DrugaGimnazija wrote:Evo ja nisam iz mijesanog braka, ali mi najvise ima smisla ova opcija sva tri jezika, dakle da u svjedocanstvu pise:
Bosanski jezik, Hrvatski jezik i Srpski jezik.
Razlog: ovo najvise odgovara stvarnom stanju, jer se u nasim skolama (za razliku od RS i HB) stvarno izucavaju pisci sve tri nacije, te oba pisma, tako da ce ovi ucenici imati znanje sve tri varijante. Naravno, ovo treba ostaviti kao otvoreni izbor za roditelje da odluce da li zele sva 3 ili samo jedan naziv.
Takodje je ovo odlican primjer za druge sredine, kako rijesiti ovaj problem.
Super rjesenje, hajmo dalje na neku drugu temu.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Lopov-eliminator
#37901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
mrgreen
#37902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dokle je šestorka sa dokumentom?Hakiz wrote:...74 dana...
Kad će ta najavljena obnova vodovoda? Odakle će se krenuti sa GRAS-om i kad tačno?
Šta ćemo sa zrakom? Trebamo li uzgojiti škrge koje pretvaraju smog u kisik?
Nadam se da neću dobiti ban zbog ovog offtopica.
-
palermo
#37903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uz svo dužno poštovanje cijenjenim forumašima, ovo što pišete nema smisla da ne kažem težu riječ.......al da ne idem dalje u raspravu, što se mene tiče, ja izrekoh šta mislim i nemam šta više dalje...
-
Lopov-eliminator
#37904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tako je to kad neko odobrava da se diskriminacija diskriminacijom izbija.drug_profi wrote:Ne shvatam ti logiku?palermo wrote:
Nemam ništa protiv ako se to uredi na nivou države.....( mada bi se moglo o ovome diskutovati)
U suprotnom, ti ovakvom kantonalnom odlukom (usput pozivajući se na Ustav i to da je kanton nadležan za obrazovanje) apsolutno legitimiraš i RS da ukine bosanski jezik i nazove ga bošnjačkim ili kako im već padne na pamet a sve sa obrazloženjem da je to u ovlasti entiteta......
Znaci ako mi u Sarajevu koje pokusavamo odrzati multieticnim i multikonfesionalnim, najliberalnijim gradom u drzavi, pocnemo da se ponasamo kao oni u Mostaru i Banja Luci, onda ce biti valjda sve u redu i to ce biti put ka ukidanju segregacije? Jel tako?
- Kikibombona
#37905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I ne samo to. SDA kriminilni kartel kontrolise SVE. 30 godina na vlasti, korijen je zasao u svaku poru drustva.ultima_palabra wrote:SDAovci?Digresija wrote:Elaborirao sam vec, mozes naci ranije postove. Meni ovo odgovara jer bitno mi je da moje dijete uci bosanski, a sta ce cije uciti i na kraju krajeva sta zeli da uci nije moja briga niti me zanima. Kazem samo da je bila obratna situacija roditeljskih zelja ona manjina koja bi trazila jedan jezik sigurno ne bi bila ispostovana. Tako je u svakoj sferi zivota ove drzave, narocito sa onima koji imaju jaki propagandu, dug jezik, agresivni su i kontrolisu sve citanije i gledanije medije.
Sada su izgubili mrvicu vlasti i kao ranjena zvijer na to reaguju. Tek cemo se nagledati i naslusati SDA propagande radi bolnog gubitka Sarajeva.
-
statixx
#37906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cemu zurba, ako nista SDA-ovci su uvijek pokazivali zavidnu kolicinu sabura.mrgreen wrote:Dokle je šestorka sa dokumentom?Hakiz wrote:...74 dana...
Kad će ta najavljena obnova vodovoda? Odakle će se krenuti sa GRAS-om i kad tačno?
Šta ćemo sa zrakom? Trebamo li uzgojiti škrge koje pretvaraju smog u kisik?
Nadam se da neću dobiti ban zbog ovog offtopica.
