom DF uspio formirati vlast i bez SDA i bez HDZ-a. Ovako se Željko odlučio za kratkotrajnu korist, pokupiće par ministarskih pozicija, koju direktorsku fotelju i to je to.

Mislim da će ga se pamtiti kao najveće razočarenje bh političke scene.
MaksprotivMarksa

#37980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MaksprotivMarksa »

Nece, izabrat ce ga iste one glave koje su ga izabrale i prethodna dva mandata (prvi mandat je bio pozitivna stvar), Komsica sam upoznao kao srednjoskolac na jednom prijemu, tada sam ga ocijenio kao najvecu ublehu i neznalicu ikada, nisam se prevario, nazalost.
Sociolog

#37981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sociolog »

MaksprotivMarksa wrote:Nece, izabrat ce ga iste one glave koje su ga izabrale i prethodna dva mandata (prvi mandat je bio pozitivna stvar), Komsica sam upoznao kao srednjoskolac na jednom prijemu, tada sam ga ocijenio kao najvecu ublehu i neznalicu ikada, nisam se prevario, nazalost.
Prvi mi je komsija u Hrasnom, nadmen i privatno arogantna osoba
bunk

#37982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Bosanski_kralj wrote:Zajebo se je Komšić istupanjem iz BH bloka u to sam siguran. Da je gledao dugornočno interes ne samo svoje stranke nego i BiH trebao je ostati dosljedan u svojoj predizbornoj priči i ne ići u vlast sa SDA i HDZ-om.

Siguran sam da bi 2022 godine na izborima zajedno sa BH Blokom DF uspio formirati vlast i bez SDA i bez HDZ-a. Ovako se Željko odlučio za kratkotrajnu korist, pokupiće par ministarskih pozicija, koju direktorsku fotelju i to je to.

Gdje?
U Sarajevu i centru Tuzle mozda :lol:
Better Man

#37983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

bunk wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zajebo se je Komšić istupanjem iz BH bloka u to sam siguran. Da je gledao dugornočno interes ne samo svoje stranke nego i BiH trebao je ostati dosljedan u svojoj predizbornoj priči i ne ići u vlast sa SDA i HDZ-om.

Gdje?
U Sarajevu i centru Tuzle mozda :lol:
U BiH. Obični nesposobni i polupismeni lik, koji izvan politike ne bi mogao nigdje raditi, ni opstati. Klasični SDA potrčko i ikebana.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#37984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

muzicar_iz_parka wrote: Opet na političkoj sceni se ostaje ne pokazivanjem inteligencije nego sirovim pristupom i obećavanjem
Sto dovoljno govori o glasacima za komsica i njihovom nivou inteligencije
izvrsni direktor

#37985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

malakh wrote:
sada pričamo o lobiju. davne 2006. godine, dodik javno, pred svima reče da će se republika srpska odvojiti za par mjeseci, najviše do godinu dana. sve je spremno i samo će se organizirati referendum. prođe od tada punih 13 godina, tri visoka predstavnika, a stanje po tom pitanju je ostalo nepromijenjeno, ali je država cjelovita.
Davne 2006 sda najavljivao strah od rata i da moramo zbiti redove. Ponekad iz sda dolazilo da ce ukinuti RS, pokrenuti postupak o ustavnosti.
Davne 2006 dodik najavljivao da ce se republika sroska odvojiti, referendum o otcjepljenju.
Davne 2006 covic najavljivao hrvatski entitet, hrvatski tv kanal, legitimne predstavnike

Prodje od tada 13 godina a stanje nepromijenjeno, budale i dalje nasjedaju na ovu pricu.

Sta se promijenilo u tih 13 godina? Nekoliko stotina hiljada mladih napustilo drzavu, obrazovanje srozano na jos nize grane, u bolnicama moramo kupovati sebi gaze i zavoje, korupcija u jos vecem nivou....one gore spomenute budale o ovome ne razmisljaju.
sinuhe

#37986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Svi ste vi glasali za njega pa nije cudo sto je umislio da je mali Napoleon. 2010 oko 20 % zivih Bosnjaka je glasalo za Komsica. Npr. maksimalni broj ucesnika rata je 10% populacije :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#37987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote:
malakh wrote:
sada pričamo o lobiju. davne 2006. godine, dodik javno, pred svima reče da će se republika srpska odvojiti za par mjeseci, najviše do godinu dana. sve je spremno i samo će se organizirati referendum. prođe od tada punih 13 godina, tri visoka predstavnika, a stanje po tom pitanju je ostalo nepromijenjeno, ali je država cjelovita.
Davne 2006 sda najavljivao strah od rata i da moramo zbiti redove. Ponekad iz sda dolazilo da ce ukinuti RS, pokrenuti postupak o ustavnosti.
Davne 2006 dodik najavljivao da ce se republika sroska odvojiti, referendum o otcjepljenju.
Davne 2006 covic najavljivao hrvatski entitet, hrvatski tv kanal, legitimne predstavnike

Prodje od tada 13 godina a stanje nepromijenjeno, budale i dalje nasjedaju na ovu pricu.

