To po tvojim prognozama dok te stvarnost demantuje.Mister Yes wrote:130 je samo za 3 kantona. Moja je procjena da se zbog migracija broj Hrvata u HNK poveća za nekih 170 ljudi godišnje dok se broj Bošnjaka smanji za nekih 200 ljudi godišnje. 170+200=370 eto da zaokružimo na 350 godišnje.Havatar wrote: 130 svake godine i za deset godina 1300 vise, za 30 godina 4000 vise , nema sta poklapanje bez daljnjeg![]()
Znači 3.500 za 10 godina i dalje računaj.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Havatar
#37926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#37927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja bogami ne vrištim izdaja. Seli iz ZHK u HNKMister Yes wrote:
Koji je tebi đavo? To su zvanični podaci sa stranice FZS. Ko to seli iz HNK u Sarajevo? Da nisu možda Hrvati? I ko to seli iz ZHK u HNK? Da nisu možda Bošnjaci? Jebo ga ti ne možeš za sve što ti se ne sviđa vrištati "izdaja"
Hrvati jednostavno nemaju svoju demografsku dubinu na osnovu kojeg bi mogli brojčano ovladati HNK. Odakle će im ljudi dolaziti, iz ZHK......ili iz Livanjskog Kantona, pa ovi iz Livna još uvijek Mostar smatraju inozemstvom, oni idu u Split, Šibenik, Zagreb........jednostavno Mostar nije postao hrvatski grad u smislu da hrvatska elita svoje postojanje veže za Mostar. Najbogatiji Hrvati Hercegovine ne kupuju stanove i kuće u Mostaru..a elita je ona koja određuje pravac....
Sasvim je drugo pitanje utemeljenosti nekih bošnjačkih vlažnih snova....al ti ne pričaš o tome
- Mister Yes
#37928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da li se praviš blesav ili stvarno jesi? To su ZVANIČNI podaci a ne neko moje mišljenje.palermo wrote:
Ja bogami ne vrištim izdaja. Seli iz ZHK u HNK, ma nemoj....ma mislim, moram ti se nasmijati.....kakvo crno seljenje iz ZHK u HNK, možda od 7 do 3 poslije 3 se vraćaju kući na Široki na ručak......nemaš pojma u situaciji u Mostaru...
Hrvati jednostavno nemaju svoju demografsku dubinu na osnovu kojeg bi mogli brojčano ovladati HNK. Odakle će im ljudi dolaziti, iz ZHK......ili iz Livanjskog Kantona, pa ovi iz Livna još uvijek Mostar smatraju inozemstvom, oni idu u Split, Šibenik, Zagreb....
http://www.fzs.ba/Dem/Migracije2012_SB179.pdf
idi na stranicu 21 i pogledaj šta piše. Pa nisi nepismen ne do bog? 52 više doselilo iz ZHK nego što je odselilo u ZHK što znači da je migracijski saldo HNK sa ZHK +52. Sa kantonom 10 je +51. A sa Sarajevskim kantonom -156. Čitaj čovječe pismen si.
Evo ti i za 2010-u:
http://www.fzs.ba/Dem/Migracije%20stanovnistva.pdf
Stranica 17 i fino piše +51 sa ZHK i +22 sa K10 te što je najvažnije -198 sa Sarajevskim kantonom.
Gospođo, ja samo čitam vijesti!
-
palermo
#37929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nemam pojma jesam li blesav, znam da se ne pravim. Whatever....Mister Yes wrote:
Da li se praviš blesav ili stvarno jesi? To su ZVANIČNI podaci a ne neko moje mišljenje.
Gospođo, ja samo čitam vijesti!
glede tvog kako ono reče samo čitanja vijesti....
ovo je isto prenošenje vijesti ili možebitno tvoje mišljenje ?Ukratko, separacija se polako odvija. Iz dana u dan iz mjeseca u mjesec. Odlazak na studije "kod svojih" plus udavanje "kod svojih" i mic po mic prave se dvije kompaktne nacionalne teritorije u Federaciji (da ne kažem dva tora). To je nezaustavljiv proces ma koliko se mi koji volimo mješanje tome protivili.
- Danguba
#37930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
novi problemi na vidiku ili stari problem rjesava se da se ne rijesi.Dodik: Odbit ćemo model za "Sejdić-Finci" ako se ne prihvati da o tome entiteti potpišu sporazum
Ponovio je da se promjena Ustava BiH mora dogovoriti na ustavan način koji, kako kaže, podrazumijeva potpisivanje sporazuma između RS i Federacije BiH o tom pitanju, a da se to onda "samo proglasi na nivou BiH“, ali ne i usvaja u parlamentu BiH.
