Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

beni-bu-man

#37951 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

sizifinho wrote:
beni-bu-man wrote:Blood In, Blood Out
http://www.imdb.com/title/tt0106469/
Image
americko mainstrim sranje, odakle ti pravo to gledat!

kao sto si sam reko
jedini pravi ukus je moj ukus i niciji drugi :P
ovo sinoc poce gledati jer fakat jedno 15-ak godina ga nisam gledo, doso do pola i allah ima net
sizifinho

#37952 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

beni-bu-man wrote:
sizifinho wrote:jedini pravi ukus je moj ukus i niciji drugi :P

pogledaj attack on titans, vidjet ces kako crtani mere bit dobarrr

Joj ja sam jaranu moro 28GB Attack on Titan skinut al nikad nisam stigao da bacim pogled :-)
probaj... veoma dobar anime
triconja

#37953 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

sizifinho wrote:
triconja wrote:Jesi li gledao Rick and Morty? Isto dobar, zadire u dublje teme :thumbup:
americko mainstream srsnje koje bih preporucio samo onima koji vole provlacenje pametnih tema kroz prosti humor... genijalna serija posebno pocetak trece sezone
Da nema pametnih tema i bilo bi sranje, a ovako malo dodaj filozofije i postane dobro. Najjaca epizoda je ona kad onaj napravi akumulator a u njemu paralelni univerzum :thumbup:
listopad

#37954 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

sizifinho wrote:joj kakva primitivnost
sad ce jonny u banovice jer ga je tamo neki anonimus isprovocirao primitivnoscu

mrzim kad neko svoj "ukus" prezentira kao jedinstven i originalan... da neko voli samo marvel filmove, to je njrgovo pravo... ali nekim ljudima su tudja misljenja nemoguca za spojmit.
Dzoni smije da vrijedja anonimuse, jer je clan forumske elite? Ja ne trazim da on bude baniran. Neka ga moderatori makar opomenu. Postoje neka pravila ponasanja. Ako ga netko moze tako brzo "isprovocirati" a on na to uzvraca uvredama, bolje bi bilo da suti. Mogao me je fino ignorisati. On i jeste pukao zato sto sam ja njega ignorisao, ali nije mi vise do prepiranja. Neka moderatori odluce i uvedu neki red. Ovdje ako izrazis svoj stav riskiras da ces biti izvrijedjan i popljuvan. Naucimo se malo kulturi, majka mu stara.
beni-bu-man

#37955 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

sizifinho wrote:
beni-bu-man wrote:
sizifinho wrote:jedini pravi ukus je moj ukus i niciji drugi :P

pogledaj attack on titans, vidjet ces kako crtani mere bit dobarrr

Joj ja sam jaranu moro 28GB Attack on Titan skinut al nikad nisam stigao da bacim pogled :-)
probaj... veoma dobar anime
sacekaj ba dok mi se One Piece zavrsi :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37956 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

dzoni sluša radu manojlović i bio je na njezinom koncertu tako da on nije mjerodavan :lol: :lol: :lol:
triconja

#37957 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:
Kakav je taj anime? Nesto dok sam trazio neki novi anime da pogledam bio je visoko rangiran ali sam tezak za otkrivanje novih stvari, vise volim cuti preporuku na forumu od naseg nego tamo na internetu od nekog malezijca :D
sizifinho

#37958 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

listopad wrote:
sizifinho wrote:joj kakva primitivnost
sad ce jonny u banovice jer ga je tamo neki anonimus isprovocirao primitivnoscu

mrzim kad neko svoj "ukus" prezentira kao jedinstven i originalan... da neko voli samo marvel filmove, to je njrgovo pravo... ali nekim ljudima su tudja misljenja nemoguca za spojmit.
Dzoni smije da vrijedja anonimuse, jer je clan forumske elite? Ja ne trazim da on bude baniran. Neka ga moderatori makar opomenu. Postoje neka pravila ponasanja. Ako ga netko moze tako brzo "isprovocirati" a on na to uzvraca uvredama, bolje bi bilo da suti. Mogao me je fino ignorisati. On i jeste pukao zato sto sam ja njega ignorisao, ali nije mi vise do prepiranja. Neka moderatori odluce i uvedu neki red. Ovdje ako izrazis svoj stav riskiras da ces biti izvrijedjan i popljuvan. Naucimo se malo kulturi, majka mu stara.
ne moze lik koji ne uvazava tudja misljenja kao validna, vec djelo pr-a pricat o ovakvim temama deff
sizifinho

#37959 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

triconja wrote:
sizifinho wrote:
triconja wrote:Jesi li gledao Rick and Morty? Isto dobar, zadire u dublje teme :thumbup:
americko mainstream srsnje koje bih preporucio samo onima koji vole provlacenje pametnih tema kroz prosti humor... genijalna serija posebno pocetak trece sezone
Da nema pametnih tema i bilo bi sranje, a ovako malo dodaj filozofije i postane dobro. Najjaca epizoda je ona kad onaj napravi akumulator a u njemu paralelni univerzum :thumbup:
a u tom univerzumu frajer napravi akumulator koji ima univerzum u kojem ima akumulator sa univerzumom... i onda onaj kraj kad sve radi jer znaju "either you are or you arent"
beni-bu-man

#37960 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:
Kakav je taj anime? Nesto dok sam trazio neki novi anime da pogledam bio je visoko rangiran ali sam tezak za otkrivanje novih stvari, vise volim cuti preporuku na forumu od naseg nego tamo na internetu od nekog malezijca :D
solidan po mom misljenju, al savjetujem ti da skines sebi npr. prvu sezonu i sam odlucis :)
Tito_i_Partija

#37961 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

vicious wrote:
annoy wrote: Cijelo vrijeme kad sam gledala Get out, imala sam osjecaj da sam nesto slicno vec negdje vidjela, i bila uvjerena u to a nisam se mogla sjetiti koji je to film, sinoc se sjetih - Skeleton key
Ovaj Get out mi je bio dobar, kako već neko napisa, sve negdje do zadnje trećine filma. Creepy atmosfera, napetost itd. sve super, ali zadnji dio kada se stvari kao počnu razmotavati mi je bio onako. Neuvjerljivo, nekako previše nategnuto.
Im'o sam dva problema sa tim:

1. Znam da moras nekako objasnit' publici zasto ta familija radi ono sto radi, al' uradili su to na bezveze nacin. Zasto bi vuk dao tako kompletnu ekspoziciju janjetu prije nego sto ga pojede? Nema smisla.

