SDA-All about

seln

#37926 Re: SDA-All about

Post by seln »

HimnO SDA rOje iz Banovica: "Svidja mi se eva stvOr".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37927 Re: SDA-All about

Post by pici »

DRŽAVNA STATISTIKA
Građani porijeklom iz BiH su drugi po brojnosti u Austriji, najviše je Nijemaca
Klix.ba
prije 59m
178 64
Građani porijeklom iz BiH su drugi po brojnosti u Austriji, najviše je Nijemaca
Građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine su drugi po brojnosti u Austriji, a najviše stranaca u ovoj državi je iz Njemačke, podaci su Ministarstva za migracije Austrije.
U izvještaju koji je objavljen u austrijskim medijima navodi se da u Austriji živi više od 166.000 Bosanaca, a najviše je Nijemaca kojih ima 228.000.

Na trećem mjestu po brojnosti su, navodi se, Turci (160.000) pa onda Srbijanci kojih ima nešto više od 140.000.

Također, prema ovoj statistici, više od 1,7 miliona stanovnika u Austriji nisu rođeni Austrijanci, što odgovara petini stanovništva. Svakom drugom učeniku u Austriji njemački nije maternji jezik.
bOkire hvOla... selam :bih:
zippoo87

#37928 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

pa niko da se sjeti dojucerasnjeg SDA ahbaba i prvog udarnika iz Banovica.druga Kukuca
zavrsio cojk u bolnici,mozda mu se blizi sudnji dan a niko ni da ga spomene
eto kakvi su ovi SDAovci...ni svojih velikana se ne sjecaju a kamoli tudjih
Laertes

#37929 Re: SDA-All about

Post by Laertes »

zippoo87 wrote:pa niko da se sjeti dojucerasnjeg SDA ahbaba i prvog udarnika iz Banovica.druga Kukuca
zavrsio cojk u bolnici,mozda mu se blizi sudnji dan a niko ni da ga spomene
eto kakvi su ovi SDAovci...ni svojih velikana se ne sjecaju a kamoli tudjih
Hajd' kod svojih je, što ih je pozapošljavao na UKC-u :oops:
Leverage

#37930 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Dakle u sigurnim rukama.

On the other hand...
AmiĐa_Idriz

#37931 Re: SDA-All about

Post by AmiĐa_Idriz »

Kae Bake nije ništa poskupilo, lažu nas :lol:
Dozer

#37932 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Nema ovdje pomaka dok narod ne shvati da su mu najveci zlotvori upravo oni koji mu se prikazuju kao dobrotvori.
A kade se to desi, a cini mi se da je polako pocelo da se desava u BL, i kada jednom na ulicu izadje 20-30.000+ ljudi, tu vise nikakva policija ni sistem nemaju sanse i doci ce do opsteg haosa.
Nazalost, ali ovo je jedini nacin da se skoro trodecenijske politicke etno-nacionalne, a sustinski kriminogene "elite" skinu s vlasti.
Ovome nas uci i istorija. Kada vlast postane svrha sama sebi, a sve samo radi licnog interesa sacice "vladara", narod tome presudi po kratkom postupku - skracivanjem za glavu.
Laertes

#37933 Re: SDA-All about

Post by Laertes »

Dozer wrote:Nema ovdje pomaka dok narod ne shvati da su mu najveci zlotvori upravo oni koji mu se prikazuju kao dobrotvori.
A kade se to desi, a cini mi se da je polako pocelo da se desava u BL, i kada jednom na ulicu izadje 20-30.000+ ljudi, tu vise nikakva policija ni sistem nemaju sanse i doci ce do opsteg haosa.
Nazalost, ali ovo je jedini nacin da se skoro trodecenijske politicke etno-nacionalne, a sustinski kriminogene "elite" skinu s vlasti.
Ovome nas uci i istorija. Kada vlast postane svrha sama sebi, a sve samo radi licnog interesa sacice "vladara", narod tome presudi po kratkom postupku - skracivanjem za glavu.
Precjenjuješ narod ovdje... Narod u BL je trenutno nezadovoljan time što nema Harisa, Željka 1 i Željka 2.
Cherry-Cherry

#37934 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

pici wrote:
dokazano iza patriotizma se kriju najvece hulje... selam :bih:
Hulje i primitivci. Komentar dotične zastupnice je na intelektualnom nivou primitivne, zatucane ženturače, koja sa kuhačom i viklerima na glavi hoda po mahali i gleda kada je čiji muž došao kući, šta je ko napravio za ručak... Ali dobro, bolje i ne očekujem.
AmiĐa_Idriz