- meme_machine
#37907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja koliko vidim, nikome to i ne smeta. Ono sto je prije smetalo je da je moglo samo pisati BHS, i nista drugo. Ali je i taj problem rijesen, tako da su svi problemi u vezi ove teme rijeseni.Kikibombona wrote:Moram priznati da ne razumijem. Kako legitimiras?palermo wrote:Nemam ništa protiv ako se to uredi na nivou države.....( mada bi se moglo o ovome diskutovati)
U suprotnom, ti ovakvom kantonalnom odlukom (usput pozivajući se na Ustav i to da je kanton nadležan za obrazovanje) apsolutno legitimiraš i RS da ukine bosanski jezik i nazove ga bošnjačkim ili kako im već padne na pamet a sve sa obrazloženjem da je to u ovlasti entiteta......
Djeca u Sarajevu uce jedan jezik, a jezik po izboru mogu nazvati:
- bosanski jezik
- srpski jezik
- hrvatski jezik
- bhs jezik
Zasto ovo BHS smeta?
I na koji nacin legitimira bilo sta u RS?
-
Digresija
#37908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imaju i lijeve opcije klix, TV1, N1, isto sranje se i tu pise i prica.ultima_palabra wrote:SDAovci?Digresija wrote:Elaborirao sam vec, mozes naci ranije postove. Meni ovo odgovara jer bitno mi je da moje dijete uci bosanski, a sta ce cije uciti i na kraju krajeva sta zeli da uci nije moja briga niti me zanima. Kazem samo da je bila obratna situacija roditeljskih zelja ona manjina koja bi trazila jedan jezik sigurno ne bi bila ispostovana. Tako je u svakoj sferi zivota ove drzave, narocito sa onima koji imaju jaki propagandu, dug jezik, agresivni su i kontrolisu sve citanije i gledanije medije.
-
Nero Histrion
#37909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A imamo i Stav, Faktor, SB i Saff, fin izbor, 'nako bas. Ovo sto se tice tih citanijih medija.Digresija wrote:Imaju i lijeve opcije klix, TV1, N1, isto sranje se i tu pise i prica.ultima_palabra wrote:SDAovci?Digresija wrote:Elaborirao sam vec, mozes naci ranije postove. Meni ovo odgovara jer bitno mi je da moje dijete uci bosanski, a sta ce cije uciti i na kraju krajeva sta zeli da uci nije moja briga niti me zanima. Kazem samo da je bila obratna situacija roditeljskih zelja ona manjina koja bi trazila jedan jezik sigurno ne bi bila ispostovana. Tako je u svakoj sferi zivota ove drzave, narocito sa onima koji imaju jaki propagandu, dug jezik, agresivni su i kontrolisu sve citanije i gledanije medije.
-
Digresija
#37910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa isto propaganda samo njene dvije krajnosti.
-
convict
#37911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kompletna rasprava je otisla u potpuno pogresnom smjeru. Raspravlja se o tome sta ce pisati u svjedocanstvu, a ne sta djeca stvarno uce.
Ako ja kao roditelj insistiram da moje djete uci, recimo, hrvatski, valjda mi je bitnije da nastavnik zaista predaje hrvatski nego da nastavnik predaje bosanski, a da hrvatski pise samo u svjedocanstvu?
Koliko mi je poznato ne postoji (niti treba da postoji) organizovana nastava za svaki jezik odvojeno. Sva djeca uce isto i dok god je tako predmet treba imati jedno ime.
Ako ja kao roditelj insistiram da moje djete uci, recimo, hrvatski, valjda mi je bitnije da nastavnik zaista predaje hrvatski nego da nastavnik predaje bosanski, a da hrvatski pise samo u svjedocanstvu?
Koliko mi je poznato ne postoji (niti treba da postoji) organizovana nastava za svaki jezik odvojeno. Sva djeca uce isto i dok god je tako predmet treba imati jedno ime.
-
kiligonzales
#37912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De Kiki ne kaki, prije nego se neko sjetio da ovdje ljudima odredi naziv jeziku srpsko-hrvatski, postojao je naziv i gramatika bosanskog jezika.Kikibombona wrote:Nije bezveze. Nije tajna da ima radikala koji stigmatiziraju tzv. 'mijesane brakove' i njihovu djecu. Vise puta sam tome izbliza svjedocio.palermo wrote:Bezveze ti je ovaj post, bogami....al eto......Kikibombona wrote:
Ma to su roditelji tzv. 'kopiladi', tzv 'mjesanci' i sl. Recimo, otac Bosnjak - majka Hrvatica. Bezdusni roditelji zele da se u knjizicu upise 'BHS'.