Sta se promijenilo u tih 13 godina? Nekoliko stotina hiljada mladih napustilo drzavu, obrazovanje srozano na jos nize grane, u bolnicama moramo kupovati sebi gaze i zavoje, korupcija u jos vecem nivou....one gore spomenute budale o ovome ne razmisljaju.
a rješenje cijelog problema je bježanje u opoziciju ili čekanje da se dobije 51% glasova u svim kantonima, na fbih, u rsu i na nivou bih?
Novak20

#37988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

izvrsni direktor wrote:
malakh wrote:

Zar nije početkom davne 2006 došlo do popuštanja unutarnjih poličkih odnosa do rušenja Travanjskog paketa ?
SDA je primala one što piju pivu, Dodik je bio vanredno kooperativan jer je osjećao da je dužan MZ, HDZ je glasovao za Travanjski paket. Od nametanja Komšića, kola BiH idu nizbrdo.

Bošnjaci su izgubili američki kredit jer su srušili njihovu političku investiciju za promjene i otvoreno se stavili pod tursko-arapski kišobran. Dodik se prešaltao na sve snažnije Ruse, Hrvati će doći u priliku da sve izgube ili da pokušaju spašavati što se da spasiti.

Željko je tu samo katalizator i akcelerator u vidu sprave kojom SDA tuče po gloginjama dok kočnice ne otkažu.
muzicar_iz_parka

#37989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

izvrsni direktor wrote:
muzicar_iz_parka wrote: Opet na političkoj sceni se ostaje ne pokazivanjem inteligencije nego sirovim pristupom i obećavanjem
Sto dovoljno govori o glasacima za komsica i njihovom nivou inteligencije
Istine radi, i glasači drugih kandidata odnosno političkoh stranaka nisu puno pametniji. Sve je stvar propagande.
izvrsni direktor

#37990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

malakh wrote:
izvrsni direktor wrote:
malakh wrote:

a rješenje cijelog problema je bježanje u opoziciju ili čekanje da se dobije 51% glasova u svim kantonima, na fbih, u rsu i na nivou bih?
ma naravno da nije, valja nas odbraniti od rata, sprijeciti dodika da se otcijepi, sprijeciti komsica da osnuje treci entitet. ima ih koji pretenduju na pola teritorije bih, valja zbiti redove. svi moraju zajedno biti, nema se vremena jedni protiv drugih sad. pusti lazne diplome, glad, lose obrazovanje, odlazak mladih, to sad nije prioritet ljudi moji!!!
malakh

#37991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote: ma naravno da nije, valja nas odbraniti od rata, sprijeciti dodika da se otcijepi, sprijeciti komsica da osnuje treci entitet. ima ih koji pretenduju na pola teritorije bih, valja zbiti redove. svi moraju zajedno biti, nema se vremena jedni protiv drugih sad. pusti lazne diplome, glad, lose obrazovanje, odlazak mladih, to sad nije prioritet ljudi moji!!!
ti pokazuješ probleme, a ne nudiš rješenje niti pominješ osobe, stranke koje bi pomenute probleme mogli riješiti?

pod probleme podrazumijevam sve što si naveo. otcjepljenje rsa, treći entiet, glad, loše obrazovanje, odlazak mladih, lažne diplome, ja bih tu dodao i loša radnička prava, sindikalni kolaps, siva ekonomija, korumpiranost, visoka stopa kriminaliteta, korupcija, nerješena ubojstva.

već sam par puta rekao da ja jedino rješenje vidim u ulasku u vlast na svim nivoima, naoružani hrabrošću i krenuti u rješavanja dio po dio. kako i na koji način, ja znam, a ti nisi konkretno odgovorio.
izvrsni direktor

#37992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zadrzavanje u vlasti onih koji su krivi za stanje u kojem se bih nalazi sigurno nije rjesenje.
a niti koaliranje sa onim koji u javnim istupima pricaju o sustinskim problemima za zivot ljudi samo u septembru svake parne godine.
ali najveci problem je u svemu sto su glasaci glupi i ne vide ovo, vec nasjedaju na price o ratu, samostalnosti otcjepljenju, nacionalnom identitetu itd
uz izvinjenje onima koji imaju direktne koristi od takvih stranaka. oni nisu glupi. oni su samo supci
MarshalDodik

#37993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

malakh wrote:
već sam par puta rekao da ja jedino rješenje vidim u ulasku u vlast na svim nivoima, naoružani hrabrošću i krenuti u rješavanja dio po dio. kako i na koji način, ja znam, a ti nisi konkretno odgovorio.
Zar nisu 2014 godine uvidjeli da je to nemoguce i da kad tamo udjes mozes biti samo njihov privjesak te postati isti kao sto su oni ?

