"Bakir Nakaš o velikoj smrtnosti tokom pandemije: Svi ovi ljudi sigurno ne umiru samo od korone, nije bilo obdukcija još od prvih slučajeva u BiH"
Vidi i Nakasa teoreticara zavjere
Moderator: O'zone
Pa dobro kaze covjek,gledam juce na tv ona zadruga,ne znam pratis li i jesi li upucen,elem lik iz bosne umro mu otac pustili ga na dzenazu vratio se juce i prica kako je covjek umro od infarkta a oni napisali korona.Trappist wrote: ↑13/01/2021 15:19 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233
"Bakir Nakaš o velikoj smrtnosti tokom pandemije: Svi ovi ljudi sigurno ne umiru samo od korone, nije bilo obdukcija još od prvih slučajeva u BiH"
Vidi i Nakasa teoreticara zavjere![]()
Trappist wrote: ↑13/01/2021 15:19 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233
Onda tom logikom oni ljudi su umrli od vakcinacije a ne od srcanih, karcinoma i slicno. Nadji mi 10 osoba koji su zivjeti koliko toliko normalno dugi niz godina nakon sto im je utvrdjen karcinom pluca ili slican karcinom ? Ti ljudi mogu umrijeti svaki dan doslovno, zdravstveno stanje im se moze pogorsati tokom noci.red evil wrote: ↑13/01/2021 15:40Trappist wrote: ↑13/01/2021 15:19 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233
"Ja nerijetko sumnjam u dnevne izvještaje koji bilježe nekad velike skokove, a nekad potpuno mirovanje. Treba propitati statistike, svi ljudi zasigurno ne umiru od COVID-a. Treba voditi računa i o tome ko su ljudi koji umiru, ima dosta ljudi sa svojim hroničnim bolestima koje je COVID-19 samo unaprijedio. Treće, kod nas se ne potvrđuje smrt obdukcijom. Samo je par prvih slučajeva tretirano patohistološkim nalazom", kazao je Nakaš.
Ovo "samo" i jest problem, COVID je uzročnik a ovo "samo" je posljedica. Čovjek je sa tim "samo" živio koliko toliko normalno dugi niz godina, pa dođe COVID i to pogorša i ko je kriv?
Pa ako je vakcina ubrzala neka stanja onda jest kriva ona, ako izazove srčani ona je kriva itd. Pa mi ne znamo koliko ti ljudi će da žive sa tim stanjem (karcinom nečeg) pa ako imaš to i dobiješ koronu i onda korona to ubrza ili pogorša uzročnik je korona. Da ima ljudi kojima korona nije ni uzorčnik ni posljedica ima sasvim sigurno, ali to je mali broj ljudi.Trappist wrote: ↑13/01/2021 15:44Onda tom logikom oni ljudi su umrli od vakcinacije a ne od srcanih, karcinoma i slicno. Nadji mi 10 osoba koji su zivjeti koliko toliko normalno dugi niz godina nakon sto im je utvrdjen karcinom pluca ili slican karcinom ? Ti ljudi mogu umrijeti svaki dan doslovno, zdravstveno stanje im se moze pogorsati tokom noci.red evil wrote: ↑13/01/2021 15:40Trappist wrote: ↑13/01/2021 15:19 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233
"Ja nerijetko sumnjam u dnevne izvještaje koji bilježe nekad velike skokove, a nekad potpuno mirovanje. Treba propitati statistike, svi ljudi zasigurno ne umiru od COVID-a. Treba voditi računa i o tome ko su ljudi koji umiru, ima dosta ljudi sa svojim hroničnim bolestima koje je COVID-19 samo unaprijedio. Treće, kod nas se ne potvrđuje smrt obdukcijom. Samo je par prvih slučajeva tretirano patohistološkim nalazom", kazao je Nakaš.
Ovo "samo" i jest problem, COVID je uzročnik a ovo "samo" je posljedica. Čovjek je sa tim "samo" živio koliko toliko normalno dugi niz godina, pa dođe COVID i to pogorša i ko je kriv?
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/382481red evil wrote: ↑13/01/2021 15:51Pa ako je vakcina ubrzala neka stanja onda jest kriva ona, ako izazove srčani ona je kriva itd. Pa mi ne znamo koliko ti ljudi će da žive sa tim stanjem (karcinom nečeg) pa ako imaš to i dobiješ koronu i onda korona to ubrza ili pogorša uzročnik je korona. Da ima ljudi kojima korona nije ni uzorčnik ni posljedica ima sasvim sigurno, ali to je mali broj ljudi.Trappist wrote: ↑13/01/2021 15:44Onda tom logikom oni ljudi su umrli od vakcinacije a ne od srcanih, karcinoma i slicno. Nadji mi 10 osoba koji su zivjeti koliko toliko normalno dugi niz godina nakon sto im je utvrdjen karcinom pluca ili slican karcinom ? Ti ljudi mogu umrijeti svaki dan doslovno, zdravstveno stanje im se moze pogorsati tokom noci.red evil wrote: ↑13/01/2021 15:40
Po ovom se da zakljuciti da su u samoizolacijama iskljucivo aktivni slucajevi, kod kojih je testom dokazano prisustvo virusa..U Kantonu Sarajevo su aktivna 824 slučaja, a u samoizolaciji se nalazi 861 osoba, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.
Broj prijavljenih hospitalizacija jutros je 161. Od toga su 103 pacijenta na KCUS-u i Podhrastovima, a 58 u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".
U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....Lincoln-Burrows wrote: ↑14/01/2021 17:16 Gdje se može pronaći statistika o broju hospitaliziranih i o broju bolesnika na respiratoru po danima?
Recimo zadnjih mjesec dana, to su pravi pokazatelji dali epidemija usporava, naravno te brojke prate i broj umrlih.
To sam pročitao na klix-u, to je dobar pokazatelj ali bi htio vidjeti za cijelu BiH,konektovan wrote: ↑14/01/2021 17:27U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....Lincoln-Burrows wrote: ↑14/01/2021 17:16 Gdje se može pronaći statistika o broju hospitaliziranih i o broju bolesnika na respiratoru po danima?
Recimo zadnjih mjesec dana, to su pravi pokazatelji dali epidemija usporava, naravno te brojke prate i broj umrlih.
Hrvatska ima blaže mjere od Švedske?Lincoln-Burrows wrote: ↑14/01/2021 17:31Hrvatska ima najblaže mjere u EU (Švedska eventualno) a BiH i izvan EU.konektovan wrote: ↑14/01/2021 17:27U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....Lincoln-Burrows wrote: ↑14/01/2021 17:16 Gdje se može pronaći statistika o broju hospitaliziranih i o broju bolesnika na respiratoru po danima?
Kolegica koja radi kao anesteziolog mi reče da je u BL prepolovljen broj ljudi na respiratorima. Konačno.konektovan wrote: ↑14/01/2021 17:27
U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....
To su dobre vijesti.banjaluka078 wrote: ↑14/01/2021 21:45Kolegica koja radi kao anesteziolog mi reče da je u BL prepolovljen broj ljudi na respiratorima. Konačno.konektovan wrote: ↑14/01/2021 17:27
U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....