Pored mjesenaca, tu su stovaoci LGBT pokreta, ateisti, internacionalisti, anti-nacionalisti, juvonostalgicari... i ostala ekipa koja ne voli naciju i vjeru, koja ne zeli samo jedan identitet itd.
Bagra. Ja bih im sve zabranio.
Vjerujem da mnogi 'mijesani parovi' zele da djeci u knjizici bude upisan BHS. Kome to smeta? I zasto?
https://www.slobodnaevropa.org/a/bosna- ... 97556.html
Mi u BiH imamo ljude koje nije briga za nacijom i vjerom, imamo jugonostalgicare, imamo razne ljude koji se iz raznih razloga ne zele vezati za jedan identitet.
Oni zele BHS.
I zasto im to uskratiti?
Ne moramo svi u bosnjacki, srpski ili hrvatski tor.
Sve vas koji niste zadovoljni da vam se jezik zove bosanskim treba prutwm po guzicu izudarati ko malu djecu da neke stvari skontate.
U porodici imam masu mjesnih brakova, od brace, do bratica, sestrica i nikome ne smeta naziv jezika bosanski i sad se ko fol neko naso ugrozen, a srpskim i hrvatskim kao nije.
Bas se zajebavamo. Potpuno je bespotrebno ovo sve. Još je gore sto se to potencira u gradu u kome su upravo ovi koji favorizuju srpski pobili 11 541 stanovnika. To je meni dovoljno razloga da nikada taj jezik ne bude upisan u bilo ciju đačku knjižicu u KS sve dok bosanski se ne bude upisivao svuda u RS.
Last edited by kiligonzales on 16/01/2019 23:51, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#37913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Klix je SDA portal, samo malo suptilniji. Televiziju ne gledam generalno pa ne znam.Digresija wrote:Imaju i lijeve opcije klix, TV1, N1, isto sranje se i tu pise i prica.ultima_palabra wrote:SDAovci?Digresija wrote:Elaborirao sam vec, mozes naci ranije postove. Meni ovo odgovara jer bitno mi je da moje dijete uci bosanski, a sta ce cije uciti i na kraju krajeva sta zeli da uci nije moja briga niti me zanima. Kazem samo da je bila obratna situacija roditeljskih zelja ona manjina koja bi trazila jedan jezik sigurno ne bi bila ispostovana. Tako je u svakoj sferi zivota ove drzave, narocito sa onima koji imaju jaki propagandu, dug jezik, agresivni su i kontrolisu sve citanije i gledanije medije.
- kmirsad
#37914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ugostiteljstvo će bit u problemu, valja mjenjat natpise... kahvić. kavić, kafić... valja i pičovnike mjenjat... nema u kafiću piti kavu, samo kafu, u kahviću samo kahvu, u kaviću kavu... neča nama niko otimati nacionalni identitet...
- Hajvan
#37915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve je to bosanski, s vecom ili manjom govornom manom.kmirsad wrote:Ugostiteljstvo će bit u problemu, valja mjenjat natpise... kahvić. kavić, kafić... valja i pičovnike mjenjat... nema u kafiću piti kavu, samo kafu, u kahviću samo kahvu, u kaviću kavu... neča nama niko otimati nacionalni identitet...
-
Digresija
#37916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što, zato što je par puta napisao istinu o lijevim strankama koja se nije smjela reći?ultima_palabra wrote: Klix je SDA portal, samo malo suptilniji. Televiziju ne gledam generalno pa ne znam.
- Kikibombona
#37917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam se na popisu izjasnio kao Bosanac i malo mi je krivo zbog toga. Ne zelim se svrstati u bilo kakav tabor. Na narednom se necu izjasniti nikako. Rekao sam da govorim bosanski jezik. I dalje tako mislim.kiligonzales wrote:
De Kiki ne kaki, prije nego se neko sjetio da ovdje ljudima odredi naziv jeziku srpsko-hrvatski, postojao je naziv i gramatika bosanskog jezika.
Sve vas koji niste zadovoljni da vam se jezik zove bosanskim treba prutwm po guzicu izudarati ko malu djecu da neke stvari skontate.
U porodici imam masu mjesnih brakova, od brace, do bratica, sestrica i nikome ne smeta naziv jezika bosanski i sad se ko fol neko naso ugrozen, a srpskim i hrvatskim kao nije.
