Neočekivano, neminovni proces raspada takozvane BiH pokrenuće Vikom televizija, tj. mr sc Vinko Perić glavom i Anđelinom sisom! Zulum Federalaca svima je težak, ali samo Vinko ima hrabrosti da povede šumski narod u slobodu!CNN u BiH direktno iz Gradiške!
1. February 2013.
Televizijsko tržište Bosne i Hercegovine odnedavno je bogatije za još jednu TV stanicu – ni manje ni više nego CNN!
Ne radi se, međutim, o najpoznatijoj svjetskoj TV mreži, već televizijskoj stanici iz Gradiške, koja je, uprkos plagijatorskom nazivu, dobila dozvolu lokalnog suda, ali i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, prenosi “Dnevni avaz”.
Kako je navedeno na internet prezentaciji televizije (cnn-rs.com), u toku je eksperimentalno emitovanje programa putem 10 predajnika u Republici Srpskoj.
Na pitanje kako je moguće da je ta TV stanica dobila odobrenje uprkos tuđem nazivu, u RAK-u su kazali da dozvole izdaju na osnovu sudskog rješenja o registraciji, što je CNN iz Gradiške i imao.
“Sud je taj koji odobrava ili ne odobrava naziv, a mi bez valjane sudske dokumentacije ne izdajemo dozvolu”, kazali su u RAK-u, dodajući da se ova televizijska stanica u proširenom nazivu zove Centralne nacionalne novosti.
Iako je u dozvoli za emitovanje navedeno da je direktor i glavni i odgovorni urednik CNN-a Anđela Perić![]()
![]()
![]()
, iza ovog TV projekta, kako prenosi “Avaz”, stoji kontroverzni Vinko Perić
![]()
, direktor televizije Vikom. To dokazuje i isti kontakt telefon Vikoma i CNN-a, što je navedeno da na internet stranicama ovih televizija, ali i u dozvolama RAK-a. Perićeve fotografije, takođe, postavljene su i na stranici CNN-a, piše “Avaz”.
Perića je 2008. godine, neposredno uoči lokalnih izbora, CIK BiH skinuo s izborne liste i kaznio ga sa 10.000 KM, a RAK je televiziji “Vikom”, čiji je Perić vlasnik odrezao kaznu od 20.000 KM zbog emitovanja kontroverznog spota u kojem se osim njega pojavljuje i dvojnik doktora Dragana Dabića, alijas Radovana Karadžića.
Izvor: Nezavisne/Mondo
DOKLE? KONTINUIRANOG HARAČENJA (svega pa i medija) IZ BLISKO-ISTOČNOG SARAJEVA![]()
![]()
Objavljeno: 01:40 - 08.04.2013.
Da je Risto Đogo bio u pravu kada je govorio da „ovakva i nikad sastavljena BiH“ ne može opstati je i argument stalnih pretnji, pritisaka i pokušaja haračenja medija u Republici Srpskoj iz FBiH i BiH. Najnoviji primer: AMUS br: 83-GD/13 od 03.04.2013.
Zbog navodno njihovih FBiH (Bošnjačko-muslimanskih) autorskih prava, pa da ne poverujete kako je AMUS naveo u poslednjem dopisu i Svetskih autorskih prava? Ko je to u ime Sveta (RS, Rusije, Kine, Argentine . . . njima dao prava da nas iz RS harače i reketiraju?
Njima je verovatno krivo što njihovu FBiH neku malu šačicu autora i muzike mi ne emitujemo, pa hoće da nas prisile da emitujemo i još pri tome da mi njima plaćamo umesto oni nama kao marketing, propagandu i njihovu promociju. To su sve brutalne gluposti i bezobrazluci da naša objektivna javnost ne poveruje i više ne uvažava. Sad je na sceni pogrešno interpretiranje odgovorne osobe RAK-a i zastrašivanje RAK-om, koji istina za volju u poslednje vreme stvarno radi korektno svoj posao Regulatora.
Ovakvi potezi ne dobronamjernih trutova i haračlija u FBiH imaju dva cilja:
Ako uspiju zaplašiti kukavice i neinformisane, te potpišu AMUS-ove Ugovore, onda će AMUS-u morati plaćati debelu svotu novca svaki mesec nizašto. Mi iz RS emitujemo našu muziku koju su napravili naši kompozitori. Mislimo na Entitetsku RS teritorijalno i Dejtonski, a ne na nacionalnu. Normalno je da ono što emitujemo i plaćamo autorska prava. Mi emitujemo našu RS kulturu i muziku i plaćamo našim (RS) umjetnicima i izdavačkim kućama, kao i sva autorska prava srtancima i Svetu za strane serije i filmove, jer ne smemo emitovati drugačije. Ukoliko bi naši RS mediji, poltroni potpisali Ugovor i emitovali tu otetu, plagijatsku Bošnjačko-muslimansku muziku i Kulturu FBiH (protiv koje mi nemamo ništa) u Republici Srpskoj, time bi nesvesno uticali politički svojim medijima na neinformisani hrišćanski narod u RS. Time bi ti izdajnici direktno bili u funkciji Gadafijevih reči „Da će Evropa biti muslimanska bez mača“. (Nije slučajno smenjen Ministar kulture RS).
Ukoliko i dalje okupatori, nastave sa raznim pritiscima, Mi mediji iz Republike Srpske, kao i sav nevladin sektor, moramo sa našim vlastima i političarima ozbiljno pokrenuti , mirni demokratski razlaz i referendum o samostalnosti RS. Trećeg rešenja ne vidimo.
S poštovanjem!
UDRUŽENJE PRIVATNIH POSLODAVACA REPUBLIKE SRPSKE
Predsjednik predsjedništva Akademik Vinko Perić mr sc.
REDAKCIJA ŠUMSKOG CNN DOGOVARA PLAN PRAĆENJA REFERENDUMA O NEZAVISNOSTI ŠUMSKE: ANĐELA PREDSJEDAVA