Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
il dottore

#37951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by il dottore »

Kikibombona wrote:
kiligonzales wrote:BHS je poslje svega nepravda prema nama.
Ja hocu da moje dijete u knjizici ima upisano 'BHS'.

Tvoje ima 'bosanski jezik'.

Tvoje pravo ispostovano - moje pravo ispostovano.

U cemu je problem?
Ili bi ti meni silom nametnuo jezik koji necu?
Znaci bosanac ne zeli bosanski jezik, nego bhs jezik
Bosanski = bosnjacki
Kikibombona

#37952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kiligonzales wrote:
Kikibombona wrote:
kiligonzales wrote:BHS je poslje svega nepravda prema nama.
Ja hocu da moje dijete u knjizici ima upisano 'BHS'.

Tvoje ima 'bosanski jezik'.

Tvoje pravo ispostovano - moje pravo ispostovano.

U cemu je problem?
Ili bi ti meni silom nametnuo jezik koji necu?
Mozda ako zaplaces na emisiji ispuni mi zelju. :D

Ti pucas kontru bezveze jer si sam rekao koliko mi se cini u nekim od postova da je tvoj jezik bosanski i da si se tako izjasnio na popisu.

Problem je sto toga BHS nema u ustavu zemlje i tu je kraj prici. Ako tebi nije bosanski jezik dovoljan za naziv jezika ove zemlje pored dva pomenuta, onda ne znam mozda fakat nam treba jezik da se zove iskljucivo srpskim ili hrvatskim ili srpsko-hrvatskim, svakako ko jebe sve one koji sebe nazivaju Bosancima i Bosnjacima i vole BIH i svoj jezik zovu bosanskim. Pored ovoga znam da mi ne moramo imati BHS .
Moj jezik je bosanski i nemam djecu. Medjutim, imam druga koji zeli da u knjizici njegovog djeteta pise BHS. Ja branim njegovo pravo i prava svih gradjana. Isto tako branim pravo Sejdica i Fincija da budu birani.

Zasto tebi smeta da djetetu moga druga pise BHS u knjizici? Ne kontam tu agresivnost prema drugima i drugacijim.
Kikibombona

#37953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Ne postoji BHS jezik. Ja želim da mom djetetu u knjižici piše klingonski jezik. Može li to?
Sve ce to srediti gospodin Elmedin Dino Konakovic.

A SDA ljakani neka kmece. :D
Maystor

#37954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
Maystor wrote:Ne postoji BHS jezik. Ja želim da mom djetetu u knjižici piše klingonski jezik. Može li to?
Sve ce to srediti gospodin Elmedin Dino Konakovic.

A SDA ljakani neka kmece. :D
SDA može biti zadovoljna. Sa ovakvom konkurencijom, SDA će vladat još 1000 godina. Ova koalicija nema nikakve šanse za uspjeh, to znaju i oni sami. Napravit neće ništa, jedino što pokušavaju je ova ideološka priča, a tu je SDA na svom terenu. Ko će kmečat, to ćemo vidjet za mjesec dana.
Banksy

#37955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

SSemir wrote:
Merak je gledati vas kako kmecite
:thumbup:

ne prestaju...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ni-tri- ... /190116111
kiligonzales

#37956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:
Moj jezik je bosanski i nemam djecu. Medjutim, imam druga koji zeli da u knjizici njegovog djeteta pise BHS. Ja branim njegovo pravo i prava svih gradjana. Isto tako branim pravo Sejdica i Fincija da budu birani.

Zasto tebi smeta da djetetu moga druga pise BHS u knjizici? Ne kontam tu agresivnost prema drugima i drugacijim.
Zato sto za tim realno nema potrebe pored vec ovoga sto imamo. Ideja BiH ne pripada samo Bosnjacima, vec svima koji BiH vole, isto tako im pripada i bosanski jezik. Sutra cemo se dovoditi u situaciju da svak ko voli ovu zemlju raspravlja jeli veci patriota onaj koji sebe naziva Bosnjakom ili Bosancem ili zbog toga ko zove jezik bosanskim, a ko BHS ko zna vec cime jer fakat imamo nevidjenu tendenciju da nepotrebno raspravljamo o stvarima koje su realno nebitne u odnosu na pravo pojedinca da sto lakse obezbjedi sebi hrnau, pice, odjecu, pravo na posao, obrazovanje, zdrastvenu njegu ili krov nad glavom, zato je prece raspravljati ko sa koliko para prati djete u skolu i udzbenika.

