Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#37851 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233
"Bakir Nakaš o velikoj smrtnosti tokom pandemije: Svi ovi ljudi sigurno ne umiru samo od korone, nije bilo obdukcija još od prvih slučajeva u BiH"

Vidi i Nakasa teoreticara zavjere :roll:
tukizahou

#37852 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

Trappist wrote: 13/01/2021 15:19 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233
"Bakir Nakaš o velikoj smrtnosti tokom pandemije: Svi ovi ljudi sigurno ne umiru samo od korone, nije bilo obdukcija još od prvih slučajeva u BiH"

Pa dobro kaze covjek,gledam juce na tv ona zadruga,ne znam pratis li i jesi li upucen,elem lik iz bosne umro mu otac pustili ga na dzenazu vratio se juce i prica kako je covjek umro od infarkta a oni napisali korona.
red evil

#37853 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Trappist wrote: 13/01/2021 15:19 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-620233

"Ja nerijetko sumnjam u dnevne izvještaje koji bilježe nekad velike skokove, a nekad potpuno mirovanje. Treba propitati statistike, svi ljudi zasigurno ne umiru od COVID-a. Treba voditi računa i o tome ko su ljudi koji umiru, ima dosta ljudi sa svojim hroničnim bolestima koje je COVID-19 samo unaprijedio. Treće, kod nas se ne potvrđuje smrt obdukcijom. Samo je par prvih slučajeva tretirano patohistološkim nalazom", kazao je Nakaš.

Ovo "samo" i jest problem, COVID je uzročnik a ovo "samo" je posljedica. Čovjek je sa tim "samo" živio koliko toliko normalno dugi niz godina, pa dođe COVID i to pogorša i ko je kriv?
Trappist

#37854 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

red evil wrote: 13/01/2021 15:40

"Ja nerijetko sumnjam u dnevne izvještaje koji bilježe nekad velike skokove, a nekad potpuno mirovanje. Treba propitati statistike, svi ljudi zasigurno ne umiru od COVID-a. Treba voditi računa i o tome ko su ljudi koji umiru, ima dosta ljudi sa svojim hroničnim bolestima koje je COVID-19 samo unaprijedio. Treće, kod nas se ne potvrđuje smrt obdukcijom. Samo je par prvih slučajeva tretirano patohistološkim nalazom", kazao je Nakaš.

Ovo "samo" i jest problem, COVID je uzročnik a ovo "samo" je posljedica. Čovjek je sa tim "samo" živio koliko toliko normalno dugi niz godina, pa dođe COVID i to pogorša i ko je kriv?
Onda tom logikom oni ljudi su umrli od vakcinacije a ne od srcanih, karcinoma i slicno. Nadji mi 10 osoba koji su zivjeti koliko toliko normalno dugi niz godina nakon sto im je utvrdjen karcinom pluca ili slican karcinom ? Ti ljudi mogu umrijeti svaki dan doslovno, zdravstveno stanje im se moze pogorsati tokom noci.
red evil

#37855 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Trappist wrote: 13/01/2021 15:44

Onda tom logikom oni ljudi su umrli od vakcinacije a ne od srcanih, karcinoma i slicno. Nadji mi 10 osoba koji su zivjeti koliko toliko normalno dugi niz godina nakon sto im je utvrdjen karcinom pluca ili slican karcinom ? Ti ljudi mogu umrijeti svaki dan doslovno, zdravstveno stanje im se moze pogorsati tokom noci.
Pa ako je vakcina ubrzala neka stanja onda jest kriva ona, ako izazove srčani ona je kriva itd. Pa mi ne znamo koliko ti ljudi će da žive sa tim stanjem (karcinom nečeg) pa ako imaš to i dobiješ koronu i onda korona to ubrza ili pogorša uzročnik je korona. Da ima ljudi kojima korona nije ni uzorčnik ni posljedica ima sasvim sigurno, ali to je mali broj ljudi.
Trappist

#37856 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

red evil wrote: 13/01/2021 15:51
Trappist wrote: 13/01/2021 15:44

Pa ako je vakcina ubrzala neka stanja onda jest kriva ona, ako izazove srčani ona je kriva itd. Pa mi ne znamo koliko ti ljudi će da žive sa tim stanjem (karcinom nečeg) pa ako imaš to i dobiješ koronu i onda korona to ubrza ili pogorša uzročnik je korona. Da ima ljudi kojima korona nije ni uzorčnik ni posljedica ima sasvim sigurno, ali to je mali broj ljudi.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/382481

Ne bih nikad pisao ovo da nisam procitao ovakvih stvari...
laik1981

#37857 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

U Kantonu Sarajevo su aktivna 824 slučaja, a u samoizolaciji se nalazi 861 osoba, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.
Po ovom se da zakljuciti da su u samoizolacijama iskljucivo aktivni slucajevi, kod kojih je testom dokazano prisustvo virusa..

