SDP
- JThomas
#37851 Re: SDP
neće niko da se upušta u tu (objektivno) rizičnu avanturu, fotelje u nas i jesu jedini smisao bavljenja politikom, a na entitetima je najviše vlasti, para i nadležnosti, to je svakome jasno. niko ne razmišlja državnički. primarne stvari su telekom, ceste i elektroprivreda.
i ja bih isto razmišljao i radio da ne znam ništa konkretno raditi i da mi je cijela egzistencija stranka ova, odbor onaj. to su sve ljudi kojih na mapi nema bez budžeta i fotelje, kojima će bukvalno egzistencija biti upitna bez guzovače ovog ili onog vida.
i ja bih isto razmišljao i radio da ne znam ništa konkretno raditi i da mi je cijela egzistencija stranka ova, odbor onaj. to su sve ljudi kojih na mapi nema bez budžeta i fotelje, kojima će bukvalno egzistencija biti upitna bez guzovače ovog ili onog vida.
-
LSD
#37852 Re: SDP

ovo šta pokušava Crveni narcis Zlatko je šibanje mrtvog konja zvanog SDP......stara raga lipsala davno, a on bi se nešto i dalje qrcio, porucivao DF (koji ih je popišao na izborima) na neko ujedinjenje ljevice
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#37853 Re: SDP
dok ima nekretnine i izvor prihoda libo ga tuki..more poručit šta hoće i kome hoće
- madner
#37854 Re: SDP
Kratkovidnost je frapanta.
SDP ce i ubuduce imati 8-16% kolaca, u zavisnosti od zamjene za Zlaju. Imaju organizaciju, imaju finansije, bice opozicija, doci ce ljudi koji nece imati negativni rejting. Politicka scena nam je dovoljno fragmentirana i bez toga.
SDP ce i ubuduce imati 8-16% kolaca, u zavisnosti od zamjene za Zlaju. Imaju organizaciju, imaju finansije, bice opozicija, doci ce ljudi koji nece imati negativni rejting. Politicka scena nam je dovoljno fragmentirana i bez toga.
- JThomas
#37855 Re: SDP
kad bi to moglo, to ne bi bilo šibanje mrtvog konja. ali nisu ludi u DF. da je bar, bar, prije izbora to poručio, mada bi i tad bilo neukusno obzirom na raniju istoriju...
-
LSD
#37856 Re: SDP
madner wrote:Kratkovidnost je frapanta.
išibana mrtva raga više ne ustaje
- madner
#37857 Re: SDP
DF to moze, ako ostane u opoziciji i sada. Moze od toga napraviti pricu u ujedinjenom frontu za promjene, prevalizazenu razlika bla bla. Samo mora postaviti dobre uslove, kako bi uklonio dovoljno tumora.
Rijetka sansa za Komsica.
Rijetka sansa za Komsica.
- madner
#37858 Re: SDP
Kako mislis da ce imati manje nego sada za 4 godine?LSD wrote:madner wrote:Kratkovidnost je frapanta.
SDP ce i ubuduce imati 8-16% kolaca, u zavisnosti od zamjene za Zlaju. Imaju organizaciju, imaju finansije, bice opozicija, doci ce ljudi koji nece imati negativni rejting. Politicka scena nam je dovoljno fragmentirana i bez toga.si, si.....i onda je došao svizac i zamotao čokoladu
išibana mrtva raga više ne ustaje
Sta su jos mogli uraditi?
-
LSD
#37859 Re: SDP
jest, kad bi DF- u i Komšiću preko noci naglo opao IQ ispod razine sobne temperatureJThomas wrote:kad bi to moglo, to ne bi bilo šibanje mrtvog konja. ali nisu ludi u DF. da je bar, bar, prije izbora to poručio, mada bi i tad bilo neukusno obzirom na raniju istoriju...
cak i ako Komšić nekako zaboravi one ofirne prozivke i pljuvanje par dana uoci glasanja (kad ga je Crveni firer nazivao izdajnikom) - opet nije niko lud da pravi dilove sa mrtvim klošarima koji su vec poslani na politicko smetljište....jednostavno, nema hajra od toga
-
L u c i f e r
#37860 Re: SDP
Jes vala.P.Starck wrote:Čemu uopšte tražiti rješenje za SDP?! Jer je stranka dobra ali ne valjaju ljudi iz stranke?!!!
