Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
salik79 wrote: Posto kazes da si pratio njegov rad - cudi me da nisi upratio njegovo priblizavanje njemackom auditoriju sijskih i sunijskih uvjerenja, slicnosti i razlika. Tu bi objasnio sve sto se o ta dva pravca u islamu treba znati.
A i sejh Ahmed Didat r.a. u svom predavanju o Iranu (Ahmad Deedat on Iran - A nation reborn), posvecuje dio upravo ovim pitaanjima koje si ti postavio. Da li je moguce da si to previdio?
p.s.latur je bio velika licnost.
zapad, ali i islam, su na velikom gubitku njegovom smrcu.
da mu se Allah dragi smiluje.
ja kao sto sam i kazao, nemam sumnje u jedinstvo islama. meni su stavovi latura i didata poznati po tom pitanju...
poznato mi je i to da su egipatski muftija (i rektor al azra) m. seltut i ajatulah homeini svojevremeno potpisali neku vrstu deklaracije gde se kaze da tzv sunitima/siijama dozvoljeno je klanjati jedni iza druge, tj. da tzv siije mogu stati u dzemat iza imama tzv sunitskog pravca i, obrnuto.
negde sam procitao da je homeini po pitanju grdjenja i pljuvanja ashaba i aise r.a. dao dekret (fetvu) da su ti postupci veliki greh (izlazak iz vere).
...
i pore svega, po tim pitanjima, mene ipak zanima tvoj, ali i stav drugih ovde.
vrlo je bitno da mi prvo nesuglasice pocnemo resavati na nasem podneblju. komunikacijom se to da popraviti.
@sarajevooxxx,
halali.
lako moguce da sam pogresno interpretirao tvoje stavove spram sadama i bas partije.
halali.
lako moguce da sam pogresno interpretirao tvoje stavove spram sadama i bas partije.
Bas partija je držala Iračane, nakon 2003. šiiti iz Bas partije su se vratili svojoj matici u Iranu,tj. priključili se nekoj drugoj politici, nekim drigim projektima, imali i zadržali sve ono što su imali ii u Sadamovom sistemu.
I sada su ti većina komandanata šiitskih milicija bivši Sadamovi oficiri.
Dok su se sunitski oficiri ili mnogi poznati intelektualci suniti, bili prisiljeni sakrivati po crkvama, džamijama, ganjali su ih na svakom koraku. Izeta Ibrahima su sufije Nakšibendije spasile sigurne likvidacije, godinama su ga sakrivali.
U Bagdadu nakon dolaska Amerikanaca šiitska parola je bila bolje hiljadu Amerikanaca nego jedan Iracanin izTikrita.
Danas Iračani iz Tikrita nešto slično imaju: Draži im je 1000 isilovaca nego jedan šiit.
swanfilter wrote:Dva metra od njega ugojena, lepa koka seta, a on kao po smecu kopa ...
Isto sam pomislio.
S druge strane, ako tolika glad vlada u kampu, nema logike da išta jestivo završava u smeću. Vjerovatno ni fotografija nije napravljena tamo, mada ne sumnjam da je stanje teško, rat je ipak.
halali.
Bas partija je držala Iračane, nakon 2003. šiiti iz Bas partije su se vratili svojoj matici u Iranu,tj. priključili se nekoj drugoj politici, nekim drigim projektima, imali i zadržali sve ono što su imali ii u Sadamovom sistemu.
I sada su ti većina komandanata šiitskih milicija bivši Sadamovi oficiri.
Dok su se sunitski oficiri ili mnogi poznati intelektualci suniti, bili prisiljeni sakrivati po crkvama, džamijama, ganjali su ih na svakom koraku. Izeta Ibrahima su sufije Nakšibendije spasile sigurne likvidacije, godinama su ga sakrivali.
U Bagdadu nakon dolaska Amerikanaca šiitska parola je bila bolje hiljadu Amerikanaca nego jedan Iracanin izTikrita.
Danas Iračani iz Tikrita nešto slično imaju: Draži im je 1000 isilovaca nego jedan šiit.
Videcemo nakon ulaska Iracke vojske i paravojske ko ce im biti drag... siguran sam da vec spremaju pro-Iranske zastave i vade ih iz steka ... kako vjetar puse.