Neki ljudi ocito ne citaju sta im se pise. Kao prvo vec sam po sebi sam drugaciji od mnogih ovdje, rodjen u Sa, porijeklo mi nije bosansko, pa ni bosnjacko, porodica mi s obje strane ima slozeno porijeklo, sto u pogledu nacije, etnickog i vjerskog backgrounda, plus mjesavina tone i kad mi kazes otkud agresivnost prema drugima i drugacijem bude mi smjesno, meni su razlike prihvatljive, ali ta prica da su djeca iz mjesanih porodica ugrozena nekim od tri jezika i da trebaju BHS radi toga degutantna. U mojoj porodici užoj su dva mjesana braka. Rasirimo li na potomke nase i rodjake tek postane sapunica. Nigdje ne rekoh da treba zabraniti nekome srpski ili hrvatski, svakako su ustavu ove zemlje, BHS u ovome obliku ne postoji i zasto ga promicati? Nije mi prihvatljivo da se neko zajebava sa suvisnim pitanjima i odgovorima i temama poput ove. Za mene svako ko voli Bosnu nema realan razlog da svoj jezik ne naziva bosanskim. Tako ga i sam nazivam.

Neka BHS dodje na temu onda kada i u ostatku BiH bude volje za to, a ne samo zato sto neko u KS misli da tako treba da bude i kada se u ostatku BiH bosanski izjednaci sa srpskim i hrvatskim onda nek sjednu i dogovore zajednicki naziv za jezik i skolski predmet, a do tada jok.

Ono sto je ocito upravo zbog nekih izjava koji su dali pojedinci iz NS ili iz SDP, SDA je nahranila vlastiti propagandni pogon. Zato je nepotrebno se pravdati a jos manje pristajati na igru o ovoj temi i pravda ti se od strane sestorke. Kao sto neko rece ovo se vec zakuhalo u proslom mandatu sada to sidro treba odbaciti i baviti se pravim temama s ovom se gubi energija da se sta bolje i konstruktivnije uradi.
kiligonzales

#37957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

kluz franjo wrote:Da rezimiramo.
Alija, Franjo i Slobo potpišu Ustav u kojem stoji da su 3 jezika službeni jezici u BiH - Krivac Naša stranka
SDS/SNSD se popišaju na Slobin potpis i ignorišu Ustav - Krivac Naša stranka
HDZ se popiša na Franjin potpis i ignorira Ustav - Krivac Naša stranka
SDA decenijama koalira sa SDS/SNSD/HDZ ne uslovljavajući saradnju poštivanjem Ustava - Krivac Naša stranka
SDA ministar u KS napravi haos po školama idiotskom i zakonski upitnom instrukcijom - Krivac Naša stranka
NiP ministrica pragmatičnom, jednostavnom i zakonitom instrukcijom riješi problem - Krivac Naša stranka

Ovaj primjer dokazuje da na Balkanu najveći zdravstveni rizik predstavlja promaja.
Neki bi zbog akutne ugroženosti trebali izbjegavati da istovremeno drže uši i usta otvorenim.
Vuče, ubi promaja.
Za SDA krivci jesu, znamo mi dobro svi pozadinu ove gore price i sto SDA drvi tako. Nije im lako bili vlast pa popusili foru.

Ono za sta NS, pa i SDP su krivi sto su pojedinci iz te dvije stranke iznosili svoje misljenje o tome javno i time dolili vatru na pomenutu temu tipa Marjanovica i Niksica, cini mi se i Masic je palamudio na tu temu i time njihovom stroju dao gorivo.

Posto znamo da je u ovoj koaliciji 6 stranaka da bi imali vlast u KS, njima je vec teze cuvati tu stecenu poziciju i svak treba imati jednaku odgovornost u tome sta i kako treba da prica jer sutra mogu druge teme biti uzrokom pucanja koalicije sto bi moglo rezultirati onim sto niko ne zeli, a to je povratak SDA na celo kantona.