Demokracija je i postojanje DF-a, SDU-a i sl. stranaka; ima li potrebe da se oživljava taj SDP? Zbog imena? Zbog istorije? Koje istorije, od 92-e? Zbog onih dobrih ljudi u SDP-u? Koji su sad ti ljudi, ko će ih probrati?!
Socijalizam kao ideja nije poražen u BiH, demokarcija nije poražena u BiH a dokaz je DF. Za nešto više od godine dana postojanja dobili su više glasova od SDP-a. Socijalisti. Demokrate. Neka pokažu šta znaju. Nije socijalizam u BiH Lagumdžija, Nikšić, Bećirević, Hadžić, Kušljugić i td. Probali smo. Nije. Idemo dalje.
-
prelivoda
#37861 Re: SDP
Kakva je priča da postoji mogućnost da se čitava SDP Tuzla pridruži DF-u, i dodatno pomogne raščišćavanju situacije ne ljevici?
- skupljac_zeljeza
#37862 Re: SDP
Ova misao je izrečena u različitim formama više stotina puta i uvijek se preskakala žmireći.dustaban wrote:Jedna stranka koja se zove "socijaldemkratska" MORA BITI SVEBOSANSKA, inace koji ce nam racku?!
- sebija
#37863 Re: SDP
Trla baba lan da joj prođe dan.prelivoda wrote:Kakva je priča da postoji mogućnost da se čitava SDP Tuzla pridruži DF-u, i dodatno pomogne raščišćavanju situacije ne ljevici?
Mnogo si jak ako misliš ti to pogurati.mg wrote:I bas me zaboli ko ce im biti predsjednik, jer ta stranka ce biti gurnuta na marginu.
-
mg
#37864 Re: SDP
@sebija,
samo sam razočaran i ogorčen. A narod je na izborima pogurao sunovrat SDP-a, ali ne i socijaldemokratije kao ideje. To je preljevanje glasova. Osobno sam 2010 glasao za SDP, ali 2014 sam glasao za DF.
Apokalipsa koja bi nas udarila sa još četri godine SDP-a bi bila ravna samoubistvu. Jer ne mogu da zamislim šta bi manijak na čelu stranke uradio od svog ludila, koje mislim da ima zvaničnu dijagnozu, ali treba samo psihijatar da potpiše.
Slijedi vam isto što i SBiH.
samo sam razočaran i ogorčen. A narod je na izborima pogurao sunovrat SDP-a, ali ne i socijaldemokratije kao ideje. To je preljevanje glasova. Osobno sam 2010 glasao za SDP, ali 2014 sam glasao za DF.
Apokalipsa koja bi nas udarila sa još četri godine SDP-a bi bila ravna samoubistvu. Jer ne mogu da zamislim šta bi manijak na čelu stranke uradio od svog ludila, koje mislim da ima zvaničnu dijagnozu, ali treba samo psihijatar da potpiše.
Slijedi vam isto što i SBiH.
- Danguba
#37865 Re: SDP
vozda komotno smjestiti u kategoriju zohara. 
- Banksy
#37866 Re: SDP
Tačno.P.Starck wrote:Čemu uopšte tražiti rješenje za SDP?! Jer je stranka dobra ali ne valjaju ljudi iz stranke?!!!
Demokracija je i postojanje DF-a, SDU-a i sl. stranaka; ima li potrebe da se oživljava taj SDP? Zbog imena? Zbog istorije? Koje istorije, od 92-e? Zbog onih dobrih ljudi u SDP-u? Koji su sad ti ljudi, ko će ih probrati?!