Pod uvjetom da se u Federaciji BiH Bošnjaci i Hrvati i dogovore o modelu rješenja za provođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci", RS će insistirati da o tome entiteti potpišu sporazum, a ako se to odbije, provođenje te odluke opet će biti problem - tvrdi entitetski predsjednik i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
-Ako se odbija taj sporazum, onda je odluka "Sejdić-Fincii“ opet u problemu - kategoričan je Dodik.
Ponovio je da se promjena Ustava BiH mora dogovoriti na ustavan način koji, kako kaže, podrazumijeva potpisivanje sporazuma između RS i Federacije BiH o tom pitanju, a da se to onda "samo proglasi na nivou BiH“, ali ne i usvaja u parlamentu BiH.
-Nikakve odluke parlamenta BiH u tom pogledu nisu moguće - rekao je.
Iako nema zvanične potvrde da je za 17. januar predviđen sastanak političkih lidera u Sarajevu, u prisustvu evropskog komesara za proširenje Štefana Fuelea, radi traženja rješenja za provođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci", Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da "ne znamo šta ćemo tamo, ali će se pojaviti iz uvažavanja prema Fueleu".
- Dok se ne riješi pitanje odnosa u FBiH mislim da će svaki sastanak i okupljanje biti bezuspješni i na kraju krajeva može se samo zabilježiti neuspjeh - rekao je.
Da li će se u FBiH riješiti to pitanje, kao i ono o mehanizmu koordinacije, on ne zna, jer kaže, nije za to zadužen, već samo da čuje da u tom entitetu ima dogovora.
Kazao je da je RS još ranije postigla konsenzus kako da se riješi pitanje "Sejdić-Finci“ te dala saglasnost da se promjeni Ustav BiH, u dijelu koji se odnosi na ovu presudu.
-Ne mislimo mijenjati stav koji je ranije verifikovan i u Briselu potpisom svih učesnika. Mislim da treba nastaviti tamo gdje su stali, ali ne znam šta su oni dogavarali u Pragu - rekao je Dodik i dodao da smatra da je suština da dođe do dogovora političkih predstavnika Bošnjaka i Hrvata.
Dodik je naveo i da situacija u FBiH, odnosno smjena ministra finansija Ante Krajine utiče i na stand-by aranžman BiH s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji očekuje i RS.
-Zadnjih godina Federacija BiH je stalni nivo problema tog aranžmana - rekao je on i podsjetio i na nedavnu odluku ministra trgovine Federacije BiH Milorada Bahilja da roba iz RS-a koja nije prošla inspekcijske organe FBiH ne može biti na tržištu tog entiteta.
- Postavlja se logično pitanje šta ćemo mi u svemu tome. Šta mi ovdje radimo? Zašto trpimo štetu? Zar se mogu uspostaviti neki drugi odnosi koji bi omogućavali slobodu kretanja i garanciju svim ljudima na slobodan život i da se uspostave neki ekonomski odnosi koji će biti od interesa za sve...? - pitao je Dodik i dodao zašto bi RS trpjela štetu zbog nefunkcionisanja FBiH?
Tvrdi da će RS osigurati da njen sistem funkcionira adekvatno "bilo angažmana s MMF-om ili ne“.
(Fena)
- madner
#37931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slogan je jasan: izbora nema.
-
Hafis
#37932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako si i predpostavljao.madner wrote:Slogan je jasan: izbora nema.
Znači li to da se stvar odvija u željenom pravcu
- madner
#37933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Plan je dobar, bumo vidjeli kako ce prezivjeti sudar sa stvarnim svijetom. 
-
Basvod
#37934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dogovaranje u izbornoj godini = gubljenje vremena.
Sad valja malo zakuhati, sad se smisljaju teske rijeci i planovi. Za mase.
Sad valja malo zakuhati, sad se smisljaju teske rijeci i planovi. Za mase.
-
Hafis
#37935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da će političari nekako izdržati, a za pješadiju nisam siguran,madner wrote:Plan je dobar, bumo vidjeli kako ce prezivjeti sudar sa stvarnim svijetom.
Jedino što dodatno usložnjava ovaj savršeni plan je ova Živkova iznenadna akcija u pozadini. Na to se, siguran sam nije računalo kod postavljenja ovog lukavog plana. Ono, fino se bilo zezati u Briselu i ići na tu kartu, samo bojim se da se nešto ne iskomplicira usput
- Danguba
#37936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako nema izbora to znaci ko je vani ostaje vani
mislim, na rezervnoj klupi.