Jos da dodam evo vec u zizu javnosti umjesto zakona o porijeklu imovine uskace prica o BHS, zasto se tjera fokus na taj mlin znamo i sami. Posto smo mi narod koji pored hiljadu dobrih stvari najcesce vidimo onu jednu losu i zaboravimo sve ostalo dobro, ova vlada u KS imace tezak problem da sebe izbaci u medijski prostor u vremenu koje dolazi upravo zbog ovakvih glupih tema cak i ako bude imala najbolje rezultate od rata na ovamo.
Last edited by kiligonzales on 17/01/2019 12:16, edited 1 time in total.
drug_profi

#37958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Upravo sto pitanje naziva jezika predstavlja i svrstavanje na neku stranu, ni ja se danas ne bih izjasnio za jedan jezik već za sva tri.

Ja Bosnu osjećam svojom zemljom, ali se istovremeno osjećam i strancem jer sam okruzen ljudima koji su potpuno drugaciji od mene po mnogocemu.

Imam i previse godina da bih zanemario sva iskustva koja sam imao i sve "nauke".
Ukratko ja necu vise biti niciji vojnik. I necu da se ni izjasnjavanjem oko jezika svrstavam u neku "vojsku".

Vjerujem da je ovo motiv svih nas koji podrzavamo BHS opciju i ako se kome ne svidja, soribatjebiga.
Ni meni se mnogošta ne sviđa među vašim navadama, pa vas trpim stoicki.

Od mene plus za ministricu za ovakvo rjesenje, a ocigledno da je mnogima trn u oku postignuta jednakopravnost.

I ono što fakat nekontam je što se ovo uopšte propire na NS temi kad je to odluka ministrice iz NiP-a.
kluz franjo

#37959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kiligonzales wrote:
Alija, Franjo i Slobo potpišu Ustav u kojem stoji da su 3 jezika službeni jezici u BiH - Krivac Naša stranka
SDA decenijama koalira sa SDS/SNSD/HDZ ne uslovljavajući saradnju poštivanjem Ustava - Krivac Naša stranka
SDA ministar u KS napravi haos po školama idiotskom i zakonski upitnom instrukcijom - Krivac Naša stranka
NiP ministrica pragmatičnom, jednostavnom i zakonitom instrukcijom riješi problem - Krivac Naša stranka

Ovaj primjer dokazuje da na Balkanu najveći zdravstveni rizik predstavlja promaja.
Neki bi zbog akutne ugroženosti trebali izbjegavati da istovremeno drže uši i usta otvorenim.
Vuče, ubi promaja.
Za SDA krivci jesu, znamo mi dobro svi pozadinu ove gore price i sto SDA drvi tako. Nije im lako bili vlast pa popusili foru.

Ono za sta NS, pa i SDP su krivi sto su pojedinci iz te dvije stranke iznosili svoje misljenje o tome javno i time dolili vatru na pomenutu temu tipa Marjanovica i Niksica, cini mi se i Masic je palamudio na tu temu i time njihovom stroju dao gorivo.

Posto znamo da je u ovoj koaliciji 6 stranaka da bi imali vlast u KS, njima je vec teze cuvati tu stecenu poziciju i svak treba imati jednaku odgovornost u tome sta i kako treba da prica jer sutra mogu druge teme biti uzrokom pucanja koalicije sto bi moglo rezultirati onim sto niko ne zeli, a to je povratak SDA na celo kantona.
S obzirom da je tema NS.
Kojim javno iznešenim mišljenjem je Marjanović "dolio ulje na vatru"?
Ako može konkretan citat i izvor.
kmirsad

#37960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Upravo sto pitanje naziva jezika predstavlja i svrstavanje na neku stranu, ni ja se danas ne bih izjasnio za jedan jezik već za sva tri.

Ja Bosnu osjećam svojom zemljom, ali se istovremeno osjećam i strancem jer sam okruzen ljudima koji su potpuno drugaciji od mene po mnogocemu.

Imam i previse godina da bih zanemario sva iskustva koja sam imao i sve "nauke".
Ukratko ja necu vise biti niciji vojnik. I necu da se ni izjasnjavanjem oko jezika svrstavam u neku "vojsku".

Vjerujem da je ovo motiv svih nas koji podrzavamo BHS opciju i ako se kome ne svidja, soribatjebiga.

Od mene plus za ministricu za ovakvo rjesenje, a ocigledno da je mnogima trn u oku postignuta jednakopravnost.