#37935 Re: SDA-All about

Post by AmiĐa_Idriz »

Selam :bih:
criticos

#37936 Re: SDA-All about

Post by criticos »

pici wrote:
Efendić kada nije htio preuzeti mandat za njim je uletio je ovaj bolid na njegovo mjesto.

http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja/zast ... r-sarajevo
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... e_inic.pdf

Hamo, imamo dilera!
Cherry-Cherry

#37937 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Pa ne bi ni on bio ništa bolji ni pametniji od ove hamše sa kuhačom.
drug_profi

#37938 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

A zašto ne neku od ovih: Zagrebačka. Beogradska, Ljubljanska, Grbavička... Ionako je to sve oko OHR-a gdje je Lord stolovao.
Better Man

#37939 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

criticos wrote:
pici wrote:
Efendić kada nije htio preuzeti mandat za njim je uletio je ovaj bolid na njegovo mjesto.

http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja/zast ... r-sarajevo
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... e_inic.pdf

Hamo, imamo dilera!
Ako bi tu ulicu trebali po nekome drugom nazvati, onda je to po pokojnom Dečaku iz vode, koji je rođen u Zagrebu, odrastao u Sarajevu i muzičku karijeru napravio u Beogradu, Milanu Mladenoviću.
Banksy

#37940 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Better Man wrote:
Ako bi tu ulicu trebali po nekome drugom nazvati, onda je to po pokojnom Dečaku iz vode, koji je rođen u Zagrebu, odrastao u Sarajevu i muzičku karijeru napravio u Beogradu, Milanu Mladenoviću.
Zašto, molim te, baš me zanima.
Better Man

#37941 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Banksy wrote:
Better Man wrote:
Čuj Zašto? kao prvo, jedan dio svog djetinjstva i odrastanja je proveo u Sarajevu, a kao drugo uvijek je bio na pravoj strani i u ratu je davao podršku Sarajevu i pozivao na šutnju za sve nevine žrtve i zbog toga su on i EKV bili na crnoj listi režima. I čovjek je zaslužio ulicu u centru Sarajeva, a ne negdje na periferiji, a ta ulica mi ima neki umjetnički štimung zbog Buybooka i one mini caffe galerije Boris Smoje.
Banksy

#37942 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Better Man wrote:
Banksy wrote:
Better Man wrote:
Čuj Zašto? kao prvo, jedan dio svog djetinjstva i odrastanja je proveo u Sarajevu, a kao drugo uvijek je bio na pravoj strani i u ratu je davao podršku Sarajevu i pozivao na šutnju za sve nevine žrtve i zbog toga su on i EKV bili na crnoj listi režima.
Šališ se... Pet godina živio u Sarajevu, 'bio na pravoj strani', i to je vrijedno ulice?
Draga mi je Ekatarina, drag mi je i on, ali glede angažmana, pamtim ga po 'Rimtutituki i 'Mir, brate, mir' i to 1992. kad su tenkovi već ravnali Vukovar, Krajina bila skoro država, a Sarajevo opkoljeno artiljerijom. Vjerujem da je bilo teško biti na pravoj strani u Beogradu devedesetih, zaista poštujem njegov angažman, ali stotine je i hiljade zaslužnih i zaslužnijih Sarajlija kojima treba posvetiti pažnju i odati počast imenovanjem ulice.
Better Man