Bas se zajebavamo. Potpuno je bespotrebno ovo sve. Još je gore sto se to potencira u gradu u kome su upravo ovi koji favorizuju srpski pobili 11 541 stanovnika. To je meni dovoljno razloga da nikada taj jezik ne bude upisan u bilo ciju đačku knjižicu u KS sve dok bosanski se ne bude upisivao svuda u RS.
Nacionalno - nista
Vjerski - nista
Jezik - bosanski
Mada, ne bi mi smetalo da se jezik zove juznoslavenski i sl. Prilicno nebitna stvar za mene.
...
Sto se tice srpskog jezika... Nedavno je objavljen dokumentarac o Srbima u ABiH. Ovo sto ti pises o srpskom jeziku je uvreda za te Srbe. Ako bi tvoje razmisljanje preovladalo kod Bosnjaka/Bosanaca, ti Srbi sto su ratovali u ABiH bi ispali nevidjene budale.
Tim Srbima u tvojoj porodici ne smeta bosanski ali tebi smeta srpski. Je li tvojim Srbima smeta srpski?
Nemoj se ljutiti druze ali mislim da samo primitivcima smeta jezik. Razumijem da ti smeta neka politika i da je ne zelis u svom gradu. Kako jezik moze smetati? To je primitivizam, blago receno. Isto onim primitivcima u HR sto smeta cirilica. Ili primitivcima u RS sto smeta bosanski jezik. Imas pravo biti kao oni ali ne znam koliko je to dobro...
-
Digresija
#37918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S čim se oni bave, Bože pomozi 
-
kiligonzales
#37919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisi shvatio sta sam zelio reci, ali objasnicu. Smeta mi nepravda. Ne nameci rješenja koja su nepotrebna, rogobatna. Svijest pojedinca o njegovoj nacionalnoj, etničkoj, vjerskoj ili bilo koji drugoj pripadnosti prepustimo njemu na volju pa i da izabere koji ce mu jezik od tri službena pisati u knjizici.Kikibombona wrote:Ja sam se na popisu izjasnio kao Bosanac i malo mi je krivo zbog toga. Ne zelim se svrstati u bilo kakav tabor. Na narednom se necu izjasniti nikako. Rekao sam da govorim bosanski jezik. I dalje tako mislim.kiligonzales wrote:
De Kiki ne kaki, prije nego se neko sjetio da ovdje ljudima odredi naziv jeziku srpsko-hrvatski, postojao je naziv i gramatika bosanskog jezika.
Nacionalno - nista
Vjerski - nista
Jezik - bosanski
Mada, ne bi mi smetalo da se jezik zove juznoslavenski i sl. Prilicno nebitna stvar za mene.
...
Sto se tice srpskog jezika... Nedavno je objavljen dokumentarac o Srbima u ABiH. Ovo sto ti pises o srpskom jeziku je uvreda za te Srbe. Ako bi tvoje razmisljanje preovladalo kod Bosnjaka/Bosanaca, ti Srbi sto su ratovali u ABiH bi ispali nevidjene budale.
Tim Srbima u tvojoj porodici ne smeta bosanski ali tebi smeta srpski. Je li tvojim Srbima smeta srpski?![]()
Nemoj se ljutiti druze ali mislim da samo primitivcima smeta jezik. Razumijem da ti smeta neka politika i da je ne zelis u svom gradu. Kako jezik moze smetati? To je primitivizam, blago receno. Isto onim primitivcima u HR sto smeta cirilica. Ili primitivcima u RS sto smeta bosanski jezik. Imas pravo biti kao oni ali ne znam koliko je to dobro...
Recimo sa Slavišom Šučurom sam se iz poštovanja prema njegovoj ulozi u Armiji BiH rukovao na premijeri od jednog Avdinih dokumentaraca o ratnom Sarajevu dosao mu na noge upoznao se i rulovao. Čika Jovu redovno pozdravim, isto tako i neke druge pojedince koje postujem, nemam ja prema Srbima i Hrvatima patriotama ništa protiv još me više nervira nepravda prema njima, cak sta vise mislim da i oni nebi pristali tek tako na ove spojenice, ali smatram da je daleko pravednije rješenje ovo da se svaki jezik posebice upisuje nego pravi nesto novo poput BHS predmeta i nameće se svima, a podložno je izboru pojedinca , gdje su tu oni koji nisu iz reda tri naroda a pripadaju manjinama? Evo hocu da se tu nadju romski, albanski, arapski, turski ili ko vec sve zivi u KS.