6x stavljeno.. na snimku se vide pobunjenici koji sa 19 metara nesto blebetaju vojniku koji u spremnom stavu stoji i mnogo se interesuje...
Klasicno Izrael i Amerika su uvijek krivi i to svim stranama u konfliktu... a ti sto sranje prave su cvjecke .. nisu oni krivi
sarajevoxxxx wrote:Ahdar Al Ibrahim, bivši izaslanik UN-a za Siriju: Asad je želio prevariti svijet, i zavarati ga time da je jedina alternativa njegovom režimu terorizam https://m.facebook.com/Syrian.Revolutio ... &source=46
Pa ajd de sta to recimo zamisljas da bi se desilo kada bi SAA bila porazena od FSA (100 grupa) i ISILA?
sarajevoxxxx wrote:Ahdar Al Ibrahim, bivši izaslanik UN-a za Siriju: Asad je želio prevariti svijet, i zavarati ga time da je jedina alternativa njegovom režimu terorizam https://m.facebook.com/Syrian.Revolutio ... &source=46
Pa zar nije,ko je to alternativa Assadu???? Hajde napisi ko je alternativa Assadu??? Pobunjenici?? Ko su oni uopste,mi na klipovima sa yt vidimo samo gomliu divljaka koji za svaki metak tekbiraju i svako priliku koriste za snimanje mrtvih vojnika i sad kao oni bi donijeli demokratiju.Da je Assad srusen u Siriji bi gledali danas istu situaciju kao u Libiji..Arapi su jos primitvni i glupi i nisu zreli za demokratije,demokratije ne moze uspjeti u Arapskom svijetu u narednih 100 god,uopste je pitanje moze li ikako uspjeti..
Postavljam ti pitanje,je li ovo na video alternativa Assadu????
EDIT:Ovo bi zapravo moglo biti pitanje za sve koji podrzavaju pobunjenike..
Ahdar al Ibrahim je ipak bio u Siriji, gledao zločinca u oči hiljadu puta vrlo dobro zna šta govori.Upoznat je sa svim igrama tamo koje se igraju.
Asadu je bitna samo vlast i ništa drugo.Evo sada moli Ameriku da se zajedno bore protiv terorizma.Sutra će moliti i Izrael, a započeo rat kao tobože Amerika ga želi srušiti, a Iran jadničak ga branio kao tobože oni dolaze na red poslije Sirije
A sada fantastično sarađuju.Šta to više nije Amerika kriva za rat u Siriji, sve joj se oprostilo, na kolhenima je sirijski ambasador u UN-u Dzžaferi moli da se zajedno bore protiv terorizma.
U međuvremenu braća i najbolji prijatelji Kasim i Martin napadaju Tikrit, Mosul, a bogami vrlo dobro sarađuju i u Hasaki. Eno danas sirijski ministar odbrane u Hasaki dogovara detalje sa YPG-om, odnosno Koalicijom koja pomaže režimu i Kurdima da zadrže Tel Berak.
Da milioni zele da Assad ode,Assad bi davno bio u Iranu a Sirija u rasulu.U Siriji se pobunio jedan manji dio naroda i to sa pravom,u pocetku je to licilo na neku revulociju medjutim danas je to daleko od toga
Herr Flick wrote:Da milioni zele da Assad ode,Assad bi davno bio u Iranu a Sirija u rasulu.U Siriji se pobunio jedan manji dio naroda i to sa pravom,u pocetku je to licilo na neku revulociju medjutim danas je to daleko od toga
Jes, jes...to je htio i pukovnik u Libiji. Da ga nisu smakli nikad nebi znali za rahatluk u kojem je Libija sada.
Pa zar nije,ko je to alternativa Assadu???? Hajde napisi ko je alternativa Assadu??? Pobunjenici?? Ko su oni uopste,mi na klipovima sa yt vidimo samo gomliu divljaka koji za svaki metak tekbiraju i svako priliku koriste za snimanje mrtvih vojnika i sad kao oni bi donijeli demokratiju.Da je Assad srusen u Siriji bi gledali danas istu situaciju kao u Libiji..Arapi su jos primitvni i glupi i nisu zreli za demokratije,demokratije ne moze uspjeti u Arapskom svijetu u narednih 100 god,uopste je pitanje moze li ikako uspjeti..