Socijalizam kao ideja nije poražen u BiH, demokarcija nije poražena u BiH a dokaz je DF. Za nešto više od godine dana postojanja dobili su više glasova od SDP-a. Socijalisti. Demokrate. Neka pokažu šta znaju. Nije socijalizam u BiH Lagumdžija, Nikšić, Bećirević, Hadžić, Kušljugić i td. Probali smo. Nije. Idemo dalje.
- shibonja
#37867 Re: SDP
SDP Tuzle na celu sa Jasminom Imamovicem prelazi u DF,samo gledajte !
- iPod
#37868 Re: SDP
SDP je gotov definitivno. Jedan covjek, kreten je unistio SDP.shibonja wrote:SDP Tuzle na celu sa Jasminom Imamovicem prelazi u DF,samo gledajte !
- kamen spoticanja
#37869 Re: SDP
Zanimljiva mi bi recenica jednog solidno pozicioniranog lika iz vrhuske SDPa...kaze " koliko god bude partije bude, nama ce biti dovoljno"
A na tim osnovama i jesu mrtva raga
- General War
#37870 Re: SDP
Pomakni se smjesta...ako sebi DF hoce da sam presudi samo nek primi nehljebe koji su vedrili i oblacili Tuzlom...nema rasciscavanja situacije sa korumpiranim lezihljebovicima do izbora im SDP sa Lagumdzijom valjoprelivoda wrote:Kakva je priča da postoji mogućnost da se čitava SDP Tuzla pridruži DF-u, i dodatno pomogne raščišćavanju situacije ne ljevici?
- General War
#37871 Re: SDP
Ne ne...ovi sto su sutali i turali nos u paksu Zlaji i Co su krivi...nije jedan covjek.iPod wrote:SDP je gotov definitivno. Jedan covjek, kreten je unistio SDP.shibonja wrote:SDP Tuzle na celu sa Jasminom Imamovicem prelazi u DF,samo gledajte !
- General War
#37872 Re: SDP
Ma Jasmin ce i u SNSD samo da postane prvi "gradonacelnik" i njegova svita...mogu prelazit gdje hoce ali nece biti "prvi".shibonja wrote:SDP Tuzle na celu sa Jasminom Imamovicem prelazi u DF,samo gledajte !
- homega
#37873 Re: SDP
Socijalizam u BiH nije poražen, ali jeste gurnut u duboku tamnicu, i čvrsto zaključan. Jedan od ključara je i Željko Komšić, kao i sva svita i "demokratska elita" BiH, najarcana idejama i novcem demokratskog ZapadaP.Starck wrote:Socijalizam kao ideja nije poražen u BiH, demokarcija nije poražena u BiH a dokaz je DF. ...Socijalisti. Demokrate. Neka pokažu šta znaju. ...
Da je Komšić bio stvarni socijalista, ne bi ni polazio sa socijaldemokratijom modernog doba, posebno se ne bi upuštao u političku avanturu s lagumdžijom, ne bi mu podizao svoj rep želeći poziciju na vrhu. Imao je Kongres SDP 2010. godine, zašto tada nije pokazao svoj socijalizam, zašto tada nije izašao na binu i izgovorio se...
Za krah SDP krivi su svi članovi SDP, nije samo Lagumdžija. Krah SDP nije samo njihov vlastiti politički poraz, on je poraz građanske političke opcije u BiH. Poraz SDP je širom otvaranje vrata etnokratiji, a etnička dijeljenja podijelila su nam državu i uzročila krvoprolića...
-
prelivoda
#37874 Re: SDP
Pa vidio si kako prolaze oni koji izadju za govornicu i kazu sve, dovoljno se sjetiti Durakovića
- sebija
#37875 Re: SDP
Meni ne slijedi ništa, ja nisam vezan ni sa kojom strankom.mg wrote:Slijedi vam isto što i SBiH.
A sudbina SDP-a nije u rukama takvih kao ti, tako da - što je babi milo, to joj se i snilo.
Kako te nije Boga strah takve izmišljotine pisati?kamen spoticanja wrote:Zanimljiva mi bi recenica jednog solidno pozicioniranog lika iz vrhuske SDPa...kaze " koliko god bude partije bude, nama ce biti dovoljno"