I ono što fakat nekontam je što se ovo uopšte propire na NS temi kad je to odluka ministrice iz NiP-a.
To je zato što im NiP ne smeta... samo im je NS kost u grlu... a i navukli se... nego, smiješno je sa ovima na tu temu više raspravljati... ova maloumna diskusija spriječava nekoga da Pedji da kakvu dobru i dobronamjernu ideju, prijedlog, inicijativu...
kiligonzales

#37961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

drug_profi wrote:Upravo sto pitanje naziva jezika predstavlja i svrstavanje na neku stranu, ni ja se danas ne bih izjasnio za jedan jezik već za sva tri.

Meni je razumljivo sto ti govoris, ali licno meni bosanski jezik predstavlja jezik svih nas, a to sto ga neko posebice svojata nije moja stvar, zbog toga nebi udarao po jeziku nego po njima.

Od politike i stranaka ne zivim, cak sta vise ih prezirem, nacionalne pogotovo, a vojnik im ne kanim biti.

Zato sto se tema razvila iz onoga komentara Marjanovica i Niksica i vala red bi bilo da je presjecemo nakon zadnjeg saopstenja Forte i raje.
pemanapemani

#37962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

SDA logika - kako Dodik i Čović nikad neće prihvatiti građansku BiH, idemo se mi spustiti na njihov nivo da ne bi imali asimetrična rješenja u državi. :-)

Zašto da u Sarajevu svi budu ravnopravni (apsolutna većina i manjina), ako to ne mogu biti u Zapadnohercegovačkom kantonu i manjem entitetu?
Zašto se truditi oko građanske države, kada se jednostavnije spustiti na nivo Dodika i Čovića. Mislim, nije da smo mi isti kao oni, nego smo samo pragmatični, težimo simetričnim rješenjima i tako jačamo državu.
kiligonzales

#37963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

kluz franjo wrote:
kiligonzales wrote:

Vuče, ubi promaja.

S obzirom da je tema NS.
Citaj SDA medije malo, dosta saznas gdje im strijele ciljaju. O tome su pisali od faktora, stava, fokusa, do nekih jos stranica, jos je jace sta pisu ovi na socijalnim mrezama i kako manipulisu emocijama naroda.

Sad su malo presli na Konakovica, zna se i zasto...
Image
il dottore

#37964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by il dottore »

Znaci i za tebe je bosanski = bosnjacki jezik. Sto znaci da su u rs-u u pravu kad brane bosanski jezik
Kod tebe je otprilike deviza, silom prilika zivim s vecinski bosnjacima, jednom su me zajebali nece vise
Banksy

#37965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
Citaj SDA medije malo...
Opet on, jedno te isto, pa ukrug. Ali ne želimo da čitamo SDA medije.... :D
pemanapemani

#37966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

il dottore wrote:

Znaci i za tebe je bosanski = bosnjacki jezik. Sto znaci da su u rs-u u pravu kad brane bosanski jezik
Kod tebe je otprilike deviza, silom prilika zivim s vecinski bosnjacima, jednom su me zajebali nece vise

Pa SDA je prihvatila tu velikosrpsku matricu da je bosanski jezik jezik Bošnjaka.

Oni su prihvatili velikosrpsku matricu o bošnjačkoj, srpskoj i hrvatskoj politici u BiH i sebe proglasili bošnjačkom strankom, a da ih niko to nije tjerao da urade.

Oni stvaraju četvrtu kategoriju, pa tako danas imamo bošnjačku, srpsku, hrvatsku i građansku politiku. Umjesto da imamo većinsku tzv. bošnjačku i manjinsku tzv. srpsku i hrvatsku politiku koja će se boriti za građansku državu, SDA stvara četvrtu kategoriju i tako dodatno slabi državotvornost BiH.
kluz franjo

#37967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kiligonzales wrote:
kluz franjo wrote:
kiligonzales wrote: Za SDA krivci jesu, znamo mi dobro svi pozadinu ove gore price i sto SDA drvi tako. Nije im lako bili vlast pa popusili foru.

S obzirom da je tema NS.
Citaj SDA medije malo, dosta saznas gdje im strijele ciljaju. O tome su pisali od faktora, stava, fokusa, do nekih jos stranica, jos je jace sta pisu ovi na socijalnim mrezama i kako manipulisu emocijama naroda.

Ne kontam. Jel' Marjanović nekim svojim javno iznešenim mišljenjem "dolio ulje na vatru" ili je to izmislio STAV?
I znači Naša stranka je kriva zbog neke izmišljene izjave Marjanovića?!
Kažem ja. Ubi ova promaja...
palermo

#37968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cyprus wrote:

Once again, kanton se ne igra države... Kanton provodi ovlasti koje su mu Ustavom date... Nije to izmislila ova vlada...