Postavljam ti pitanje,je li ovo na video alternativa Assadu????
EDIT:Ovo bi zapravo moglo biti pitanje za sve koji podrzavaju pobunjenike..
To isto i gore od toga milion puta radi Asad sirijskoj djeci, ženama, starcima svaki dan. Danas masakr u Mejadinu u Deir Ez Zoru 10 poginulih oko 60 ranjenih nakon avionskog bonbardovanja . U Telbisi u Homsu 6 poginulih opet nakon avionskog bombardovanha. U Dumi masakr 5 poginulih. Znači vrlo dobro se zna ko sistemski, svaki dan, masakrira žene i djecu odnisno sirijske civile i time pokazuje koje i šta je.
Nedavno sam postavio izvještaj organizacije za nadgledanje ljudskih prava za mjesec decembar.Oko 200 djece i žena je Asad usmrtio u decembru, isil je odgovoran za pogibiju 5 djece i 4 žene za taj mjesec. I tako je zadnje 4 godine rata.Asad ubija civike sistemski a svijet gleda i svi uglas jah taj tekfir i taj terorizam.
Sjetimo se onog masakra u Idlibu nad izbjeglicama, 4 barel-bombe je bacio na izbjeglički kamp oko 200 poginulih i ranjenih. Razbacani dijelovi tijela na svakom koraku. Pa onda onaj masakr u Hasaki na stočnoj pijaci 100 poginulih. Pa oni masakri u Halebu orošle godine kada je mhesec dana svaki dan bacao burad od 500 kg TNT-a na glave žena i djece.
Pa onaj fetus u gradu Džasimu u Deri kojeg je detonacija izbacila iz majčine utrobe. Pa onda ona beba od 8 mjeseci iz porodice Elf koju su spasioci pronašli u mraku ispiid ruševina u kvartu Halidiji u Homsu cijelu izranjavanu. Pa onda ona trojica ludaka Asadovih šebiha koji bajonetom probijaju glavu starcu.
Na jedan strašan orizor isila i opozicije dođe milion režimskih strašnih prizora i slučajeva.
Gdje je isil u Jemenu, došli ljudi istjeralu legaloig oredsjednika i zauzeli sve pozicije po nalogu Irana. Mislim jasna je stvar da je Iran taj koji spašava Asada ali ne zbog sirijskog naroda, već jednostavno zbog svog projekta. Kakav zapad kakav terorizam. Iran će gledati još sto puta goru osobu od Asada, pienta je da Sirija ostane njihova prčija pa makar usmrtilu milione Sirijaca.
Munafiće cijelom svijetu o tobožnjem neprijateljstvu i sukobu sa Zapadom a evo vidimo kako u Tikritu savršeno dobro sarađuju.
Kasim i Martin, dva najbolja jarana. drže jedan drugom fige. Kako ono prije dva dana prvi čovjek US Army pohvali Iran i kaza kako dobro odrađuju zadatke hehehe.
A pobunjenici ne ubijaju djecu i zene,oni su cvjećke i miroljubivi oslobodioci???
Zasto se izvlacis na patnje jadnog naroda,sve mi to znamo a ti i dalje po svom orgijas.Postavio sam ti pitanje a ti se izvlacis na patnje naroda
Odgovori mi na pitanje ko je alternativa Assadu?? Evo podebljao sam riječ da bolje vidis
Vidim da ne ispustas rijec masakr sa tastature... znas li ti znaci rijec masakr? Npr. Kada neko gadja naoruzane babune avionom i pri tome pogine 5 civila (oko kojih se babuni cesto i kriju) jel tebi to spada pod masakr?
A velis "na jedan zlocin ISILa dodje 1000 sirijskog rezima", prvo to nema veze sa mozgom,drugo pokazuje koga direktno podrzavas,trece kada bi taj ISIL usao u bilo koji grad koji nije vecinom Sunitski bas me zanima sta ti mislis da bi se desilo,i cetvrto Kurdi su vec poceli sa probalazenjem i otkopavanjem zaostavstine ISILa tj masovnih grobnica druza,assiraca itd.ISIL je za jedan dan pogubio 1500 irackih vojnika koji nisu ni pruzali otpor i ti pokusavas da relativiziras zlocine.. prestai servirati ocite lazi i propagandu koja vrijeda zdrav razum.
