Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hafis

#37801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

mezzo95 wrote: Ne ljutim se ja druze sekunde, bas fino ljudekamo..a to on za sebe kaze da je katolik, nisam ga ja sad nesta peglo oko toga pa ti ne znam reci dokle je na skali od 1 do 10, il kako li se to vec mjeri. Samo sam skonto da vi katolici bas pazite to nesta..bilo da ste iz BiH, poljske, hrvatske, italije il chilea. I nemoj skretat s teme, zelio sam ukazati na toleranciju hercegovackih Boshnjaka, i kao primjer uzeo nesto iz navijackog miljea, koji ke generalno usko povezan sa desnicarskim idejama. Kad su tu tako mehki (ne zajebajem te radi "mahrame"), mozes mislit kako su ostale Boshnje fine :bih:
Da tebe nešto hafisaga nauči kad si već tu: pravi vjernik nikada neće naglašavati svoju vjeru, je se to smatra nepristojnim. Vjera je intimna stvar i ne bi trebala biti predmet ničijeg razgovora, pa ni ''reklamiranja''.
Tako da ja ipak mislim da se ne radi o nikakvom katoliku, nego ipak o liku koji ima ''katoličko'' prezime koje se spretno želi iskoristiti u veličanju nečije multietničnosti, mada ja vrlo dobro znam kolika je ta multietničnost na terenu. imao je i Zrinjski onu hablečinu za vođu navijača, koji se izjašnjavao kao ''hrvat muslimanske vjeroispovjedi''...uostalom ima ga na you tube...tuga. Što opet nije znak da su Ultraši izrazito ''multietnični''.
Nego, kad si već tu, reci mi o kojem se liku radi...mislim na tog vođu Red armi...i katolika kako ga ti nazva gore?
mezzo95

#37802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mezzo95 »

Pusti to ofiranje druze, cuj kako se zove. Moze i adresa :lol:
Nego, opet skreces..znaci ne pricah ja o multietnicnosti. Nego ti o nasionalistima medju herc Boshnjacima, a ja o toleranciji medju istim..mislim ono, da su mjesani jedni i drugi (RA i ultras) bilo bi suvisno naglasavat toleranciju, jer bi bila evidentna.
Tako da zelim izdici pozitivne primjere, radije od negativnih, kojih je nazalost pun quraz.
Hajvan