Dakle, ako kanton zaista jeste država, to nije postao sad, nego sredinom 90-tih Vašingtonskim i Dejtonskim sporazumom... Ali nema razloga da se to tumači tako kako ti kažeš... U mnogim državama (obično federalnim i/ili decentralizovanim), svaka administrativna jedinica kreira vlastiti obrazovni sistem...
Naravno, slažem se......postoji i Quebec i Catalonia i Baskia i svi oni kantoni u Švicarskoj, a slažem se i sa tim da su tamo nekad Alija i ostala kompanija ovo potpisali......I naravno svaki od ovih regiona ima svoju specifičnu priču. Kao i Bosna i Hercegovina

E sad, ostaje pitanje tendencija, dakle šta su prisutne tendencije, da se mijenja ovakva struktura (mic po mic) ili da dodatno učvršćujemo postojeće stanje na način da prihvatamo, komformistički i oprtunistički, i dodatno ga učvršćujemo. Kao recimo ovakvim odlukama.
drug_profi » 17/01/2019 09:40

Evo zamislite situaciju npr, posto smo mi totalno iscasena zemlja, da se pojavi konkurs za posao u kojem je uslov poznavanje hrvatskog jezika.
A ti ucio Bosanski, jbg.
Odličan primjer :thumbup: . I šta onda imamo, na taj hipotetički konkurs se ne može prijaviti omladinac Mujo ioz Mostara jer ne zna niti ima befel da zna hrvastki, a omladinac Mujo iz Sarajeva može jer on zna i ima befel da zna hrvatski. Nadam se da vas nije potrebno uvjeravati da je ovo laž......jer Mujo iz Sarajeva ne zna, niti je učio hrvatski....i zapravo mi kreiramo laž i stavljamo je u institucionalni okvir. A postoje drugi, doduše teži i sporiji, načini izbjegavanja diskriminacije.

Inače, ono sa čime bih se složio jeste da je ovo pitanje pomalo nepravedno prisutno na ovoj temi, jer zaista ne vidim zašto bi baš Naša stranka bila isključivi krivac za ovo i zašto bi se njoj ispostavljali računi. Ali, pored krivice nas SDA botova, bilo bi dobro da se i branitelji NS-a upitaju da li ovakvo nekritičko branjenje svake odluke dovodi do erozije ugleda same stranke, odnosno bez ikakve potrebe samu stranku dovodi u nepotreban odbranaški položaj. Makar to bilo samo na forumu
kiligonzales

#37969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

pemanapemani wrote:SDA logika - kako Dodik i Čović nikad neće prihvatiti građansku BiH, idemo se mi spustiti na njihov nivo da ne bi imali asimetrična rješenja u državi. :-)

Zašto da u Sarajevu svi budu ravnopravni (apsolutna većina i manjina), ako to ne mogu biti u Zapadnohercegovačkom kantonu i manjem entitetu?
Zašto se truditi oko građanske države, kada se jednostavnije spustiti na nivo Dodika i Čovića. Mislim, nije da smo mi isti kao oni, nego smo samo pragmatični, težimo simetričnim rješenjima i tako jačamo državu.
Nema tu nikakve SDA logike. Ocito palamudis i od onih si likova koji piju kafe dok neko prostire satore pred OHR iz protesta jer mu se onemogucava da u RS uci djecu bosanskom jeziku. umjesto da odes i podrzis. Dokazuj se tu. Ne jaca se drzava iz dva kantona , a tamo gdje su druga dva naroda vecina glava se ne smije pojaviti.

Ideja Bosne je svakako gradjanska i sarena, dokazuj je kroz bosanski jezik, jeli to tesko, a ne kroz asimetricna rjesenja?

I SDA i SDP koji su dvije najvece stranke u BiH od 90-te na ovamo su usli sa pricom o gradjanskoj BiH i na kraju sta se desilo, na bosnjackom kongresu 93. zbog realnog sagledavanja politike vec su bili spremni da razgovaraju o podijeli BiH, jbg zaboravi se lako ono Nijazovo nema sporazuma ako nema Neuma, ali raja koja samo prica o gradjanskoj BiH zaboravlja da je rat uslovio ovakav razvoj situacije i ovakav mir na kraju koji nikome nije donjeo ispunjenje svih ciljeva, kao sto je i Dejton uslovio ovo sto danas imamo. Bas cemo ga demontirati vodjenjem politike Marin Dvor - Bascarsija. Treba biti realan. Prica o ovome trenutno nebi trebala biti prioritet.