Ovo tvrdim jer u RS bosanski jezik se omalovažava, naziva se bosnjackim, u HB se jednako posprdavaju sa njim i mi u KS trebamo glumiti kosmopolite i praviti rogobatna rješenja poput ovoga na vlastitu stetu pored historije koju smo prosli umjesto da i mi stavimo bosanski jezik na prvo mjesto , pa onda druge na njihova mjesta.
Ovo nije pitanje kantona Sarajevo vec citave drzave, ako se u glavnom gradu drzave promoviše ovo, ocekujem barem da neko u Banjaluci potegne isto pitanje. Hocu uzajamnost reciprocitet u nasoj politici, ali dok se u RS zabranjuje ucenje bosanskog, upisuje bosnjacki, onda ne ocekuj da ja budem blagonaklonjen ka spojenicama prije ovog naziva bosanski za jezik, necu ti zabraniti da upises djetetu u knjizicu da mu pise srpski jezik, ali u skoli ne ocekuj da mu bude poseban profesor za to tj. Bosanski nek uci isto sto i ostali a nek u knjizicu upisuje bilo koji ustavom priznatih jezika sve dok se to nama ne dopusti u RS recimo.
Sa ovim BHS bas ta prica o ugrozenosti mjesanih brakova nema smisla jer jedno od obilježja BiH i jeste postojanje mjesanih brakova. Za Bosnu se kaze da je nicija, a svacije, a opet je nasa takva kakva je, a jezik nam je bosanski. Barem je većina na popisu tako rekla.
Last edited by kiligonzales on 17/01/2019 00:54, edited 1 time in total.
-
megaman4
#37920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De ba popusti.Kikibombona wrote:Ja sam se na popisu izjasnio kao Bosanac i malo mi je krivo zbog toga. Ne zelim se svrstati u bilo kakav tabor. Na narednom se necu izjasniti nikako. Rekao sam da govorim bosanski jezik. I dalje tako mislim.kiligonzales wrote:
Nacionalno - nista
Vjerski - nista
Jezik - bosanski
...
Tim Srbima u tvojoj porodici ne smeta bosanski ali tebi smeta srpski. Je li tvojim Srbima smeta srpski?![]()
Nije ovo vise SFRJ, da se Bosnjacima negira jezik i nacija. Dosta je toga bilo. Za to je placena visoka cijena.
Nema vise srpsko-hrvatskog jezika. Sad bi trebalo opet vratiti taj fantomski naziv iz komunizma, tamo gdje su Bosnjaci vecina, dok se tim istim Bosnjacima negira Bosanski jezik u RS-u?
Ako se kantonalna vlast bude bavila jezikom, nece dugo opstati.
-
MUNAFIK
#37921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Grupica od 5% ili 8% okruzena istomisljenicima pa kontaju da su sve upravu i da svi misle kao oni... Izadjite malo iz tog svog komfora istomijenika pa vidite da tu ima preko 90% ljudi koji se NE slazu sa vama... Ako neko misli ozbiljnu politiku gradit na principu ovih pitanja i nametanja vecini ove skakljive teme e taj se dobro za*ebo...
-
kiligonzales
#37922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vala kmirso samo mi koji volimo BiH kilavi prema zastiti onoga sto ima svoju tezinu za nas identitet. Aj u Srbiji i Hrvatskoj sada nametni nekome spojenicu nazivu jezika onu nekadasnju iz Jugoslavije? Dobices kurku.kmirsad wrote:Ugostiteljstvo će bit u problemu, valja mjenjat natpise... kahvić. kavić, kafić... valja i pičovnike mjenjat... nema u kafiću piti kavu, samo kafu, u kahviću samo kahvu, u kaviću kavu... neča nama niko otimati nacionalni identitet...