Fantassin wrote:Vidim da ne ispustas rijec masakr sa tastature... znas li ti znaci rijec masakr? Npr. Kada neko gadja naoruzane babune avionom i pri tome pogine 5 civila (oko kojih se babuni cesto i kriju) jel tebi to spada pod masakr?
A velis "na jedan zlocin ISILa dodje 1000 sirijskog rezima", prvo to nema veze sa mozgom,drugo pokazuje koga direktno podrzavas,trece kada bi taj ISIL usao u bilo koji grad koji nije vecinom Sunitski bas me zanima sta ti mislis da bi se desilo,i cetvrto Kurdi su vec poceli sa probalazenjem i otkopavanjem zaostavstine ISILa tj masovnih grobnica druza,assiraca itd.ISIL je za jedan dan pogubio 1500 irackih vojnika koji nisu ni pruzali otpor i ti pokusavas da relativiziras zlocine.. prestai servirati ocite lazi i propagandu koja vrijeda zdrav razum.
Ameri nisu za jedan već za jednu sekundu spalili 400 žena i djece i drugih civila Amiriji u Bagdadu.Otkopava i opozicija u Idlibu su jučer pronađene kosti sirijskih civila u jednoj od mnigobrojnih masovnih grobnica sirijskog režima na pidručju Wadi Deifa.
Ne podržavam isil. Osudio sam masakr u Spajkeru, protiv sam ubijanja civila, da isil baca barel- bombe na sirijske ili iračke civile isto bih pisao i osuđivao.
Herr Flick wrote:A pobunjenici ne ubijaju djecu i zene,oni su cvjećke i miroljubivi oslobodioci???
Zasto se izvlacis na patnje jadnog naroda,sve mi to znamo a ti i dalje po svom orgijas.Postavio sam ti pitanje a ti se izvlacis na patnje naroda
Odgovori mi na pitanje ko je alternativa Assadu?? Evo podebljao sam riječ da bolje vidis
Bila je Nusra front 5 km od Hame mjesec dana. Ni u jeku najžeščih borbi ni jjedne granate nisu ispalili na centar grada. Sve grupe imaju oružje i te kako mogu granatirati civile, svaki dan mogu praviti masakre iste ili veće od onih režimskih.
Amerima da je bio cilj da ubijaju civile mogli su lagano pobiti 3-4 miliona... KOLATERALNA STETA - RAT kontas te pojmove.Sa druge strane ciljane egzekucije civila i zarobljenika van bilo kakvih borbenih aktivnosti su masakri... u cemu je veoma jasno da ISIL prednjaci i to im je zvanicna politika.
Ja jos nisam vidio reklame Sirijske vlade kako spaljuje zarobljenike,odsjeca glave,strelja i baca sa zgrada i to na zvanicnom izvjestaju.Postoji VELIKA razlika izmedju zlocina koje cine pojedinci ili manje grupe u sklopu politike koja ih generalno ne zeli jer nema nikakve koristi od isith i zvanicne politike koja poziva na cinjenje zlocina i to joj je u agendi kao sto to ISIS radi..
Herr Flick wrote:A pobunjenici ne ubijaju djecu i zene,oni su cvjećke i miroljubivi oslobodioci???
Bila je Nusra front 5 km od Hame mjesec dana. Ni u jeku najžeščih borbi ni jjedne granate nisu ispalili na centar grada. Sve grupe imaju oružje i te kako mogu granatirati civile, svaki dan mogu praviti masakre iste ili veće od onih režimskih.
Malo malo na Damask padaju granate od strane pobunjenika ne blebeci,izvjestaje civilnih zrtava kojih ma zalost ima skoro svaki dan od strane neselektivnog granatiranja i bombaskih napada na Sirijske gradove mozes naci na reddit (syrian civil war) i na blogovima Sirijske vlade.Cuj sad pobunjenici mogu nanjeti vise stete od vlade ? To znaci da imaju vise vatrene moci i oruzija jel ? Cudi me i to jer SAA drzi u okruzenju preko 20 enklava koje moze izgladniti do smrti kad oce..