2. I sad mi ne ide u glavu zasto samo crnci dolaze u pitanje za transplantaciju. To mi je bilo malo k'o guranje teme rasizma nazor samo da se film na neki nacin prilagodi i profitira od ovog vremena gdje po vijestima policajci ubijaju crnce, Black Lives Matter i ostale pm.
O'zone
Globalni moderator

#37962 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» johnnykola

2 sedmice
triconja

#37963 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

Tito_i_Partija wrote:
vicious wrote:
annoy wrote: Cijelo vrijeme kad sam gledala Get out, imala sam osjecaj da sam nesto slicno vec negdje vidjela, i bila uvjerena u to a nisam se mogla sjetiti koji je to film, sinoc se sjetih - Skeleton key
Ovaj Get out mi je bio dobar, kako već neko napisa, sve negdje do zadnje trećine filma. Creepy atmosfera, napetost itd. sve super, ali zadnji dio kada se stvari kao počnu razmotavati mi je bio onako. Neuvjerljivo, nekako previše nategnuto.
Im'o sam dva problema sa tim:

1. Znam da moras nekako objasnit' publici zasto ta familija radi ono sto radi, al' uradili su to na bezveze nacin. Zasto bi vuk dao tako kompletnu ekspoziciju janjetu prije nego sto ga pojede? Nema smisla.

2. I sad mi ne ide u glavu zasto samo crnci dolaze u pitanje za transplantaciju. To mi je bilo malo k'o guranje teme rasizma nazor samo da se film na neki nacin prilagodi i profitira od ovog vremena gdje po vijestima policajci ubijaju crnce, Black Lives Matter i ostale pm.
Major spoiler alert:
Fazon je sto su ljudi u filmovom univerzumu umislili da su crnci bolji od bijelaca, jaci i brzi nego bijelci. Odes na operaciju dobijes novo tijelo koje je jace i brze i mladje a pamet ostaje. A ima i bonus,
jesi vidio kako zena onog vodi pod ruku, ima crnac mocugu ;-)
Truba

#37964 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

Ukratko to je in

Spojler
Jeste li vi u razredu imali likove koji se loze da su crnci :mrgreen: ... Ja jesam :lol:
Ljudi koji ne znaju ni ko su ni sta su
triconja

#37965 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

Black swan wrote:Ukratko to je in

Spojler
Jeste li vi u razredu imali likove koji se loze da su crnci :mrgreen: ... Ja jesam :lol:
Ljudi koji ne znaju ni ko su ni sta su
Imao sam u osnovnoj i srednjoj koji su umislili da su reperi, pa to fura one fore jemericke od ljudi od boje (ne smijem se izrazavati negativno, mogu ban dobiti). Neki su i dan danas ostali takvi. Glavni fazon je gudra :lol:

Edit: Spojleri za Get out, evo bacam logicni zakljucak :lol:

pa nece se u japance prebacit, nemaju dobre gabarite kao crnci
Tito_i_Partija

#37966 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Ne mora japanac, sto ne bude opet bijelac? :roll:

Sve u svemu, taj razlog je bezveze.
omar little

#37967 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

ne znam samo ko vam je rekao da se bijela slova na plavoj pozadini ne vide. :lol:
listopad

#37968 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Moja sestra je kao mala curica znala reci da zeli biti crnkinja kada god bi na radiju cula ili na TV-u vidjela Whitney Houston. :D
triconja

#37969 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

omar little wrote:ne znam samo ko vam je rekao da se bijela slova na plavoj pozadini ne vide. :lol:
Ja sam nanijetio da neko ne procita i cak naglasio da je spojler i stavio drugu boju teksta. Pametnom je i isaretom dovoljno :lol:
1Dante1

#37970 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 1Dante1 »

Tito_i_Partija wrote:Ne mora japanac, sto ne bude opet bijelac? :roll:

SPOILER ALERT

pa sto bi bijelac ako moze crnac :D frajer u filmu lijepo rekao da uzimaju tijela crnaca radi stereotipa, i jos je jedan rekao da je to in sada.
ja to vise vidim kao zajebanciju, kao crnci superiorna rasa, jer ipak je film jordana peelea :D
triconja

#37971 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

1Dante1 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Ne mora japanac, sto ne bude opet bijelac? :roll:

SPOILER ALERT

pa sto bi bijelac ako moze crnac :D frajer u filmu lijepo rekao da uzimaju tijela crnaca radi stereotipa, i jos je jedan rekao da je to in sada.
ja to vise vidim kao zajebanciju, kao crnci superiorna rasa, jer ipak je film jordana peelea :D
Ma hajte molim vas, nikad niste pozeljeli da ste vise obdareni dole? :lol:
Zoya

#37972 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Zoya »

Johnnya banovalo :sad: Jeste li sad zadovoljni? Neće vas oprati ni deset dobrih horora :-x
Truba

#37973 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

sad cemo biti uskraceni 14 dana za tv program :sax: :mrgreen:
karanana

#37974 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Sad moram TVantenu otvoriti
Zoya

#37975 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima