suncica24 wrote:Mislim da nije mogao drugacije odigrati.
Oraha u dzepu definitivno ima (kaze da mora biti sve cisto jer su pri ugovaranju unajmili prominentnu advokatsku agenciju

), ali ocigledno da se s namjerom steze obruc (Messi dva procesa, istraga protiv Piquea, Masia, uprava...).
Sad, ja ne mislim da je dolio ulje na vatru (i ovako poreznici i tuzioci su se udomacili na Camp Nou), vec da je preduhitrio ostala moguca ceprkanja i da mudro igra sa ovim pozivom na saveznistvo ("ja nisam iznad Barce, ali je Barca iznad svega").
Sve se moze reci, ali on mora imati u vidu koju funkciju obavlja i sta predstavlja.
Meni je ok da on kaze da ga tlace preko politike i vlasti. Ima pravo na to. Ali, za tako nesto moras imati dobre dokaze. Ako si to izjavio tek tako, populisticki, da bi zaigrao na emocionalnu kartu, e onda odjebi.
Ovo sto su njemu napravili je pasjaluk, gdje se vidi kako ta masinerija funkcionise. Konkretno, Bartomeu je optuzen radi posljednje transe firmi N.N. koja je uplacena krajem oktobra. 2,8 miliona poreza koju reklamira uprava prihoda. Jedini dokument od 43 koji je potpisao Bartomeu, jer je Rosell vec bio otisao. Tih 2,8 je moglo biti uplaceno po zakonu, do 31.01.2015. Javno tuzilastvo i uprava prihoda ga optuzuju 02.02 za utaju, a 03.02 sudija uzima tuzbu u razmatranje. Nisu to uradili 01.02 jer je bila nedjelja

Izvinite, ali takvu brzinu i ekspeditivnost ne posjeduje ni administracija u Svajcarskoj ili Njemackoj.Sve je vec bilo uvezano, u ladici pripremljeno , samo se cekao znak....Ali to treba dokazati! Ko, kako, kad, na ciji poziv,
Ako bude imao dokaze,i ako ih bude valjano prikazao, bice moj idol. Ako je samo prica a nakon toga nista, e onda odjebi stari.