A po ovom da je 20% aktivnih slucajeva hospitalizovano.
Broj prijavljenih hospitalizacija jutros je 161. Od toga su 103 pacijenta na KCUS-u i Podhrastovima, a 58 u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".
Lincoln-Burrows

#37858 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

Gdje se može pronaći statistika o broju hospitaliziranih i o broju bolesnika na respiratoru po danima?
Recimo zadnjih mjesec dana, to su pravi pokazatelji dali epidemija usporava, naravno te brojke prate i broj umrlih.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#37859 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Lincoln-Burrows wrote: 14/01/2021 17:16 Gdje se može pronaći statistika o broju hospitaliziranih i o broju bolesnika na respiratoru po danima?
Recimo zadnjih mjesec dana, to su pravi pokazatelji dali epidemija usporava, naravno te brojke prate i broj umrlih.
U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....
Lincoln-Burrows

#37860 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

konektovan wrote: 14/01/2021 17:27
Lincoln-Burrows wrote: 14/01/2021 17:16 Gdje se može pronaći statistika o broju hospitaliziranih i o broju bolesnika na respiratoru po danima?
U Sarajevu je recimo ppoplovljen broj hospitslizirsnih u odnosu na mjesec dva ranije....
To sam pročitao na klix-u, to je dobar pokazatelj ali bi htio vidjeti za cijelu BiH,
recimo u Hrvatskoj je sa oko 3000 polovinom dvanaestog mjeseca palo na ispod 2000 danas,
to je mislim isti trend kao u BiH ali bi htio provjeriti.
Hrvatska ima najblaže mjere u EU (Švedska eventualno) a BiH i izvan EU.
mishic

#37861 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mishic »

A gdje se može naći broj izdatih Rješenja o izolaciji?
Telefonom naložena izolacija početkom oktobra, svakodnevna policijska provjera o poštivanju iste a sada kada poslodavac traži Rješenje o izolaciji
ne postoji način da se ZZJZ KS prisili na izdavanje tog Rješenja. Na telefone se niko ne javlja, na mail ne odgovaraju a dva pokušaja uživo propala
uz priču o prezauzetosti i obečanju da će Rješenje biti dostavljeno poštom.

Ima li još neko sličnih problema jer znam da su neki dobili ta rješenja i da nas jedan broj sada postaje sumnjiv poslodvcu zbog toga.
Molim za pomoć oko načina rješavanja ovog problema.
Naslovnica

#37862 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ja sam to rješenje dobio "preko veze" nakon sedmica izlaska iz izolacije, kunem ti se.
Poznanikov poznanik... došlo na email.
:lol:
splinter

#37863 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Mene nema nigdje u evidenciji. Ne postojim. A poslodavac isto traži Rješenje koje očito neću nikad dobiti. Možda zauzvrat dobijem kakvu sankciju na poslu .
mishic

#37864 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mishic »

Jest da mi se povraća kada se spomene sud ali neminovno je tužbom početi tjerati da svatko radi svoj posao.
Još bolje ako bude sankcija na poslu da to onda nadoknađuju ovi međedi što ne rade svoj posao.
aldinjo

#37865 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Lincoln-Burrows wrote: 14/01/2021 17:31
Hrvatska ima najblaže mjere u EU (Švedska eventualno) a BiH i izvan EU.
Hrvatska ima blaže mjere od Švedske?
laik1981

#37866 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Prestala su se izdavati rjesenja o samoizolacijama onog momenta kada se proculo da ljudi kojima se propise samoizolacija imaju pravo na novcanu naknadu. Od tad rjesenja samo preko stele..
Edin H.

#37867 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

laik1981 wrote: 14/01/2021 20:41 Prestala su se izdavati rjesenja o samoizolacijama onog momenta kada se proculo da ljudi kojima se propise samoizolacija imaju pravo na novcanu naknadu. Od tad rjesenja samo preko stele..
Narodna vlast :oops:
mishic

#37868 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mishic »

Ali kako sada poslodavcu dokazati da je to bila izolacija a ne eskiviranje?

Koliko nas od prilike ima ovakve probleme? Gdje i kako tražiti rješenje za ovaj problem?

Sud znači godine uzaludnog hodanja.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#37869 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Sve korona ko fol, ne radi nista, tegeltija na maldivima :lol:
banjaluka078
Moderator

#37870 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Kolegica koja radi kao anesteziolog mi reče da je u BL prepolovljen broj ljudi na respiratorima. Konačno.
konektovan

#37871 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

banjaluka078 wrote: 14/01/2021 21:45
Kolegica koja radi kao anesteziolog mi reče da je u BL prepolovljen broj ljudi na respiratorima. Konačno.
To su dobre vijesti. :thumbup:
konektovan

#37872 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

mk ultra wrote: 14/01/2021 21:01 Sve korona ko fol, ne radi nista, tegeltija na maldivima :lol:
Mogu oni gdje hoće,....a mi.. :-)
Nikola Testa

#37873 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nikola Testa »

U mjesecu novembru 2019 godine u Federaciji BiH umrlo je 1710 osoba, u istom mjesecu 2020. 3221 osoba, skoro duplo više. Blago rečeno katastrofa. Podatak možete provjeriti na stranici Federalnog zavoda za statistiku, i uporediti sa nekim prethodnim godinama.
Gandra_1

#37874 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gandra_1 »

Smanjen broj zarazenih vise ukazuje na to da su ljudi prestali da traze ljekarsku pomoc i kada imaju simptome a znaju da su imali kontakt leze kuci i lijece se, izuzev ako dodje do nekih pogorsanja
kox

#37875 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Gandra_1 wrote: 15/01/2021 20:14 Smanjen broj zarazenih vise ukazuje na to da su ljudi prestali da traze ljekarsku pomoc i kada imaju simptome a znaju da su imali kontakt leze kuci i lijece se, izuzev ako dodje do nekih pogorsanja
A smanjen broj umrlih i hospitaliziranih ?
Locked