Joj kad se sjetim onih dana kad Df-ovci visili pp ftv-u da opravdaju svoj ulazak u vlast :lol:
Onom jednom glavni argument bio pa mi smo pravili predizborni program za vlast ne za opziciju.
Eto nego ga pravi za opoziciju :lol:
pemanapemani

#37994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
izvrsni direktor wrote: ma naravno da nije, valja nas odbraniti od rata, sprijeciti dodika da se otcijepi, sprijeciti komsica da osnuje treci entitet. ima ih koji pretenduju na pola teritorije bih, valja zbiti redove. svi moraju zajedno biti, nema se vremena jedni protiv drugih sad. pusti lazne diplome, glad, lose obrazovanje, odlazak mladih, to sad nije prioritet ljudi moji!!!
ti pokazuješ probleme, a ne nudiš rješenje niti pominješ osobe, stranke koje bi pomenute probleme mogli riješiti?

pod probleme podrazumijevam sve što si naveo. otcjepljenje rsa, treći entiet, glad, loše obrazovanje, odlazak mladih, lažne diplome, ja bih tu dodao i loša radnička prava, sindikalni kolaps, siva ekonomija, korumpiranost, visoka stopa kriminaliteta, korupcija, nerješena ubojstva.

Gasiti požar sa piromanima, pravni sistem popravljati sa kriminalcima i ubicama, Zakon o saobraćaju dograditi u suradnji sa uličnim trkačima i onima koji imaju hiljade KM neplaćenih kazni...

Ako navedeno nije logično i najbolje rješenje, onda ne znam šta jeste.

Željko to radi već treći put SDP (2010.), DF (2014.) i DF (2018.).

Kad se samo sjetim kako je naoružan hrabrošću krenuo u rudarski posao prethodna dva puta. Danas beremo plodove njegovog pregalaštva.
bingov buraz

#37995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

malakh wrote:

Rješavati te probleme zajedno sa SDA a upravo ih SDA sistem i napravio,reci da se zajebavaš :mrgreen:
drug_profi

#37996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

U suštini Haris Silajdžić i Željko Komšić su dva lika koja su spriječila bitne reforme u ovoj zemlji svojim pojavama i amortizovanjem nezadovoljstva.
Da su oni zaista htjeli biti opozicija SDA, ne bi ta SDA bez prekida bila na vlasti.
Kikibombona

#37997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

drug_profi wrote:U suštini Haris Silajdžić i Željko Komšić su dva lika koja su spriječila bitne reforme u ovoj zemlji svojim pojavama i amortizovanjem nezadovoljstva.
Da su oni zaista htjeli biti opozicija SDA, ne bi ta SDA bez prekida bila na vlasti.
Iskoristili su akumulirano nezadovoljstvo radi nerada SDA da bi uzeli glasove i koalirali sa SDA. Politicke prostitutke i prevaranti.

Zeljko Komsic pred izbore govori sve najgore o SDA i onda koalira sa SDA.

...

Mada, Zeljko Komsic je mali igrac limitiranih kapaciteta. On ne moze nista napraviti niti zajebati. Njegovi glasaci kazu da glasaju za njega iako znaju da nista nece uraditi, samo da u predsjednistvo ne udje Covic.

Silajdzic je nemjerljivo jaci igrac i pokazalo se velika stetocina. Radi njega je MZ odustala od BiH. Jos dugo cemo snositi teske posljedice radi Silajdzicevog samara upucenog Americi i drugim zapadnim zemljama.
drug_profi

#37998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Da. I glupi narod je i nakon toga, 2006. dao glasove tom istom Harisu džuture, tako da su bili, ako se ne varam najjača stranka u FBiH. I opet je sve to onda poklonio SDA.
Isto radi i željko, s tim da je on dosta limitiraniji.
madner

#37999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

SDA je, da bi se rjesila Harisa, istog torpedirala na racun drzave. Nekad je Mile bio konstruktivan a Hare problem.

Isto su uradili i 2010 sa HDZom naspram SDPa.

Sada nestalo kusura.
palermo

#38000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

I dođosmo do tačke u kojoj su Silajdžić i Komšić najveće štetočine društva i oni koji su spriječili njen napredak. Al vjerujem da ovo nije krajnja tačka, može se i više i dalje.
Sretno.
Post Reply