#37943 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Banksy wrote:
Šališ se... Pet godina živio u Sarajevu, 'bio na pravoj strani', i to je vrijedno ulice?
Draga mi je Ekatarina, drag mi je i on, ali glede angažmana, pamtim ga po 'Rimtutituki i 'Mir, brate, mir' i to 1992. kad su tenkovi već ravnali Vukovar, Krajina bila skoro država, a Sarajevo opkoljeno artiljerijom. Vjerujem da je bilo teško biti na pravoj strani u Beogradu devedesetih, zaista poštujem njegov angažman, ali stotine je i hiljade zaslužnih i zaslužnijih Sarajlija kojima treba posvetiti pažnju i odati počast imenovanjem ulice.
Ne šalim se. Jedan Milan Mladenović je više uradio za Sarajevo nego mnoge cjenjene rođene Sarajlije koje su se ispalile s prvim metkom ili prije iz Sarajeva i nikad ni riječi podrške nisu dali, a on je to činio na svakom koraku i još je odbio da svira u Banja Luci i pritom rekao citiram: "Ne mogu da sviram barbarima koji su srušili Ferhadiju, koja jedan od najstarijih historijskih spomenika od neprocjenjive vrijednosti i značaja". U jednom intervjuu 1992. godine je rekao da se njegov najbolji prijatelj zove Amer Haverić i da je iz Sarajeva i da se nada da je živ i zdrav tom prilikom ga je pozdravio (Ovo u vezi najboljeg prijatelja nije razlog za ulicu, već sve ovo drugo što sam naveo). Jedan Zagreb mu je dao ulicu. i red je da i u Sarajevu dobije svoju ulicu.
bunk

#37944 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Sve i jednu ulicu u gradu bih nazvao po braniteljima Sarajeva odnosno Bosne i Hercegovine 1992-1995.
Da ,postujem istoriju,antifasista sam do groba,ali ono sto su momci i djevojke uradili za nas u tim godinama je epski poduhvat koji ne smije nikad bit zaboravljen.
Naravno neki od trgova nazvati po stranim diplomatama koji su nas zaduzili u vrijeme priznanja Nezavisnosti i u momentima kad nam je bilo najteze.
A busuladzici ,ekatarine,tite i ostali neka ostanu u istoriji zapisani i neka ih cita kako se komu dopada.
ultima_palabra

#37945 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Čujem da su i Branislava Nušića odlučili da mijenjaju...
Banksy

#37946 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Better Man wrote:
Banksy wrote:
Ne šalim se. Jedan Milan Mladenović je više uradio za Sarajevo nego mnoge cjenjene rođene Sarajlije koje su se ispalile s prvim metkom ili prije iz Sarajeva i nikad ni riječi podrške nisu dali, a on je to činio na svakom koraku i još je odbio da svira u Banja Luci i pritom rekao citiram: "Ne mogu da sviram barbarima koji su srušili Ferhadiju, koja jedan od najstarijih historijskih spomenika od neprocjenjive vrijednosti i značaja". U jednom intervjuu 1992. godine je rekao da se njegov najbolji prijatelj zove Amer Haverić i da je iz Sarajeva i da se nada da je živ i zdrav tom prilikom ga je pozdravio (Ovo u vezi najboljeg prijatelja nije razlog za ulicu, već sve ovo drugo što sam naveo). Jedan Zagreb mu je dao ulicu. i red je da i u Sarajevu dobije svoju ulicu.
Zagreb mu je dao 20 metara asfalta na nekom stovarištu u predgrađu, tako da bolje da i nije...
Ne vidim tu takve zasluge koje su vrijedne ulice, a i stotine i hiljade je zaslužnih Sarajlija koji zaslužuju ulice prije njega.
palermo

#37947 Re: SDA-All about

Post by palermo »

drug_profi wrote:A zašto ne neku od ovih: Zagrebačka. Beogradska, Ljubljanska, Grbavička... Ionako je to sve oko OHR-a gdje je Lord stolovao.
Apropo ovih ulica, jedno pitanje (ozbiljno sasvim) ima li u Sarajevu, mostarska ulica, ili tuzlanska ulica, ili goraždanska ulica ?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#37948 Re: SDA-All about

Post by Jimmy McNulty »

palermo wrote:
drug_profi wrote:A zašto ne neku od ovih: Zagrebačka. Beogradska, Ljubljanska, Grbavička... Ionako je to sve oko OHR-a gdje je Lord stolovao.
Apropo ovih ulica, jedno pitanje (ozbiljno sasvim) ima li u Sarajevu, mostarska ulica, ili tuzlanska ulica, ili goraždanska ulica ?
Ima li zenička? :mrgreen:
Mi u Zenici imamo sarajevsku, poprilično velika. Adresa zatvora je Sarajevska 36 :-D

Imamo Goraždansku i Travničku, ne mogu se sjetit ima li više nekih a da su nazvane po gradovima.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#37949 Re: SDA-All about

Post by lmo »

palermo wrote:
ima. hamam svaki grad u bh ima ulicu sa svojim nazivom u sarajevu.
Haris.ba

#37950 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Imaju sve te ulice.

Ima i Sjenička na Ilidži. :D
Post Reply