- madner
#37937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da im to cak i idu u prilog. Mogli su bez problema izglasat punomoc / ponovo vratiti Krajinu.
Kako god, vruca godina.
Kako god, vruca godina.
-
Hafis
#37938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U pitanju su izmjene ustava koje garantiraju stalno mjesto na klupi, tako da sadašnje stanje uopće nije bitno.Danguba wrote:Ako nema izbora to znaci ko je vani ostaje vanimislim, na rezervnoj klupi.
-
Hafis
#37939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ja, i to bez ikakvih problema, samo neće. Imaju vremenamadner wrote:Mislim da im to cak i idu u prilog. Mogli su bez problema izglasat punomoc / ponovo vratiti Krajinu.
- webby-x
#37940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što se god desi, "strategiji" ide na ruku.

- madner
#37941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako usporedis sta je receno prije par mjeseci i ako ovo ide u prilog onome sto je tada receno onda da.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#37942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izglasati punomoc. OK. Ali kako ponovo vratiti Krajinu?madner wrote:Mislim da im to cak i idu u prilog. Mogli su bez problema izglasat punomoc / ponovo vratiti Krajinu.
Kako god, vruca godina.
- madner
#37943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa glasovima stranaka koje su protiv smjene.
Budimir je ovim samo htio pokazati da stara koalicija još funkionise
-
Hafis
#37944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odlično. Znači nek se strpe ovi budžetski korisnici do srijede, četvrtka i bila stvar.
Koji genijalni plan, stvarno su mangupi
Koji genijalni plan, stvarno su mangupi
- Mister Yes
#37945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Objašnjenje posljedica trenda kojeg jasno pokazuju statistički podaci.palermo wrote:ovo je isto prenošenje vijesti ili možebitno tvoje mišljenje ?Ukratko, separacija se polako odvija. Iz dana u dan iz mjeseca u mjesec. Odlazak na studije "kod svojih" plus udavanje "kod svojih" i mic po mic prave se dvije kompaktne nacionalne teritorije u Federaciji (da ne kažem dva tora). To je nezaustavljiv proces ma koliko se mi koji volimo mješanje tome protivili.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#37946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda je procjena da nemaju dovoljno ruku?madner wrote:Pa glasovima stranaka koje su protiv smjene.
Cekaj, o kojoj koaliciji mislis, jer se izredalo par njih?
-
palermo
#37947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mister Yes wrote:
Objašnjenje posljedica trenda kojeg jasno pokazuju statistički podaci.
- madner
#37948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije problem skupiti rukice, nego sto bi se naljutili ovi sto bi kao da budu vlada.-LIBERO- wrote:Mozda je procjena da nemaju dovoljno ruku?madner wrote:Pa glasovima stranaka koje su protiv smjene.
Cekaj, o kojoj koaliciji mislis, jer se izredalo par njih?
-
Hafis
#37949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lagumdžija protiv implementacije presude Sejdić-Finci ako ona vodi dezintegraciji BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdzi ... /140116069
A nesprovođenje presude vodi k integraciji BiH?
Kada se socijaldemokracija i državni ''interesi'' udruže, dobijemo ''salonskog'' nacionalistu.
Nije mi jasno da se u alternativi između dugo očekivanog i obećavanog tzv. ''europskog puta BiH'' s jedne strane, i ustrajavanju na političkom poklapanju malobrojnijeg partnera u zajednici, ljudi odlučuju za ovu drugu varijantu, pa što god da košta. A sve opet, jel'te zbog integracije društva i države. Koja dirljiva briga za državu od strane ovakvog lika
I zar stvarno misli da će ovo krhko društvo moći u nedogled podnostiti takvo stanje, i da svi šavovi drže.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdzi ... /140116069
A nesprovođenje presude vodi k integraciji BiH?
Kada se socijaldemokracija i državni ''interesi'' udruže, dobijemo ''salonskog'' nacionalistu.
Nije mi jasno da se u alternativi između dugo očekivanog i obećavanog tzv. ''europskog puta BiH'' s jedne strane, i ustrajavanju na političkom poklapanju malobrojnijeg partnera u zajednici, ljudi odlučuju za ovu drugu varijantu, pa što god da košta. A sve opet, jel'te zbog integracije društva i države. Koja dirljiva briga za državu od strane ovakvog lika
I zar stvarno misli da će ovo krhko društvo moći u nedogled podnostiti takvo stanje, i da svi šavovi drže.
- madner
#37950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Frapiran sam ovom retorikom.