Fakat me interesuje gdje su te gdje se dimiMamma Mia! wrote:Da li u gradu uopšte ima ijedna kopirnica u kojoj se ne dimi?! Uđeš u neke, odmah sa vrata zapuhne "miris" cigareta
Često je taj "miris" cigareta ustvari miris boje na printerima.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Fakat me interesuje gdje su te gdje se dimiMamma Mia! wrote:Da li u gradu uopšte ima ijedna kopirnica u kojoj se ne dimi?! Uđeš u neke, odmah sa vrata zapuhne "miris" cigareta
Interes za zaradom puno većih para. Ako je ona atmosfera u gradu i na stadionu bila nakon dvije pobjede, može se smo zamisliti šta bi bilo nakon 5. A onda idu tv prava, evropa, prodaš igrača, fan shop, karte, pretplate. Jbg, nije to neka mudrost, svi to rade. S tim da Čelik ima preduslove za to jer kad nakon 20 godina guženja ti opet dovedeš najviše ljudi na stadion nakon 2 pobjede, očito je da ima potencijala. Samo što je našim klošarima bitnije ušićariti sebi koju stoju i oprati koju desetinu hiljada za stranku.Tempo wrote:veliki_ah wrote:Država Srbija je Partizanu i Zvezdi dala po 16mil eura.Nivelacija wrote:Nema kluba bez podrske lokalne zajednice a ovdje se Čelik tjera od Zenice za razliku od svih drugih gradova.
Sloboda ima pomoc od preko 1,2 miliona KM od GRADA TUZLE, Velez isto tako. Sarajevo i Zeljo oko 1 milion iz budzeta, Borac 2 miliona IZ BUDZETA, Zrinjski oko 800 000 KM.
Samo je Čeliku GRAD zatvorio sve izvore novca osim tog reprograma od 200 000 KM od kojeg Celik ne moze marke uzeti.I to nije iz budzeta nego od poslovnih prostora ispod stadiona i tu resto grad uzme sebi u budzet 10 000 KM MJESECNO. Svima je jasno zasto su gornji klubovi koliko toliko stabilni a zbog cega je Čelik pod suspenzijom. ZATO JER MU JE GRAD ZENICA OKRENUO LEDJA I GURNUO GA NEKOM INVESTITORU KOJEG SU SAMI DOVELI.
Dok se drugi raduju i slave ovaj grad je osudjen na tugu i probleme sa sportom.
Doduše, i kod nas bi to samo raskrčmili, pa bi se rodili novi poslovni prostori i vikendice.
Realno, svi znamo što je ovako i svako normalan zna šta je rješenje. Nije ovo ništa došlo preko noći. Mene samo čudi kako niko nije skontao i vidio veći interes kad nakon 2 pobjede ti na stadion dođe 12.000 ljudi i da tu posjetu niko u ligi nije imao ove sezone.
kakv je to veci interes?
Na stranu taj miris, što je i logično za kopirnice. Nego, odeš u kopirnice prekoputa nekadašnjeg "Lutve", prekoputa Ekonomskog, u Aksi, Metalurg City Centru, ulici gdje je Muzej, itd. a tamo puše kopiranti a i oni što dođu nešto popravljati.Casual's wrote:Fakat me interesuje gdje su te gdje se dimiMamma Mia! wrote:Da li u gradu uopšte ima ijedna kopirnica u kojoj se ne dimi?! Uđeš u neke, odmah sa vrata zapuhne "miris" cigareta![]()
Često je taj "miris" cigareta ustvari miris boje na printerima.
ne razumijem. ko bi sta zaradio? kakve preduslove ima, tv prava za sta? potencijala za sta? gdje ide evropa? sta svi rade i koji svi?veliki_ah wrote:
Interes za zaradom puno većih para. Ako je ona atmosfera u gradu i na stadionu bila nakon dvije pobjede, može se smo zamisliti šta bi bilo nakon 5. A onda idu tv prava, evropa, prodaš igrača, fan shop, karte, pretplate. Jbg, nije to neka mudrost, svi to rade. S tim da Čelik ima preduslove za to jer kad nakon 20 godina guženja ti opet dovedeš najviše ljudi na stadion nakon 2 pobjede, očito je da ima potencijala. Samo što je našim klošarima bitnije ušićariti sebi koju stoju i oprati koju desetinu hiljada za stranku.
Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?Tempo wrote:ne razumijem. ko bi sta zaradio? kakve preduslove ima, tv prava za sta? potencijala za sta? gdje ide evropa? sta svi rade i koji svi?veliki_ah wrote:
Interes za zaradom puno većih para. Ako je ona atmosfera u gradu i na stadionu bila nakon dvije pobjede, može se smo zamisliti šta bi bilo nakon 5. A onda idu tv prava, evropa, prodaš igrača, fan shop, karte, pretplate. Jbg, nije to neka mudrost, svi to rade. S tim da Čelik ima preduslove za to jer kad nakon 20 godina guženja ti opet dovedeš najviše ljudi na stadion nakon 2 pobjede, očito je da ima potencijala. Samo što je našim klošarima bitnije ušićariti sebi koju stoju i oprati koju desetinu hiljada za stranku.
bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.veliki_ah wrote:Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?Tempo wrote:ne razumijem. ko bi sta zaradio? kakve preduslove ima, tv prava za sta? potencijala za sta? gdje ide evropa? sta svi rade i koji svi?veliki_ah wrote:
Citav svijet zaradjuje od fudbala, samo se bosnjo nasao da pita ko bi sta zaradio. Zaradjivali su ljudi od Celika i ovih 20 god, samo je poenta da se moze i vise.
bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.Tempo wrote:Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?
Citav svijet zaradjuje od fudbala, samo se bosnjo nasao da pita ko bi sta zaradio. Zaradjivali su ljudi od Celika i ovih 20 god, samo je poenta da se moze i vise.
Realno je da si ti gup ko quratz. Sad pokazujes da ne znas ni citati. Da neko (osoba ili vise njih) vidi normalan interes u tome da zaradi, sira zajednica bi bila sretna cinjenicom sto se pobjedjuje. Da dodje neko i shvati da sa ulozenih 2-3 miliona mozes za par godina te pare vratiti i uduplati, svi bi bili sretni. I mi i on(i).Tempo wrote:bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.veliki_ah wrote:
Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?
shvatam ja da bi ti volio da celik za godinu dvije postane mancester junajted i da ima para ko real madrid, da cjeli kanton sije dresove sampiona i prodaje ih po cjelom svijetu, ali to nije realno. realno je da ce se celik ugasiti. nema mu pomoci.
Nivelacija wrote:Tempo i moet je dupli profil.
to ne funkcionise tako. vjerujem ti ja da ti gorljivo zelis da je drugacije, ali nije. evo, ja bi tebi predlozio da skupis par jarana i da dignete kredit od 2-3 miliona, da to ulozite i za par godina vratite pare i uduplate ih. sira zajednica ce biti sretna. pa jel? bolje nego da cekate nepoznatog investitora iz anadolije ili bizanta.veliki_ah wrote:Realno je da si ti gup ko quratz. Sad pokazujes da ne znas ni citati. Da neko (osoba ili vise njih) vidi normalan interes u tome da zaradi, sira zajednica bi bila sretna cinjenicom sto se pobjedjuje. Da dodje neko i shvati da sa ulozenih 2-3 miliona mozes za par godina te pare vratiti i uduplati, svi bi bili sretni. I mi i on(i).Tempo wrote:bolan nebio... zenica je provincija, celik je provincijski klub. neko mozda i moze zaraditi na tome, ali tu nema nikakve materijalne koristi za siru zajednicu. kakva atmosfera, kakav kurac.veliki_ah wrote:
Ti malo trolas, jelde? I malo se pravis luckast i vrckast?
shvatam ja da bi ti volio da celik za godinu dvije postane mancester junajted i da ima para ko real madrid, da cjeli kanton sije dresove sampiona i prodaje ih po cjelom svijetu, ali to nije realno. realno je da ce se celik ugasiti. nema mu pomoci.
