Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bunk wrote:A sta je Komsic pogrijesio?
Hladovina jest privlacna ali ovo ce se razrijesiti.
I.mnogi ce opet kmecati.
Nije zeljko vec biraci
E to je suština.
Ja sam jedan od njih
S obzirom na kampanju, i sve sto je bilo podmetano i ko mu je bio alternativa...totalno razumljivo, opet ne krivim birace pa ni tebe.
Stvar je da je sve ovo vec dogovoreno, i cilj je da jedni te isti igraci budu u igri...a ne dvojim ja sutra (nedo bog)da neko uleti na mjesto ove ekipe (nije samo SDA, DF...ima njih svugdje rasporedjenih) vidio bi ti militantizma kod njih u roku 24 sata.
Cuvaju jedan drugog kao zjenicu oka svoga.
Zele napraviti kompromis u situaciji u kojoj je vise nemoguce doci do kompromisa jer su dosli do zida i sada jedni moraju pobijediti drugi izgubiti.
To je kako kada u fudbalu odigras cijeli mec pa i produzetke i na kraju dodjes do penala gdje jedan drugom moraju zabiti
Jasno je ko trenutno gubi na pocetku ove penal serije
MarshalDodik wrote:Cuvaju jedan drugog kao zjenicu oka svoga.
Zele napraviti kompromis u situaciji u kojoj je vise nemoguce doci do kompromisa jer su dosli do zida i sada jedni moraju pobijediti drugi izgubiti.
To je kako kada u fudbalu odigras cijeli mec pa i produzetke i na kraju dodjes do penala gdje jedan drugom moraju zabiti
Pa sad ce promjeniti temu...sad ce se usutati za ANP, a nesto ce drugo izmisliti kao problem.
Sve se to radi kratkovido.
A jedina konstantna politika koja je dugorocna i koja uspjeva je obesmisljavanje drzave BiH.
Sve ovo pocev od Dejtonskog ustava, "zabrinutog" visokog predstavnika, biranje autenticnih i neautenticnih, blokade i ucjene, apelacije i tuzbe, vode samo do jednog moguceg ishoda - paralize drzave.
I samim tim potvrde teze MD da je BiH nepotrebna i nefunkcionalna.
I samo uvaljivanje ovog prevaranta u predsjednistvo je dodavanje vode na taj mlin.
drug_profi wrote:Sve se to radi kratkovido.
A jedina konstantna politika koja je dugorocna i koja uspjeva je obesmisljavanje drzave BiH.
Sve ovo pocev od Dejtonskog ustava, "zabrinutog" visokog predstavnika, biranje autenticnih i neautenticnih, blokade i ucjene, apelacije i tuzbe, vode samo do jednog moguceg ishoda - paralize drzave.
I samim tim potvrde teze MD da je BiH nepotrebna i nefunkcionalna.
I samo uvaljivanje ovog prevaranta u predsjednistvo je dodavanje vode na taj mlin.
MarshalDodik wrote:Cuvaju jedan drugog kao zjenicu oka svoga.
Pa sad ce promjeniti temu...sad ce se usutati za ANP, a nesto ce drugo izmisliti kao problem.
Pa da, ali ok njih smo prozreli odavno.Medjutim sta je sa silnom rajom koja u tome ne vidi problem i kojoj je pobjeda bilo kakav vid stagniranja samo da se bukvalno ne ide nazad
GeneralWar wrote:
Pa da, ali ok njih smo prozreli odavno.Medjutim sta je sa silnom rajom koja u tome ne vidi problem i kojoj je pobjeda bilo kakav vid stagniranja samo da se bukvalno ne ide nazad
Ta raja koja ne vidi problem je glasacko tijelo istih, nadaju se da ce ih zaobici zlo...nece.
izvrsni direktor wrote:
Da li bi to covic i dodik preglasavanjem unistavali drzavu?
da, uništavali bi ju. samim tim što bi obezvrijedili instituciju na način da bi se što rijeđe sastajali, je uništavanje. a usput se imenuje ko gdje stigne. logika i poznavanje ustava daju jednostavan odgovor.
Ali s druge strane...Pogle kako su brzo donijeli zakljucke, nisu se ni raspravljali. Mir i sloga vladaju u predsjednistvu. Sigurno jw za to zasluzan komsic. Da nije njwg, mozda bi uz raspravu odgodili sjednicu
"Lako smo donijeli ove zaključke, bez rasprava. Znali smo 15 minuta prije u kojem pravcu ćemo ići. Nije bilo potrebne za dramatikom i dizanjem tenzija", poručio je Komšić.
Šunj wrote:Željko Komšić, ponovo dobijas moj glas na izborima
Komšić zaradio para koliko svi ostali ljudi na slici ,zajedno, neće zaraditi za tri života, a za Bosnu i Hercegovinu uradio isto ili manje nego svaki pojedinac na slici.
Ne znam Senade, stvarno sam u dilemi da li glasati za Komšića.
ZPP wrote:Periodicno naletim na ovaj dio foruma, ne bi li procitao sta pametno i vidim da Komsica redovno perete na ruke, pa mi nije jasno zbog cega tacno?!
Sta je konkretno lose uradio za drzavu, od kako je ponovo usao u Predsjednistvo? Bi li po drzavu bilo bolje da on nije prosao?
'Željko Komšić prima platu od 5.500 KM, a za četiri godine nije postavio NITI JEDNO poslaničko pitanje!'
...Koliko vidim koristan je kao sto je bio koristan i u parlamentu. Sreca pa drzava ne zavisi od njegovog angazmana...jos tokom skijaske sezone...