#37803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

ooo, vidi europejaca sto su se zadali…svugdje hina ima…
emil_L

#37804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Hafis wrote:
emil_L wrote:.ali i ja bi isto radio da sam u njegovoj poziciji (pokrenem diskusiju a neko me poklopi činjenicama..okreći temu na drugu stranu)..
Kojim činjenicama? Šupljim o ''poklapanju'' srednje Bosne, o predviđanjima skorog ''nestanka'', nekakvoj navodnoj majorizaciji, o nekakvih 75% Mostara (nemaš gdje zuba pošteno popraviti u tih tvojih ''75%'') i ostala nacionalistička preseravanja. I misliš da ću ja s takvim ozbiljno razgovarati.
Znam ja malo bolje ovaj naš mostarski mentalitet od tebe hercegovac, i u pravilu takve nacionaliste kao ti, nema ker za što ujesti. A ono bi poklapalo....o sebi se zabavi jadan ne bio. A sad nastavi 75%, srednja Bosna, majorizacija, UZP, dikela, opuzen...av av av...av...drž' ga Lila!
Oooooo roćkanee jesam li te ovo bihuzurio :kiss:
Bi li me sad najradije strpo u kakav koncetracioni logor tipe Heliodrom, Dretelj, Gabela Vojno, samo da možeš?
Nemoj bolan roćkane ...ispadaš primitivan a znaš šta mahala kaže.."vidi ga ..Hrvat a primitivan" :-D
Ali hajmo opet malo o činjenicama jer vidim da su ti izuzetno drage ba da ih na miru protabirimo..
a nu sada..
Šupljim o ''poklapanju'' srednje Bosne
Ko je gradnoačelnik Viteza? Bošnjak..jeli tako? Tako je.
Šta je još ostalo u srednjoj Bosni od bivše tzv. hzhb? Kiseljačka enklava..jeli tako? Tako je
Eto vidiš..činjenica
o predviđanjima skorog ''nestanka''
Kakvog nestanka "budibogstobom"? Estakvirula, čovjek poziva na nestanak. Seoba ..iliti "humano preseljenje" što je tvoj otac nacije zagovarao a ti provodio. A pozivajući se na vjerodostojne podatke katoličke crkve..u BiH je 1991 godine živjelo 720 "tisućahiljada" Hrvata a prema istom izvoru taj broj je danas 460 "tisućahiljada". Pa ti sad vidi..
Eto vidiš....opet činjenica
nekakvoj navodnoj majorizaciji
Pa drug moj o čemu onda Čović svaki dan priča..? Ako laže on lažem i ja :izet: Znači opet činjenica. Jeli tako? Naravno da je tako
o nekakvih 75% Mostara
Nije to bolan roćko "nekakvih 75%". To je Mostar. Ali na tvoju žalost nije "stolni". Dakle opet činjenica.
nemaš gdje zuba pošteno popraviti u tih tvojih ''75%''
Ima bolan roćko već ti ne znaš. Dođi ponekad u Mostar, nemoj samo ćulit iza Huma. Majka mu stara nije više 93-ća. Neće ti bolan niko ništa. Bujrum na Musalu, popi kafu i pojedi ćevape opusti se malo..Objasni ljudima da je ovo sada "stolni" grad :P
ostala nacionalistička preseravanja
Uff roćko ..usra ga ti sad i šefa i stanicu..Jadan nisi bio u tvojih 25% nema se đe krmača očešat a da ne zapne za kukasti krst ili slovo U. I ti bi nekom pričo o nacionalizmu. Ako je još ostalo farbe od Međugorja, lijepo frču u ruke, očisti te fašističke ogavnosti pa se vrati da malo naprdivamo o nacionalizmu. Gdje bijaše roćko slatki 93-će da malo prozoveš nacionaliste? Nešto si mi šutio aaa roćko
I misliš da ću ja s takvim ozbiljno razgovarati.
Ma razgovarao bi ti ali te ja brzo poklopim činjenicama. Ako nije šta jasno samo javi roćko..rastabirit ću ti ja to na tanane baš ko i ovo iznad.
Znam ja malo bolje ovaj naš mostarski mentalitet od tebe hercegovac
Nemaš ti pojma o našem Mostarskom mentalitetu. Da bi taj mentalitet razumio u Mostaru moraš živjeti malo duže od 15 godina i ne dolazit u njeg samo heftično na tepu. To se ne pika.
i u pravilu takve nacionaliste kao ti, nema ker za što ujesti.
Koristeći tu logiku onda je u tvojih 25% sve gola bjeda i sirotinja? De se onda odluči ili su nacinalisti "ekonomski dominanti" ili su bjeda i sirotinja? Hebi ga ne može "obatroje".. :mrgreen:
A ono bi poklapalo....o sebi se zabavi jadan ne bio
Upravo to i radim..bavim se sobom i svojom državom. a poklapanje je direktan proizvod upravo takvog pristupa. U svakom slučaju hvala na savjetu..uredno ćemo ga proslijediti :thumbup:
A sad nastavi 75%, srednja Bosna, majorizacija, UZP, dikela, opuzen
Naravno, zašto bježati od realnosti?
av av av...av
Lijepo ti stoji
drž' ga Lila
U mene je češće ..drž' ga Ivanka..ali eto šta kome odgovora, to su ipak vaše stvari.
emil_L