Doduse ti ne bi, jer sira zajednica ne bi imala materijalnu korist.
Ja sam to davno htio napisati. Tempo i Moet su jedno te isto. Tempo jedino Moetu nikada nije napisao jebem te usta, jer logicno sam sebe ne moze jebat.moet-perignon wrote:Nivelacija wrote:Tempo i moet je dupli profil.
moet je plastelin.
to ne vrijedi komentarisat.clio_dci120 wrote:Ja sam to davno htio napisati. Tempo i Moet su jedno te isto. Tempo jedino Moetu nikada nije napisao jebem te usta, jer logicno sam sebe ne moze jebat.moet-perignon wrote:Nivelacija wrote:Tempo i moet je dupli profil.
moet je plastelin.
Nivelacija wrote:Uvijek u isto vrijeme, isti način pisanja, ista retorika, identični stavovi, isti izrazi, fraze, zarezi, velika slova..
Nego sutra u 14 ko moze dati podršku navijacima za spas Čelika neka dodje i prisustvom da podrsku. Ispred istoka.
Jah, eto ti znas kako funkcionise. Svi izucavali fudbalski menadzment po sorboni. Zato nam i jest tako kako je. Zbog tog stava 'jebo to, nije to za nas', 'nek kradu, nasi su', 'mi smo provincija,bolje da se fudbal igra u doboju kod kaknja' i slicno.Tempo wrote:to ne funkcionise tako. vjerujem ti ja da ti gorljivo zelis da je drugacije, ali nije. evo, ja bi tebi predlozio da skupis par jarana i da dignete kredit od 2-3 miliona, da to ulozite i za par godina vratite pare i uduplate ih. sira zajednica ce biti sretna. pa jel? bolje nego da cekate nepoznatog investitora iz anadolije ili bizanta.veliki_ah wrote: Realno je da si ti gup ko quratz. Sad pokazujes da ne znas ni citati. Da neko (osoba ili vise njih) vidi normalan interes u tome da zaradi, sira zajednica bi bila sretna cinjenicom sto se pobjedjuje. Da dodje neko i shvati da sa ulozenih 2-3 miliona mozes za par godina te pare vratiti i uduplati, svi bi bili sretni. I mi i on(i).
veliki_ah wrote:Jah, eto ti znas kako funkcionise. Svi izucavali fudbalski menadzment po sorboni. Zato nam i jest tako kako je. Zbog tog stava 'jebo to, nije to za nas', 'nek kradu, nasi su', 'mi smo provincija,bolje da se fudbal igra u doboju kod kaknja' i slicno.Tempo wrote:to ne funkcionise tako. vjerujem ti ja da ti gorljivo zelis da je drugacije, ali nije. evo, ja bi tebi predlozio da skupis par jarana i da dignete kredit od 2-3 miliona, da to ulozite i za par godina vratite pare i uduplate ih. sira zajednica ce biti sretna. pa jel? bolje nego da cekate nepoznatog investitora iz anadolije ili bizanta.veliki_ah wrote: Realno je da si ti gup ko quratz. Sad pokazujes da ne znas ni citati. Da neko (osoba ili vise njih) vidi normalan interes u tome da zaradi, sira zajednica bi bila sretna cinjenicom sto se pobjedjuje. Da dodje neko i shvati da sa ulozenih 2-3 miliona mozes za par godina te pare vratiti i uduplati, svi bi bili sretni. I mi i on(i).
Ja i moji jarani je mozemo dobiti 2-3 mil kredita, a da mozemo uradili bi to. Neko ko ZNA i HOCE moze cudo napraviti za kratko vrijeme.