Ajde da neko nije ginuo za sve ovo, vec da smo o tome raspravljali u proslosti sa lingivsticarima u miru sve do danas, sva prica o nazivu jezika nebi imala ovu tezinu kao danas. Ali suverenitet ove zemlje, teritorijalni integritet, pa i pravo naroda da ovu zemlju voli i po njenom imenu, identitetu, onome sto je svojstveno njoj, pa i ovome prostoru, pa i pravo da se ovaj jezik naziva kako zelimo se u proslosti branilo krvlju, dok je to neko želio dokinuti silom, pa su svi gradovi sa epitetom "bosanski" ostali bez toga, a neki poput Foče dobijali su nazive kakva historija ovih prostora ne pamti tipa Srbinje. Suvisno je govoriti o svojatanju bh. kulturne baštine i naslijedja sto neminovno prati i svojatanje naseg prostora i cjepanje drzave. Zbog toga nikada nebi sebi trebali dozvoliti rasprave o ovome sve dok tamo neko negira nase pravo da volimo ono sto ovu zemlju cini.
Last edited by kiligonzales on 17/01/2019 01:13, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#37923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam na koga se odnosi ovo, ali prema instrukcijama koje je nalozilo ministarstvo o upisu jednog od jezika u knjizice djaka u kantonu Sarajevo, gotovo 96 posto ucenika je upisalo bosanski jezik, e sada radi ovih 4 posto mi trebamo naziv predmetu bosanskog jezika dati ime BHS? Besmisleno.MUNAFIK wrote:Grupica od 5% ili 8% okruzena istomisljenicima pa kontaju da su sve upravu i da svi misle kao oni... Izadjite malo iz tog svog komfora istomijenika pa vidite da tu ima preko 90% ljudi koji se NE slazu sa vama... Ako neko misli ozbiljnu politiku gradit na principu ovih pitanja i nametanja vecini ove skakljive teme e taj se dobro za*ebo...
Ono sto je jasno, vladajucoj sestorci u kojoj se nalazi NS za koju sam glasao nije trebalo kacenje za ovaj mamac. Jednostavno ovo pitanje nije sustinski bitno za obrazovni sistem u KS. Postoje preca pitanja.
-
Digresija
#37924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa nije njima pitanje jezika povezano ni sa kakvim slobodama ili diskriminacijama, pitanje jezika je čisto iz kompleksaških hirova.kiligonzales wrote:Ne znam na koga se odnosi ovo, ali prema instrukcijama koje je nalozilo ministarstvo o upisu jednog od jezika u knjizice djaka u kantonu Sarajevo, gotovo 96 posto ucenika je upisalo bosanski jezik, e sada radi ovih 4 posto mi trebamo naziv predmetu bosanskog jezika dati ime BHS? Besmisleno.MUNAFIK wrote:Grupica od 5% ili 8% okruzena istomisljenicima pa kontaju da su sve upravu i da svi misle kao oni... Izadjite malo iz tog svog komfora istomijenika pa vidite da tu ima preko 90% ljudi koji se NE slazu sa vama... Ako neko misli ozbiljnu politiku gradit na principu ovih pitanja i nametanja vecini ove skakljive teme e taj se dobro za*ebo...
Ono sto je jasno, vladajucoj sestorci u kojoj se nalazi NS za koju sam glasao nije trebalo kacenje za ovaj mamac. Jednostavno ovo pitanje nije sustinski bitno za obrazovni sistem u KS. Postoje preca pitanja.
-
kiligonzales
#37925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je sto neko misli da se u ovome vremenu i modelu drzave mogu primjeniti obrasci iz komunizma zajebali su se. Ubi neke jugonostalgija i ta neka silom nametnuta rjesenja. Ali fakat zbog nekih stvari barem od takvih rjesenja koji nisu dala na kraju rezultat ni u proslom sistemu, treba odustati u ovome u startu.Digresija wrote:Pa nije njima pitanje jezika povezano ni sa kakvim slobodama ili diskriminacijama, pitanje jezika je čisto iz kompleksaških hirova.kiligonzales wrote:Ne znam na koga se odnosi ovo, ali prema instrukcijama koje je nalozilo ministarstvo o upisu jednog od jezika u knjizice djaka u kantonu Sarajevo, gotovo 96 posto ucenika je upisalo bosanski jezik, e sada radi ovih 4 posto mi trebamo naziv predmetu bosanskog jezika dati ime BHS? Besmisleno.MUNAFIK wrote:Grupica od 5% ili 8% okruzena istomisljenicima pa kontaju da su sve upravu i da svi misle kao oni... Izadjite malo iz tog svog komfora istomijenika pa vidite da tu ima preko 90% ljudi koji se NE slazu sa vama... Ako neko misli ozbiljnu politiku gradit na principu ovih pitanja i nametanja vecini ove skakljive teme e taj se dobro za*ebo...