#37805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

travnik wrote:
emil_L wrote:
travnik wrote:emil_L

????? O čemu ti....ne'ko ti dao tastaturu u ruke pa ljumaš k'o "cenzura" po asfaltu
Čuj o čemu? Čovjek odvali glupost i onda mene pita o čemu?
Nije mi niko dao "tipkovnicu" (pričaj bree rvacki), sam sam je kupio vjerova ili ne. Da sam u 25% "vjerojatno" bi je mazno iz izloga ili tako nešto..
E sada o čemu ja..
Pišem o tvojoj provali i pokuašaju izjednačavanja npr. zločina u Ahmićima koji je dio UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA i gnusnosti šačice idiota koji su počinili zločin u Grabovici. O Uzdolu nemoj naprdivat jer postoji zvanična dokumentacija koja do u detalje objašnjava događaje u Uzdolu.
Eto a o čemu ti ..ćemer pa to ti je..
K'o što su tvom bratu po nacionalističkoj ideologiji Šimuniću u 'Rvatskoj rekli da malo izuči povijest, deder i ti.....zločin se treba, neovisno tko ga je počinio i nad kim, osuditi i osim toga, n'akav tečaj humanosti ti ne bi škodio....naci-fašisti svih boja ne mogu to utuvuti u svoju tintaru jer od kamenja nema mjesta
K'o što su tvom bratu po nacionalističkoj ideologiji
Jok bolan...to je tvoj brat. Moj ne može biti nikako
Šimuniću u 'Rvatskoj rekli da malo izuči povijest, deder i ti
Jah...a šta su rekli onim ostalih 30 "tisućailjada" što za njim podvriskivaše "spremni".. :run: aha znam..ne trebaš "pojašnjavat"
zločin se treba, neovisno tko ga je počinio i nad kim
Eh tu se vidiš već slažemo. ALI ...posebno se treba kazniti planski zločin iniciran od vojno-političkog vrha neke države. Jeli tako? Naravno da je tako. E vidiš, tako stignemo do UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA kako je to lijepo opisano i dokumentovano u sudnicama Haškog tribunala. Pa se slijedom toga da zaključiti da ti udaraš šuplje i pokušavaš relativizirati ono što je činjeno u ime tvog naroda. Jer ne zaboravi, državne institucije su formirane po volji upravo tog naroda a narodna volja je iskazana na demokratskim izborima..eto vidiš kako se to lijepo može objasniti, samo kad se hoće.
n'akav tečaj humanosti ti ne bi škodio
'oćemo li se to "tečajit"? Ja ipak mislim da je takav "tečaj" potrebniji ovim što pobiše narod u Ahmićima, Stupnom Dolu, što napraviše Dretelj, Heliodrom, Gabelu, Vojno..itd. ..ili kraće rečeno ovim što osmisliše i provedoše UZP. Mada ruku na srce ni ovim što ih podržavaju ne bi škodilo "tečajenja"
naci-fašisti svih boja ne mogu to utuvuti u svoju tintaru jer od kamenja nema mjesta
Apsolutno se slažem pa "tijekom" te logike mogu reći da nema nikakve razlike između npr ravnogorskih četnika i erceg-četnika. Sve je to isto.
Innovation

#37806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Innovation »

Studenti u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću, Zenici i Banjoj Luci
:?
Ipak, odaziv studenata u Banjoj Luci je bio slab, a okupilo se svega 30-ak akademaca.
:mrgreen:

Image :facepalm:
rokan

#37807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rokan »

Innovation wrote:
Ipak, odaziv studenata u Banjoj Luci je bio slab, a okupilo se svega 30-ak akademaca.

gledaj studenta s desne strane sa ruskom subarom na glavi, nema ni punih še's'et. 8-) :D
motorola01

#37808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Nisu mu jos javili da se prebaci na travnicki univerzitet :D
Havatar

#37809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Innovation wrote:

Dobro je popravljaju se , na protestima za JMBG je bilo 6 ljudi i pas tako da je ovo napredak
Maharadza

#37810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maharadza »

Jesu i ovi organizatori studentske revolution naivni! Pa ako planiraš okupljanje što većeg broja samo zakaži proteste nekim radnim danom, i to ujutro za vrijeme predavanja, garantujem da bi bilo barem 3-4x više studenata nego na ovoj slici gore, pošto isti ionako samo traže razloga da se ispale sa predavanja, a ako imaju valjani razlog - to bolje! :mrgreen:
rokan

#37811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rokan »