Malo me podsjeti ova prica na neke licne rasprave sa Bajicem osnivacem NS preko FB, kad si vec toliki gradjanin sto si pored SDP poceo gurati ovu opciju i sto to nisi krenuo raditi od svoga Rudog, nego se krenulo sa rasturanjem SDP u Sa. Na kraju gdje je sada on? Volim NS zbog ljudi kojih licno poznajem i znam kakvi su ljudi, zbog njihovog postenja i onoga sto jesu sam i glasao za njih, ali ne treba im bakcanje oko ovoga.

Sda jedva ceka da neko njima opali ping pong na ovu temu i da ga razvuku. Jbg sestorka trenutno nije u poziciji da medijski ratuje protiv njih.
statixx

#37970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Nakucas 30 traktata o nekom problemu i uvijek zakljucis da se ne treba baviti time.

Pa ohani malo... :D
kiligonzales

#37971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

kluz franjo wrote:
kiligonzales wrote:
kluz franjo wrote: S obzirom da je tema NS.

Ne kontam. Jel' Marjanović nekim svojim javno iznešenim mišljenjem "dolio ulje na vatru" ili je to izmislio STAV?
I znači Naša stranka je kriva zbog neke izmišljene izjave Marjanovića?!
Kažem ja. Ubi ova promaja...
Sta je izmisljeno? Pa nije ovo trakavica od juce. Vec se vuce kroz citav prosli mandat. On je ovim dodo ulje na vatru:
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... oca/322670

TAman kad pomislis da te neko nece muciti temama poput Goran Cengic Mustafa Busuladzic i trositi dragocjeno vrijeme na nesto konstruktivnije od toga, ovi se uhvate palamudjenje o BHS i daju SDA materijal da ih prave gorim nego sto jesu.

I nabijem ja sve stranke na kurac u KS ako se ova trakavica i na skupstini kantona nastavi, pa nam propadne naredna godina u zajebavanju oko ovoga.

Umjesto da gledaju kako da nam olaksaju kako da nahranimo djecu, odskolujemo ih, ne slomimo knjigama, mi se fatamo za ovo.
kiligonzales

#37972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

statixx wrote:Nakucas 30 traktata o nekom problemu i uvijek zakljucis da se ne treba baviti time.

Pa ohani malo... :D
:thumbup:

Jbg inpuslivan sam haha
kiligonzales

#37973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Citaj SDA medije malo...
Opet on, jedno te isto, pa ukrug. Ali ne želimo da čitamo SDA medije.... :D
Čitam sve jer upravo oni otkrivaju jadosti ovdašnje politike
drug_profi

#37974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

il dottore wrote:

Jebiga. Vi bi se hebali ali da vam ne uđe.
Kad je trebalo na popisu da se izjašnajvamo, svaki Bosanac je bio defakto izdajnik. Kakve su sve uvrede pisane.
Ali kad je nesto bosansko u prilog bosnjackoj politici onda se prisvaja.
Kao sto se prisvojila zastava sa ljiljanima.
Zato ja strogo drzim distancu od bilo kakvih kolektiviteta.
Ja sam bezbojan.
Kikibombona

#37975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kiligonzales wrote:imamo nevidjenu tendenciju da nepotrebno raspravljamo o stvarima koje su realno nebitne u odnosu na pravo pojedinca da sto lakse obezbjedi sebi hrnau, pice, odjecu, pravo na posao, obrazovanje, zdrastvenu njegu ili krov nad glavom, zato je prece raspravljati ko sa koliko para prati djete u skolu i udzbenika.
Oprosti sto izvlacim samo ovaj dio komentara sa kojim se slazem.

Stvar je zavrsena. Vecini djece ce u knjizici pisati bosanski, srpski ili hrvatski. Udovoljeno je gradjanima koji zele BHS i svi sretni. Svi su dobili ono sto zele.

Hajmo se sad fokusirati na ono sto je vaznije a to navodis u citaranom dijelu.

Ja cu prvi prozivati ovu koaliciju ako bude radila lose. Ako Nasa stranka ne napravi vidljiv iskorak na moj glas mogu zaboraviti. Budnim okom gledam sta rade.
Locked