Maharadza wrote:Jesu i ovi organizatori studentske revolution naivni! Pa ako planiraš okupljanje što većeg broja samo zakaži proteste nekim radnim danom, i to ujutro za vrijeme predavanja, garantujem da bi bilo barem 3-4x više studenata nego na ovoj slici gore, pošto isti ionako samo traže razloga da se ispale sa predavanja, a ako imaju valjani razlog - to bolje! :mrgreen:
kako ovo izgleda jadno, nigdje kreativnosti, vidi im samo otrcanih parola... kakva drzava takvi i studenti. otis'o je svak k'o valja.
Innovation

#37812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Innovation »

Kad bi mi neko preveo ovu /poucnu/parolu :oops:, sto drze ove dvije lijepe djevojke. Sta je pisac ustvari htjeo da kaze ili pokaze ili dokaze? :? :roll:
Basvod

#37813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Havatar wrote:
Innovation wrote:

Dobro je popravljaju se , na protestima za JMBG je bilo 6 ljudi i pas tako da je ovo napredak
Koliko mene mozak sluzi ovo je slika iz Sarajeva. SCC i Parlament u pozadini.
Havatar

#37814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Basvod wrote:
Havatar wrote: Dobro je popravljaju se , na protestima za JMBG je bilo 6 ljudi i pas tako da je ovo napredak
Koliko mene mozak sluzi ovo je slika iz Sarajeva. SCC i Parlament u pozadini.
Moj komentar se odnosio na ovo
Innovation wrote:
It_is_a_Leclerc

#37815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by It_is_a_Leclerc »

Članovi DNZ BiH vjerni Fikretu Abdiću osnovali novu stranku pod nazivom Laburistička stranka BiH

Članovi DNZ BiH koji ne prihvataju novoizabrano rukovodstvo ove stranke na čelu sa Rifatom Dolićem, koje je izabrano na Kongresu 14. decembra ove godine u Bihaću, u subotu, 28. decembra su održali Skupštinu na kojoj su donijeli Odluku o raspuštanju dosadašnjeg Općinskog ogranka DNZ BiH Velika Kladuša na čijem je čelu bila Elvira Abdić-Jelenović i ujedno formirali novu stranku koja se zove Laburistička stranka BiH (LS BiH).
:run: :run:

Ovaj razjeba čega se god dohvati
Havatar

#37816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Radnici mogu da se nadaju boljim danima :oops:
cyprus

#37817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Usitnjavanje se nastavlja... Ni autonomaši više ne mogu zajedno :oops:

Neće ovo izgleda stat dok svaki haustor ne dobije svoju stranku i svoj komad kolača :oops:
PAZI

#37818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PAZI »

cyprus wrote:Usitnjavanje se nastavlja... Ni autonomaši više ne mogu zajedno :oops:

Neće ovo izgleda stat dok svaki haustor ne dobije svoju stranku i svoj komad kolača :oops:
A što bi stajalo...Samo jašiii svi smo našiii :roll: :sad: :-x
Control panel

#37819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Control panel »

propast necemo, a spasa nam nema.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/fehim-sk ... /140106072

svi se zahebavaju sa nama
McMoy

#37820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by McMoy »

FEHIM ŠKALJIĆ PODNIO OSTAVKU
SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Fehim Škaljić podnio je pismenu ostavku na funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i traži da se o tome, što prije, izjasni Predstavnički dom, te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Zna li neko o čemu je riječ?
Control panel

#37821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Control panel »

McMoy wrote:
SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Fehim Škaljić podnio je pismenu ostavku na funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i traži da se o tome, što prije, izjasni Predstavnički dom, te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

jos jednoj blokadi

majke mi ovi politicari totalno poludili. taman kad pomislis da su dotakli dno, a oni nas ponovo iznenade.
vivaldi

#37822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

sprdnja ziva...drzava predizborne kampanje 24/7/365
vee-jay

#37823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

pola godine cekati do izbora :shock:
vivaldi

#37824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:pola godine cekati do izbora :shock:
a i onda ce opet biti isto sranje sto je najgore jer bi vlast trebalo da sastavljaju isti ovi likovi koji se i sada naprdjivaju
Banksy

#37825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

McMoy wrote:

O davno najavljenom povlačenju SBB-a iz vlasti i odlasku u opoziciju gdje su zapravo i bili sve ovo vrijeme.
Pokasno, ali ne i prekasno.
Locked